Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k

• Birisi bi komik video filan yüklese de şu kasvetli hava biraz dağılsa ☹️

Ben de o ara diğer başlıkları bir tur dolanıp geleyim, o zamana burası da biraz neşelenir heralde...

• ⭐⭐

Oturmusum evde ayaklarımı uzatmış, çayımı koymuşum bir yandan da İzmir'de yağmur yağıyor damlaların tikirtisini dinliyorum. Hiçbir şeyi kafama takamam :)

• @Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@berolika, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@berolika var tabiki de turist vizesi için başvuru yaparsın yada green kart için de başvuru yapabilirsin.

GC için başvuru yapabileceğimi sanmıyorum en az lise mezunu olma şartı var ya o sebepten. Ancak turist vizesi olur ama onda da geri dönmeyeceklerine dair izlenime kapılırlarsa handikapı var... Linki şimdi gördüm hemen bakıyorum teşekkür ederim :folded_hands_medium-light_skin_tone:

Açık liseye yazılsana online sınavlar, yıllarca eşim lise mezunu olmadığı için hep tek başıma katıldım gc ye, yada hiç başvurmadım, ama geçen sene eşimi liseye yazdırıp mezun ettim :) evet ben mezun ettim 😅 çaktırma anladın sen 😅

Anladım anladım sgdahsdad :face_with_tears_of_joy: Aslında çok mantıklı babam zaten lise mezunu ama annem değil babamın diplomasını da bulabilir miyiz bilmiyorum ben bir araştırayım teşekkür ederim :)

Tm işte sen ve annen yazılın mezun olun inşallah, babanın lise diploması kolay, e devlette yoksa okuduğu liseden mezun olduğuna dair belge alabilirsin,

Ben lisans mezunuyum annem için yapılabilir aslında ama zaten vatandaş olmadan yanıma alamıyormuşum turist vizesiyle gezmeye gelirler artık :) Teşekkür ederim :))

• @Chromium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

6'li masa dagilmis. ah be. insallah gc kazaniriz :(

Değil 6’lı Masa Atatürk mezarından kalkıp ülkenin başından geçecek deseler bile tek istediğim green card şu saatten sonra.

Bu ülke gençliğimi çürüttü daha fazla yıllarımı harcasın istemiyorum..

+1 bir şeyler düzelecek olsa bile en az 20 sene alır gençliğim biter ne anladım o işten inşallah hepimiz gc alırız da daha fazla maruz kalmak zorunda kalmayız…

• @daydreamer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Bu sabah aklıma takıldı bir şeyi merak ediyorum. Diyelim ki ben talihli oldum ve vizemi de alabildim (inşallah). Ailemi yanıma alma şansım yok değil mi ?

Aileden kasıt anne baba ve kardeşlerse malesef 😔
    Green Card sahipleri sadece eş ve çocukları için Green Card başvurusu yapabiliyorlar. Anne baba ve kardeşler için ancak ABD vatandaşı olduktan sonra başvuru yapılabiliyor

Evet anne babadan bahsetmiştim teşekkür ederim bilgilendirme için:)

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@berolika var tabiki de turist vizesi için başvuru yaparsın yada green kart için de başvuru yapabilirsin.

GC için başvuru yapabileceğimi sanmıyorum en az lise mezunu olma şartı var ya o sebepten. Ancak turist vizesi olur ama onda da geri dönmeyeceklerine dair izlenime kapılırlarsa handikapı var... Linki şimdi gördüm hemen bakıyorum teşekkür ederim :folded_hands_medium-light_skin_tone:

Lise mezuniyeti (ya da onun yerine iş tecrübesi) şartı sadece çekiliş ile Green Card kazananlar için var. O da sadece asıl talihli için. Diğer kategorilerde böyle bir şart yok.

Çocuğu Green Card ile ABD'de yaşayan ve kendilerinin turist vizesi olan çok fazla anne baba tanıyorum. Bunu direk bir red sebebi olarak kesinlikle kullanmazlar. Bu insanlık dışı bir uygulama olurdu. Çocuklarından bağımsız şekilde , ABD'de illegal göçmen olarak yaşama niyetleri olmadığına konsolosluğu ikna eden her anne baba, turist vizesini rahatça alabilir. Zaten hiçbir anne baba da sırf çocukları kafaya koydu Amerika'ya gitti diye Türkiye'deki hayatlarını bırakıp oraya gidip yerleşmiyor genelde. Green Card ile Amerika'da yaşayanların tecrübelerine bakarsanız çoğunun anne babaları Amerika'da değildir. Bunun böyle olduğunu bizim kadar vize verenler de biliyorlar zaten.
    Anamıza babamıza özgürlük heykelini gezdirme hakkımız engellenemez (son kısmı slogan şeklinde okuyun)

Yani büyük ihtimalle zaten kendileri de Amerika’da yaşamak istemezler ben kendimce düşündüm onu onları da çekip kurtarayım buradan diye :) Hahahhaha aynen öyle kimse o hakkımızı elimizden alamaz o kadar :))

@Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Simge-Kutlu diğer üyelere sormak lazım memnun olmayan var mı diye :D

@tolgasatir herkes adına konuşmam tabiki ama şaka bı yana su Forumdaki muhabbetler rutin mutluluk haline geldi benim icin ☺️

Valla şahsen foruma girince benim içim açılıyor böyle sanki sadece birkaç haftadır değil de çok uzun zamandır tanışıyormuşuz herkesle gibi hissediyorum müteşekkirim bunun için :))

Kim birkaç haftadır burda??? Şahsen ben Frigyalılar döneminden beri burdayım, hatta aramızda bazı arkadaşlar var, ilk başvurduklarında daha keşfetmemişlerdi bile Amerika'ya...

Birkaç haftayı kendim için söylemiştim aslında yoksa tabii ki öyle bu sene hep beraber Amerika’dayız inşallah hatta Amerika’da da bu community devam eder umarım :))

• Herkeslere mutlu haftasonları bu arada :))

• @berolika, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@daydreamer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Simge-Kutlu diğer üyelere sormak lazım memnun olmayan var mı diye :D

@tolgasatir herkes adına konuşmam tabiki ama şaka bı yana su Forumdaki muhabbetler rutin mutluluk haline geldi benim icin ☺️

Valla şahsen foruma girince benim içim açılıyor böyle sanki sadece birkaç haftadır değil de çok uzun zamandır tanışıyormuşuz herkesle gibi hissediyorum müteşekkirim bunun için :))

Kim birkaç haftadır burda??? Şahsen ben Frigyalılar döneminden beri burdayım, hatta aramızda bazı arkadaşlar var, ilk başvurduklarında daha keşfetmemişlerdi bile Amerika'ya...

Birkaç haftayı kendim için söylemiştim aslında yoksa tabii ki öyle bu sene hep beraber Amerika’dayız inşallah hatta Amerika’da da bu community devam eder umarım :))

Ben de sizi yolcu edip el sallamaya gelirim İstanbul'a. Ara ara da ziyarete gelirim belki Amerika'ya 🥺

• @daydreamer bu sene o şanssızlık zincirini hepberaber kıracağız inanıyorum enseyi karartma ;)

• @Emrah-Borazan Geçen senede yazmıştım sonuçlar açıklandığı zaman. Her sene o sene bu sene diyoruz ama sonuç değişmiyor :\ Açıkçası bende gün yaklaştıkça biraz karamsarlığa kapılmaya başladım. Ne diyelim İnşallah hayırlısıyla bu sene kazanmak nasip olur bize :)

• Kaldi 63 gun. Beraber eritecegiz sayili gunleri, beraber kutlayacagiz zaferimizi! Umudunuzu kaybetmeyin (:

• @Atlantis00 Umut fakirin ekmeği derler. Ülkemizde bazı şeyleri elde edebilmiş olsak zaten bu yola sapmazdık. Don't give up diyorum :)

• @Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@daydreamer bu sene o şanssızlık zincirini hepberaber kıracağız inanıyorum enseyi karartma ;)

Yok ben alıştım zaten. Benim bünye GC'ı kazanılan değil başvurulan birşey sanıyor artık. Bana kalsa direk "DV2025 Bekleme Odası" diye açar, içeri girip oturur beklerim hatta ama Crazycells kızarsa filan diye ağırdan alıyorum 🤫

• Ama bu sene forumdan başvuran herkese çıkacak o kesin, onda problem yok, rahat olun 👍

• ⭐⭐

1haftadır hastayım öksürük gitmedi gitti, bildiğiniz etkili bir şey var mı öksürüğü geçirecek malum ilaç alamıyorum,

• @Lossantosdy dut kurusunu kaynatıp suyunu içebilirsin yada klasik karabiberli ballı sıcak süt

• @daydreamer valla GC ye çok güvenmemek lazım o yüzden turist vizesine de ufaktan başvurun şarlarınız uygun ise, pasaportunuzda 10 yıllık bir vize olması her zaman bir aksilikte güvencedir.

• ⭐⭐⭐

@daydreamer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Ama bu sene forumdan başvuran herkese çıkacak o kesin, onda problem yok, rahat olun 👍

Diyerek 2025 sohbet odasına beni de davet ettin, teşekkürler 😂
    E tek başına canın sıkılır tabi. 😁

• İlk okuduğumda forum aracılığıyla başvuranlar olarak algıladığımdan bu cevabı yazdım. O yüzden alakasız gibi olmuş.
  • ⭐⭐

Alonso bu sene çok hızlı zevkli olacak gibi :)

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    202k Bakış
    M
    @LSkae Amin kardeşim. Evvelki yıl bunları çok yaptım kurban olduğum kabul etti 3 aydır buradayız Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah...👃
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k