Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Neslihan-Yaşar, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @ecom değerli bilgileriniz için çok çok teşekkür ederim biz eşimin hesabında da para göstericez diye risk alamıyoruz çünkü ikimiz toplam paramızı benim hesaba koymamıza rağmen 10 bin dolar anca oldu ve başka kimseden alamayız kimsenin maddi durumu o kadar iyi değil. bahsettiğiniz f2a vize türü dışında başka şansımız yok mu çünkü burda okumuştum vizemi aldıktan sonra amerikaya gitmeden önce de evlenirsek yine onu götürebiliyorum sanırım ne düşünüyorsunuz bi de evet aşırı heyecanlıyım gerçekten konuşamıyorum bile heyecandan ama tekrardan çok teşekkür ederim çok okudum ama sizin gibi cevap yazan kimse yoktu 🙂

    goturebilirsiniz, fakat bu durumda sizin vizenizi de yenilemeleri gerekecek (medeni durum bilgisi degistigi icin) ve ekstra $325 odemeniz gerekecek, bilginize.

    arkadaslarin da dedigi gibi pasaport ve diger belgelerdeki isimler bu surecte cok dert degil. hepsini formlarda listelediginiz surece bir problem yasamazsiniz.

    DV, sizin durumunuzdaki biri icin en hizli ve en ucuz yol olur, ama tabii sizin durumunuza forumdaki bilgileri ve tecrubeleri okuyarak kendiniz karar vermelisiniz. Neticede hangi parayla ABD'de yasayacaginizi konsolos gormek isteyecektir, siz veya esiniz ABD'de is bulabilirse durumunuza fayda saglar, bilginize.


  • Selamlar. 29.11.2022 tarihinden itibaren greencardve ssn işlemlerim tamamlandı. Fakat kız arkadaşımı götürmek istiyorum. Konuyla ilgili kafam inanılmaz karıştı. Konuyu bilen, yardımcı olabilecek, sırasıyla işlemleri konuşabileceğim bir moderatöre ya da bilgiliye ihtiyacım var. Cahilliğimi maruz görün. Çok detaylı konular. Kafam inanılmaz karıştı. Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cemguneri, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Selamlar. 29.11.2022 tarihinden itibaren greencardve ssn işlemlerim tamamlandı. Fakat kız arkadaşımı götürmek istiyorum. Konuyla ilgili kafam inanılmaz karıştı. Konuyu bilen, yardımcı olabilecek, sırasıyla işlemleri konuşabileceğim bir moderatöre ya da bilgiliye ihtiyacım var. Cahilliğimi maruz görün. Çok detaylı konular. Kafam inanılmaz karıştı. Şimdiden teşekkürler.

    Maalesef Green Card sahipleri sadece esleri icin gocmenlik basvurusu yapabiliyorlar. Kiz arkadasiniz hangi ulkede yasiyor?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells
    Kız arkadaşım Türkiye de yaşıyor. Şimdi ben de Türkiyedeyim. Evlenmeyi düşünüyoruz zaten. Ama konuyla ilgili hiç bir bilgim yok malesef. Eğer adım adım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


  • @cemguneri öncelikle bu başlığın ilk sayfasını okumanizi tavsiye ederim. Daha sonra green cardli yada vatandaşmisiniz? Buna göre ilgili başlıkların ilk sayfalarında detaylı tüm adımlar yer alıyor durumunuza göre ilgili başlıklar green cardli için f2a vatandassaniz Ir1/cr1 oluyor. Bunların ilk iletilerini okuduktan sonra spesifik bir sorunuz olursa deneyimli ve bilgisi olan arkadaşlar cevap verecektir. Kolaylıklar diliyorum.


  • @ecom
    2017 de yazılan bir yazı var. lakin o zamandan bu tarihe çok şey değiştiğini öğrendim. Online olarak bile i-130 formunu gönderebildiğimizi öğrendim. Durum şu şekilde ;
    Ben greencard-2022 sahibiyim. Türkiye'de yaşıyorum. Kız arkadaşım da Türkiye'de. Yakın zamanda evlenmeyi planlıyoruz. (Çok kısa bir zaman içinde). Yani i-130 ve i-130 a konusunda güncel ve en hızlı bir şekilde bize yardım edebilecek bu konuyu detaylarıyla bilen bir moderatör ya da bilgilinin yardımına ihtiyacımız var. Teşekkürler.


  • @cemguneri bakın ufak tefek degisiklikler olabilir. Online sisteme geçiş yada güncel ödenecek ücretlere zam gelebilir ama oradaki bilgiler güncel ve doğru. Henüz evliliginizi yapmamışsınız biran önce yapın ki sureciniz başlasın ,başvuru aşamasına gelene kadar okuyabildiginiz kadar sayfa okuyun öyle küçük detay ama önemli bilgiler var ki deneyim olarak arkadaşların paylaştığı, birinde eksik yapsanız sureciniz uzuyor. Ve zaten çok uzun bir süreç ben 2020 de başvurdum hala bekliyorum. O kadar detayı kimse size burada veremez yazmakla bitmez. Ben avukatimla başvurduğum halde sürece hakim olmak adına hepsini tek tek okumuştum ve zaten sonunda en az onun kadar surecime hakimdim. Deneyim paha biçilemez bir şey bu forumu özel kılan bu zaten. Ama sizin spesifik bir sorunuz yok. Örneğin; "formu doldurdum ıslak imza ile mi imzalıyoruz göndermeden"gibi
    Dolayısıyla diğer dikkat etmeniz gereken detaylar ancak okuyarak yada yanlış yaparak öğreneceğiniz bilgiler. Mesela ikinci bir örnek vereyim"evlilik cüzdanınızın işlem görmüş tüm sayfaları ön kapak dahil yeminli tercümana cevirtip orjinalleriyle birlikte dikine okunabilir bir şekilde taratıp yüklemeniz gerekir" aksi halde kimi arkadaş ,arkada tercümesi var diyor yüklüyor kabul edilmiyor sonra gidip nüfus tan yok formül A yok formül B belgeleri alıp iyice detaylarda kayboluyor. Oysa bu bilgi f2a başlığında ilk sayfada yazıyor. Uscis tüm belgeleri ingilizce yeminli tercümana cevirtip yüklemenizi istiyor . Bazı arkadaşlar çeviriyi yükleyip orjinal belgeyi yüklememiş buda sureclerini çok uzattı çünkü çevrilmiş bir belge orjinaliyle yüklenir. Başvuru yönergeleri de dolduracaginiz formlarda zaten uscisin resmi web sitesinde var başvuru kolay önemli olan detaylara hakim olmak. Sürecin içerisinde olan uzun süredir forumu sıkı takip eden biri olarak tavsiyem gerekirse bir hafta geç başvurun ama o başlığı okuyun hatasız başvurursunuz çünkü aradığınız her bilgi fazlasıyla var. Yoksa burada kimse size o kadar detayı hap bilgi olarak veremez teknik olarak mümkün değil.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari?page=1
    Forumun admini sayın @crazycells I130 konusunda ihtiyacım var demissiniz bilginiz olsun diye belirtmek istedim.


  • @ecom bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum. Gerekli bütün adımları okuyorum. Tercümelerin, nasıl olması gerektiğinden, fotokopilerden, orjinal evraklardan, resimlerden, kanıtlardan vs. her şeyden bugün kendi imkanlarımla haberdar oldum. Tabi ki bir an önce evlenmem gerektiğini biliyorum. Bunu bilmeyen birisi sürece başlamamalı. Yardım talep ettiğim konu sürecin işleyişiyle ilgili. Sırası, işleyişi, takibi, geri dönüşleri vs. Yoksa uscis de gerekli evrakların tümü yazıyor. Teşekkürler


  • @cemguneri ben biran önce evliliginizi yapmalisinizi aslında bilmiyorsunuz diye değil süreç uzun olduğu için tavsiye niteliginde söyledim. Vakit kazanmanız acısından. Süreç şu şekilde ilerliyor. Uscise evraklarınızı gönderip bir ay içerisinde noa1 denen evrağı alıyorsunuz email ve posta yoluyla. Bu ilk evrak kabulünden sonra uzun bir bekleyiş var ama çok değişken dosyanızın gönderildiği servis centera göre bir yılda bekleyen var iki yılda. Uscis incelemeden sonra dosyanızı onaylıyor ve noa2 alıyorsunuz. Bundan sonra dosyanız nvc ye gönderiliyor. Nvc aşamasında istenen evrakları ve sponsorluk belgelerinizi yüklüyorsunuz. Eşinize sponsor olmak için amerikada yaşayıp çalışmanız ve gelirinizin yeterli olması gerekiyor. Geliriniz yeterli değilse orada yaşayan green cardli veya vatandaş geliri yeten ek sponsor bulabilirsiniz. Nvc en son sanırım 50 günde onayliyordu tüm evraklarınız eksiksizse ama üç dört aya kadarda sürebiliyor değişken süreler çok bunlar tahmin tabi. Nvc aşamasında eksik yada yanlış evrak bildirimi alırsanız evrakları yukledikten sonra genelde süre başa dönüyor tekrar beklemeye başlıyorsunuz. Buradan da onay aldiktan sonra son aşama konsolosluğun size randevu vermesini bekliyorsunuz. Randevuda gereken evraklarınız tamamsa konsolosluk uygun görürse vizeniz basılıyor. Yani genel olarak aslında bazı noktalara dikkat edildiği takdirde sureciniz ekstra uzamazsa iki buçuk üç yıl gibi bitiyor. Daha kısa yada uzun olabilir kesin tarihler yok malesef . Başvurular basit aslında beklemek zor olan. Sürekli bekliyorsunuz belirsizlik içinde ama zaman bir sekilde geçiyor . Umarım kısa ve sorunsuz bir süreç olur sizin için.


  • Merhaba 30 Ocak'ta San Jose'ye giriş yaptım ve greencardımın elime geçmesini bekliyorum. Erkek arkadaşım Türkiye'de yaşıyor. Greencard'ımı teslim aldıktan bir müddet sonra Türkiye'ye kısa bir süreliğine gitmeyi planlıyorum. Erkek arkadaşımla Türkiye'de evlenip Greencard başvurusunu ben Amerika'ya dönünce mi başlatmam daha iyi olur; yoksa erkek arkadaşıma turist vizesi başvurusu yapıp Amerika'ya gelebilirse Amerika'da evlenip süreci Amerika'da mı başlatmam daha iyi olur?


  • Öncelikle herkese merhaba .Bu soruma acil cevap verecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum .Ben depremzede bir vatandaşım.Sevgilim ABD vatandaşı bir Türk .önümüzdeki haziran ayında Türkiye’ye gelecek ve ya nişan yapacağız ya da direkt nikah kıyacağız.Benim merak ettiğim şu .Ben ohal bölgesinde olduğum için mülakat tarihimin öne alınma gibi bir şansım var mı ? Erkek arkadaşım konsolosluğa bunu bildirirse süreç daha hızlı işler mi ?

  • ⭐⭐⭐

    @canaykarahan32 lütfen her konuya aynı soruları yazmayın sorularınızı yazıp cevaplanmasını bekleyin?!!!


  • @ecom işte bilgi, yardım ve açıklama budur teşekkürler, bu form sayfasında bazı insanlar konuları 5 çayına çeviriyor tekrar teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @ecisso, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba 30 Ocak'ta San Jose'ye giriş yaptım ve greencardımın elime geçmesini bekliyorum. Erkek arkadaşım Türkiye'de yaşıyor. Greencard'ımı teslim aldıktan bir müddet sonra Türkiye'ye kısa bir süreliğine gitmeyi planlıyorum. Erkek arkadaşımla Türkiye'de evlenip Greencard başvurusunu ben Amerika'ya dönünce mi başlatmam daha iyi olur; yoksa erkek arkadaşıma turist vizesi başvurusu yapıp Amerika'ya gelebilirse Amerika'da evlenip süreci Amerika'da mı başlatmam daha iyi olur?

    Süreç hakkında bilgi sahibi olmanız için size bu konuyu iletiyorum sürecinizde bol şans. Keske ABD’ye hiç girmeyip evliliğinizi yapıp konsolosluktan vize talep etseydiniz süreç cok daha hızlı bitebilirdi 🙁
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari?page=1


  • @Davut-Korkmaz rica ederim asıl nezaketiniz için ben teşekkür ederim.


  • Öncelikle herkese merhaba, herkese sürecinde kolaylıklar dilerim.
    Erkek arkadaşım bu yıl Greencard kazandı, sıralaması 6000’lerde. 2,5 yıldır birlikteyiz ve orada evlenip süreci orada devam ettirmek niyetiyle benim için F1 vizesine başvurduk. Kaplan Dil Okullarına kaydolmuştum fakat red aldım.
    Şimdi burada mülakattan önce evlenmeyi değerlendiriyoruz fakat milyonda bir gelen bu greencard şansımızı da tehlikeye atmak istemiyoruz. Mülakattan önce evlenip mülakata beraber girdiğimizde benim F1 reddim bizim Greencard sürecimizin de red ile sonuçlanmasına neden olur mu ? Mülakat sırasında ‘’Yakın zamanda F1 vizesinden red yemişsin bunu amaç dışında kullanmak için mi başvurmuştun’’ tarzı bir soruyla karşılaşır mıyız ?
    Eğer bu sebeplerden risk varsa uzun ve zor da olsa Mülakat sonrası evlenip F2A sürecine girmeyi düşünüyoruz. Fakat risk yoksa da böyle uzun bir süreyi ayrı geçirmek istemiyoruz.
    Şimdiden değerli yanıtlarınız için teşekkürler.[bağlantı metni](link url)


  • @asligokceer merhaba başvurulan bir vize türü diğerini etkilemez. Size soru sorulabilir fakat normal ve tutarlı cevap vermeniz yeterli. Burada önemli olan detay evliliginizin gerçek bir evlilik olduğuna ikna etmelisiniz ki bunu zaten iki buçuk yıllık bir ilişkide belgelemeniz zor değil.
    Burada asıl talihli önemlidir onun bir sıkıntısı yalan bir beyanı yoksa o her türlü vizesini alır. Yanında götürmek istediği aile üyesinde bir sıkıntı varsa en kötü ihtimal o vizesini alamaz yada ap ye kalır. Vize dosyalarına tek tek bireysel bakılıyor. Asıl talihli dışında diğer aile üyelerinden birinin vize süreci diğerini etkilemez.
    Bir ailede örneğin, asıl talihli eşlerden biri ve çocuğu vizesini alırken talihli olmayan diğer eş ap ye kalabiliyor. Ama esas talihlinin bir sorunu var ve vizesini alamazsa aile üyelerinden kimse alamaz.
    Tabi green card sürecinde deneyimli arkadaşlar bu konuda daha detaylı bilgi verebilirler. Benim görüşüm birlikte vize almanız en mantıklısı. Altı üstü öğreci vize reddiniz var diye bu kadar stres olmanıza gerek yok bence. Tabi karar sizin. Kolaylıklar diliyorum


  • @ecom Dönüşünüz için teşekkür ederim. F1 Vizesi için maddi yeterliliğim, uluslarası bir şirkette çalışıyor olmam ve şirket referansım olmasına rağmen bunların hiçbiri kontrol edilmeden hemen red aldım bu sebeple bir korku oluştu. Erkek arkadaşımın en çok istediği şey gerçekleşmişken onu riske atmak istemiyorum ancak siz ve bu konuda bilgili kişiler sürecimize evli devam etmemizi önerdi. Asıl talihlinin aile üyelerinin sürecinden etkilenmeyeceğini bilmek içimizi rahatlattı. Evliliğimizi kanıtlamak zor olmayacak gerekli yeterliliğe sahip olduğumuza kanaat getirmeleri tek risk olarak gözüküyor. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Umarım siz de en yakın zamanda vizenizi almış olursunuz.

    Bundan sonraki tüm süreci burada paylaşıyor olacağım. Bizim durumumuzda olanlar ve sürece bizim gibi devam edecek olanlar için bir deneyim olmuş olur.


  • @asligokceer rica ederim. Dediğim gibi vize reddinizin kesinlikle sorun olacağını düşünmüyorum. Sorarlarsa evet dil eğitimi için başvurmuştum kariyerim için gibi bir şey söyleyebilirsiniz. Önemli olan sorulduğunda hayır dememenizdir çünkü bu yalan beyana girer ve red nedenidir, her türlü yalan beyan. Her vize türünün gereksinimleri farklıdır. Öğrenci ve turist vizesinde doneceginize göçmen vize türlerinde ise kalacaginiza ikna etmelisiniz konsolosluğu. Dolayısıyla green card talihlisi olarak sizler iliskinizin gerçekliği,maddi durumunuzun yeterliliği, orada devlete yük olmayacağınızı kanıtlamanizla ilgili konulara konsantre olmalısınız. Umarım olumlu bir şekilde surecinizi tamamlarsınız. Deneyimleriniz aynı süreçteki arkadaşlara yol gösterici olacaktir muhakkak.


  • Merhaba ben Özbekistan vatandaşiyim ve 6 senedir burda yaşiyorum 2023 green card formu doldurdum
    Ve 12 sinif açik liseden okuyorum temmuz sonresi mezun olacam inşallah
    Sorum eğer green card talihlisi olursem lise bitirmeden ds 260 form doldurmam doğrumu yada diplomayi alinça doldurmam gerekiyormu
    2 sorum şuan 2 inçi evliliğimi yapma gibi durumundeyim ve ds 260 formu evlendikten sonremi doldurmam gerekiyor yada onçemi
    Araştirdiğim kadariyle hemen doldurmamizi doğru olduğunu söylüyor konsolosden randevu günü beli olunçe ds 260 formu gunçelemeyi öneriyorlar sizce hangisi daha doğru
    Ve sicil kaydimi Özbekistan’da da getirmem gerekiyormu çünkü 6 sene içinde Özbekistan’a 3 4 kez gittim ve hepsinde 1 yada 2 ay kaldim
    Eski eşimi bilgilerinizde girmek zorundamiyiz ds formuna ve kizim var ilk evliliğimden babasiyle yaşiyor goturmiçam ama bilgilerini istiçaklar diyorlar
    Biraz uzun yazdim afiniza çevabiniz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏽


Benzer Başlıklar

  • 2908
  • 57
  • 114
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum