Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mr-bozturk Hayırlı olsun vizeniz almanıza sevindim. Çocuk hariç yakın profiller 🫠 iyi tatiller şimdiden 👏


  • @khan Abi bizde çocuğu burda bırakıcaz dedik ve 2 hafta sonra başvurusunu yaptık 10 gün sonrası pasaportu vize basılmış olarak geldi.


  • Herkese selam, 1 mart tarihinde b1/b2 vize onayı alan iş arkadaşımın mülâkat deneyimini de aktarmak istedim.

    İstanbul’da görüşme ingilizce gerçekleşti.
    İş amaçlı bir başvuru idi, kendisinin daha önce 5-6 ülkeye seyahatleri vardı, Çin, Kore, Avrupa ülkeleri vs.
    Bekâr 33 yaş, kadın.
    -Ne için Usa gidiyorsunuz?
    -Şirketiniz sizi hangi iş maksadı ile gönderiyor?
    -Evli misiniz?
    -İşyerinizde kaç kişi çalışıyor?
    -Ne kadar kalacaksınız?
    -Masraflarınızı kim karşılayacak?

    unuttuğum 1-2 soru daha sormuş görevli ve evraklarına bakmadan onaylamış vizesini.

    Kendisi sıra beklerken baya kişiye ret vermiş görevliler. Bu onay ile geçtiğimiz son 3 ay çalıştığım şirketten 4 başvurumuzun 3’ü onay almış oldu. Ret alan arkadaşımız da bekâr genç erkek ve çok fazla çalışma geçmişi yok biz buna bağladık. Tüm başvurularımızı kendimiz danışmansız yaptık. Gidiş maksadınızın olması ve bunu karşı tarafa doğru şekilde aktarabilmeniz oldukça önemli, aksi halde ne danışman ne bankadaki milyon dolarlar ne de tapular vb hiç bir önemi yok çünkü bakılmıyor ben buna kanaât getirdim ve şimdi eşime 2 ret sonrası nasıl vizesini alabilirim bunu düşünüyorum. Nisan ayında 10 günlüğüne gideceğim, döndüğümde küçük çocuklarım için posta ile isteyeceğim vizelerini yalnızca eşimde olmayacak çok garip bir şekilde. Bunu da nasıl halledebilirim bilmiyorum, fikirlere ve tecrübelere açığım 😊


  • @nofearbrk bizim pek yurtdışı ziyaretimiz yok maalesef bir ondan endişeliyim, benim gri pasaportla birleşik krallığa gitmisligim var 10sene önce .eşimin hiç yok. Vize alan arkadaşların hepsine hayırlı uğurlu olsun kimsenin emeği boşa gitmesin🙏

  • ⭐⭐⭐

    @eskiciugur siz bi giriş çıkış yapın sonrasında güven oluşur ister istemez bence eşinizde o zaman vizesini alır inşallah 🙂


  • @eskiciugur retler yakın zamanlı mı?
    Sizin duruma benzer bir durumda olan tanıdığım vardı
    Bu sefer 3 ya da 4 redli bir koca en sonunda İngilterede aldı turist vizesini. Sizin vakanızda acaba başka bir ülkede bir ihtimal daha objektif değerlendirilebilir mi dosya diye düşünüyor insan


  • @eskiciugur bu arada 3 arkadaşınızıda tebrik ederim. Üçüde seyahat amacını iş amaçlı I olduğunu söyledi?


  • Evet şirketimizin NY ofisi var hepimiz aynı şekilde ilerledik, ret alan arkadaşımdan evrak istemiş görevli sonra yüzünü ekşitip ret vermiş, diğer 3 kişiden hiç bir evrak istemedi görevli, hepimizin mülâkatını da gözlüklü ve yaşlı kadın görevli yaptı istisnasız ona denk geldik. Eşimin konusuna gelince 6 ocak 2023 ve 10 şubat 2023 tarihlerinde ret aldı, görüşmesi de fena geçmedi ona çok soru da sormadı ama uygun değilsiniz dedi. @Muhtaradana


  • @RaggaBross Geçmiş olsun okurken çok gerildim.
    Net bir empati tarzında anlatmışsınız mülakatı. Gerçek gibi yaşadım.
    Ve buradan çıkarttığım red konusu sizinde tahmin ettiğiniz gibi boşanma olayı oldu.
    Aslında red verecekti ama bahanesi bu oldu diyelim. 2. kez boşanmayı sorduğunda yazınızın geri kalanını okumadan tahmin ettim. (okudum bu arada..)

    Siz bir de vasıflı memursunuz biz gençler ne yapalım bilmiyorum 🙂 Genç dediğime bakmayın vasıfsız 30yaşlardayız 🙂


  • @Arctic devlet memurluğu konusunda Nisan'da ben de size bir mülakat örneği yazacağım, 10 kusur yıllık iki öğretmen gideceğiz mülakata 🙂 inşallah olumlu olur bizimki.ama cidden ben de memurluk falan hikaye diye düşünüyorum çok kriter var.dogru dürüst bir gezi planım bile yok hala :)) @denizci10 sağolsun cosmayin eyalet eyalet inandırıcı bir gezi olmaz dedi,haklı,bir New York gezisi planlayacagiz ,10 gunluk gezi planı için yardımcı olan biri olursa çok memnun kalırım,fikirlere acigim bakalım neler olacak.

  • ⭐⭐⭐

    @mr-bozturk hayırlı olsun vizeniz 🙏🏻


  • @khan Size tavsiyem dürüst olun. Çünkü profiliniz vize almaya uygunsa zaten çocuklu ya da çocuksuz onay veriyorlar. Çocuğun bırakılması vize şansını arttırır sanıyordum bugün yanılmışım. Çocukla başvuran bir çok aileye vize onayları verildigini gördüm. Mesela siz çocuğu götürmeyeceğiz derseniz memur sizin beyanınıza göre notunu düşüyor, daha sonra siz çocuk için başvurursanız muhtemelen red alırsınız ya da mülakata tekrar çağrılırsınız. Dürüst olun açık olun. Umarım alırsınız vizenizi.


  • Herkese merhaba,

    Ben de vize görüşmesi için 1 Haziran'da Ankara'ya gideceğim. Daha önce Work and Travel ile 2005 yılında Miami,FL'ye gitmiştim. Öncesinde İngiltere ve sonrasında Çekya'da bulunmuştum. Kendime ait daire kiralaması yaptığım bir limited şirketim var. Eşim de babasına ait bir kreşte sigortalı, yönetici olarak çalışıyor. Çocuğumuz yok. Aslında gitme nedenim, başlamayı düşündüğüm bazı tekstil ürünlerinin ihracatı için görüşmeler yapmak ve ticari olarak başka fırsatlar yaratabilmek. Kısacası yakın gelecekte ihracat yapmak. Ben DS-160’a 2 haftalık tatil olarak yazdım. Hem iş hem tatil gibi oluyor aslında. Forumdaki tecrübeleri okuyunca biraz çekindim açıkçası. Sizden de fikir almak isterim. Şöyle ki;

    1. Gitme nedenimi sorduğunda tatil yapmak için gidiyorum demeyi düşünüyordum. Tek başına inandırıcı olur mu şu anda kararsız kaldım. Tatil mi ya da şu festivale katılmak ya da şu spor olayını izlemek için mi ya da ihracat için araştırma yapmaya gidiyorum mu demeliyim? (henüz bir ihracat şirketim yok)
    2. Eşimle değil tek başıma gideceğim. Sorun teşkil etmemesi için ne söylenmeli?

    Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, herkese bol şans dilerim, gönlünüze göre olsun.


  • @ecdeniz Bence tek başına tatile gidiyorum beyanını pek inandırıcı bulmayabilirler. İşinizle alakalı fuar ya da bir festival günü araştırın o fuar ya da festivalin bileti alıp vize mülakatında ispatlarsanız belki şansınız olur. Diğer bir seçenek, Amerika vizesine sahip bir tanıdıgınız varsa onunla turistik seyahat edeceğinizi belirtebilirsiniz, fakat memur o tanıdıgınızın pasaportuna bakmak isteyebilir. Bunu DS160 formundaki beraber seyahat edecekler listesine eklemelisiniz.


  • @ecdeniz tek başına tatili yemezler.
    iş ile tatili birleştirin.
    iş ile alakalı bir fuar vs. var ise biletini alın. Bu planı ilgilendiğiniz bir festivalle falan birleştirin.


  • Bu aralar çocuklu ailelerin turist vizesi almak için denedikleri bir "taktik" çok fazla yerde gözüme çarpmaya başladı. "Önce tatile çocuksuz gideceğiz deyip vizeye başvurup, daha sonra çocuk için de ayrı bir vize başvurusunda bulunmak" . Burada sanırım çocuklarını geride bırakarak, kesin döneceklerine konsolosluğu inandırmak gibi bir amaç hedefleniyor. Böyle birşey deneyerek sonuç alınması mümkün değil. Bir konsolosluğun bu şekilde bir davranışa kanmasını beklemek, fazla iyimserlik olur. Unutulmasın ki bu değerlendirmeyi yapan insanlar ciddi eğitimlerden geçiyorlar, düzenli aralıklarla istihbarat brifingleri alıyorlar ve oldukça büyük de bir tecrübeye sahipler. Her bir konsolos belki binlerce vize dosyası incelemiştir ve emin olun daha sizin dosyanıza baktığı anda orda yazan çocuk için de en geç 2 ay içinde bir başvuru geleceğini biliyordur. Buna rağmen vizenizi onaylıyorsa zaten durumunuz vize almaya uygun olduğu içindir ve o mülakata çocuğunuzla katılsaydınız bile zaten o vizeyi alacakmışsınızdır. Böyle yaparak sadece niyetinizin sorgulanmasına yol açarsınız. Hatta ilk başta geri dönceklerini düşündürmek için çocuklarını eklememişler, şimdi çocuklarına da vize almak istediklerine göre geri dönmeyi düşünmüyorlar deyip, mülakata sizi de çağırıp, pasaportlarınızdaki vizeleri iptal etmeleri bile mümkün. Bu taktiği kimden duymuş olursanız olun, çok işe yarayacak bir yöntem olmadığını bilin.


  • @mr-bozturk @charon Fuar, festival dediğiniz gibi daha mantıklı. Ben o yönde bir çalışma yapayım. Teşekkür ederim.


  • @daydreamer, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    Bu aralar çocuklu ailelerin turist vizesi almak için denedikleri bir "taktik" çok fazla yerde gözüme çarpmaya başladı. "Önce tatile çocuksuz gideceğiz deyip vizeye başvurup, daha sonra çocuk için de ayrı bir vize başvurusunda bulunmak" . Burada sanırım çocuklarını geride bırakarak, kesin döneceklerine konsolosluğu inandırmak gibi bir amaç hedefleniyor. Böyle birşey deneyerek sonuç alınması mümkün değil. Bir konsolosluğun bu şekilde bir davranışa kanmasını beklemek, fazla iyimserlik olur. Unutulmasın ki bu değerlendirmeyi yapan insanlar ciddi eğitimlerden geçiyorlar, düzenli aralıklarla istihbarat brifingleri alıyorlar ve oldukça büyük de bir tecrübeye sahipler. Her bir konsolos belki binlerce vize dosyası incelemiştir ve emin olun daha sizin dosyanıza baktığı anda orda yazan çocuk için de en geç 2 ay içinde bir başvuru geleceğini biliyordur. Buna rağmen vizenizi onaylıyorsa zaten durumunuz vize almaya uygun olduğu içindir ve o mülakata çocuğunuzla katılsaydınız bile zaten o vizeyi alacakmışsınızdır. Böyle yaparak sadece niyetinizin sorgulanmasına yol açarsınız. Hatta ilk başta geri dönceklerini düşündürmek için çocuklarını eklememişler, şimdi çocuklarına da vize almak istediklerine göre geri dönmeyi düşünmüyorlar deyip, mülakata sizi de çağırıp, pasaportlarınızdaki vizeleri iptal etmeleri bile mümkün. Bu taktiği kimden duymuş olursanız olun, çok işe yarayacak bir yöntem olmadığını bilin.

    Kesinlikle katılıyorum. Durum aynen anlattığınız gibi.

  • ⭐⭐⭐

    @daydreamer benim de böyle bir durumum var ama benim başvurum iş amaçlı, turist olarak gidip çocuğu bırakmak bana da çok mantıklı gelmiyor ama iş amaçlı gitmeye çok takılacaklarını sanmıyorum. Eğitim programı için gideceğimi beyan edeceğim 1 haftalık masraflar şirket tarafından karşılandığı için eşimde bana eşlik edecek.


  • @daydreamer yazdıklarınızdan sonra nedense kendimde bir açıklama yapma gereği duydum. yanlış anlaşılma olsun istemiyorum çünkü. bu konuya ben de çocuğum için sonradan evrak gönderenlerdenim. 2 ay sonra kadar 🙂 fakat bizim şöyle oldu ; ben vizemi aldıktan sonra amerikaya giriş çıkış yaptım. daha sonra gittiğim yerlerle alakalı olarak kızımın da orlandoyu görmesini istedim ve yarıyıl tatili için orlando disneyland için bir tatil planı ile formu doldurdum. giriş çıkış yapmamış olup direk çocuk için sonradan form doldurmak söylediğiniz gibi işe yaramayacak bir yöntem olabilir ve iyi niyeti sorgulatabilir. bu arada eşim de 2019 da almıştı turist vizesini. anne baba ikimizin de vizesi mevcut olarak çocuk için başvuru yaptık.
    bu yazdıklarımı eleştiri olarak algılamayın ,sizin fikirlerinize karşıt bir açıklama olarak da algılamayın lütfen. sadece bu konuyla ilgili olarak foruma birkaç birşey yazmıştım. yazdıklarımın benim deneyimim olduğunu belirtmek ve kimseyi yanlış yönlendirmek istemediğim için sizin yazdıklarınıza cevap olarak belirttim 🙏🏻
    ek bilgi kızımın vizesini aldıktan sonra tatil planımız yarıyıl tatilinde disneyland dı fakat hem hava koşulları hem de sonrasındaki depremden kaynaklı olarak planı ertelemek durumunda kaldık. yani çocuğun vizesi ile belki de giriş yapamayacağız bunu deneyimlemedik henüz. sonuçta vize geldi ama belki de bu şekilde aldığımız için biz de iyi niyet göstermiyoruz onlar için. konsolosluk onayladı ama bu amerikaya girişte belki de sorun olacak. tatil planımızı revize edip gidebilirsek o zaman tekrar güncelleme yaparım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum