Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• @xereon geçmiş olsun çok üzüldüm.k1de bol şans demişlerde keşke mülakatları hızlı dağıtsalarda insanlar eşlerine kavuşsa

Bu arada k1 sürecini aşağıdaki başlıktan takip edebilirsiniz⬇️
    K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) https://yesilkartforum.com/forum/post/3061

ve lütfen sürecinizi imzanıza aşağıdaki başlıkta anlatıldığı gibi taşıyın⬇️

https://yesilkartforum.com/forum/post/59676

İmza için taslak olarak ⬇️bunu kullanabilirsiniz

K1 Vizesi
    I-129F gönderimi: gün/ay/yıl
    NOA1 onayı: gün/ay/yıl
    NOA2 onayı: gün/ay/yıl
    Vize mülakatı:
    Vize onayı:

• Merhaba arkadaşlar,

Bugün bir tanıdığımın Ankara'da görüşmesi vardı ve az önce aradı, vizesi çok kolay bir şekilde onaylanmış. Duyduğu kadarıyla da onunla beraber 4 kişinin de vizesi onaylanmış.

Tanıdığımın profili ise: 84 yaşında bir kişinin evinde yardımcı olarak çalışıyor. Patronu yurtdışına çıktığı zaman onunla beraber gidiyor sürekli. Vizesinin bu kadar kolay almasındaki en büyük etken (bana göre) daha önce İngiltere ve Almanya'ya gitmiş olması ve patronun yanında uzun süre çalışıyor olmasından dolayı düşünüyorum. Faydalı olur diye paylaşmak istedim.

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @waterman 👋

• ⭐⭐⭐

@daydreamer düzeltme icin teşekkürler iletiyi sildim 🕊

• @waterman e ben de sileyim o zaman 😂

• Merhaba Arkadaşlar,

Bugün Ankara’da ilk kez B1/B2 vize görüşmesine girdik. Eşim ve ben başvurduk çocuğu dahil etmedik.

Görüşme aynen şöyle;
    Memur: Nereye gideceksiniz?
    Ben: New york
    Memur: Ne yapacaksınız?
    Ben: Agustosta Evlilik yıl dönümümüz kısa bir tatil yapmak istiyoruz, Brooklyn ve bostonu görmek istiyoruz.
    Memur: Kaç gün kalacaksınız?
    Ben: 9 gün
    Memur: Evli misiniz?
    Eşim: Evet
    Memur: Kaç çocuğunuz var?
    Eşim: 1 tane 5 yaşında bir kızımız var.
    Memur: Kızınız gelecek mi?
    Biz: Evet ama daha başvuru yapmadık onun adına.
    Memur: Nerde çalışıyorsunuz?
    Biz: Alman bir medikal şirkette.
    Memur: Şirketteki görevleriniz nedir?
    Biz: Şirketteki pozisyonlarımızı söyledik. Aynı şirkette çalışıyoruz
    Memur: Kaç yıldır çalışıyorsunuz?
    Biz: 13 yıl
    Memur: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    Ben: Ukrayna, İsveç, Hollanda
    Eşim: Almanya, Ukrayna
    Memur bana dönüp: İsveç’e ne zaman gittin?
    Ben: Bu yıl Şubat’ta.
    Memur yine bana: Tek mi gittiniz?
    Ben: Evet
    Memur eşime dönüp: Neden birlikte gitmediniz?
    Eşim: işlerim yoğundu, planıma uymadı.
    Memur tekrar bana dönüp: Ne yaptınız İsveç’te?
    Ben: Turistik olarak gittim arkadaşımı görmeye. Ordan Hollanda’ya geçtim.
    Memur: Eviniz var mı?
    Eşim: Evimiz ve arabamız da var.
    Memur: Tamamdır.

Sonrasında klavye tıklamaları…

Eşim ‘’Çocuk için başvuruyu nasıl yapmamız gerekiyor?’’Diye sordu.
    Memur: Çocuğunuz için pasaportunuzu posta yoluyla gönderebilirsiniz. Hayırlı olsun vizesiz.

Görüşme Yaklaşık 10 dk sürdü.

İsteyen herkese nasip olsun. 🙏

• @mr-bozturk tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun,şimdiden iyi tatiller. Çocuk için aşağıdaki başlığa bakabilirsiniz ⬇️

14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci https://yesilkartforum.com/forum/post/50058

• @Muhtaradana, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@mr-bozturk tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, iyi tatiller. Çocuk için aşağıdaki başlığa bakabilirsiniz ⬇️

14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci https://yesilkartforum.com/forum/post/50058

Teşekkür ederim. 1-2 Ay sonra başvurmayı düşünüyorum.

• @mr-bozturk biz mülakata çocukla girmeyecegiz,baş başa gezmeyi düşünüyoruz diyecektik ama içimize de sinmiyordu hic,bundan vazgeçip sizin gibi mi yapsam .çok daha mantıklı geldi

• @mr-bozturk Hayırlı olsun vizeniz almanıza sevindim. Çocuk hariç yakın profiller 🫠 iyi tatiller şimdiden 👏

• @khan Abi bizde çocuğu burda bırakıcaz dedik ve 2 hafta sonra başvurusunu yaptık 10 gün sonrası pasaportu vize basılmış olarak geldi.

• Herkese selam, 1 mart tarihinde b1/b2 vize onayı alan iş arkadaşımın mülâkat deneyimini de aktarmak istedim.

İstanbul’da görüşme ingilizce gerçekleşti.
    İş amaçlı bir başvuru idi, kendisinin daha önce 5-6 ülkeye seyahatleri vardı, Çin, Kore, Avrupa ülkeleri vs.
    Bekâr 33 yaş, kadın.
    -Ne için Usa gidiyorsunuz?
    -Şirketiniz sizi hangi iş maksadı ile gönderiyor?
    -Evli misiniz?
    -İşyerinizde kaç kişi çalışıyor?
    -Ne kadar kalacaksınız?
    -Masraflarınızı kim karşılayacak?

unuttuğum 1-2 soru daha sormuş görevli ve evraklarına bakmadan onaylamış vizesini.

Kendisi sıra beklerken baya kişiye ret vermiş görevliler. Bu onay ile geçtiğimiz son 3 ay çalıştığım şirketten 4 başvurumuzun 3’ü onay almış oldu. Ret alan arkadaşımız da bekâr genç erkek ve çok fazla çalışma geçmişi yok biz buna bağladık. Tüm başvurularımızı kendimiz danışmansız yaptık. Gidiş maksadınızın olması ve bunu karşı tarafa doğru şekilde aktarabilmeniz oldukça önemli, aksi halde ne danışman ne bankadaki milyon dolarlar ne de tapular vb hiç bir önemi yok çünkü bakılmıyor ben buna kanaât getirdim ve şimdi eşime 2 ret sonrası nasıl vizesini alabilirim bunu düşünüyorum. Nisan ayında 10 günlüğüne gideceğim, döndüğümde küçük çocuklarım için posta ile isteyeceğim vizelerini yalnızca eşimde olmayacak çok garip bir şekilde. Bunu da nasıl halledebilirim bilmiyorum, fikirlere ve tecrübelere açığım 😊

• @nofearbrk bizim pek yurtdışı ziyaretimiz yok maalesef bir ondan endişeliyim, benim gri pasaportla birleşik krallığa gitmisligim var 10sene önce .eşimin hiç yok. Vize alan arkadaşların hepsine hayırlı uğurlu olsun kimsenin emeği boşa gitmesin🙏

• ⭐⭐⭐

@eskiciugur siz bi giriş çıkış yapın sonrasında güven oluşur ister istemez bence eşinizde o zaman vizesini alır inşallah 🙂

• @eskiciugur retler yakın zamanlı mı?
    Sizin duruma benzer bir durumda olan tanıdığım vardı
    Bu sefer 3 ya da 4 redli bir koca en sonunda İngilterede aldı turist vizesini. Sizin vakanızda acaba başka bir ülkede bir ihtimal daha objektif değerlendirilebilir mi dosya diye düşünüyor insan

• @eskiciugur bu arada 3 arkadaşınızıda tebrik ederim. Üçüde seyahat amacını iş amaçlı I olduğunu söyledi?

• Evet şirketimizin NY ofisi var hepimiz aynı şekilde ilerledik, ret alan arkadaşımdan evrak istemiş görevli sonra yüzünü ekşitip ret vermiş, diğer 3 kişiden hiç bir evrak istemedi görevli, hepimizin mülâkatını da gözlüklü ve yaşlı kadın görevli yaptı istisnasız ona denk geldik. Eşimin konusuna gelince 6 ocak 2023 ve 10 şubat 2023 tarihlerinde ret aldı, görüşmesi de fena geçmedi ona çok soru da sormadı ama uygun değilsiniz dedi. @Muhtaradana

• @RaggaBross Geçmiş olsun okurken çok gerildim.
    Net bir empati tarzında anlatmışsınız mülakatı. Gerçek gibi yaşadım.
    Ve buradan çıkarttığım red konusu sizinde tahmin ettiğiniz gibi boşanma olayı oldu.
    Aslında red verecekti ama bahanesi bu oldu diyelim. 2. kez boşanmayı sorduğunda yazınızın geri kalanını okumadan tahmin ettim. (okudum bu arada..)

Siz bir de vasıflı memursunuz biz gençler ne yapalım bilmiyorum :) Genç dediğime bakmayın vasıfsız 30yaşlardayız :)

• @Arctic devlet memurluğu konusunda Nisan'da ben de size bir mülakat örneği yazacağım, 10 kusur yıllık iki öğretmen gideceğiz mülakata :) inşallah olumlu olur bizimki.ama cidden ben de memurluk falan hikaye diye düşünüyorum çok kriter var.dogru dürüst bir gezi planım bile yok hala :)) @denizci10 sağolsun cosmayin eyalet eyalet inandırıcı bir gezi olmaz dedi,haklı,bir New York gezisi planlayacagiz ,10 gunluk gezi planı için yardımcı olan biri olursa çok memnun kalırım,fikirlere acigim bakalım neler olacak.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k