ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@TOK Bu arada bizim vize türümüz EB3. Tüm aşamaları avukatımızın yönlendirmesiyle yaptık. Şu an Ağustos 2021 den beri sadece konsolosluktan mülakat verilmesini bekliyoruz. 18 aydır mülakat bekliyoruz. Daha da ne kadar bekleriz belli değil. Büyük sabır gerektiriyor.
-
@dpdemir
Bakalım bize ne zaman sıra gelecek. Benim EB-2 vize türünde başvurum. Fakat süreci etkiler mi bilmiyorum...
Sabretmeye devam... -
@TOK ben EB-2 süreci ilerletmedim ne yazık ki.
-
@TOK bende posta yoluyla gönderdim civil dokümanları online yükleme açılmamıştı posta gönderdik aralık ayında
-
Son eb vakalarda belgeleri postayla gönderiyorsunuz
-
Sayın @Mustafa-Kemal-Atay-0
NVC - Inquiry'e yazdım belge gönderme konusunu cevap bekliyorum...
haber vereceğim sizlere de... -
@TOK ben gönderdim onaylandı zaten 23 ocakta onaylandı 30 aralıkta göndermiştim
-
Merhaba,
Bana cevap geldi NVC'den, benimde dosyam elektronik olmadığı için posta yolu ile belgeleri göndereceğim.
Bana gelen maildeki cover sheet'te yazan belgeleri teker teker hazırlıyorum. Orada anlamadığım "Signed Affidavit of Support" kısmı. Bana sponsor olan kimse yok, EB-2 türünde sponsor gerekmiyor ki zaten. Neden bununla ilgili belge istemişler?
Bu kısımdaki belgelere "Not Applicable" işaretlesem olur ?
Ne dersiniz? -
@ktur Merhaba, forumlardan veya facebook vb. gruplarından öğrenmiş olmalıyım. Bu başlık altında da EB3 için 18 aydır bekleyen biri var. Şu yararlı bir site olabilir: https://www.trackitt.com/usa-immigration-trackers/i140/page/7
-
@TOK merhaba, vize görüşmesi başvurusu için herhangi bir kredi kartı yeterli değil mi? Nasıl aştınız bu sorunu?
-
@TOK Eğer NIW ise N/A işaretleyebilirsiniz. Bu form çok genel olduğu için bu detaylar sizi ilgilendirmiyor.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Hafta içinde NVC'ye posta ile kanıtlayıcı belgelerimi yollayacağım. DS-260 forumda bahsettiğim bütün evrakları yollamayı düşünüyorum. Bir daha geri dönüş yapılıp eksik evrak var demesinler diye.
FEDEX 3-4 günde teslim ediyormuş belgeleri, kendi sayfalarında tahmini teslimat zamanını o şekilde söylüyorlar. Sonrasını bekleyip göreceğiz. Umarım konsolosluk mülakatı için çok çok uzun süre geçmez.. -
Merhaba, benim dosyalarım Fedex ile yaklaşık 48 saat içerisinde teslim edildi ve NVC onayı yaklaşık 2 hafta sonra geldi. Posta ile gönderilen evrakların hızlı onaylandığı söyleniyor. Ancak mülakat tarihi konusunda çok emin değilim. Forumda gördüğüm kadarıyla 1,5 yıldan fazla sürüyor ve bu süre çok uzun. Tabi direkt bu başvuru türüne ait zaman çizelgesi nedir bilmyorum ama daha çok EB3 ile ilgili bilgiler gördüm frumda ve süre uzun. Senin yaptığın araştırmalara göre bir öngörün var mı mülakat harihi ile alakalı? Umarım en kısa zamanda alırsın mülakat tarihini.
-
Herkese merhabalar,
EB2-NIW basvurum USCIS tarafından onaylandı ve suan IVP surecindeyim. NVC den dokumanlarımla ilgili onay aldım, suan konsolosluk randevusu için bekliyorum. Yakın zamanda randevu alabilmiş birileri var mıdır, mülakat hakkında ve bekleme süreleri hakkında bilgi verebilecek?
-
@niwss Forumdaki veriye gore ortalama 20 ay su aralar, umarim daha da uzamaz
-
Bu bekleme suresının azalması gerekmıyor mu?
-
Sayın @niwss
Vize randevusü için bir süre öngöremiyorum. EB-2 NIW kendi içinde çok fazla belirsizlik içeriyor. Meslek grubu, akademisyenin CV'sı bence önemli. Her ne kadar açıklamasalarda bence kendi içlerinde ABD'nin ihtiyaçlarına göre bir sıralama vardır. Beklemek ve sabretmekten başka çare yok. Sizin durumunuz benden ileride. Ben Çarşamba günü evraklarımı FEDEX'e vereceğim.
Sizin meslek nedir bu arada? Ben Veteriner Hekimim (Akademisyen). -
@et_cal sizin sureç pandemi ve kapanmalara denk gelmiş sanırım. Umarım kısa sürede gelir sıra
-
@TOK mesleğe göre bir sıralama yapıyor olamazlar cunku NVC nin evrakları onayladıgı notice de öncelik sırasının basvuru tarihlerine göre oldugu acıkca belirtiliyor. Evet ben sizden bir ay önde gidiyorum, ben de mühendisim akademideyim.
-
@ktur aslında hızlanması gerekirken bazı immigration attorney lerde backlog beklediğine dair yayınlar yapıyorlar nisan visa bulletin açıklanınca anlaşılacak bu durum sanırım. Ama her başvuru türü için farklılık gösterebilir bu sanırım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum