Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.6k 275

• @The-Hub
    Merhaba
    Nasılsınız?
    Size NVC'den mail geldi mi?
    Ne kadar zamandır beklemektesiniz?
    Teşekkür ederim.

• @TOK öncelikle hayırlı olsun time Frame da ortalama süreler yazıyor ben eb3 lüyüm ama fikir olsun diye yazıyorum ı140 form onayından sonra belgenin nvcde işlem görmesi 4 ay sürmüştü temmuz 2022 onaylandı Kasım 2022de NVC sistemi oluşturuldu 30 aralıkta ds260 formu doldurdum ve belgeleri gönderdim 23 ocakta nvcde onaylandı süreci Türkiye’den avukat firmasıyla yönetiyorum

• @The-Hub öncelikle hayırlı olsun time Frame da ortalama süreler yazıyor ben eb3 lüyüm ama fikir olsun diye yazıyorum ı140 form onayından sonra belgenin nvcde işlem görmesi 4 ay sürmüştü temmuz 2022 onaylandı Kasım 2022de NVC sistemi oluşturuldu 30 aralıkta ds260 formu doldurdum ve belgeleri gönderdim 23 ocakta nvcde onaylandı süreci Türkiye’den avukat firmasıyla yönetiyorum

• @Mustafa-Kemal-Atay-0
    Teşekkür ederim yanıtınız için.
    10 Ocak'ta Dept. of State'e yollandı benim kararım. Avukat 90 gün sürer demişti. Maximum süreyi bekleyeceklerini düşünmemiştim sizin sürelerinizi görene kadar. Sabretmeye devam. Tahminen 2024 yazında Amerika'ya giriş yaparım diye düşünüyorum...

• @TOK inşallah hocam konsolosluğa kalıyor sonrası isterlerse 3 ayda bile dosyaları bitirirler

• Herkese merhaba, istatistiki bilgi olmasi acisindan yaziyorum.
    EB-2 uzerinden (I140 Kabulu sonrasi) Eylul ayi icerisinde yapilan AOS(I-485) basvurularindan iki tanesinin gectigimiz ocak ayi icerisinde GreenCard ile sonuclandigini ogrendim, bir tanesi ise halen beklemede. Takribi sure 4 ay gibi. Bunun yaninda 2022 Nisan'da ABD icerisinden yapilan concurrent bir basvurunun (I140+I485 birlikte ) halen beklemekte oldugu bilgisi de mevcut. Sanirim USCIS, yeni basvurularda 6 ay'da cevap verme hedefine oynuyor. Eski basvurulari incelemeyi oteleyip, ozellikle yeni basvurulara oncelik verme egiliminde. Tabi bu benim kisisel yorumum, hicbir yerde bununla ilgili bir sikayet yok :). I140 cevap (onay) sureleri de takribi 4-5 ay civarinda seyrediyor, her ne kadar USCIS'in kendi sitesinde bambaska rakamlar yaziyor olsa da. Selamlar.

• Değerli Arkadaşlar,
    Bana NVC'den mail geldi. Süreç devam ediyor...

• @TOK bana mail gelmemiş

• Vize ücreti ödemek için USA'da hesap olması gerekiyormuş. Bunun çözümü ile ilgili bir başlık vardır kesin fakat bulamadım. Yönlendirebilir misiniz?

• @TOK Merhaba, avukatınız varsa o ödeyebilir, sizin adınıza kendi hesabından

• @dpdemir avukat onun için ekstra ücret talep ediyor.
    form doldurmak ve başvuruyu tamamlamak için 2500 dolara yakın para istiyor wegreened. bu yüzden vazgeçtim :)

• @TOK Anladım. Evet her adımda ayrı ücret talep ediyorlar.

• @dandanakan01
    Merhaba. IVP vize randevu bekleme suresi icin 18 ay demissiniz. Acaba bu biogi guncel mi, yani suan boyle mi? Eger guncelleniyorsa bunu nereden takip edebiliyoruz? Cok tesekkurler.

• Merhaba
    Ben dün itibarıyla DS-260 formumu doldurdum ve başvuruyu tamamladım.
    Bu aşamadan sonra kanıtlayıcı belgeleri göndermek için bir mail mi beklemem gerekiyor? Yoksa Kentucky Visa Centre’a mail ayıp kanıtları nereye yükleyeyim diye sorayım mı?
    Bazı arkadaşlar KVC’a mail atmamı falan söyledi kafam karıştı.
    Teşekkür ederim

• @TOK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba
    Ben dün itibarıyla DS-260 formumu doldurdum ve başvuruyu tamamladım.
    Bu aşamadan sonra kanıtlayıcı belgeleri göndermek için bir mail mi beklemem gerekiyor? Yoksa Kentucky Visa Centre’a mail ayıp kanıtları nereye yükleyeyim diye sorayım mı?
    Bazı arkadaşlar KVC’a mail atmamı falan söyledi kafam karıştı.
    Teşekkür ederim

Websitesinde online yüklenmesi gerekiyor yazıyordu ama hiç bir zaman öyle bir menü aktif olmadı. Ben de belgeleri Cover Sheet ile beraber aşağıdaki adrese gönderdim:
    DOS Visa
    44132 Mercure Circle
    PO Box 65446
    Sterling VA 20166

Belgelerin doğru ve eksiksiz olduğuna emin olun bence çünkü sonra tekrar eksik belge talebinde bulundular. Benim eksik gönderdiğim belge eşim için vukuatlı nüfus kayıt örneği idi. Aslında benim vukuatlı da eşimin bilgileri gözüküyordu ama ekstra olarak bir kopya da onun için göndermem gerekti tekrar.

• @TOK NVC e-postasının 90 gün sürmediğini düşünüyorum. Benimkini I-140 onayından 45 gün sonra ve davanın NVC'YE gönderilmesinden 28 gün sonra aldım. Görüşme bekleme süreleri hakkında bir fikrin var mı? Facebook'tan 8 ay, başka bir forumdan 18 ay duydum.

• @kelle
    Merhaba
    Siz posta ile evrak göndermişsiniz.
    Ben online bir sistem olduğunu düşünüyorum. Bugün NVC’ye mesaj atıp soracağım.
    Belki de onlar bana bekle biz senden isteyeceğiz veya görüşmeye götür diyecekler…

• @adedammy009
    Görüşme, randevu süreleri hakkında bir bilgim yok malasef
    Fakat Türkiye elçiliği yavaş çalışıyor.
    Bildiğim kadarıyla Türkiye’den 30 aile mülakat için Avusturya Amerikan elçiliğinden randevu aldı. Benim bir tanıdıkta dahil
    Zor ve çok maliyetli bir süreç başka ülkede olursa eğer

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TOK bir not olarak eklemek isterim;

mülakatı farklı ülkeden almak her vize türü için geçerlik bir durum değil sn. @TOK
    süre sınırı olan vize türünde (dv gibi) mülakat için case transfer olasılığı mümkün. ama süre sırını olmayan vize türlerinde (EB, F2, IR vb gibi) case transferi ihtimal ne yazık ki çok ama çok düşük. bu elbette denenmeyecek anlamında bir ifade değil, sadece ihtimallerin düşük olmasından dolayı yaptığım bir yorum.

Benzer Başlıklar

• EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
  • 0 Oy
    972 İleti
    62k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k