DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @EMRAH-0 Azerbaycan Amerika konsolosluğunun Web sitesine bakın ama Türkiyedeki Amerika konsolosluklarının bazı schengen ülkelerinin vize başvurularında istediği vize başvurusunda bulunmayan ebeveynden çocuklar adına muvaffakatname istediğini hiç duymadım.

    Bu arada annenin ya da babanın turist vizesi var mı? Anne çocuklarla birlikte vizeye mi başvuracak

    Çocukların yaşı küçük posta yoluyla Azerbaycan Amerika konsolosluğundan vize alabiliyormusunuz?


  • @salih2825 bu benim ilk başvurum 🙂 ama dediğiniz konuyu da biraz araştırdım bazı kişiler başvuru yapıp tarih bulup vizeyi aldığını söylüyor ama bazıları da hiçbir türlü alamadıklarını belirtiyorlar.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @khan o günden bugüne ne değiştinin bir cevabı olmalı zaten diye düşünüyorum.

    Aslında çıkıp açık açık söylemek lazım yeni mülakatta; "Bende birşey değişmedi ama belki siz az biraz insafa gelmişsinizdir ya da belki bu sefer bir insanoğluna denk gelirim diye umdum" şeklinde ama tabi insan çekinir biraz haliyle 😁


  • 24 şubatta Ankara da mülakata girdim. Sarı bıyıklı bodur abiyle yaptık mülakatı. İyi bir gezi planım olmasına rağmen hiç bir belgeye bakmadı. Balkanları gezdiğimi söyledim, neden Avrupa Birliği ülkelerinin değil ve neden eşinle ve çocuklarınla gitmiyorsun diye saçma sapan yorumlar yaptı. Sonuçta vermedi vizeyi.


  • Merhaba ben kız arkadaşım var kalifonyada onun yanına gidicem ne evrak lazım yardımcı olursanız sevinirim


  • @Metto-0 Geçmiş olsun, anlık duruma göre hareket ediliyor gelişi güzel sanırım. Ekstra Balkanlar turu yapsamıydık acaba derken netleştirdiniz kafam da. Tekrar geçiş olsun 👋


  • @Rüştü-Gürbüz Mallesef öyle oldu, shengeni deneyeceğim artık. Eşimle başvuru yapacağım, eşle başvuranlar alıyor izlediğim kadarıyla. Teşekkürler, selametle👍👋


  • @Metto-0 geçmiş olsun


  • @Muhtaradana Teşekkürler


  • @Metto-0 seyahat planini inandirici bulmamis.
    Ab gezisi yapip esinizle giderseniz vizeyi alirsiniz. Adam vize vermeme sebebini acik acik soylemis,buyuk bir nimet


  • @Rüştü-Gürbüz Balkanlara gitmediyseniz mutlaka gidin bunu Amerika turist vizesi için değil kendiniz için yapın çok güzel coğrafya çünkü.Kasımda Üsküp-Matka-Ohrid-Tiran-Budva-Kotor-Saray-Bosna yılbaşında ise 4 gün Belgraddaydım geçirdiğim tüm zamanlar tadı damağımda kaldı .Zaman bulabilsem tüm Balkanlar deneyimimi ayrıntılı olarak foruma aktaracağım. Bence her Türk vatandaşı en az bir kez olsun Balkanları bu güzel coğrafyayı görmeli heleki tarih seviyorsanız kesinlikle gitmelisiniz. Kotordaki kaba otogar görevlisi hanımefendi dışında tek bir kötü anım yok (o da benim sıfır İngilizcemden kaynaklandı) insanlar çok nazik yardımsever. Zaman ve imkanım olsa tüm vizesiz balkan ülkelerine 1 ay ayırmak isterim.

    Şunu da itiraf etmek istiyorum şahsen Amerikayı turist olarak düşündüğümde çok ilgimi çeken bir ülke değil, hiç o bakış açısıyla bakmadığımdan belkide.Geçen gün bir arkadaşıma New-York dışında ilgimi çeken bir yer yok maps.me den ve bloglardan kendime bir rota yaparım Amerikaya gitsem en azından ilk seyahatimde Manhattan ve çevresini gezer ve gelirim dedim. Bu benim Amerika hakkında vizyonsuzluğum ve uzun süre sadece göçmen olarak gitme hesabı yapmamdan kaynaklanıyor olabilir. Sonra arkadaşım milli parklardan bahsetti aslında instagramdaki Selen Özcan hanımı takip ederken biraz dikkatimi çekmişti ama arkadaşıma ben ne yapim dağ taşı abi dedim. Ama aklıma şüphe düşürdü balkanlarda müzeleri gezmeden önce müzeleri gezme planımda yoktu ama meğer müze adamıymışım,sonra araştırmaya başladım biraz yazılar okudum, bölgede tur düzenleyen şirketleri takip etmeye başladım, şimdi ise o bölgeye aşık oldum diyebilirim gezeceğim yerleri arada sırada düşünüyor güzel anılar için şimdiden heyecanlanıyorum ama sonra şöyle düşündüm kardeşim sen Likya yolunu bile daha yürümemişsin, şimdi diyorsun ki 8-9k km uzaklıktaki bir ülkeye gidip yürüyüş yapıp kamp mı atacaksın 😊

    Şu anda Amerika vizem ve turist olarak gidip gelme planım olsa beni ekonomik olarak zora düşürmüyecek tek plan New-Yorka gidip Ali beyle çay içip geri dönmek olurdu. Bu dolar kurunda ve alım gücünde Türkiyedeki halkın yüzde kaçı düzgün bir Amerika tatili yapabilir ki biraz mantıklı olursam eğer bunu Amerika konsolosluğundaki görevliler hem brifinglerinde hem kendi aralarındaki sohbetlerinde konuşuyorlarsa vize vermek için kullandıkları rehbere göre değerlendirip red-onay veriyorlardır.Açıkçası bana red verilerse görevli memura sadece "sen işini yaptın teşekkür ederim" der ve binadan gülümseyerek ayrılırım ve ülkemin keşfetmediğim yüzlerce yerini gezer ya da vizeli vizesiz diğer ülkeleri gezmek üzere plan yaparım ( Yalnız ben çok fazla ülkeden red aldım red almak konusunda kalp kırıklığına alıştım umursamazlığım ondan olabilir 😊 sadece 160 dolara hangi ülkeye bilet alabilirdim pişmanlığı olurdu 😊)

    Bunları turist vizesini sadece statü değiştirmek amacıyla almayı planlamaya seyahat edip geri dönmek isteyen insanlar için yazıyorum.Statü ayarlamak isteyenler için sadece mülakat görevlisini zamanla oluşturduğu profili ve iyi hazırlanmış bir ds160 formu ile manipüle edip vize alması yeterli olacaktır, bunu garipsemiyor ya da yadırgamıyorum. Turist vizesini almak isteyen iki farklı insan tipi var bu yıllar öncede vardı şimdide var. Ülkeye sınır kapısından zorla illegal yöntemlerle kaçakçılara(kaçakçılar genellikle terör örgütleri, uyuşturucu işleri ve diğer illegal işlerle uğraşan kötü tipler) para verip gitmektense bir vize ile girip sonra kararını değiştirerek Amerikada kalmak isteyenleri saygıyla karşılıyorum yasaları ihlal etmiyorlar sonuçta.


  • @Metto-0 schengen için facebookda re-vize ve ucuzaucak gruplarını takip edebilirsiniz, şu anda İtalyanın biraz daha fazla olumlu sonuç verdiği söyleniyor


  • @Rüştü-Gürbüz Balkanların zaten Abd için bir faydası yok😊 Schengen, İngiltere, Kanada.. Olursa bunları cebinize koyun😊


  • @Ping-PONG Yorumunuza kesinlikle katiliyorum. Amacım reklam yapmak degil. Mülakatıma 1 hafta kala kafamda soru işaretleri ve şüphe oluştu ikilemde kaldigim konu vardi. Ve gerçektende hatalı davranmışım. @denizci10 sayesinde 1 hafta kala yeni form doldurup, yeni bilgilerimle mülakati yapıp onay aldım. Bu vize hataya yer vermiyor arkadaşlar soru işaretiniz oluşursa bilgili insanlarla çalışın lütfen. Şimdi 24 ay krizide geldi dahada zor duruma sokarsınız kendinizi..


  • merhaba , abd' de iş gezisi kapsamında masraflarım karşılanarak(sponsorlu) davetli olarak gideceğim. ds160 formunda vize türünü b1/b2 olarak seçtim. bunu b1 olarak değiştirmeme gerek var mı? bir sorun yaratır mı ?

  • ⭐⭐⭐

    @sensei her hangi bir sorun olmaz aynı şey aslında


  • @tolgasatir bende öyle düşündüm aslında ama olarak b1 ve b2 olarak iki ayrı seçenek olduğu için teyit etmek istedim. teşekkür ederim


  • @charon Kesinlikle katılıyorum..


  • @Muhtaradana Tavsiyenize uyacağım, eyvallah.


  • @Muhtaradana Çalıştığım şirkette bugün bir arkadaşım vize onayı aldı , bu konudan haberi vardı , ve oradaki türk bir memura durumu sormuş red alırsam 24 ay bekleyecekmiyim diye memur aynen bu cümleyi kurmuş " 24 ay kuralı birden fazla başvuru yapanlar için getirilmiş bir sistem ve bu şekilde vize slotlarını ilk kez vize alabilecekler daha çok kullanabilecek , yığılma azaldığın da emin olmamakla birlikte 24 ay kuralının esnetilecek diye belirtmiş"

    Uzun lafı kısası üstü kapalı bir sizi istemiyoruz ama komple de sistemi kapatamıyoruz böyle bir çözüm bulduk demek gibi bişey. Bu benim şahsi görüşüm tabi ki.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

236
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum