Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

  • ⭐⭐⭐

    @khan aynen öyle eski ve yeni çıktıyla gidin girerken güncellemek istiyorum diyorsunuz güncelliyorlar.


  • Merhaba

    Ekim ayında red yemiştim.
    Şimdi tekrardan başvuru yapmak istiyorum, vize danışmanı üzerinden yapacağız, ben amcam ve yengem. amcamın kızı kuzenim orada yaşıyor. ben bir nevi refakatçi niyetiyle gideceğim onlara yardımcı olmak için.
    red yiyen insanlara "kısıtlı vize" şeklinde 24 ay boyunca az randevu açılıyormuş her hangi bir sayfada resmi açıklama görmedim. bilen var mı?


  • ekim ayında red yedim. yeni bir yasa çıkmış sanırım. red yiyen insanlara "kısıtlı vize 24 ay boyunca" şeklinde her hangi bir resmi yerde göremedim. işin aslını astarını bilen var mı?


  • Merhabalar,

    Temmuz 2022'de ds160 formu doldurup randevumu Aralık 2023 yılına aldım. Sonra aralıklarla kontrol ederek 24 Mart 2023'e randevuyu çekebildim. Şimdi burada 3 sorum mevcut.

    1-**Temmuz 2022'**de gerçekleştirdiğim ödeme Mart 2023'te geçerli olacak mı? Bir süresi mevcut mudur?
    2-O dönem sadece randevu için form doldurmuştum şimdi planımız oluştu bunları içeren formu yeniden doldurup o form ile gitmemde sakınca var mı?
    3-Bu form ve gerekli evraklar dışında ekstra olarak götürülmesi gereken bir belge (şartlarda yazmayan) öneriniz mevcut mudur?

    Çok çok teşekkürler şimdiden cevaplar için.


  • @wayfarerusa evet danışanlarımdan da yapmak isteyen oldu ama izin vermiyor sistem.


  • @denizci10 bu bir insanlık suçudur. umarım yakın zamanda kaldırılır.

  • ⭐⭐

    @wayfarerusa hayır değil.
    red alan kişi tekrar başvuruyor. 0'dan başvuranlara daha çok imkan vermek istiyor abd elçiliği.
    zaten deli gibi backlog var.


  • Az önce 8 Mart tarihinde açık randevuyu kaçırdım. Ben alamadan bir başkası aldı muhtemelen. 1-2 dakika önce girseydim sisteme muhtemelen Mart'ın ilk haftası randevuya gidecektim. Ama olsun Eylüldeki randevumu Ağustos'a çekmeyi başardım.:)


  • @melihguney 8 mart ve 22 martı biz aldık .Randevuyu görmüş olmanız bile bence iyi çünkü yazılım otomatik alıyor .


  • 8 Mart gününe randevumuz var annem babam ve ben olarak, annemin bilgilerindeki bazı değişikliklerden dolayı onun DS-160 formunu tekrar doldurmak istiyoruz. Acaba yeni doldurduğumuz formun onay sayfasını götürmemiz yeterli olur mu, yoksa eski formun onay sayfası ile yeni formun onay sayfasını beraber mi götürmeliyiz? Ayrıca DS-160'a yüklediğimiz fotoğraflar yeterli oluyor mu yoksa fotoğraf çektirmeli miyiz vize görüşmesine gitmeden?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gokayK sadece yeni ds160 formunuzun confirmation sayfasını götürmeniz yeterli olacaktır. Eskisini götürmenizi tavsiye etmem eğer karıştırırsanız sıkıntı olabilir çünkü. Ds160 yüklediğiniz fotoğraflardan birer adet yanınızda götürmenizde fayda var.


  • @denizci10 teşekkürler, DS-160'a yüklediğimiz fotoğrafları evde kendimiz çekmiştik, acaba fotoğrafçıda yeni fotoğraf çektirip onlardan birer tane götürsek uygun olur mu? Ayrıca AIS'e mail atıp yeni DS-160 numarasını vermemiz gerekir mi yoksa sadece mülakata götürmek yeterli oluyor mu?


  • @gokayK, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @denizci10 teşekkürler, DS-160'a yüklediğimiz fotoğrafları evde kendimiz çekmiştik, acaba fotoğrafçıda yeni fotoğraf çektirip onlardan birer tane götürsek uygun olur mu? Ayrıca AIS'e mail atıp yeni DS-160 numarasını vermemiz gerekir mi yoksa sadece mülakata götürmek yeterli oluyor mu?

    Amerika vizesi için fotoğraf ölçüsü var. O kurala uyulması gerekiyor diye biliyorum. Ölçüleri ise resmi siteden alıntı yapıyorum. "Göçmen Vi̇ze Başvurusu Içi̇n Gerekli̇ Fotoğraf Özelli̇kleri̇

    1- Başvuru sahibi son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüzü kaplayan bir fotoğraf getirmelidir. Tüm yüzü kaplayan fotoğraf direkt kameraya bakar şekilde çekilmiş olmalıdır.

    Yüz, fotoğrafın yaklaşık yüzde 50’sini kapsamalıdır.
    Fotoğrafın arka fonu beyaz renkte olmalıdır.
    Fotoğrafın boyutları 50 mm x 50 mm olmalıdır ve baş fotoğrafın ortasında yer almalıdır. Saçın üst kısmından çenenin alt kısmına kadar olan baş mesafesi/uzunluğu 25 mm – 35 mm olmalıdır. Göz seviyesi de fotoğrafın alt hizasından itibaren 28 mm – 35 mm olmalıdır.
    Fotoğraf başvuran kişiyi açık şekilde tanımlamalıdır.
    Fotoğrafta gözlük takılmamalıdır.
    Başvuru sahipleri düzgün giyinmiş olmalı ve şapka ve benzeri aksesuarlar takmamalıdır. Üniforma ya da başvuru sahibinin saçını veya başka özelliklerini kapayacak eşarp, baş örtüsü giyilmemelidir. Eğer başvuru sahibi baş örtüsü giymek zorunda ise, fotoğrafta iki kulak ve alın açıkça görünmelidir.
    Fotoğraf çerçevesiz basılmalıdır.
    Arka fonu desenli veya koyu renkli fotoğraflar kabul edilmez.
    Hızlı çekim fotoğraflar ya da dijital kalite fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğraflar, standart muamele gerektiren film kullanılarak, standart tek lens refleks tipi fotoğraf makinası ile çekilmelidir.
    Aşağıda göçmen vize başvurusuna uygun özelliklerdeki fotoğraf örneğini ve göçmen vize fotoğrafı çeken stüdyoların adreslerini ve telefon numaralarını bulabilirsiniz."

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gokayK eğer yeniden ds160 dolduracaksanız yeni fotoğrafla yapın. İsteseniz yeni confirmation sayfasından yanınızda götürün isterseniz de mail atın konsolosluğa.


  • Merhaba tekrardan,10 günlük gezi için banka hesabimda gostermem gereken makul tutar nedir?


  • @charon dün akşam saatlerinde ekim ayındaki randevumu 3 marta aldım, ara ara kontrol etmenizde fayda var umarım erkene çekebilirsiniz :)

  • ⭐⭐

    @khan abd banka hesabina bakmaz


  • @charon orada gezecek param olup olmadığını bilmek istemezler mi? Gerçekçi bir planım var mı yok mu? Çok net cevap verdiniz şaşırdım


  • 13 martta randevum var nasip olursa gideceğim. Ama nufus kayıt örnekleri ve ikametgah belgelerinin translate edilmesi gerekiyormu. Birde bankada ne kadar bir miktar para bulunmasi gerekiyor. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.


  • geçen yıl ds formu doldurdum, oraya gidilecek tarihleri yazdım, vize görüşmesini erteledim. şimdi görişmeye gideceğim ama tarihler geride kaldı. tekrar ds formu doldurmam gerekli mi


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    614 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    259
    0 Oy
    259 İleti
    29k Bakış
    R
    DS-160 formunu dolduracağım ve birkaç konuda tereddüt yaşıyorum: Amerika’da bir kuzenim var, ancak kendisi kaçak yollarla gitmiş. Uzun süredir hem kendisiyle hem de ailesiyle herhangi bir iletişimimiz yok. Bu durumu forma yazmalı mıyım? Görüşmede sorulursa nasıl açıklama yapmalıyım? Green Card başvurusunu 3-4 kez denedim. Eğer bu konu sorulursa nasıl bir cevap vermeliyim? Mevcut iş yerimde 8 yıldır çalışıyorum. Bu süreçte askerlik nedeniyle bir çıkış-girişim oldu. Ayrıca bir kez istifa edip yaklaşık 1 ay sonra tekrar aynı işe geri döndüm. Formda başlangıç tarihi olarak hangi tarihi belirtmeliyim? Görüşmede bu durum sorulursa nasıl ifade etmem doğru olur?
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum