Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @aslanamca Şubat ve Mart mülakatları zaten dağıtılmıştı. Nisan ayı için mülakat bekleniyor. Excel'den takip edebilirsiniz.


  • @Selcan-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells mülakat ücreti ne kadar ödüyoruz

    daha önceden cevaplar verildiği için söylüyorum. kişi başı 330$


  • @waterman cevaplarınız için teşekkür ederim.
    4. maddedeki aos kısaltmasının anlamını bilmiyorum. Açılımı nedir acaba?
    5. Madde olarak da Amerikada bir şirket kurmamın herhangi bir şekilde avantaj sağlayan bir durumu olur mu? Olursa şirket türü önemli mi? Ne olmalı?


  • kkc ye durum mailinin atılıp atılmaması nın süreci etkilemiyor diye biliyordum. yanlış mı biliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @rodeon22, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @waterman cevaplarınız için teşekkür ederim.
    4. maddedeki aos kısaltmasının anlamını bilmiyorum. Açılımı nedir acaba?
    5. Madde olarak da Amerikada bir şirket kurmamın herhangi bir şekilde avantaj sağlayan bir durumu olur mu? Olursa şirket türü önemli mi? Ne olmalı?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak?_=1677088438982

    Hayır ABD’de şirketinizin olması hiçbir avantaj sağlamaz

  • ⭐⭐⭐

    @svsucr, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    kkc ye durum mailinin atılıp atılmaması nın süreci etkilemiyor diye biliyordum. yanlış mı biliyorum.

    Hayır sürecinizi etkilemez istediğiniz zaman mail atarak sorgulatabilirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aslanamca hiçbir zaman bir tarihi olmadı, onlar ne zaman isterse o zaman dağıtacaklar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @svsucr bülten 30K, mail atmanızın hiçbir anlamı yok.


  • Şubat ayı da bitti malesef


  • @Gökhan-Öz nasıl yani bitti hocam davet atılmadan mı bitti?


  • @aslanamca Merhaba, şubat ayının bitmesine toplamda 3 iş günü var. Teknik olarak bitmedi tabi ki ama yarın vize görüşmesi dağıtılabilir hatta bugün de dağıtılabilir kimse bilemez ancak performans göz önünde bulundurulduğunda vize görüşmesi dağıtılmadan bitecek gibi duruyor. Ankara sürprizlerle dolu 😞 Umudumuzu kaybetmeden beklemekten başka bir çare yok gibi gözüküyor maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mr-Yavuz @aslanamca mülakat tarihi dağıtımı için yıllardır pandemi hariç her zaman mayıs ayından sonra açılmıştır. Şu anda daha şubattayız. Ağustos ayında olup bu durumda olsak evet karamsarlığa bağlayın ancak daha 218 gün var. Green kartın en büyük sorunu zaten beklemektir.


  • Mülakatlarda bu kadar yavaş gidecekler ise Cut off 30000 lere neden bu kadar hızlı ulaştırıyorlar acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gökhan-Öz çünkü sadece ankara yok.
    dünyada 110'a yakın konsolosluk var ve EU bölgesindeki bütün konsolosluklar ankara kadar yoğun değil. ayrıca elbette AOS yapanlar da var.

    örnek verelim;

    isveç'te kazanan kişi sayısı 4 olsun
    bunların CN dağılımı sırasıyla; 110 - 6860 - 19300 - 21064

    isveç konsolosluğu bu 4 kişiye mülakatı toplam 9 ayda dağıtacak. bu da demek oluyor ki boş boş oturacaklar. isveç bana mülakat gönder diyor ama bülten 15000, ne demek bu, sadece 2 kişiye mülakat verebilir. DOS (departmant of state) bakıyor adamlar boş oturuyor, o zaman bülteni ilerletelim de adamlara mülakat verilebilsin diyor ve bülteni yükseltiyor.

    aynısını AOS yapanlar için de düşünebilirsiniz.


  • @Gökhan-Öz Bültenin 30 k olması ankarada mülakata girecekler için bir önemi yok imkanı olanlar için aos ve dosya taşıma yapacak cas no yüksek olan ve DS-260 submıt tarihi geç olanlar için bultenin 30 k olması avantaj olabilir. @gucarslan beyin dediği gibi ankaraya güvenmeyin. Daha zaman var bekleyip göreceğiz.


  • @gucarslan merhabalar dediğin gibi dosya taşımak için KCCye de yazdım sizin dediğiniz gibi şöyle bir dönüş yaptılar
    Thank you for your inquiry.

    Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
    The contact information for the United States Consulate/ Embassy in Ankara is [email protected].

    Bu durumda artık Ankarayami yazmam gerekiyor yoksa taşımak istediğim konsolosluğami acaba yardımcı olsanız çok sevinirim 🙏


  • İyi günler, bir şey sormak istiyorum. Eşim green card kazandı ve başvururken doğum yerini seçti, doğum yeri Arabistan ancak Arabistan’da vatandaşlığı bulunmuyor şu anda oturma izni de yok oraya ait. Türkiye’de oturma izni var. Şu anda da Afgan pasaportu var. Bu durum karışık görünüyor biliyorum ve mülakat kazanan bir arkadaş, Arabistan üzerinden doğum yerinden kazanıpta, Arap pasaportu olmazsa vize alamaz gibi bir fikirde bulundu. Bu olabilir mi, daha önce böyle bir durum yaşayan var mı acaba? Doğum yeri derken vatandaşı olduğu yeri mi seçmesi gerekiyordu acaba?


  • Ayda kaç kere dağıtım yapıyorlar?


  • @gucarslan uğur bey merhaba cut off içinde olmadığım için kcc den, Bosna ya dosya transferi talebinde bulundum bana dosyamın halihazırda Kabil büyükelçiliğine atandığına dair bir mail ile geri dönüş yaptılar. Biz Ankara yı seçmiştik. Sizce bir yanlışlık olabilir mi ? Ne yapmalıyız ? Teşekkürler

    gelen mail bu şekilde;
    Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected]. You will need to include information that explains why you need the interview location changed. Unless they are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

    The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions. If you need to change your interview location because your residency has changed, you will need to include the new address in your email along with your case number, Principal Applicant’s name, and complete date of birth in the following format (MMDDYYYY).  Also, you will also need to request that KCC unlock your DS-260, so that you can update your application with your new address.  (Please note that Post Office Boxes, general addresses without a fixed residence, and mailing addresses in care of another person are generally insufficient for purposes of this request, and that visiting family members, tourism, or vacationing do not justify a change of interview location.) These steps are not necessary if you are requesting a reassignment because your case is currently assigned to Embassy Kabul. For more information, please see https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-reassignment-procedures-for-kabul-and-baghdad.html.

  • ⭐⭐

    @hamitt25 bu mail otomatik bir cevap. mail metninin anlami, kabile kabul edildiginiz anlaminda degil, Kabil`den basvuranlar icin bu adimlarin gerekli olmadigiyla ilgili genel bir uyari.


Benzer Başlıklar

  • 145
  • 56
  • 6431
  • 1476
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

67
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum