Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @nofearbrk @serdareskici Teşekkürler bilgilendirmeniz için. Simitçi vb. seyyar olanlar her ne kadar da kötülemek istemesem de pek güvenilir gelmiyor(hepsi için konuşmuyorum tabi) bana.

    @khan Elbette.

    Bu arada Ankara'da yaşayan arkadaşlara farklı bir sorum olarak; hava çok soğuk oluyor mu sabahları 😁 MGM'den ve Google'dan baktığımda sabah saatlerinde 3 derece olarak gözüküyor. Yanımıza eldiven, şapka ve atkı almalı mıyız ?

    Ekran görüntüsü 2023-02-21 105828.jpg


  • @RaggaBross hocam randevunuzu ne zaman almıştınız ve tek mi gireceksiniz mülakata? Şimdiden başarılar diliyorum 🤙


  • @RaggaBross Erken gitmenizin hiçbir avantajı yok. Randevu saatinden 15 dk önce içeriye alıyorlar ve çok sistemli ilerliyorlar. O yüzden en fazla bekleyeceğiniz 15 dk 🙂 Ayrıca konsolosluk girişinde ufak bahçe gibi yer var korunaklı orada sırada bekliyorsunuz. Çok soğuk olmuyor 🙂 Bizde Bursa'da yaşıyoruz ve Ankara'nın soğuğundan korkarak gitmiştik ama hiç korktuğumuz gibi olmadı.


  • @serdareskici, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @RaggaBross Erken gitmenizin hiçbir avantajı yok. Randevu saatinden 15 dk önce içeriye alıyorlar ve çok sistemli ilerliyorlar. O yüzden en fazla bekleyeceğiniz 15 dk 🙂 Ayrıca konsolosluk girişinde ufak bahçe gibi yer var korunaklı orada sırada bekliyorsunuz. Çok soğuk olmuyor 🙂 Bizde Bursa'da yaşıyoruz ve Ankara'nın soğuğundan korkarak gitmiştik ama hiç korktuğumuz gibi olmadı.

    Bende tam olarak Ankara'nın soğuğunu bilmediğim için sormak istedim 🙂 Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Atkı, bere ve eldiven iptal o zaman 😁 Hayırlısı ile şu gün gelse de umduğumuz gibi sonuçlansa 🙂 şimdiden heyecan ve stres bastı 🙂


  • @RaggaBross dogma büyüme ankaralıyım
    sabah ayazı saglam vurur


  • @Sserturk Merhaba, randevuyu 15 Aralık 2022 tarihinde Ekim 2023'e alabilmiştik. Danışmamın @denizci10 sağolsun 23 Şubat 2023 tarihine organize etti.

    @charon Teşekkürler bilgilendirme için.


  • Merhaba arkadaşlar.
    24 Şubat Cuma günü Ankara'da vize görüşmem olacak.

    Kardeşim 4 yıldır Amerika'da yaşıyor ve ABD'li birisiyle evli. 1 - 1 buçuk ay kalmayı planlıyorum yaz tatilinde.
    Yeşil Pasaport sahibiyim, pasaportta sadece gürcistan damgası var, 39 yaşındayım, 16 yıldır Öğretmenim, 2 kızım var ve tek gitmeyi planlıyorum.

    Öncelikle DS160 formuna 5 haftalık bir tatil planı eklemiştim. Uzun bir süre mi? Olumsuz etkisi olur mu vize için. Bunun için DS160 formunu güncellemem gerekir mi?

    Kardeşimin olduğu yer (Visconsin) haricinde iki şehir daha eklemiştim gideceğim yerlere (new york ve şikago) gezerim niyetiyle 🙂 Güncelleme gerekir mi?


  • @smnkz konu hakkındaki yorumlara göre orada bir yakınınızın olması olumsuz intiba yaratıyor. Ayrıca yalnız gidiyor olmanız ailecek bir tatil planı olmaması giriş sonrası göçmenlik başvurusu yapma ve aileyi yanınıza aldırma niyetinde olduğunuza yönelik düşünce oluşturuyor.
    Memuriyet durumu, görev süresi, eski giriş çıkışlar elbette olumlu durumlar ancak hepimiz biliyoruz ki başvuru sürecinde herkesin kalıcı gitme eğiliminde olduğu önyargısı ile başlıyor.

    Benzer durumda olanların tecrübelerini ben de merak ediyorum.


  • @denizci10 ben gocmenlik basvurusundan sonra F 4 icin 10 yillik turist vizesi almistim, hic bir problem de yasamadim. O zamanda vize vermezler diye soyluyorlardi ama oyle olmadi.


  • @RaggaBross Randevunuz sabah erken saatlerde ise sıkı giyinmeniz gerekir. Hissedilen sıcaklık hava durumunda gördüğünüz gibi olmayabilir. En azından bere tavsiye ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Minelli hayırlı olsun size. ben son 2 yıl içinde ne gördüm ne de duydum açıkçası.


  • merhaba,
    eylül 2022 de DS160 formunu doldurdum, fakat vize ücretini yatırmadım.
    eylül 2022 de de formu nasıl doldurduğumu hatırlamadan(ne zaman gideceğim, ne için gideceğim gibi) bugün de 160 usd vize ücretini yatırdım, fakat aklıma takıldı, formu nasıl doldurduğumu hatırlayamamak.
    3.11.2023 tarihine de istanbul konsolosluğuna randevu verildi. şu aşamada ne yapmalıyım?
    DS160 formunda ne yazdığımı nasıl öğrenebilirim? veya görüşmeden önce nasıl düzeltebilirim? daha önce sadece 2006 yılında paris seyahatim olmuştu ve pasaportum tertemiz. evliyim 2 çocuk babasıyım. eşim ve çocuklarım için başvuru yapmadım. onlar içinde ilerleyen dönemde başvuru yapsam, olumlu bir etkisi olur mu?
    yardımcı olabilirseniz sevinirim.


  • @mbuyukbekar Merhaba, vize mülakatından bir süre (tavsiyem 1-2hafta) önce DS160 formunu güncel şekilde doldurup görüşmeye girmeden önce yeni DS160 formunuzun confirmation sayfasını konsolosluk görevlisine verip güncelletebilirsiniz.


  • @Minelli bizim Haziranda randevumuz. Bizde de F4 basvurusu var. Bana umut oldunuz açıkçası. Umarım buraya aylar sonra Vizem Onaylandı diye uzuun bir post girebilirim 🙂


  • sayın @RaggaBross vize mülakatınız nasıl geçti? Onay almışsınızdır umarım 🤞🏽


  • @mbuyukbekar bu başlıkta sadece B1/B2 Ziyaretçi Vize Görüşme Deneyimleri paylaşılıyor, vize öncesi süreç hakkındaki sorularınız için aşağıdaki başlığı kullanabilirsiniz ⬇

    (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ https://yesilkartforum.com/forum/post/139


  • @Muhtaradana teşekkür ederim 🙂 yeniyim


  • Herkese merhaba arkadaşlar.

    Vize Konsolosu: - Maalesef vizenizi onaylayamıyorum..

    Öncelikle @denizci10 destekleri ve yardımları için teşekkür ederim.

    23 Şubat 2023 Perşembe günü saat 08:00 Ankara'da gerçekleşti vize görüşmem. Sabah her ihtimale karşı 07:30'da konsolosluk önündeydim. İlerleyen dakikalarda aksanı tuhaf olan bir beyefendi, içeriden dışarıya çıkıp; çanta, telefon, akıllı saat gibi eşyalarla içeri almıyoruz, lütfen bir yere bırakın diye uyardı ve 07:45 ve 08:00 randevusu olanları birazdan çağıracağız dedi.

    Ana kapıdan(dışarısı) seslendiler ve ilk önce camlı bir bölmenin arkasında duran görevliye pasaportları verdik. Görevli listeden randevusu olanları kontrol ediyor ve sol tarafta bulunan giriş kapısına yönlendiriyor. Sol tarafa geçtikten sonra kapıda duran diğer güvenlik görevlisi pasaporttan tek tek isimleri seslenip, pasaportları teslim edip içerde güvenlik noktasına alıyor. Bu arada Ankara umduğum kadar soğuk değildi sabahleyin. Isırıyordu ama çok ta sert bi hava yoktu. Hava alanına girer gibi güvenlik noktasından geçtik. Sigara ve çakmak almıyorlar, çöpe atmanız gerekiyor.

    Güvenlik kapısında geçtikten sonra, binanın avlusuna çıkıyorsunuz ve ana binaya giriş yapıyorsunuz. İçeri girdikten sonra sol tarafta bankoda türk çalışan pasaportunuzu alıyor, sanırım randevu listesinden isminizi kontrol edip pasaportun arkasına bir etiket yapıştıyor. Sonrasında 1-16 ve ya 18 e kadar bankolar var. Önlerinden geçip ilk başta bulunan bankoya sıra girdik. Pasaportlarımızı burada da alıp mülakatın türkçe mi ingilizce mi olacağını sorup, asıl sıra numarasını burada verdi. Sıra numarasını aldıktan sonra bir yan bankoda türkçesi oldukça komik olan görevli parmak izlerini aldı ve az önce bahsettiğim 1-18 adet olan bankoların önünde sanırım 50 adet sandalye olan yere yönlendirip sıramın gelmesini bekleyeme başladım.

    Mesai yeni başladığı için 2-3 vize konsolosu görüşmeleri yapıyordu, bu yüzden içerisi her dakika daha da kalabalık olmaya başladı. 2 bölüm şeklinde turist vize başvurusu için gelenler bir bankoda, sanırım green card mülakatı için diğer bankolarda, yani turist vizesine bakan görevli hep turist vize mülakatı yapıyordu. Benim mülakata gireceğim bankoya pürdikkat kesilmiş, mülakata giren kişi ile görevlinin neler konuştuğunu duymaya çalışıyordum. Benim önümde sanırım 8 veya 9 kişi vardı. Bu kişilerden sadece 2'si yaşlı emekli kişilerdi, diğer kişiler benim yaşlarımda(36) veya benden daha küçük olan genç kişilerdi. Görüşmeler neredeyse 5 dakikayı geçmiyordu. önümdeki gençlerin hiçbiri onay alamadı. Pasaportu elinde, moralleri bozuk bir şekilde gördüm. ve ekranda benim sıram yandı.

    Görevli: pasaportunuz (yüzüme bakmadan)

    Görevli: amerika'ya neden gitmek istiyorsunuz (yüzüme bakmadan)

    Ben: Planımı ve programımı anlattım.

    Görevli: Nerede çalışıyorsunuz ve göreviniz (yüzüme bakmadan)

    Ben: Devlet kurumunda çalışıyorum ve Uzmanım.

    Görevli: Uzman ne demek (yüzüme bakmadan)

    Ben: Satınalma Müdürlüğünde İdari İşler Uzmanıyım dedim.

    Görevli: Evli misiniz (yüzüme bakmadan)

    Ben: Hayır, boşandım.

    Görevli: Çocuğunuz var mı ? (Yüzüme bakmadan)

    Ben: Evet, 1 çocuğum var.

    Görevli: Daha önce yurtdışına çıktınız mı (Yüzüme bakmadan)

    Ben: Evet, çıktım.

    Görevli, ekrana bakarak bekledi: Siz boşandınız değil mi dedi (yüzüme bakmadan)

    Ben: Evet, boşandım.

    Görevli: (Yüzüme bakarak) maalesef vizenizi onaylayamıyorum.

    Götürdüğüm hiç bir evraka bakılmadı. Hiçbirine. Eski pasaportumu vereyim mi diye sordum, cevap bile vermedi.

    Arkadaşlar biraz uzunca oldu ama, ben orada hem beklerken hem de mülakata girerken anladığım tek şey; kesinlikle bize farklı muamele uyguluyorlar. Vizeyi alsamda almasamda aynı cümleyi kullanırım her zaman. Ben beklemedeyken sanırım 1 kişi pasaportsuz döndü. Onu dışında benimle birlikte 7-8 kişi onay alamadı. Yukarıda bahsettiğim emekliler varya; onlar da alamadılar.

    Gençler, orta yaşlılar(ben) ve yaşlılar, hiçbirine vize onayı verilmedi.

    İçinizi karartmak gibi bir niyetim yok ama, beklentilerinizi yüksek tutupta onay alamadığınız zaman çok fazla üzülebilirsiniz. Bu yüzden beklentilerinizi vize onayı alamayacakmışsınız gibi düşünün derim(istisnalar hariç elbette).

    Gelelim o muhteşem komploya; kararın mülakattan önce mi yoksa mülakatta mı veriliyor sorusu. bana göre kesinlikle mülakatta karar veriliyor. Sanırım ben boşandığım için benim Türkiye'ye gelmeyeceğimi düşündü görevli ve 2 defa sordu. 2 defa sorunca neden onay alamadığımı boşanma durumuma bağlıyorum ben.

    Son olarak; mülakata giren arkadaşlarıma başarılar dilerim, Rabbim gönlünüze göre versin. Destekleriniz için ayrıca teşekkür ederim.


  • @RaggaBross hocam geçmiş olsun. Hakkınızda hayırlısı olsun.
    Geri dönmek için gerekçe olarak devlet memurluğu bile artık önemsenmiyor galiba. Onlar da birçok şeyin farkında.
    Ben de boşanma durumundan dolayı verilmediğini düşünüyorum. Evli olup yalnız mülakata girenler bile benzer muameleyi görüyor. Eşiniz neden gelmedi boşanma durumunda mısınız diye sorulmuş. O yüzden maalesef aynı durumda olanlar olumsuz sonuçlanıyor.
    Tekrar hakkınızda hayırlısı olsun.


  • @RaggaBross geçmiş olsun, hem size hem vatandaşlarımıza uygulanan bu muameleye gerçekten çok üzülüyorum 😔


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum