Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • @edmond_dantes hocam çoğu kişinin anlamadığı nokta şu;
    5-10 sene önceki avrupa seyahatleri bir işe yaramaz çünkü o zamanlar ülkenin ekonomisi daha düzgündü ve illegal göçmenler çok daha azdi.
    burada etki edecek şey pandemiden sonra yapılan seyahatler çünkü ekonominin çöktüğü, doların fırladığı zamanlarda + zaten gri listede oluşumuzdan dolayı schengenin, ingilterenin daha da bir önemi var.
    Zaten daha önce zibilyon tane schengen alan kişilere verilen redlerin sebeplerinden birisi de bu. Ülkenin durumu malum, ekonomi belli. Daha önce dolar 4 tl iken yapılan seyahatin bir önemi yok gibi birşey.

    ayrica ds160 formu gayet önemli.

    Bunun dışında insanların anlamadığı başka birşey de vize memurunun sizi otomatikmen bu kişi illegal göçmendir, beni illegal göçmen olmadığına ikna etmesi gerekir kafasıyla sizinle mülakata girdiğidir.

    Cruise gemisinde çalışan arkadaşım daha yeni 6 aylık schengen alabildi ki schengen yönetmeliğine göre bize 1 senelik vize verilmesi gerek(blue carpet diye geçer). 4-5 sene önce cruise çalışanları olarak 3 günde vize alabilirken(fransaya banka hesabı bile vermemiştim) şimdi 2 haftada çıkarsa öpüp başımıza koyuyoruz. Durum o kadar kötü.

    Kimse redlere şaşırmasın yani. Sierra leone vatandaşı daha rahat vize alir.


  • @charon Evet dediğin gibiyim. Bi dahakine düşüneceğim bunu büyük ihtimalle de denerim 6 ay sonraya bir daha randevu alırım 🙂


  • Dediğim gibi birçok ihtimal var. Mülakata girmeden vizenizin onaylanıp onaylanmadığından tutun vize memurunun o anki modu ile alakalı duruma bağlı olana kadar. Biz burada yıllarca her durumu analiz edip matematiksel analizler tespitler varsayımlar tavsiyeler yapsak da hiç ummadığımız kişilerin vizesi onaylanıyor. Sonra da en başa dönüp kısır döngü şeklinde acaba kriter nedir yahu diyerek baştan analize geçiyoruz. Arkadaşlar standart hazırlıklar dışında taktik maktik yok bence 🙂 Amerika’ya yerleşme planları olan kişiler için tek gerçek DV Lotery ile çekilişi kazanıp mülakata gitmek. Her şey burada kolay , az stresli çok umutlu. En sevdiğimiz DV çekilişi. herkese bol şans


  • Merhabalar ben 21 ağustos 2023 tarihine vize mülakatı aldım. İlk etapta ds 160 formunu doldururken yalnız gideceğim diye doldurmuştum. Ancak şimdi eşimle beraber mülakata gitmek istiyoruz. Ben ds160 formunu eşimle beraber gideceğim diye güncellemem yeterli olur mu ? Eşime ds160 formu doldurduktan sonra mülakata beraber gidebilir miyiz? Slotlar dolu olduğundan dolayı eşim ile mülakat tarihini aynı güne denk getirme ihtimalimiz çok az.


  • @06adm38, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    Merhabalar ben 21 ağustos 2023 tarihine vize mülakatı aldım. İlk etapta ds 160 formunu doldururken yalnız gideceğim diye doldurmuştum. Ancak şimdi eşimle beraber mülakata gitmek istiyoruz. Ben ds160 formunu eşimle beraber gideceğim diye güncellemem yeterli olur mu ? Eşime ds160 formu doldurduktan sonra mülakata beraber gidebilir miyiz? Slotlar dolu olduğundan dolayı eşim ile mülakat tarihini aynı güne denk getirme ihtimalimiz çok az.

    Merhabalar, mülakata katılacak her birey için DS160 doldurmanız gerekmektedir.
    Eşiniz ile aynı anda almak istiyor iseniz Tr konsolosluk sitesinde randevu alırken ki siz almışsınız başvurusu sahibi ekle diyerek eşiniz adına doldurduğunuz DS160 numarasını ekleyerek aynı anda tarih alabilirsiniz diye biliyorum ama siz aldığınız için sizin randevu iptal olup aynı tarihe beraber alabilirsiniz. Daha iyi bilen arkadaşlar vardır muhakkak


  • Herkese selam, daha önce 3 veya 4 kez green card denemiş fakat kazanamamıştım. 1 sene önce evlendiğim eşim ile 13/02/2023 tarihinde vize başvurusu yaptık, biz onay aldık ama onay lafını duyana kadar çok gerildik ve olumsuzduk. Bizden önce olan herkes red almıştı çünkü. Üstelik ingilizcemiz iyi olmamasına rağmen vize memuru mülakatı ingilizce olarak yaptı! Neden gidiyorsun? Nereye gidiyorsun? Ne kadar kalacaksın? Mesleğin ne? Daha önce yurt dışına çıktın mı? Amerikada yaşayan aile üyen var mı sorularını sordu ve onay yazımızı verdi. Başvuru yapacaklara belki bir katkısı olur diye paylaşmak istedim. Herkese bol şanslar.


  • @Ozgurplbyk Hayırlı olsun vizeniz.
    Peki kendi profilinizden bahseder misiniz? Yurtduşı çıkış durumunuz, mesleğiniz, yaşınız vs...


  • @denizci10 Orçun bey benim üzerimden F4 vize başvurumuz da bulunuyor (kardeşim Abd vatandaşı olduğundan dolayı Green Card başvurusu). ama bu vize türünde bekleme süresi halihazırda 10-15 yıl sürüyor zaten. Bunun vize başvurumuzda olumsuz etkisi olur mu? DS-160 formumuzda da belirttik bunu çünkü.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Sserturk gerçekçi olmak gerekirse evet maalesef olumsuz etkisi olur. Hangi tür olursa olsun göçmenlik başvurusu olan bir kişiye turist vizesi verildiğini ne gördüm ne de duydum. Ama inşallah siz alırsınız da burada güzel haberlerinizi alırız.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @Sserturk gerçekçi olmak gerekirse evet maalesef olumsuz etkisi olur. Hangi tür olursa olsun göçmenlik başvurusu olan bir kişiye turist vizesi verildiğini ne gördüm ne de duydum. Ama inşallah siz alırsınız da burada güzel haberlerinizi alırız.

    Peki sizce 14-15 yıl bekleme süresi olan bi süreçte bunu görmezden gelemezler mi? İnsan başvurduğuna pişman olur valla 15 yıl cok ciddi hi süre

  • ⭐⭐⭐⭐

    @waterman haklısınız ama öyle bir düşünceleri olmuyor maalesef


  • @waterman valla gerçekten öyle oldu başvurduğumuza pişman olduk. Abim başvururken 4-5 yılmış ya bekleme süresi diye duymuş ve hemen başvuruverdi ama şuan pişmanız 😞


  • @biranne merhabalar
    Siz tekmi basvurdunuz acaba mümkünse profiliniz nasıldı yurtdisi çıkışınız varmiydi?
    Bizlerede ışık olur inşallah çok teşekkürler şimdiden.


  • @biranne merhabalar
    Rica etsem profilinizden bahsedebilirmisiniz.
    Bizlerede biraz ışık olur belki mesela yurdisi cikisiniz varmi? Tekmi basvurdunuz?
    Gibi.....


  • Merhabalar arkadaşlar, yoğunluğumdan dolayı mülakat deneyimimi anca yazma fırsatı bulabildim.

    Öncelikle mülakat öncesi;
    1)Öncelikle tutarlı bir seyahat planınız olması gerekiyor. Bu planda gideceğiniz şehirler, orada neler yapacaksınız gün gün planınızı yapın. Planınız size özeldir ve şunu yazın yazmayın kimse diyemez. Ancak NewYork Gökdelenleri görmek istiyorum ya da Disneylanda gideceğim klişelerinin başarılı olacağını sanmıyorum. Planınıza kalacak yerlerinizi de ekleyin. 3 Haftadan fazla seyahat planı yapmayın. Booking üzerinden ücretsiz iptal yapılan yerler var, sadece ilk destinasyonunuz için ücretsiz iptal seçenekli kalacak yeri rezerve edin ve çıktısını alıp dosyanıza ekleyin, ücret ödemenize gerek yok.
    2)Uçak biletini şimdiden almayın.
    3)Son 6 aylık hesap dökümünüzü bankadan alıp çıktısını dosyanıza ekleyin.
    4)Geri döneceğinizi kanıtlayan belgeleri de dosyanıza ekleyin. Örneğin öğrenci iseniz öğrenci belgeniz, memur iseniz kurum kartının fotokopisi ve hizmet dökümü belgesini, iş yeriniz varsa onunla ilgili belgeler vs.
    5)Yurtdışı seyahat geçmişiniz varsa artı olabilir, yoksa dert etmeyin.
    6)Yukarıdaki belgeler dışında, eklemek istediğiniz diğer belgelerin de çıktısını ekleyin.

    Tüm bu belgeleri mavi kapaklı bir dosya içerisinde mülakatta yanınızda hazır bulundurun, Konsolosluk görevlisine hızlı bir biçimde sunmanız için. Her bir belgeyi ayrı şeffaf dosya içerisine koyun ve isterseniz üzerine etiket yapıştırıp, dosya içerisinde ne olduğunun özetini kısaca yazın. Unutmayın konsolosluk görevlisinin fazla vakti olmayacak, istediği an açıklayıcı belgenizi hemen sunmanız size artı kazandırır.

    Herkese iyi pazarlar.


  • Merhaba arkadaşlar, 23 şubat 2023 perşembe günü İstanbul'dan Ankara'ya hareketle vize mülakatına gireceğim. Çarşamba günü inşallah Ankara'ya geçip 1 gece konaklama yapacağım. Konaklama yapacağım otel konsolosluğa taksi ile 10 dk. gösteriyor navigasyonda (https://goo.gl/maps/7XQy8bpNdYJtEAgc6). Randevum sabah 08:00'de. O saatlerde konsolosluk yakınlarında emanetçi bulabilir miyim. Çantamı mı ve eşyalarımı otelde mi yoksa emanetçiye bırakmalı mıyım bu konuda karar veremedim.


  • @RaggaBross selamlar illaki emanetçi vardır ama garantiye gidip otelde bırakın derim.


  • @RaggaBross deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.kolay gelsin


  • @RaggaBross Biz araç ile gittiğimiz için emanetçi kullanmadık ama konsolosluğun tam önünde taksi durağı yanında seyyar bir emanetçi var. Simit vs satıyor. Yolun karşısında da büfe var. Benim tavsiyem otelde bırakmanız ama yine de siz bilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum