Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• @waterman haklısınız ama öyle bir düşünceleri olmuyor maalesef

• @waterman valla gerçekten öyle oldu başvurduğumuza pişman olduk. Abim başvururken 4-5 yılmış ya bekleme süresi diye duymuş ve hemen başvuruverdi ama şuan pişmanız :(

• @biranne merhabalar
    Siz tekmi basvurdunuz acaba mümkünse profiliniz nasıldı yurtdisi çıkışınız varmiydi?
    Bizlerede ışık olur inşallah çok teşekkürler şimdiden.

• @biranne merhabalar
    Rica etsem profilinizden bahsedebilirmisiniz.
    Bizlerede biraz ışık olur belki mesela yurdisi cikisiniz varmi? Tekmi basvurdunuz?
    Gibi.....

• Merhabalar arkadaşlar, yoğunluğumdan dolayı mülakat deneyimimi anca yazma fırsatı bulabildim.

Öncelikle mülakat öncesi;
    1)Öncelikle tutarlı bir seyahat planınız olması gerekiyor. Bu planda gideceğiniz şehirler, orada neler yapacaksınız gün gün planınızı yapın. Planınız size özeldir ve şunu yazın yazmayın kimse diyemez. Ancak NewYork Gökdelenleri görmek istiyorum ya da Disneylanda gideceğim klişelerinin başarılı olacağını sanmıyorum. Planınıza kalacak yerlerinizi de ekleyin. 3 Haftadan fazla seyahat planı yapmayın. Booking üzerinden ücretsiz iptal yapılan yerler var, sadece ilk destinasyonunuz için ücretsiz iptal seçenekli kalacak yeri rezerve edin ve çıktısını alıp dosyanıza ekleyin, ücret ödemenize gerek yok.
    2)Uçak biletini şimdiden almayın.
    3)Son 6 aylık hesap dökümünüzü bankadan alıp çıktısını dosyanıza ekleyin.
    4)Geri döneceğinizi kanıtlayan belgeleri de dosyanıza ekleyin. Örneğin öğrenci iseniz öğrenci belgeniz, memur iseniz kurum kartının fotokopisi ve hizmet dökümü belgesini, iş yeriniz varsa onunla ilgili belgeler vs.
    5)Yurtdışı seyahat geçmişiniz varsa artı olabilir, yoksa dert etmeyin.
    6)Yukarıdaki belgeler dışında, eklemek istediğiniz diğer belgelerin de çıktısını ekleyin.

Tüm bu belgeleri mavi kapaklı bir dosya içerisinde mülakatta yanınızda hazır bulundurun, Konsolosluk görevlisine hızlı bir biçimde sunmanız için. Her bir belgeyi ayrı şeffaf dosya içerisine koyun ve isterseniz üzerine etiket yapıştırıp, dosya içerisinde ne olduğunun özetini kısaca yazın. Unutmayın konsolosluk görevlisinin fazla vakti olmayacak, istediği an açıklayıcı belgenizi hemen sunmanız size artı kazandırır.

Herkese iyi pazarlar.

• Merhaba arkadaşlar, 23 şubat 2023 perşembe günü İstanbul'dan Ankara'ya hareketle vize mülakatına gireceğim. Çarşamba günü inşallah Ankara'ya geçip 1 gece konaklama yapacağım. Konaklama yapacağım otel konsolosluğa taksi ile 10 dk. gösteriyor navigasyonda (https://goo.gl/maps/7XQy8bpNdYJtEAgc6). Randevum sabah 08:00'de. O saatlerde konsolosluk yakınlarında emanetçi bulabilir miyim. Çantamı mı ve eşyalarımı otelde mi yoksa emanetçiye bırakmalı mıyım bu konuda karar veremedim.

• @RaggaBross selamlar illaki emanetçi vardır ama garantiye gidip otelde bırakın derim.

• @RaggaBross deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.kolay gelsin

• @RaggaBross Biz araç ile gittiğimiz için emanetçi kullanmadık ama konsolosluğun tam önünde taksi durağı yanında seyyar bir emanetçi var. Simit vs satıyor. Yolun karşısında da büfe var. Benim tavsiyem otelde bırakmanız ama yine de siz bilirsiniz.

• @nofearbrk @serdareskici Teşekkürler bilgilendirmeniz için. Simitçi vb. seyyar olanlar her ne kadar da kötülemek istemesem de pek güvenilir gelmiyor(hepsi için konuşmuyorum tabi) bana.

@khan Elbette.

Bu arada Ankara'da yaşayan arkadaşlara farklı bir sorum olarak; hava çok soğuk oluyor mu sabahları :beaming_face_with_smiling_eyes: MGM'den ve Google'dan baktığımda sabah saatlerinde 3 derece olarak gözüküyor. Yanımıza eldiven, şapka ve atkı almalı mıyız ?

Ekran görüntüsü 2023-02-21 105828.jpg

• @RaggaBross hocam randevunuzu ne zaman almıştınız ve tek mi gireceksiniz mülakata? Şimdiden başarılar diliyorum :call_me_hand:

• @RaggaBross Erken gitmenizin hiçbir avantajı yok. Randevu saatinden 15 dk önce içeriye alıyorlar ve çok sistemli ilerliyorlar. O yüzden en fazla bekleyeceğiniz 15 dk :) Ayrıca konsolosluk girişinde ufak bahçe gibi yer var korunaklı orada sırada bekliyorsunuz. Çok soğuk olmuyor :) Bizde Bursa'da yaşıyoruz ve Ankara'nın soğuğundan korkarak gitmiştik ama hiç korktuğumuz gibi olmadı.

• @serdareskici, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@RaggaBross Erken gitmenizin hiçbir avantajı yok. Randevu saatinden 15 dk önce içeriye alıyorlar ve çok sistemli ilerliyorlar. O yüzden en fazla bekleyeceğiniz 15 dk :) Ayrıca konsolosluk girişinde ufak bahçe gibi yer var korunaklı orada sırada bekliyorsunuz. Çok soğuk olmuyor :) Bizde Bursa'da yaşıyoruz ve Ankara'nın soğuğundan korkarak gitmiştik ama hiç korktuğumuz gibi olmadı.

Bende tam olarak Ankara'nın soğuğunu bilmediğim için sormak istedim 🙂 Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Atkı, bere ve eldiven iptal o zaman :beaming_face_with_smiling_eyes: Hayırlısı ile şu gün gelse de umduğumuz gibi sonuçlansa :) şimdiden heyecan ve stres bastı :)

• ⭐⭐

@RaggaBross dogma büyüme ankaralıyım
    sabah ayazı saglam vurur

• @Sserturk Merhaba, randevuyu 15 Aralık 2022 tarihinde Ekim 2023'e alabilmiştik. Danışmamın @denizci10 sağolsun 23 Şubat 2023 tarihine organize etti.

@charon Teşekkürler bilgilendirme için.

• Merhaba arkadaşlar.
    24 Şubat Cuma günü Ankara'da vize görüşmem olacak.

Kardeşim 4 yıldır Amerika'da yaşıyor ve ABD'li birisiyle evli. 1 - 1 buçuk ay kalmayı planlıyorum yaz tatilinde.
    Yeşil Pasaport sahibiyim, pasaportta sadece gürcistan damgası var, 39 yaşındayım, 16 yıldır Öğretmenim, 2 kızım var ve tek gitmeyi planlıyorum.

Öncelikle DS160 formuna 5 haftalık bir tatil planı eklemiştim. Uzun bir süre mi? Olumsuz etkisi olur mu vize için. Bunun için DS160 formunu güncellemem gerekir mi?

Kardeşimin olduğu yer (Visconsin) haricinde iki şehir daha eklemiştim gideceğim yerlere (new york ve şikago) gezerim niyetiyle :) Güncelleme gerekir mi?

• @smnkz konu hakkındaki yorumlara göre orada bir yakınınızın olması olumsuz intiba yaratıyor. Ayrıca yalnız gidiyor olmanız ailecek bir tatil planı olmaması giriş sonrası göçmenlik başvurusu yapma ve aileyi yanınıza aldırma niyetinde olduğunuza yönelik düşünce oluşturuyor.
    Memuriyet durumu, görev süresi, eski giriş çıkışlar elbette olumlu durumlar ancak hepimiz biliyoruz ki başvuru sürecinde herkesin kalıcı gitme eğiliminde olduğu önyargısı ile başlıyor.

Benzer durumda olanların tecrübelerini ben de merak ediyorum.

• @denizci10 ben gocmenlik basvurusundan sonra F 4 icin 10 yillik turist vizesi almistim, hic bir problem de yasamadim. O zamanda vize vermezler diye soyluyorlardi ama oyle olmadi.

• @RaggaBross Randevunuz sabah erken saatlerde ise sıkı giyinmeniz gerekir. Hissedilen sıcaklık hava durumunda gördüğünüz gibi olmayabilir. En azından bere tavsiye ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Minelli hayırlı olsun size. ben son 2 yıl içinde ne gördüm ne de duydum açıkçası.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k