DV2024 Sohbet Odası
-
@Kara-Kartal soylu diye soyadını kullanarak hitap etmeyelim bu kişiye sinirim bozuluyor...
-
@goyro666 vericek bizde görücez inşallah :folded_hands:
-
@debbieLA77 ya allah askina birakalim da bilim insanlari yorum yapsin böyle senaryolar cok bos
-
@Kara-Kartal depremin gelecegi zaten belli senorya uydurmaya gerek var mi tüm yer bilimciler söyledi adamlarin meslegi bu zaten
-
@tufank Sanırım videoyu izlemediniz. Bahsettiğiniz konuların hepsine katılıyorum olmalı, yapmalıyız ancak video da bahsedilen olaylar için komplo teorileri diye bahsetmeniz sadece başlığı okuyarak yorum yapmışsınız gibi geldi.
Elbette doğru konulara odaklanmalıyız ama videoda bahsedilen olayları da göz ardı etmememiz gerekli. Dünya'da yapılanların plansız olduğunu mu düşünüyorsunuz (Afetlerden bahsetmiyorum). (Burada öz eleştiri yapmıyorum yanlış algılanmak istemem, yazı bazen sert algılanabilir, sohbet havasında) -
@goyro666 senin anlamakta zorlandığın şey sanırım senaryoların bile gerçeğe uydurulma çabası olmasıdır... hop diye antalya merkes üslü bir deprem olsa bunun senaryo olduğu ve bilerek yapıldığı ortaya çıkar açık ve ortada olur... ama zaten olabilitesi yüksek olan yeri dürtmek hem çelişkide bırakır hem ispat edilemez herkesi hemde ihtimali yüksektir değil mi :)
-
@goyro666 :) biz yorum yapmıyoruz... aklımızdaki paylaşıyoruz... bilim adamları zaten anlatıyorlar onların anlattıklarından yola çıkıyoruz... hiçbiri yoktan var edilmedi sonuçta...
-
@goyro666 dediğim gibi burası tartışma ortamı değil herkes bir şey paylaşıyor... bizde aklımızdakini aklımıza yatanı mantıklı geleni paylaşıyoruz acaba olabilir mi diye? sen bilim adamı olmaya bilirsin bizde değiliz ama sadece acı paylaşmak yerine gerçeğin bize diretilen değİl başka şeylerde olabileceğini araştırmak, anlatılanların hepsini dinleyip kendi adımıza bak üstüne basarak söylüyorum ''kendi adımıza'' dersler çıkarmak yaptığımız...
herkes kendine göre bişeyler söylüyor... söyleyecekte bu yasak değil çünkü akıl akıldan üstündür... artık koyun gibi ne denirse inan bir toplum olmaktan çıkmamız araştırmamız, gerekirse karşı çıkmamız doğru bildiklerimizi bile araştırıp emin olmamız gerek... kimse kesin bilgi ile bu böyledir demiyor zaten...senaryolar da hiç boş değil ayrıca doğrudur demiyorum abartılanlar var mantık süzgecinden geçirilince doğruluk payı olan bölümler de yok değil ama... -
@Rüştü-Gürbüz izledim video'yu. Depremin karada gerçekleşen en büyük depremlerden biri olduğu ve eşi benzeri olmadığından bahsedip sonrasında komplo teorilerine geçiş yapıyorlar. Bu video'yu siz de konu üzerine paylaşınca afetle yani depremle nasıl ilişkilendirmeyelim? İçerisine bir de orman yangılarından bahsettiler. Video'daki kişiler depremin çok olağan dışı olduğundan , yüzeye yakın ve üst üste ayn büyüklükte 2 depremin olduğundan bahsederek konuyu komplo teorilerine bağlamıyor mu?
Ek olarak video'da konular ile ilgili fikir yürütsek de bize ne faydası var? Bunları görecek, araştıracak ve önleyecek kişi biz miyiz yoksa devlet mi?
-
@tufank Sanırım haklısınız kusura bakmayın. Beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok maalesef.
-
@Rüştü-Gürbüz yok rica ederim. tabi ki fikirleri tartışacağız, herkesin bir düşüncesi olacak bu normal. Ben sadece bu konular yerine daha çok bizi ilgilendiren ve değiştirebileceğimiz konulara odaklanmamız gerektiğini vurgulamak istedim. Çünkü ısrarla bizi farklı noktalara çekmeye, dikkatimizi olağan olmayan şeylere vermemizi istiyorlar. İnşaat firmalarının denetimi , sorumluların tespiti, yapıların durumu / denetimi, acil durum planları gibi aslında daha elzem konular var.
-
Herkese merhaba. Günlerdir hem deprem üzüntüsü hem de diş rahatsızlığımdan dolayı foruma giremedim. Öncelikle herkese tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Yaralılara Allah'tan acil şifalar ve vefat edenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Çok zor bir süreç bu süreçte her anlamda yanınızdayız acınızı acımızı paylaşıyoruz :( Tam 1 haftadır tek gündemimiz bu bazen bir şeye tebessüm edecek gibi oluyorum sonra duruyorum. Evde sıcak ortamda otururken bile huzursuz hissediyorum bir şeyler yerken içerken... Allah bir daha yaşatmasın demek istiyorum ama deprem ülkesiyiz bu pek de mümkün değil maalesef ki. Bu sebeple yapılabilecek tek şey önlem önlem önlem ama alınmıyor alınmadı ama umuyorum ki alınsın. Bizleri bunların insafına bırakan her şeyi ve herkesi de Allah'a havale ediyorum zira yapacak başka hiçbir şey yok... Hepimize herkese çok geçmiş olsun dualarımız kalbimiz her şeyimiz sizinle :folded_hands_light_skin_tone:
-
@Rüştü-Gürbüz hahaha yapacak bişeyin kalmadı artık değil mi? !

https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fi.pinimg.com%2F736x%2F47%2Fd5%2Fee%2F47d5ee1c9f20fcee9865341b80caee51.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Ftr.pinterest.com%2Fpin%2F621919029781007790%2F&tbnid=SF_aLhrQvUo06M&vet=12ahUKEwirlPuSxJL9AhX7yAIHHVD5BOYQMygCegQIARAy..i&docid=D_LHZhQzc56uOM&w=640&h=640&q=cahille tartışmaya girmeyin ben hiç yenemedim kimin sözü&client=safari&ved=2ahUKEwirlPuSxJL9AhX7yAIHHVD5BOYQMygCegQIARAy -
@tufank yapı denetimlerinde kime güveneceğiz dediğiniz gibi yine devlete mi acaba? merak ettim de fikrinizi
-
@debbieLA77 şu durumda güvenilmeyeceğini görmüş olduk. belediyeler , yapı denetim firmaları keyiflerine göre izinler çıkarıp, denetim onayı vermişler. burada demek ki işlemeyen , denetimi doğru yapılmayan şeyler var. ( nerede yok ki ) En başta imar affı ile birlikte gelen bir sürü sıkıntı var. Bence artık yapılması gereken tüm yapıların hızlıca yeniden denetlenmesi, özellikle yakın zamanda deprem beklenen yerler için riskli yapıların tespiti ve tahliyesi. Deprem acil toplanma alanlarının belirlenmesi.. Bir sürü konu var sadece deprem ile gündeme gelip unutulan. Umarım tekrar aynı şeyler olmaz.
-
@tufank napıcaz peki... eskiden konteynerler vardı bölgelerde... binadan geçilmiyor bizim mahallede kaçacak yerimiz yok çıksak sağ olarak dışarı diğer bina götürür biz mazallah öbür tarafa... bunun önlemini nasıl alıca bunlarda boş tartışmalar değil mi? konuşup konuşup bişey yapamıyoruz...
-
@debbieLA77 çok haklısınız, bunları da konuşuyoruz yine bir faydası olmuyor. önümüzdeki seçimde oyumuzu kullanmaktan başka bir seçeneğimiz yok. hoş oy kullansak da sorunlar hızlıca düzelecek mi emin değilim. o kadar çaresiz durumuna geldik ki, green kart çıkma ihtimali bu konuştuğumuz konuların çözülmesi ihtimalinden daha güçlü duruyor.
-
@tufank offff valla içim çürüdü neresinden tutsak elimizde kalıyor... seçim olur inşallah ben ondan da pek umutlu değilim sonuçtan da çok umutlu değilim... buranın toparlanması da yine 20 yıl... 20 yılda bu hale geldik olurda bir değişiklik olursa yine 20 yıl... soğana dönmüş bir ülke var elimizde yazık...
-
@depresif size ve ailenize büyük geçmiş olsun, sizin ve bütün diğer sağlıkçıların da emeklerine sağlık bu ortamda bile izin alıp ailesine gidemiyor sağlıkçılar iyiki varsınız🙏🏻🙏🏻
-
@tufank işte tam olarak ben de bu konuya dikkat çekmek istiyorum, bizim halkımız hemen bir suçlu bulmak ister ve deprem olayında da nedense hemen haarp konusu gündeme geliyor ve böylece asıl suçlular kendilerini yine kamufle etmiş oluyor. Bence bu komplo teorilerini bırakıp asıl soruna, asıl çözüme ve asıl suçlulara odaklanmalıyız 👍🏻
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum