DV2024 Sohbet Odası
-
@tufank kardeşim bak bilim insanı ise töbe haşa tanrı degilya bu adamlar. bu adamlarıda aşan şeyler var. batı'nin teknolojide geldigi yeri sadece sosyal medyadan görüyoruz. bence çok daha ilerideler.
-
@Kara-Kartal bende geçerim kamera karşısına ay a gittim geldim son teknolojimle derim . İsmimin başına da prof eklerim bitti gitti. İnanmayın böyle şeylere arkadaşlar deprem olayı yeni bir şey değil araştırmaları da yeni değil . Adam haftalardır kendini yırttı o bölge de deprem olacak diye enerji boşalması olacak diye bunlara inanmıyorsunuz da bu adamlara mı inanıyorsunuz. Kaldı ki bu kadar teknolojiyle bizi sadece deprem üzerinden mi işgal edecekler öyle bir dertleri olsa istanbula değil Ankara ya saldırmaları gerekir. Neyse en nihayetinde kurmaca safsata şeyleri gerçek gibi dillendirmenin anlamı yok.
-
Ciğerimiz kalmadı... Nasıl düzelicez biz...
-
@Hyller bugün avm ye gittim ümraniye de gayet herkesin keyfi yerindeydi zengin kesim toparlamış bile kendini bende battaniye altına girerken vicdan azabı yaşıyorum
-
@Kara-Kartal , alanında uzman bilim insanlarımızın gözünden kaçan, onların bunca sene işin içerisinde olarak farkedemediği ama sizin bir tiktok videosunda anında gördüğünüz ve kabül ettiğiniz, adı sanı belli olmayan süper zeka bilimadamlarının aklı erdiği bu saçma teoriye inanmakta sonuna kadar özgürsünüz. İzlediğiniz tiktok videosunun sahibi de bunun ekmeğini yer en fazla başka da bir şeye faydası olmaz..
-
@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Hyller bugün avm ye gittim ümraniye de gayet herkesin keyfi yerindeydi zengin kesim toparlamış bile kendini bende battaniye altına girerken vicdan azabı yaşıyorum
@tolgasatir ben hala yemek yiyemiyorum neredeyse utanıyorum çocukları doyuruyorum utanıyorum bilmiyorum nasıl geçicek ki biz İstanbul da çok uzaktayız. Gülen birini görürsem dövesim bile gelebilir şuan :(
-
@Hyller Valla ben 1 haftadır helva ekmek yada peynir ekmek dışında bir şey yiyemiyorum. insanları anlamıyorum gerçekten 30 bin kişi öldü ya
-
@Zelene son gördüklerim, izlediklerim öfkeme öfke kattı, hayatım boyunca bu kadar çok sahipsiz bir halk olduğumuzu hissetmemiştim. Az önce bir yardım gönüllüsünün yaşadıklarını anlattığı twitleri okudum ve orada insanların büyük bir kısmı organize olamamaktan öldüğünü daha iyi anladım. İlk gün yola çıkmalarına rağmen neredeyse 3. 4. Gün kurtarma çalışmalarına başlayabilmişler 😔 Bunları bilip de nasıl susalım, nasıl sistemi bu hale getirenlere öfke duymayalım. Çok doluyum bazen üzüntüden bazen mutluluktan ağlıyorum ama çoğunlukla sinirle ağzımı bozuyorum😔 Umarım bu ders olur ve İstanbul vb riskli şehirler için önlem alınır, böyle büyük başka bir felaketi ne bizim yüreğimiz ne de ülkemiz kaldırabilir 😔😔
-
Herkese hepimize çok geçmiş olsun ve başımız sağolsun günlerdir ağlama krizlerine girdim gitmek istedim gidemedim tek yapabildiğim maddi yardım ve yardım tweetlwri atmaktı hayatımda hiç bu kadar faydasız ve @dytmelek dediğin gibi sahipsiz hissetmemiştim. Hepimizin duası dileği bir daha bunların yaşanmaması ama Twitter'da deprem anından bugüne kadar olan tüm o dayanışma yerini şiddet görüntüleri, üstünlük yarışı, iktidar propagandası gibi her zamanki iğrençliklere bırakmaya başladı daha şimdiden. Ve bu ülkeye dair içimde artan umutlar yerini yeniden umtsuzluğa bıraktı😞Biz akıllanmayız. En çok dokunan bizi temsil etsin diye Ankara'ya gönderdiğimiz bu "insanların", bırakın sorumluluk alıp özür dilemeyi, acılı insanları kendilerini eleştiriyor diye azarlamaları, kader deyip, her şerde bir hayır vardır diyerek her zaman olduğu gibi tüm suçu Allah'a yıkmaları...Hepimiz biliyoruz ki cinayetlere ortak olanlar asla cezasını çekmeyecek. Küçük hırsızlar en ağır şekilde cezalandırılırken büyük hırsızlar arka kapıdan salıverilecekler. Medeniyetin m sinden bile o kadar uzağız ki. İktidar, muhalefet ve halk olarak hepimiz sorumluyuz. Halk olarak her şeyin bedelini en acı şekilde en önce ve sadece biz ödüyoruz. Muktedirlere hiç ama hiç bir şey olmuyor. Ancak bunu idrak ettiğimiz vakit her şey çok başka olacak. Bizim nesil o günü görür mü sanmıyorum. Tüm yitip giden canların vebali ve ahı hiçbir
kutsalı, değer yargısı olmayan muktedir sahiplerinin boynuna olsun. Çok üzgünüm, söylenecek çok daha ağır şeyler var ama faydasız. İçinizi karartıp üzdüysem affedin. Tekrardan hepimizin başı sağolsun. -
@dytmelek istanbulda böyle bir deprem olursa ben taş taş üstünde kalacağına inanmıyorum ne yalan söyliyeyim,
-
@tolgasatir maalesef öyle, bütün uzmanlar da öyle söylüyor, bir video izledim olası İstanbul depremi ile ilgili o kadar korkunçtu ki 🥺 İsmini hatırlamıyorum bir prof tehlikeli binaları güçlendirme çalışması ile riski azaltabiliriz demiş ama o çalışmanın başlatılması için önce baştakilerin onayı lazım, onlardan beklenmeyecek bir hareket yani😢
-
@dytmelek kısacası pamuk ipliğine bağlı yaşıyoruz. Cok korkunc İstanbul depremi adım adım geliyor bütün profesörlerde yer bilimcilerinin de yıllardır tekrar ettiği tek şey beklenen İstanbul depremi.. Türkiye’nin ekonomisini sırtlayan , eşi benzeri olmayan , milyonlarca kişinin yaşadığı şehir.. çarpık yapılaşmadan tutun kayıtsız çürük binalarla dolu deprem bölgesi olan İstanbul’u yakın zamanlarda cok büyük bi sınav bekliyor ve biz ülkece tekrardan sınıfta kalmaya cok niyetliyiz. Söylenecek o kadar şey var ki dilim varmıyor insanların acısı büyük…
-
Bu ileti silindi! -
@dytmelek ben de okudum onu çok acı bir tablo ülke vatandaşının kenetlenmesi ile kendimize avuntu buluyoruz sorgulayınca şerefsiz ilan ediliyoruz
-
@tolgasatir 1999 yılından itibaren 1 gram önlem alınmadı (almışlar ise de zenginlere yönelik parası olana alındı o önemler). inatla inadına bu baştakilere oy verenlerin inadına yanarım. onların eseri, bunlara oy verenlerin de eli kanlı çünkü onların seçtiği kişiler yönetiyor.
-
İstanbul’da yaşıyorum, olası büyük bir depremde yaşadığım mahalle komple yerle bir olur. Binaların tepeleme bir şekilde yapılmasından ötürü en az bir ay buraya girebilen olmaz. O yüzden oturduğum bina çökerse direkt ölmem şu durumda merhamet bile sayılabilir.
İnşallah bir şekilde kendimi İstanbul’dan kurtarırım Amerika olmasa bile en azından ülke içinde başka bir şehre taşınmayı kafama koydum.
-
@dytmelek Çok ama çok geçmiş olsun. Önemli olan o an da nasıl hareket edebileceğinizi sağlıklı şekilde düşünebilmek.
Günlerdir eşim telefon başında izledikçe ağlıyor. Çok zor bir durum. Tekrar yaşamamamız dileği ile... -
@Chromium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
İstanbul’da yaşıyorum, olası büyük bir depremde yaşadığım mahalle komple yerle bir olur. Binaların tepeleme bir şekilde yapılmasından ötürü en az bir ay buraya girebilen olmaz. O yüzden oturduğum bina çökerse direkt ölmem şu durumda merhamet bile sayılabilir.
İnşallah bir şekilde kendimi İstanbul’dan kurtarırım Amerika olmasa bile en azından ülke içinde başka bir şehre taşınmayı kafama koydum.
Adanayı düşünürseniz bizim bu tarafa gelin, kimse burayı beğenmiyor ama çok şükür 1ev bile yıkılmadı burda, bahsettiğim yer obalar cad. Havuzlubahçe mahallesi ve çevresi çünkü yukarı sosyete mahalleleri gibi değil en fazla 3katlı evler var. Benim ablam ve çocukları 3sene önce adanaya taşındılar burayı küçümsediler neymiş efendim dogalgaz yokmuş, varoşmuş, şimdi begenmedikleri yerde babamlarda kalıyorlar orası komple yıkıldı kendi evleri de hasarlı, insan oğlu boşa kibir yapıyor... Ama inanın en sıcak en yardımsever insanlar burada, aile gibiyiz, kötü tek bir olay bile yok,, çokta seviyorum mahallemi burada doğdum büyüdüm evlendim yine burdayım...
-
Herkese geçmiş olsun öncelikle Daha yeni forma bakma fırsatı buluyorum.Ben İskenderunluyum ama uzun yıllardır Diyarbakırda yaşıyorum.Annem ve babam 5 yıldır Pazarcıkta oturuyorlardı.ev yıkılmış ama Allaha şükür kendilerini dışarı atabilmişler.şimdi bir köye yerleşmişler korkudan ordan çıkmak istemiyorlar.Kızkardeşlerim İskenderundaydılar evler ağır hasarlı olduğu için ve evleri limana yakın olduğu için yangından dolayıda başka illere attılar kendilerini.Yinede şükür ediyosun canlarına bişey olmadığı için.Ama yinede insanın isyan edesi geliyo.bir haftadır nefes almaktan bile suçluluk hisseder oldum.Sağlıkçı olduğum için kimsenin yanınada gidemiyorum.Nasıl geçer bu süreç hiç bilmiyorum.Allah hepimize sabır versin.Bu arada forum yöneticimiz Ali Beyde(ismini yanlış hatırlıyoda olabilirim)Antakyalıydı.Umarım aile üyelerinde bir kayıp yoktur ve diğer arkadaşlarda da
-
@tolgasatir tek takıldığım şey '' profesyonel afad üyesi'' :) öyle bir üye yok öyle bir kurum yok
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum