Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @xkira7 yok öyle birşey. Girişte damgalanan süre cbp ile alakalıdır.


  • @denizci10 Teşekkürler, bir vize danışmanı bize öyle bilgi verdi, o yüzden sormuştum. Ama sizi zaten takip ediyorum ikinci defa girdiğinizi de biliyorum aynı yıl özelden yazmak istemedim:))

  • ⭐⭐⭐⭐

    @xkira7 estağfurullah her zaman yazabilirsiniz. Müsait olunca cevaplarım


  • Herkese merhaba, yaklasik 5 aydir Amerika'da kaliyorum sistemden inceledigimde 6 ay kalis izni verilmis, turist vizesi ile geldim anne baba green cardli, abla abd vatandasi
    Benim F2B vize surecim ' 2 eylul 2022 den beri actively reviewed ' durumunda devam ediyor, 6 ay bitmeden cikis yapacagim en erken ne zaman geri donebilirim illa 6 ay gecmesini beklemem gerekir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Can-Akyol ailenden herhangi birisi çalışıyor mu çünkü çalıştığı şirket sana sponsor işlemleri başlatırsa o zaman çıkış yapıp tekrar giriş yapmana gerek yok.


  • @ayvalik10 ablam calisiyor ancak calistigi firmanin bana sponsor olacagini zannetmiyorum.


  • Babam abd vatandaşı oldu, ben 26 yaşındayım .Şu an abd ny şehrindeyim . Babam üzerinden greencard almak için ne yapabilirm.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @doanynr avukata başvurabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @doanynr, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek

    Babam abd vatandaşı oldu, ben 26 yaşındayım .Şu an abd ny şehrindeyim . Babam üzerinden greencard almak için ne yapabilirm.

    Su konuyu inceleyerek konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/250/abd-vatandasi-ile-turkiye-de-evlilik-sonrasi-cocuklar-icin-ir2-cr2-vizesi/2


  • @doanynr annenizin Greencardı olduğunu ve sizin bekar olduğunuzu düşünerek F2B sürecine başlayabilirsiniz. Aos yaparak greencard alabilirsiniz. 18 yaş üstünde olduğunuz için annenizin eşinin vatandaşlığı üzerinden değilde annenizin Greencardı üzerinden işlem yapabilirsiniz diye düşünüyorum.⬇
    F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari) https://yesilkartforum.com/forum/post/7642

    Not:Göçmenlik üzerine uzmanlaşmış bir avukata danışabilir ve süreci bir avukatla birlikte yürütebilirsiniz ya da forumdaki @Figen hanımla çalışabilirsiniz. Kendisi Aos dosyaları ve bu tip dosyalar üzerinde çalışıyor diye biliyoruz


  • @doanynr Merhaba, ABD vatandaşlarının 21 yaş üstü çocukları için uygun olan Family Sponsored Green Card için başvuru yapmanız gerekiyor. Bekarsanız F1, evliyseniz F3 vizesi için başvurabilirsiniz.

    İncelemeniz gereken konu başlığı şu;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak?_=1677965465603

    Yeterince araştırıp konuyu iyice kavradığınıza emin olursanız, bu başlıktaki yönergeleri takip ederek başvurunuzu kendiniz yapabilir veya göçmenlik konularında uzman bir avukatla çalışabilirsiniz.


  • Merhaba
    SMA hastalığı sebebiyle çocuklarını ABD'ye götürüp 6 ay tedavisini yaptıran bir tanıdığım var. 180 gün dolmadan TR'ye burada uygulanması gereken başka bir tedavi için 3 aylığına geri döndüler. Şimdi tedaviye devam etmek ve ilaçlarını alabilmek için tekrar dönmek durumundalar ve biraz tedirginler girişte kabul edilmemeye karşı.
    Bu ikinci gidişlerinde bir sorunla karşılaşabilirler mi.?
    Ellerinde ABD'de tedavi gördükleri sağlık kurumundan alınan yatış belgeleri vs tedavi durumları her şey mevcut.

    Şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @Toni-Mondo sağlık durumunda istisna yapıyorlar girişte sadece doktor randevusu varsa kesinlikle bunun çıktısını alsınlar bu gibi durumlarda sorun olmuyor:)


  • @Toni-Mondo sıkıntı çıkmaz, destekleyici belgeleri götürün ve derdinizi temiz bir şekilde anlatın.
    sağlık için istisna yapıyorlar + devlete deli gibi para gidiyor sağlık turizminden 🙂


  • @crazycells peki 10 yillik turist vizesi aldigimizda e2 statü degisikligi yapip 2 yillik sureyi dolunca turkiyeye donus yaptik.sonrasindan b2 vizemiz ile abd girmek istedigimizde biten statümuz bize (bunlarin yine kalma amaci olabilir tekrar baska yol deneyebilirler) engel mi teskil edecektir?

  • ⭐⭐⭐

    @haticeymen muhtemelen etmez en fazla secondary denilen kısma çekilir tekrar aynı niyette olup olmadığınız sorgulanır


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @haticeymen, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek

    @crazycells peki 10 yillik turist vizesi aldigimizda e2 statü degisikligi yapip 2 yillik sureyi dolunca turkiyeye donus yaptik.sonrasindan b2 vizemiz ile abd girmek istedigimizde biten statümuz bize (bunlarin yine kalma amaci olabilir tekrar baska yol deneyebilirler) engel mi teskil edecektir?

    eger ABD'ye turistik amacla girmeye calisiyorsaniz o durumda B2 vizenizi kullanmaniz normal. Eger cok kisa sure icinde Turkiye'den geri donuyorsaniz o durumda giristeki gorevliler gercek amacinizi sorgulayabilirler.


  • @crazycells anladim.umarim boyle bir sey yasamayiz ama bunu bilmek bile ayri önemli bizim için.tesekkurler


  • Merhaba,
    Şuan aktif bir b1/b2 vizemiz mevcut. 2023 Eylül ayında Amerikaya eşim ile birlikte giderek, çocuğumuzu orada dünyaya getirmeyi düşünüyoruz ve 2024 Mayıs/Haziran gibi dönmeyi düşünüyoruz. (Hem kardeşimin düğünü var hemde bebeğimizi ailelerin görmesi için) Doğum süreci içerisinde EOS yapmayı düşündük. Yaklaşık 8 ay civarında kalmış olacağız. Türkiye'de düğün vs işleri bittikten sonra tekrar Amerika'ya döndüğümüzde bu sefer bebekte olmuş olacak yanımızda fakat onun USA passaportu olacak. Biz anne ve baba olarak problem yaşarmıyız? Tekrar dönüşümüz muhtemelen Ekim/Kasım gibi olacak. (Yani yaklaşık 6-7 ay Türkiyede kalmış olacağız) Deneyimleyen yada çevresinde tecrübe edinen var mıdır?
    Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum