Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı


  • @ahmetkocyigit Huduttan yasadisi geçip alin teriyle calismaya gelen hicbir insani suclamiyorum. ABD ekonomisinin ne halde oldugunu ve ABD'nin göçmenlere muhtac oldugunu bilen herkes bu insanlari suçlayamaz. ABD'de yasal sekilde göçmen olarak gelmek hiç bu kadar zor olmamisti. Reagan gibi muhafazakar baskanlar döneminde bile göçmenler akin akin Amerika'ya aliniyordu. Trump yasal göçmenligi de zorlastirmisti ve Biden da göçmenligi olmasi gerektigi kadar kolaylastirmiyor. Demokratlarin hosgoru laflari sadece lafta. ABD'nin göçmenlik sistemi bozulmus durumda. Bir sey yasal olarak cok zor ise insanlar yasadisi halletmeye calisir. Kabahati yasadisi gecenlerde degil yöneticilerde bulmak en mantiklisi.


  • @ahmetkocyigit yazdıklarınız genelde mantıklı olsa bile katılmadığım noktalar var.
    ABD tarihi boyunca meksika ve latin amerika ülkelerinden kaçak göçmen almıştır.
    Türklerin son 2-3 senede ciddi anlamda kaçak göçmeye başlaması ve bunun için meksikayi kullanması tabi ki meksika için kötü. Ülkenin nasıl yönetildiği ile alakasız.

    ABD verilere göre hareket eder. Eğer ki belli bir ülkeden çok fazla kaçak gelmeye başlamışsa, o ülke vatandaşına önlem alır. Meksika ABD güdümünde bir ülke olduğundan dolayı, kapalı kapılar ardında neler döndüğünü bilemeyiz.
    Meksikayi geçtim, türkleri nikaraguaya almıyorlar abd vizesiz.

    Her kaçak göçen tc vatandaşı diğer tc vatandaşlarının seyahatini zorlaştırır. AB ülkeleri neden transit vize koydu zannediyorsunuz?


  • @charon
    Ab ülkeleri neden transit vize koydu demişsiniz, ülkeye 10 milyon mülteci aldığımız için olabilir mi? Her 250.000 usd’lik ev alana vatandaşlık verdigimiz için olabilir mi? Hudut namustur deyip sınırları koruyamadığımız için olabilir mi? Her gün iran, ırak, suriye üzerinden göçmenlerle beraber terör gruplarının da ülkeye girmesinin etkisi olamaz mı? Daha bir çok nedeni vardır elbet ama tüm suçu abd ye son 3 yılda giren 30.000 kişiye atmak biraz kolaycılık oluyor. Elbette onların da etkisi vardır ama eminim en az onlar etkilemiştir.
    Neyse ne kadar konusulsa boş, gerçek şu ki göç etmeyi kafasına koyan kişi göç edecektir, kalanlara vize almada sorun çıkartırlar mı diye de düşünmez, şuan dünyada küresel bir göç dalgası var, iklimsel nedenlerle de yakın bir zamanda iklimsel göç dalgası bekleniyor, göçe engel olamazsınız biz de olamıyoruz ki ülkemiz göçmen doldu.
    Ben sebeplerle ilgilenmedim ayrıca kimseyi teşvikte etmedim, sadece iyi kötü göç eden birine kendi milletinden biri neden nefret duyar bunu sorguladım sadece.
    Geçenlerde bir kızımız gelmiş newyorka turist vizesiyle, iş arıyorum ama malesef son zamanlarda çok fazla türk göçtüğü için iş bulamıyorum diyor, birde fotosunu koymuş ilana yardım istiyor, turist vizesiyle gelmiş iş arayan bir kişi bu… suçlu sınırdan geçen, kendisi turist olarak girdi ya yasal, çalısabilir olduğunu zannediyor.
    Ya da çok takdir ettiğiniz youtuber tayfası, büyük çoğunluğu dil okulu, work and travel vs ile gelip sürekli statü değiştiren kişiler, yalandan mba falan yapıyorlar merdiven altı üniversitelerden, yalandan evleneni de var, varda var, bütün bunlar çok normal kaçak geçenler anormal öyle mi?

  • ⭐⭐⭐

    @ahmetkocyigit bende bu konuşmalara anlam veremiyorum. Binlerce kişi damdan atla dese atlar mıydı bütün Türkler? Çoğu ülkesini yersiz şekilde kötüleyerek alıyor green cardı? iltica edenlerin %85ininde tek amacı sinkaflı bi hayat yaşayabileceğini düşünmek ama gerçekler her zaman aynı olmuyor ☺

    Şunu da eklemek isterim ki yasal statü ile ülkeye girmiş birine ikiyüzlülük kavramını kullanmakta cok ama cok ayıp oluyor. Adam konsolosluktan vizesini almış her türlü yasal kalıcı oturum almaya çalışabilir bunda ne tür bi ikiyüzlülük gördünüz merak konusu tavrınız yanlıs.

    Bu durum aynı Türkiye’ye Suriye’den gelen göçmenlerin olayı gibi değerlendiriyorum ve size Suriyeliler geldiği zaman destekleyen kısmın söylemiş olduğu bi soruyu yöneltmek istiyorum 🙃

    “Madem çok seviyorsunuz Türkleri alın 2-3 tane evinizde destek olun 🙃

  • ⭐⭐

    Turist vizesi alırken geri döneceğine emin olmadan vermiyorlar sen buna rağmen planın orada bir yol bulup kalmakta evet iki yüzlülük ama bana turist verecek diye seceremi araştırıyor öyle veriyor hiç bir aşamadan geçmemiş suçlu vs olduğu belli olmayan ülkemizin itibarını zedeleyen kişilerle turist alıp statü değiştirme yolu arayanları bir tutamazsınız
    Şanslısınız greencard çıkmış
    Forumda e2 vizesiyle iş kurmak isteyenler var bunun için kendini geliştirenler var bir kaç kişinin cafe açmak için barista eğitimi pastacılık eğitimi aldığını biliyorum bodoslama turist alıp gidelim Allah kerim demeden e2 için hazırlık yapanlar var yıllardır başvurup çıkmayanlar bunlar siz İngilizce kendini tanıtamadan elde tutulacak bir mesleği planı olmadan gidenlerle kapağı atınca belli gruplarda yardım isteyenlerle bu kişileri bir tutamazsınız


  • Tamam arkadaşlar ülkeye turist olarak girip ertesi gün iş arayanlar diomond, elite, premium kaçak, meksika sınırından girenler basic kaçak, mutlu oldunuz mu 🙂 diamond elite premium kaçaklar her zaman ve her yerde basic kaçakları eleştirebilir ve buna iki yüzlülük denemez 🙂
    Seviyorsan al evine besle demişsin de, ben sevmekte beslemekte zorunda değilim ki, sadece nefret etmemize sebep yok diyorum sadece, yani söylemleri cımbızlayarak bir yere çekmeye gerek yok.


  • @ahmetkocyigit hocam yanlissiniz. Transit vizenin sebebi multeciler yada 250bin dolara verilen vatandasliklar degil. Karayipler yillardir 100 150 bin dolara vatandaslik satar mesela Ve Hala Schengen/ingiltere vizesizdir.

    Transit vizenin sebebi yurdum insaninin latin Amerika bileti alip(aktarmali),aktarma noktasinda iltica basvurusunda bulunmasi. Boyle bir durumda ulkeye Geri yollayamiyorlar. Ayrica ulkedeki ekonomik durumun ciddi anlamda kotulesmesi.

    Ben kolombiyaya AB aktarmali uctugumda Adam abd vizesi soruyor. Ne alaka diye sorabilirsiniz ama halinin altina baktigimizda gayet mantikli sebepler cikiyor.

    ABD nezdinde kacak girenler sorundur lakin ulkeye yasal bir sekilde girip,statu degistirme vs. yapanlar tolere edilir.


  • @charon turistik vizeyi amacı dışında kullananları tolere etmek mi? Kaç kişiyi turistik vizesini amacı dışında kullandığı için deport ettiklerini duyduk, ülkeye tekrar almadıklarını yani, tolere etmek falan yok.
    Ayrıca iltica cenevre sözleşmesiyle korunan bir haktır, sebebi geçerli veya değil, onay makamı sen veya ben degiliz, mesela birçok alevi vatandaşımız, alevi olduğu için iltica ediyor, haksızlar mı? Bence haklılar, bu ülkenin cumhurbaşkanı, bir alevi ana muhalefet liderine “biliyorsunuz alevi” diyerek ötekileştiriyorsa, hedef gösteriyorsa, gayette bu sebeple iltica edebilir, bu sadece bir örnek.

    Neyse hocam bu iki farklı durum size göre farklı, bana göre benzer durumlar. Daha fazla tartışmaya gerek yok bu konuyu.
    Selamlar.

  • ⭐⭐⭐

    Kime neyi anlatıyoruz ki?
    Hepimizin tek dileği olan ABD’de yasal göçmenlik konusunda insanların yok x vizeyle gelip y vizeye geçmişsin demesini geçiyorum konuyu farklı yere cekiyorsunuz demesi ne kadar etik? Konu tamamı ile bu. Kaçak göçek geçenlere laf etmeyelim vize kabul oranlarımız düşsün öyle mi? Kimse kusura bakmasın hiçbir insan binlerce km ötedeki ülke olan ABD’ye sığınma hakkı için gitmez.. Türkiye’den Avrupa’ya geçiş çok çok kolay madem bu kadar ciddi efor sarfedicekler neden binlerce km öteden Meksika’ya gelip ABD’ye geçmeye çalışıyorlar? Sırbistan’dan baska Avrupa ülkelerine gitmek cok mu zor ? LGBTQ olayı cok farklı ona kesinlikle yorum yapamam ve bu ayrımcılık için gerçekten ülkem adına cok üzülüyorum ama herkes ABD’de cok kolay yaşayacağını düşünerek iltica ediyor sonuçlar hüsran oluyor.. burda green card kazanıp oraya yerleşip ordan bu cümleleri birinin sarfetmesini asla kabul etmiyorum ve saygısızlık olarak görüyorum

  • ⭐⭐

    @ahmetkocyigit orada olan abilerimiz kaçak kalan 30 milyon küsür adami bile suç islemedigi surece abdnin tolere ettigini soyluyor. ogrenim vizesiyle calismayi da ayni sekilde


  • @ahmetkocyigit ilticanin hak olmasi demek degildir ki butun turkiye aktarmali bilet alip elini kolunu sallayarak AB'ye girsin.
    Hakkinizda ihbar olursa tabi ki sinirdisi ederler,lakin yillardir sessiz Sakin yasayanlar var. Adam 30 senedir f1 statusunde mesela,calisiyor.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @waterman
    Sadece şunu anlatmak istiyorum;
    Tamam bir argümanınız var; kaçak girenler yüzünden vize red oranları artıyor, ya da ileride çok fazla Türk girişinden dolayı greencard için bloke bile gelebilir gibi kaygılarınız var ama;
    Turist vizesiyle girip iltica eden kişi aynı şeye sebep olmuyor mu? 🙂
    Turist vizesi ya da work and travel ile gelip, veya dil olulu her ne ise; geri dönmeyen amerika bunları takip etmiyor mu? Konsoloslukta data yok mu, kaç turke vize verdik, kaç tanesi geri dönmedi diye? Yada kaç tane watçının hala abd de olduğu bilmiyorlar mı?

    Göçmen olmayan kişilerin amerikada tecrübeleri postu altında bu kişileri övüyorsunuz, bu post altında da meksika üzerinden gelenleri gömmek savudugunuz durumla çelişmiyor mu 🙂
    Daha önce dediğim gibi onlar diamond elite platinium kaçak öyle degil mi?
    Aslında biriniz bile çıkış mertçe ifade edemedi, meksika üzerinden gelenleri eğitimsiz cahil görüyorsunuz, ben varken onların ne haddine amerikaya göçmen olmak öyle değil mi? Diğer yandan Berkecan Bey’in turist vizesiyle girip iltica etmesi çok takdir edilesi bir davranış, allah yolunuzu açık etsin Berkecan Bey 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ahmetkocyigit gerçekten kendimi size artık ifade edemeyeceğim çünkü anlamak istemiyorsunuz veya biz anlatamıyoruz konuşmalar arttıkça gerginlikte artıyor iyicene. Ama şunu demeden geçemeyeceğim bende bu eğitimsiz olan kısımdayım bilginiz olsun 👍 Size sadece şunu yazacağım ve konuyu ben kendi açımda burdan kapatacağım ve en basit haliyle yazıyorum anlamanız açısından umarım cok ama cok açıklayıcı olur!

    B1 vizesini alan biri Amerika’da kendi statüsünü E2 gibi yatırımcı ve uzun vadeli statülere çevirebilir ve bu durum Meksika sınırından gelen veya turist vizesiyle iltica eden biriyle aynı anlama gelmez


  • @waterman
    Aynı mantıkla ben de son noktayı koyayım, turist vizesiyle gelen kişi nasıl ki statüsünü değiştirebiliyorsa, kaçak gelen bir kişi, iltica ederek mahkeme sonrası çalışma izni alabilir, greencard dahi alma ihtimali vardır, yatırımcı vizesi gibi belli süreli bildiğim kadarıyla 2 yıl, 3 yıl gibi süreler ve belli bir işletmeyi işletme koşulu yoktur. İstediği işte de çalışabilir.
    İhtimaller üzerinden konuşulursa meksika üzerinden gelen kaçak, senin turist vizesiyle gelen kaçaktan daha yasal oldu? Senin argüman yine çöktü 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ahmetkocyigit bu dahiyane fikrinizi turist vizesi aldıktan sonra direk iltica ederek kullanıcam hatta bütün Türk vatandaşları bu yolu kullansın tamamdır en kolay green card alma yöntemi olarakta heryere yayalım bunu 👍👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetkocyigit, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    @waterman
    Aynı mantıkla ben de son noktayı koyayım, turist vizesiyle gelen kişi nasıl ki statüsünü değiştirebiliyorsa, kaçak gelen bir kişi, iltica ederek mahkeme sonrası çalışma izni alabilir, greencard dahi alma ihtimali vardır, yatırımcı vizesi gibi belli süreli bildiğim kadarıyla 2 yıl, 3 yıl gibi süreler ve belli bir işletmeyi işletme koşulu yoktur. İstediği işte de çalışabilir.
    İhtimaller üzerinden konuşulursa meksika üzerinden gelen kaçak, senin turist vizesiyle gelen kaçaktan daha yasal oldu? Senin argüman yine çöktü 🙂

    Sayin @ahmetkocyigit , lutfen insanlari ABD'de kacak girmeye veya iltica etmeye yonlendirmeyin, forumda da bunu tesvik edici ifadelerden kacinin. Cunku yazdiklariniz buna donusmeye basladi...

    Bir seyin yapilabiliyor olmasi, bu isi legal yapmiyor. Nitekim, insanlari bu sekilde yonlendirmek gocmenlik yasalarina gore de suc, size DS-260 formunda da sorulan soruyu hatirlatmis olayim...

    Screen Shot 2023-02-05 at 16.21.27.png

    Muslu Hukuk Burosu'nun da benzer cevabini suradan gorebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/333393


  • @crazycells Ali Bey, ben teşvik etmedim ki?
    Yazdıklarım ortada, meksikadan gelen de kaçak diyorum, turist vizesini amacı dışında kullanan da.
    Sadece iki gruba birbirinden farklı muamele yapılmasınj eleştirdim, bana göre ikisi de aynı tek demek istediğim bu. Arkadaş konuyu farklı yerlere çekmekte ısrar ettiği için, ben de kaçak giripte yasallaşanlar olduğununu ifade ettim, madem ihtimaller üzerinden konuşuyoruz. Yok mu bu durumda olan kişiler? Durum tespiti sadece.
    Öyle anlaşıldıysa özür dilerim, greencardlılar için bile kolay olmayan bir süreci bu yollarla kimseye tavsiye etmem. Sadece bir şekilde buraya gelmiş kişilere nefret söylemlerini yakıştıramıyorum. Aynı uyarıyı turist vizesiyle gir sonrasına bakarsın, amerika tolere ediyor, karışmaz 30 yıl kaçak yaşayanlar var turist vizesiyle diyen arkadaşlara da yaparsanız iyi olur, asıl teşvik eden onların olduğunu düşünüyorum.
    Daha da yazmıyorum bu başlığa, uyarınız için teşekkürler.


  • Evet aynen oyle dediginiz gibi vasifsiz, egitimsiz, burada basimiza bela olacak, Avrupa'ya gore gorece korunmus Turk imajini yerle bir edecek, koyunden disari adimini atmamis ve izledigi youtube videolariyla 'vay anasini ABD'de hayat bedavaymis, en iyisi bacanak biz de gidelim, yalandan bir sebep buluruz nasil olsa bizim kayinconun arkadasi da meksikadan gitmis, siniri atlamis' diyerek gocmenlik karari alan TC vatandaslarinin ABD'ye gelmesini istemiyoruz. Turist veya ogrenci vizesi bir sekilde yasal statusu olan kisiler cogunlukla en azindan ilk filtreden gecebilen duzgun insanlar oluyor. Bankada parasi olan, adli suc kaydi olmayan, biraz ingilizce bilen, kendi basinin caresine bakabilecek insanlar vizeyi aliyor zaten. Dogal olarak ne idugu belirsiz kisilere sadece TC vatandasligi paydasinda bulusuyoruz diye sahip cikmak, yardimci olmak zorunda degiliz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetkocyigit, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    @crazycells Ali Bey, ben teşvik etmedim ki?
    Yazdıklarım ortada, meksikadan gelen de kaçak diyorum, turist vizesini amacı dışında kullanan da.
    Sadece iki gruba birbirinden farklı muamele yapılmasınj eleştirdim, bana göre ikisi de aynı tek demek istediğim bu. Arkadaş konuyu farklı yerlere çekmekte ısrar ettiği için, ben de kaçak giripte yasallaşanlar olduğununu ifade ettim, madem ihtimaller üzerinden konuşuyoruz. Yok mu bu durumda olan kişiler? Durum tespiti sadece.
    Öyle anlaşıldıysa özür dilerim, greencardlılar için bile kolay olmayan bir süreci bu yollarla kimseye tavsiye etmem. Sadece bir şekilde buraya gelmiş kişilere nefret söylemlerini yakıştıramıyorum.
    Daha da yazmıyorum bu başlığa, uyarınız için teşekkürler.

    Evet, maalesef son soyledikleriniz yanlis anlasilmaya acik.. Bir de forumda bu gruplara ayri muamele yapilmiyor ki 🙂 siz daha cok yesil basliklari okudunuz sanirim, eger F vizeleri ve B vizeleri ile ilgili mor basliklara bakarsaniz, konusu acildiginda surekli "calisma izniniz olmadan calismaniz yasal degil" ve benzeri cumleleri gorursunuz. Ayrica bu konuda ilan acan kisi de ayni cevabi aliyor. Forumda bunun aksi yonde hicbir baslikta bilgi verilmiyor. Ayrica bu uyarilari sadece ben degil, diger uyeler de yapiyorlar. Arada sirada kisiler arasinda boyle konusmalar olabiliyor, bu baslikta yazilanlar gibi; ama konu buyumedigi (ve kisilere dogru bilgiler verilmis oldugu) surece boyle yazilara genelde mudahale etmiyoruz. Neticede sonrasinda ne yapacagi kisilere kalmis...

    Siz bence diger facebook gruplarindaki durumu buraya tasidiniz, ben cunku bu arkadaslara karsi forumda bir "nefret" gormuyorum, durumu onaylamayan ve elestirilen yorumlar var ama ben bunlara 'nefret' demezdim, insanlar facebook gruplarinda gordukleri seyleri de aktarmislar. Belki bunlar yanlis anlasilmalara neden olmustur. Eger dediginiz sekilde bir yorum oldugunu dusunuyorsaniz lutfen iletiyi sikayet edin. Tum basliklardaki tum yorumlari okumak gercekten mumkun olmuyor, ama eger sikayet ederseniz bunlari gozden kacirmamis oluruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum