Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı


  • @btek14 bu durum çok büyük sıkıntı olacak bize ki hali hazırda oluyor.
    Meksika tc vatandaşını ülkeye almıyor(abd vizesi yoksa). Normalde vizesiz bu ülke bize.
    Onu geçtik, standart latin amerika göç yolunda olan ülkeler de artık tc vatandaşını almayacak. Nikaragua, guatemala vs. Bu ülkeler 3-4 sene evveline kadar soru bile sormazdı. Hali hazırda geri çevrilenler çok var(gezgin kısmında, backpacker tayfası vs). ABD vizesi yoksa tabi.

    ABD'ye girerken secondary inspectiona daha sık sokacaklar. İnsanlara daha çok soru soracaklar, belgedir, daha kısıtlı kalış süresi vıdı vıdı. Zibilyon tane sorun çıkartmaya devam edecek bu durum.

    Sorumlusu mu? Söylemiyim şimdi silivri soğuktur.


  • @charon acikcasi cok uzuluyorum. uzak olmayan gecmiste cok rahat alinan turist vizelerinin geldigi durum belli, hatta nerdeyse yuksek oran sebebiyle muafiyet bile kazanilacak noktadan su anki vaziyete gelinmesi bir yerlerde yanlis oldugunu kesin gosteriyor zaten.

    elbet bir gun karanliklar aydinliga doner, soguklar gecer diyelim...


  • @sir-altan, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    ucdak sirketleri vizesi olmiyan vatandaslari kolay kolay ucaklarina almiyorlar,24 bin turkun meksikaya gitmesi hayret yani.good luck diyelim.

    Değişmedi ise Meksika'ya Türk pasaportu ile vizesiz giriliyordu, engel olamazlar o sebepten. Sınırdaki memur da ikna olup içeri alırsa tek yapmaları gereken sınıra gitmek kalıyor.


  • Fb gruplarında çok fazla kişi görüyorum kamptan yeni çıktık vs vs yazıp iş kalacak yer arayan. Dedikleri gibi binlerce kişi var ne yazikki.


  • @mexido NJ de huzur restoran suan pkklilar ele gecirmis durumda. Bilginize. Avrupanin icine ettikleri gibi abdyi de o sekil yapmaya niyetleri var.


  • @isik meksika şu an abd vizesi olmayan tc pasaportunu sokmuyor.
    hatta istanbuldan uçağa bile binemiyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐

    @charon suan gidenler nasıl gidiyor merak konusu


  • @waterman atiyorum karayip vs bi yerden botla gelme olayini dusunuolardi en son


  • @Doncarleone ,
    Doğrudur hcam inanırım. Zaten bu tarz kişiler iltica edip ilticasi kabul edilip vatandaş oluyorlar ne yazıkki.
    Bizlere vatandaşlık vermezler bunlara bedavadan verirler malesef.


  • Bazı iltica edenler Amerika'yi da beğenmeyip ABD sınırı geçip ordan da kanada sınırına gidip kanadaya iltica ediyorlar 🤣


  • @semavi youtube de hangi şebeke ile gittiğine dahil paylaşan sayfalar var. Bir de üstüne kalkıp ta kaçak gelmeme rağmen şurada evimi aldım buradan arabamı aldım gezip içip yatıyorum diye paylaştıkları sürece bizim halkımız 2 video ile gaza gelip bedava hayat o halde gidelim diye koşarak gidiyor maalesef

  • ⭐⭐

    @mexido, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    Bazı iltica edenler Amerika'yi da beğenmeyip ABD sınırı geçip ordan da kanada sınırına gidip kanadaya iltica ediyorlar 🤣

    Amerika'da işe girip güven sağlayıp iş yerinin arabasıyla sınıra giderek aracı orada terk edenler varmis face gruplarında görmüştüm


  • @Selly, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    @semavi youtube de hangi şebeke ile gittiğine dahil paylaşan sayfalar var. Bir de üstüne kalkıp ta kaçak gelmeme rağmen şurada evimi aldım buradan arabamı aldım gezip içip yatıyorum diye paylaştıkları sürece bizim halkımız 2 video ile gaza gelip bedava hayat o halde gidelim diye koşarak gidiyor maalesef

    Siyasi durumlar, din, dil, cinsiyet vs gibi nedenlerle sorun yasayip gelenlere karsi daha pozitif bakiyorum... Burada standartlar daha iyi diyerek sinirdan gecip iltica edenlere ise mesafeliyim... Bu suclama yada ayristirma degil... Cok fazla kisi ile tanistim... Ton farklari o kadar bariz ki...

    Velhasil bu tip sinir ihlali ile gelen bir cok kisi daha iyi sartlar oldugu icin cok daha cikarci davraniyorlar.. Cunku ciddi bir bedelde odemis oluyor insanlar gelene kadar...

    Ornegin siyasi baski yuzunden gelen birisi... Cok sukur artik ozgurum diyerek burada yeni bir baslangic yapiyor...

    AA cok kazaniyorlarmis tirda, 20-30 veririz yolda, gidince hemen geri kazaniliyormus diye gelenler ise hemen kaybettiklerini yerine koyma telasi ile bazen kirip dokebiliyorlar...


  • @semavi malesef tam da dediğiniz gibi 😕


  • @waterman anlaşmalı elemanları var sınırdaki polise rüşvet veriyorlar


  • Arkadaşlar yakın zamanda ABD vizesiyle ABD'ye giriş yaparken havalimanında vs sorun yaşayan oldu mu?


  • @Zelene, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    @mexido, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    Bazı iltica edenler Amerika'yi da beğenmeyip ABD sınırı geçip ordan da kanada sınırına gidip kanadaya iltica ediyorlar 🤣

    Amerika'da işe girip güven sağlayıp iş yerinin arabasıyla sınıra giderek aracı orada terk edenler varmis face gruplarında görmüştüm

    Doğrudur hcam insanlar bir sekilde yolunu bulup green card alıp vatandaş olup hayatlarını kurtarıyor.
    Biz de izliyoruz 😂😂

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Forumda çok aktif değilim ama bilenler bilir 3 yıl önce greencard kazanıp geldim, baştan söyleyeyim hiç kaçak gelen eşim dostum tanıdığım da yok.
    Ancak gerek bu forumda, gerek amerikada yaşayan türklerin facebook grubunda kaçak gelenlere karşı nefret söylemleri bir benim mi canımı sıkıyor?
    Son 3 yılda her yıl ortalama 1 milyon latin amerikadan düzensiz olarak ülkeye göç varken, yine son 3 yılda ortalama 10 bin Türk’ün ülkeye giriş yapmasıyla, adeta yandık bittik mahvolduk tatavaları yapıyorsunuz.
    Hatırlıyorum bu grupta latinoların yaşadığı yerde oturmak sıkıntılı, çok gürültülüler, geceleri uyumak zor dediği için adamı foruma küstüren insanlar konu kendi vatandaşı olunca, sınırdan geçen Türklerin kafasına sıkacaksın bak bir daha geliyorlar mı diyen birini bu forumda alkışlamakta sakınca görmedi.
    Kaçak göçmen artışıyla Meksika‘nın vatandaşlarımızı ülkeye almaması ise Meksikanın çete devlet gibi yönetilmesidir. Kimseyi ülkeye almıyorlar diye bişey yok, çeteye parasını veren her Türk vatandaşını bir güzel ülkeye alıyorlar, gerçekten turist olarak gitmek isteyenlere ise engel oluyorlar. Meksika devleti görevini kötüye kullanıyorsa bunun sorumlusu Türkler mi?
    Şimdi desem ki “latinoları ülkeye almasınlar, Amerika ucuz iş gücü ülkesi oldu vs, sjw tayfa hemen damlar had bildirmeye.
    Ama konu kendi vatandaşı olunca faşistin önde gideni.
    Umarım bu zihniyette olan kişiler işi düştügünde fellik fellik türk tamirci vs arayan kişiler değildir aynı zamanda.
    Birde bu tarz kişileri biraz araştırınca ülkeye amacı dışında turistik vize, dil okulu, work and travel vs bir şekilde ülkeye kapağı atarak gelmiş, ülkede kalıcı olmak için her yolu deneyen kişiler olması ayrı ikiyüzlülük, senin kaçak gelenden farkın yok ki?
    Hatta o kişi senden daha yasal, iltica etmiş ilticasının geçerli bi sebebe dayanıp dayanmadığı da Amerikan mahkemelerinin sorumluluğu, sen kimsin insanların ilticası üzerinden yorum yapıyorsun acaba ?
    Diğer bir kesim ise Türkiyeden hayatında hiç risk almamış tatlı canını hiç üzmemiş turist vizesini bile başvurmamıs, greencard çıksın diye bekleyenler, onlara da saygım sonsuz ama onların eleştirilerini dillendirmeye bile gerek yok.
    Neyse sonuç olarak gerçekten kaçak yollarla bu ülkeye girenlerin hali ortada, tavsiye etmiyorum, hatta bir greencardlı olarak ben bile zaman zaman zorluklar yaşıyorum.
    Kimseyi bu yola sevk etmeyelim ama gelmiş birinin yaşadığı zorluklardan zevk olan kişiler var, onlardan da olmayalım lütfen.
    Selametle.

  • ⭐⭐⭐

    @ahmetkocyigit Öncelikle dediklerinin çoğunda haklısın bu kadar sert sözlere gerek yok burda kimseyi savunmayacağım. sadece insanların en azından sakince yorum yapanların ve rahatsız olanların tek korkusu bu ilticalar yüzünden greencard çekilişinden Türkiye nin bir süre devre dışı bırakılması sanırım bir yasal limit varmış her ülkeden girişlerin sayısı 5 yıl toplamında aşılırsa bir sonraki sene Greencard çekilişine alınmıyorlarmış, insanların kızdığı ve korktuğu nokta bu aslında yoksa tabi ki kimse onların zarar görmesini yada yaptıkları şeyin çok kolay olduğunu düşünmüyor. Birde şöyle bir durum var bunu özendirici videolar çekip atanlara karşı aslında bu tepkiler, sanki çok kolay bir şey gibi bunu pazarlamaya çalışanlar var.
    Bu konu da gerekmedikçe çok fazla yorum yapmadım ama şunu söyleyebilirim ki gerçekten bunu yapanlarda bişeyleri riske ediyorlar ve şanslarını denemek istiyorlar, bir tane video izlemiştim ama gerçek ama yalan çok tehlikeli işler bunlar bunları çok basit gibi anlatmak bence esas sorun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum