Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.2k 296

• @m339 titre testi sonucu geldikten hemen sonra cdc permit için başvuru yapabiliriz değil mi? Titre testi geldikten sonra üç ay bekleme gibi bir durum yok değil mi?

• @debbieLA77 fırsatçılık yapan birisi, tabiki görüşmüyorum. forumdan değil ve sözde hayvansever biri LOL

• @Eda-dağıdır allah iyi insanlarla karşılaştırsın... hayvanın psikolojisini de bezer bunlar:(

• Gectigimiz hafta Turkiyeden ABD ye muhabbet kusunu getiren bir arkadasimin kusunu, influenza sebebi ile 30 gun karantinaya aldilar. Yaklasik maliyeti 1500 USD olacak.

• @hectorLeyla titre testinden yani geldikten sonra ancak 45.gün itibariyle spkabiliyorsunuz. 1.5 ay titre testi tarihi ile beklemeniz gerekecek yani, o süreçte cdc onayı için gönderirsiniz, bende hepsi var, pasaporta resim çekemedim diye hala cdc başvurusu yapmadım inanılır gibi değil. Cdc onayı da 6 hafta içinde geliyor

• ⭐⭐

çok alakasız bir soru çocukların pasaportuna fotolarını koymamız gerekiyor mu çıkış yaparken... bir de biri sırayla green kart çıktıktan sonra patili çocuğu için neler yaptığını sıralayabiliri mi?
    1- çip takıldı
    2- titre testi
    3- kuduz aşısı
    4- pasaporta foto
    5- kargo ebatlarına uygun bir kafes
    vs gibi

bir de arkadaşlar buradan amerikaya French buldog götüren bir çift vardı kargo da gitti sanırım... çocuk şimdi nasıl? uçuşları nasıl geçti... kaç saat sonra tam olarak kavuştular patili çocuklarıyla, uçuşları ne kadar sürdü...aktarmalı mı aktarmasız mı daha iyi vs vs ...

• @debbieLA77 bunlardan bağımsız olarak bir kaç tavsiyem olacak, taşıma kutusu içerisine yumuşak bir alan ayarla çocuğun parçalamayacağı hatta tüm iç çevresine yumuşak bir kaplama yapmanda fayda olacaktır, uçak türbülansa vs. girerse tutunamayacağı için sağa sola çarpması kaçınılmaz olacaktır. Eğer çok yaşlı değil ve sakinleştirici veya uyutucu ilaçları kaldırabilecek bir bünyesi var ise vermenizde fayda olacaktır, sadece gürültüye kalsa stres yaşayacaktır, uçak ambarı yukarısı kadar ses yalıtımlı değil.

• ⭐⭐

@tolgasatir ya bunları düşününce delircek gibi oluyorum aslında çok doğru söylüyorsun her ihtimali düşünmek gerek... izin verirlerdi öyle kaplamaya falan... yaşlı değil ama sakinleştirici ile de çok üşüyorlar öle ölenlerde var... zaten bizden hiç ayrı kalmadı öyle bir durumda yüm ihtimalleri düşünüyorum bende napıyım... bir kız vardı kargoda gitti köpekleri aktarmalı uçtular hatta ne oldu acaba merak ettim onları onlardan ses çıkmadı mesajlarını da bulamıyorum :(

• @debbieLA77 merhaba biz turistiz, henüz gitmedik, gidersek 1 ay kadar kalıcam diye de köpeğim de gelecek sırayla süreç şöyle

Numarası 9 ile başlayan çip taktırıp pasaport çıkartmak
    Kuduz aşısı yaptırmak ki çip bilgisine de işlensin
    Kuduz aşısı dan sonra 1 ay kadar beklemeniz gerek ki, titre testi gereken sonucu versin, hemen aşı sonrası test alınmıyor
    Titre testi vermek
    Titre testi genelde 1 ayda geliyor
    Titre testi sonrası cdc için form doldurmak, ancak burada bir form dosyası var, o dosyası veteriner dolduruyor, titre testi, o görüntü, hayvanın resimli pasaportu, sizin pasaportunu, gideceğiniz adres gibi bilgiler cdc formuna yazılıyor
    Cdc formu onayı 6 haftada geliyor, zaten diyelim titre çıktı, 45 günden önce sokamazsınız amerikaya
    Gitmeden 2 gün önce de ilçe tarım hayvan yerinden onay alıyorsunuz

Uçak biletini cdc onayı olmadan alamazsınız
    Tüm bu süreç eğer köpeğiniz varsa oluyor, ortalama 5 ay önceden işleme başlamak gerekiyor yani, cdc onayı da gelince 3 ay geçerli

Ayrıca amerikaya 16 havalanı dan birinden girmeniz gerek, çünkü karantina olabilir, diğerleri sokmuyor
    Köpeğiniz içeri girince 10 gün aynı adreste kalmak zorunda, otel de olsa 10 gün ayıtamazsınız
    10 gün bitiminde yeniden kuduz aşısı yapılacak
    Umarım yeterli olnuştur

• @hectorLeyla Adımarabacı'nın belirttiği üzere beklemez lazım.

• Merhaba
    tüm evraklarımızı izinlerimizi alıp abd ye geldiğiniz 2 ay oldu bir kaç ay sonrada dönüş yapacağım
    Tr ye dönerken hangi işlemleri yapıyoruz bilen var mı elimdeki evraklar yeterli oluyor mu yakın zamanda tr ye evcil hayvanınj götüren varsa bilgi verirse çok sevinirim

• @emre-c-kara, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@MySea abi bende de cane corso var, anladığım kadarıyla ben köpeğimi taşımayı kabul edecek bir firma bulursam ABD de sınırdan almama gibi bir yasak vs yok, inşaallah böyledir bir şekilde getirtirim oğlumu ama hiç bir şekilde ülkeye almazlarsa da bunu netleştirmem lazım

@MySea abi bu konuda bilgine ihtiyacım var

• @Adımarabacı ya ben şimdi gördüm çok değerli bilgilerini çok teşekkür ederim...

• Yasak 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldı.
    https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/high-risk-dog-ban-frn.html

CDC yeni yapılacak başvurularda aşağıdaki formun veterineriniz tarafından doldurulmasını şart koşuyor.
    https://www.cdc.gov/importation/pdf/CDC-RVMR-2023-508.pdf

Biz başvurumuzu 29 Aralık'ta yapmıştık, daha olumlu-olumsuz bir yanıt alamadık. Hala beklemedeyiz, umarım eksik evrak-bilgi vs nedeniyle olumsuz bir yanıt almayız.

• Diğer form ile aradaki fark burada amerikada olacağınız adresi soruyor amerika ikamet aslında, ama turist isek orada bir adresimiz yok. Kalacağımız otel ya da airbnb mi vereceğiz

• @duyguyu merhaba siz köpeğiniz ile mi gittiniz turist olarak mı, sorun olmadı değil mi

• @Adımarabacı Köpeğin Amerikada kalacağı adresi başvuru formunda zaten soruyorlar; biz airbnb ile tuttuğumuz adresi vermiştik. Nasphv form 51 formundan farklı olarak bu formda aşının son kullanma tarihinin yazılacağı bir bölüm var. CDC izni ile alakalı bir facebook grubunda bu bilgi eksik olduğu için izin süreci uzayan insanlar var. Yeni formla bu sorunun önüne geçmek istemişler anladığım kadarıyla.

• @helmhammerhand çok teşekkür ederim, turist olarak girdim köpeğimle ve çıkıyorum diyen birine çok ihtiyacım vardı, çok sağ olun dönüşünüz için

• @Adımarabacı Rica ederim. Biz göçmen vizesi ile gireceğiz; ama airbnb ile tutuğumuz evin adresi dışında Amerika'da gösterebileceğimiz başka bir adres olmadığı için orayı gösterdik.

Turist vizesi ile götürüp götüremeyeceğinizden emin değilim; ancak CDC sanırım "eligibility" şartını bir önceki güncellemede kaldırmıştı zaten.

CDC'nin sitesinde aşağıdaki bilgi bulunuyor:

All people 18 years old and older are eligible to apply for a permit to bring in 1-2 dogs from a high-risk country for dog rabies. CDC no longer requires the applicant to provide proof they are an eligible importer.

Emin olmak için [email protected]'a mail atarak sorabilirsiniz.

• Herkese selam, 29 Aralık’ta yaptığımız başvuru 2 Şubat’ta onayımızın gelmesi ile sonuçlanmış oldu. Daha sonra başvuracaklara yardımcı olması amacıyla izin almak için neler yapılması gerektiğini bir kez de ben anlatmak istiyorum. Her şeyden önce sürece erkenden başlamanızı tavsiye ediyorum. Her şey yolunda bile gitse sürecin tamamlanması en az 3 ay sürüyor.

• Köpeğinizin kuduz aşısını yaptırmanız ve yeni başvurular için veterinerinizin “CDC Rabies Vaccination and Microchip Record” formunu eksiksiz bir şekilde doldurması gerekiyor.
    • Aşılamadan en az 30 gün geçtikten sonra veterinerin köpeğinizden kan numunesi alıp bunu titrasyon testi için Ankara’daki Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne göndermesi lazım. Veterinerler sürecin nasıl işlediğini zaten biliyor. Biz bu işlem için 1500 TL verdik. Titrasyon sonucunun elinize ulaşması 1 ayı bulabiliyor.
    • Titrasyon testini aldıktan sonra. Şu linkteki: https://cdc-786687.workflowcloud.com/forms/22174f02-dd37-438d-bea5-1e74c7c7d1c8 başvuru formunu doldurmanız ve istenen belgeleri yüklemeniz gerek. Biz aşağıdaki belgeleri yükledik:

 Rabies Vaccination Certificate - NASPHV FORM 51 (artık bu formun yerine CDC Rabies Vaccination and Microchip Record formu doldurulacak)
     Titrasyon Sonucu
     Köpeğin dişlerinin yandan ve önden çekilmiş fotoğrafları (Şu linkte örneklerini bulabilirsiniz: https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/import-permit-application-instructions.html)
     Pasaportumda resimli kimlik bilgilerimin olduğu sayfa
     Pet pasaportunda fotoğraflı kimlik bilgilerinin ve veteriner bilgilerinin olduğu sayfalar
     Pet pasaportunda daha önce yapılmış ve en son yapılan kuduz aşılarının işlendiği sayfalar

Son iki belge aslında istenmiyor, ama biz fazla belge göz çıkarmaz deyip onları da yükledik.

İzni aldıktan sonra uçak bileti alma sürecine gelecek olursak, biz forumda yazılanları dikkate alarak telefonla hiç uğraşmayıp THY’nin İstanbul-Kızıltoprak’taki satış ofisine gittik. Ofistekiler bu konuda bilgililer; ilk önce bilet fiyatını sabitlemek için bir günlük rezervasyon yaptılar sonra da CDC izni, titrasyon sonucu ve pet pasaportunun fotokopilerini Amerika’daki ilgili birime gönderdiler. Onay bir gün sonra geldi ve sabitlenmiş fiyattan biletlerimizi aldık. Burada dikkat etmeniz gereken husus onayın kabin için mi yoksa kargo için mi verildiği. Biz ufak bir aksaklı yaşadık; köpeğimiz kargoda gidecek olmasına rağmen görevli, kabin için izin alındığını fark etti neyse ki kısa bir sürede hatayı düzelttiler. Bu arada evcil hayvanınızın ödemesini satış ofisinden yapabiliyorsunuz.

Havaalanı deneyimini de Amerika’ya vardıktan sonra ayrıca aktaracağım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k