Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Arkadaşlar konferansa katılmak için vize başvurusunda bulundum. DS-160 doldururken vize türüne B tipi, specify kısmında B1 - conference seçeneğini seçtim. Vizem onaylanırsa B1 tipi kısa süreli bir vize mi alacağım, yoksa 10 senelik B1/B2 tipi vize mi alacağım?
Son olarak eğer kısa süreli bir vize alacaksam, konsoloslukta DS-160'ı güncelleyip, konferansa katılmak amacıyla B1/B2 tipi vizeye başvurabilir miyim ?
-
Benimde 15 gün sonra İstanbulda mülakatım var. Heyecan dorukta, Kanada vizemin olması bana artı sağlayacak mı merak içindeyim.. Gerçekten tatil amaçlı gidiyorum 1 haftalık gün gün gezecegim yerler otellerim belli umarım yüzüm gülerek çıkarım
-
Herkese selamlar,
Su anda ABD'nin en iyi 10 okulundan birinde yuksek lisans yapmaktayim. F-1 ile geldim. Ablam da 7 senedir burada ancak henuz greencard alabilmis degil. Sureci devam ediyor. Annem ve babam icin daha once iki kez turist vizesine basvurduk ancak ikisinde de red aldik. Babam esnaf, annem ev hanimi. Muhtemelen gelip burada kalacaklarindan suphelendikleri icin vermiyorlar diye dusunuyoruz. Su anda Allahin hakki 3'tur diyerek 3. kez basvurduk onlar icin. Okulumun mezuniyetini ve hamile olan ablamin dogumunu mazeret gosterdik. Cunku bu iki olay da mayisin ilk haftasina denk geliyor. Bunu da gerekirse kanitlayabiliyoruz belgeler ile. Ancak verilen gorusme tarihi suan icin Eylul 2023. Her gun bakiyoruz cekebilir miyiz one diye ancak henuz bir bosluk yok ist konsoloslugunda. Acaba yeni bir DS-160 doldurup konumu bu kez ankara diye secsek mi diye dusunuyorum. ankarada daha fazla bosluk var deniyor. ancak beni bu noktada tarihten ziyade yine red yeme ihtimalleri dusunduruyor. ailecek gercekten biktik ve yorulduk. Bu turist vizesi olaylarina gercekten hakim olan kisilerden akil hocaligi rica ediyorum. boyle bir durumda nasil bir yol izlemeliyiz? okudugum okulun isminin sayginligi benim icin isime yaramisti tabii ki vize surecinde, peki annem babam icin de ise yarar mi? yoksa dogumu mu mazeret gostermeliyiz? neler tavsiye edersiniz? simdiden cok tesekkurler.
-
Bu ileti silindi! -
@waterman Tamamen yasalarca belirlenmiş bir vize kriteri yok.
Yani yasada şu kişi şöyle şöyleyse kesin vize verin diye bir ibare yok. Benim bildiğim vize memuru sizin otomatik olarak abdde kalacağınızı varsayarak görüşmeye başliyor ve ona göre değerlendiriliyorsunuz.Mesela abdde illegal olarak 2 kez 3-4 ay çalışmış olan tanıdığım daha yeni b1'i yeniledi.
Buna rağmen ailesinin ankarada şirketi olan(milyon dolarlar var hesaplarında), abdde fuara gitmek isteyen(şirketle alakalı tamamen,alıcı bulmak istiyorlardı,network vs) kişiye red verildi.Olay garip yani. Genelde birbirini tutmuyor. Lakin insanın düşündüğü o ekranda kesin birşey çıktığı. Database'de kesin birşeyler çıkıyor diye düşünüyorum.
-
@ahmet001 ablaniz veyaz sizden daha once bahsettiniz mi ds160 formlarinda? Eger bi bilgi yanlisligo var ise ondan dolayi da red almis olabilirler. Ablaniz nasil geldi buraya bu da onemli tabi
-
@Atakan-Ünsal, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
B2 vize randevum 7 şubatta ve 6 nisanda bedelli askerliğe gideceğim. Acaba askerliği yapmakla yapmamak vize durumunu nasıl etkiler. Askerlikten önce mi gideyim yoksa sonra mı gideyim vize randevusuna. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Eğer askerliği yaptıktan sonra vizeye gitmek mantıklı ise randevumu başkasıyla değiştirmeye çalışabiliriz.
Ayrıca DS-160 formunda askerliğe dair hiçbir bilgi doldurmadım. Acaba benim mi gözümden kaçtı. DS-160 formunda askerlik ile ilgili bir bölüm var mı?
doldurmaniz cok da onemli degil, askerligi yapip yapmamaniz kararda cok da etkili olmayacaktir diye dusunuyorum. neticede bu amacla Turkiye'ye geri donmek zorunda degilsiniz, o nedenle olumlu veya olumsuz katkisi olmayacak kanimca...
-
@İsmail-Kundakcı, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Selamlar arkadaşlar, ds160 formunda nisan gibi amerikaya gideceğimi belirtmiştim fakat 9 şubatta randevum var. Eğer vizem onaylanırsa 10 şubatta direk giriş yapabilir miyim?
Cogunlukla alacaginiz vize ayni gun basliyor, o nedenle hemen kullanabilirsiniz. Ama turist vizesi gorusmesinde soyleyecekleriniz ne ise, ABD'ye giriste de ayni bilgileri vermenizi tavsiye ederim.
-
@senator, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Öncelikle iyi günler. 1.5 yıldır aynı eczanede çalışıyorum iş yerimden geri döneceğime dair kaşe imza alacağım fakat daha önce yurtdışı deneyimim olmadı bu yüzden kafamda 2 3 günlük olmak üzere birkaç avrupa ülkesine (Schengen) tatil planım var. Sizce mantıklı bir hareket mi yapıyorum? 20 yaşındayım bu yüzden vize alazsın diyenler olmuştu bana

yurtdisina, ozellikle de vize isteyen ulkelere, gidip geri donmus olmaniz dosyaniza olumlu yansiyacaktir...
-
@Ahmet-Yılmaz-0, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar konferansa katılmak için vize başvurusunda bulundum. DS-160 doldururken vize türüne B tipi, specify kısmında B1 - conference seçeneğini seçtim. Vizem onaylanırsa B1 tipi kısa süreli bir vize mi alacağım, yoksa 10 senelik B1/B2 tipi vize mi alacağım?
Son olarak eğer kısa süreli bir vize alacaksam, konsoloslukta DS-160'ı güncelleyip, konferansa katılmak amacıyla B1/B2 tipi vizeye başvurabilir miyim ?
Zaten genelde siz B1 veya B2 secmis olsaniz da konsolosluk B1/B2 olarak veriyor, bilginize. O nedenle sadece bu amacla degisiklik yapmaniza gerek yok. Vizenizin uzunluguna konsolos karar verecek.
-
@historian, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Benimde 15 gün sonra İstanbulda mülakatım var. Heyecan dorukta, Kanada vizemin olması bana artı sağlayacak mı merak içindeyim.. Gerçekten tatil amaçlı gidiyorum 1 haftalık gün gün gezecegim yerler otellerim belli umarım yüzüm gülerek çıkarım
bol sanslar, iyi haberlerinizi bekliyor olacagiz...
-
@ahmet001, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Herkese selamlar,
Su anda ABD'nin en iyi 10 okulundan birinde yuksek lisans yapmaktayim. F-1 ile geldim. Ablam da 7 senedir burada ancak henuz greencard alabilmis degil. Sureci devam ediyor. Annem ve babam icin daha once iki kez turist vizesine basvurduk ancak ikisinde de red aldik. Babam esnaf, annem ev hanimi. Muhtemelen gelip burada kalacaklarindan suphelendikleri icin vermiyorlar diye dusunuyoruz. Su anda Allahin hakki 3'tur diyerek 3. kez basvurduk onlar icin. Okulumun mezuniyetini ve hamile olan ablamin dogumunu mazeret gosterdik. Cunku bu iki olay da mayisin ilk haftasina denk geliyor. Bunu da gerekirse kanitlayabiliyoruz belgeler ile. Ancak verilen gorusme tarihi suan icin Eylul 2023. Her gun bakiyoruz cekebilir miyiz one diye ancak henuz bir bosluk yok ist konsoloslugunda. Acaba yeni bir DS-160 doldurup konumu bu kez ankara diye secsek mi diye dusunuyorum. ankarada daha fazla bosluk var deniyor. ancak beni bu noktada tarihten ziyade yine red yeme ihtimalleri dusunduruyor. ailecek gercekten biktik ve yorulduk. Bu turist vizesi olaylarina gercekten hakim olan kisilerden akil hocaligi rica ediyorum. boyle bir durumda nasil bir yol izlemeliyiz? okudugum okulun isminin sayginligi benim icin isime yaramisti tabii ki vize surecinde, peki annem babam icin de ise yarar mi? yoksa dogumu mu mazeret gostermeliyiz? neler tavsiye edersiniz? simdiden cok tesekkurler.
Bol sanslar.
DS-160'i yeniden doldurmasaniz da mulakati Ankara'ya alabilirsiniz. Daha once hem dogum nedeniyle hem de mezuniyet toreni nedeniyle annesi/babasi turist vizesi alan kisileri gordum, ama tabii ki biri icin ise yarayan bir metod sizin isinize yaramayabilir; maalesef herkesin profili farkli. Sizin durumunuza en uygun durumun ve planin ne oldugunu dusunuyorsaniz o sekilde bir seyahat plani yapmalisiniz.
Babanizin Turkiye'de is yeri sahibi oldugunu, iyi kazandigini ve bu durumun devam etmesi icin annenizle beraber Turkiye'ye geri doneceklerine dair bir senaryo cizmeniz faydali olacaktir. Turkiye'de rahat hayati olan biri, ABD'de kacak yollar ile kalmaz...
-
Bu ileti silindi! -
@ahmet001 ais sitesine girip randevuyu yeniden planla dediğinde konumu ankara seçip oraya ait randevuları görebilirsiniz. Yeniden bir form doldurmanıza gerek yok şuan mayıs 10 gibi boş günler var
-
@Programmer, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@ibrahimasar Geçmiş olsun. Yakın zamanda mıydı vize görüşmesi?
2021 aralık ayı idi.
-
@charon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@ibrahimasar hocam bana onay vermisti de normalden fazla soru sordugunu Ve cok uzun yazdigini hatirliyorum
Bize de sordu ha sordu. Dedik verecek herhalde. Aslında şimdi benim yorumum, vizeyi vermeye olumlu baksa zaten o kadar zorlamaz. Vermeme kanaatinde olduğu zaman, verme gerekçesi var mı yok mu emin olmak için bol bol soruyor. Eğer bu cevaplardan memnun olmazsa, tatmin olmazsa, şüphelerinde haklı olduğunu düşünürse çaaatt diye reddi yapıştırıyorlar.
-
@ibrahimasar aslında düşündüğümüzde vermeye çalışıyor bir noktada uzatıp hala emin olmak istediğine göre direk red vermeyip sorguladığına göre
-
Sn @crazycells, iş amaçlı olarak b1/b2 vizemi aldım nisan ayında gideceğim, fakat iş amaçlı gidip geldikten sonra yaz aylarında da ailecek turistik amaçlı gitmeyi planladık. İkinci kez turistik olarak gittiğimizde pasaport polisi bize, siz bu vizeyi alırken iş amaçlı almışsınız diyerek ülkeye almama durumları olur mu acaba ?
-
@ahmet001 ankaradan alırsanız mart 2023 e boş yer var suan turist vizesinde
-
@eskiciugur B1/B2 hem turizm hem iş amaçlı bir vize zaten bir kere aldıktan sonra vizenizi siz niye böyle geldiniz demez kimse merak etmeyin.
Benzer Başlıklar
158
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum