Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba. 1 yıl önce turist vizesi ile ailecek gelip statümüzü e2 calisma vizesine cevirdik. 2 kizim ile birlikte cruze gemisi ile 4-5 gün miami keywest nassau turu yapıp geri gelmek istiyoruz. Vize süreci nasıl etkilenir? Ülkeye girişte sorun yaşarmıyız?


  • merhaba. ulkeden cikarsaniz mevcuttaki e2 statunuzu kaybedersiniz ve yeniden basvuru yapmaniz gerekir diye biliyorum.

    ilgili baslik asagida;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3801/e2-yatirimci-vizesi-veya-statu-degisikligi?_=1673979532507

    belki baska sorularinizin cevabi bulunabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhittin-Kılıçaslan evet sayın @btek14 dedigi gibi ABD sınırları içerisinden çıkarsanız statünüzü kaybedersiniz ve kendi ülkenizden tekrardan vize almanız gerekir.


  • @Muhittin-Kılıçaslan cruise çalışanı geldi 🙂
    statünüz kaybolur çünkü gemiden ayrılınca cbpden geçmeniz gerek. ABD içi cruiselar yapabilirsiniz ama(başka ülkenin limanına uğramaması gerek).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhittin-Kılıçaslan, içinde söyledi: Statü değişikliği sürecinde ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    Merhaba. 1 yıl önce turist vizesi ile ailecek gelip statümüzü e2 calisma vizesine cevirdik. 2 kizim ile birlikte cruze gemisi ile 4-5 gün miami keywest nassau turu yapıp geri gelmek istiyoruz. Vize süreci nasıl etkilenir? Ülkeye girişte sorun yaşarmıyız?

    ABD'ye giris-cikis yapabilmeniz icin "vize" gerekiyor, ABD'de kalabilmeniz icin ise "statu" gerekiyor...

    Siz 1 yil once turist vizenizi kullanip giris yaptiniz ve size turist statusu verildi, sonra bu statunuzu E2 yatirimci statusune cevirdiniz...

    Su an eger ABD disina cikarsaniz, ABD'ye yeniden girebilmek icin E2 vizesi almaniz lazim. Maalesef baska bir vizeyle ABD'ye giremezsiniz, ABD'deki statunuz ne ise, ona uygun bir vize alip bu vize ile ABD'ye giris yapmalisiniz... Vizeler sadece ABD konsolosluklarinda veriliyor, ABD icinde vize alamazsiniz.

    Nassau, Bahamalar'da oldugu icin ABD disina cikmis oluyorsunuz ve yeniden ABD'ye giris yapmaniz icin ABD'deki statunuze uygun vize basvurusu yapmalisiniz. O nedenle boyle bir seyahat yapmaniz durumunda gideceginiz ulkelerdeki konsolosluklardan E2 vizesi basvurusu yapmalisiniz. Ama unutmayin ki USCIS'in sizin E2 statunuzu onaylamis olmasi, konsoloslukta vize alacaginizi garanti etmez. Icisleri Bakanligi'na bagli USCIS ve Disisleri Bakanligi'na bagli konsolosluklar ayni kriterlere gore hareket etmiyorlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum