Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @charon cok tesekkurler


  • @Emre-Kurtulmuş çok çok tesekkur ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Amerika da flash haber olarak geçti mi acaba çok ciddi bir karar

    Resmi sitenin de açıklaması

    https://www.faa.gov/newsroom/faa-notams-statement

  • ⭐⭐⭐⭐

    Ne olmuş haberden hiç bir şey anlamadım. Sistem hatası olmuş , sistem hacklendi mi ? Ülke genelin de mi ? Sadece iç hatlar mı Dış hatlarda da var mı ? Sadece bazı hava yolları mı ? Yoksa sadece hava alanı mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 hiçbir açıklama yapmıyorlar FAA kendi sitesinde bile sadece düzeltmeye çalışıyoruz diyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    FAA'dan yapılan açıklamada, pilotlara ve diğer uçuş operasyonları personeline bir rota üzerindeki potansiyel tehlikeler hakkında kritik bilgiler gönderen bir sistem olan NOTAM (Hava Görevlerine Bildirim) ile ilgili bir soruna dikkat çekildi. Uyarılar, havalimanlarındaki inşaatlarla ilgili sıradan bilgilerden acil uçuş kısıtlamalarına veya arızalı ekipmanlara kadar uzanıyor.

    Ticari ve askeri uçuşlar da dahil olmak üzere tüm uçakların sistemden geçmesi gerekmektedir.

    Sorunun bir sonucu olarak FAA, tüm havayollarına "ajansın uçuş ve güvenlik bilgilerinin bütünlüğünü doğrulamasına izin vermek için Doğu Saati ile sabah 9'a kadar tüm iç hat uçuşlarını durdurma" emrini verdiğini söyledi.

    Uçuş izleme web sitesi FlightAware'e göre, ABD içinde, içine ve dışında yaklaşık 3.704 uçuş Çarşamba günü ET 08:30 civarında ertelendi. Yaklaşık 627 uçuş iptal edildi.

    Daha önceki bir güncellemede FAA, bazı işlevlerin tekrar çevrimiçi olmaya başladığını, ancak "Ulusal Hava Sahası Sistemi operasyonlarının sınırlı kaldığını" söyledi.

    Hava Hareketliliği Komutanlığı sözcüsü Hava Kuvvetleri Albay Damien Pickart, Çarşamba günü erken saatlerde ABD ordusunun Hava Hareketliliği Komutanlığı uçuşlarının etkilenmediğini söyledi. başkanın seyahat ederken kullandığı konvoy araçları, aynı zamanda birlikleri bir üsten diğerine taşıyan tüm uçuşlar. Hava Hareketliliği Komutanlığı, konuyla ilgili olarak FAA ile birlikte çalışıyordu.

    Beyaz Saray başlangıçta bir siber saldırı kanıtı olmadığını söylerken, Başkan Joe Biden "bilmiyoruz" diyerek gazetecilere, kesintinin nedenini araştırması için Ulaştırma Bakanlığı'nı görevlendirdiğini söyledi.

    Biden Çarşamba günü, karısına Washington dışındaki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ndeki tıbbi bir prosedüre eşlik etmek üzere Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce FAA konusunu ele aldı. Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg tarafından kendisine neyin yanlış gittiğini hala belirlemediklerini söyleyen brifing aldığını söyledi.

    Biden, "Buttigieg ile az önce konuştum. Nedenin ne olduğunu bilmiyorlar. Ama onunla yaklaşık 10 dakika telefonda görüştüm" dedi. "Öğrendiklerinde doğrudan bana rapor vermesini söyledim. Hava trafiği hala güvenli bir şekilde inebiliyor, sadece şu anda havalanmıyor. Bunun sebebinin ne olduğunu bilmiyoruz."

    Buttigieg, bir tweet'te FAA ile temas halinde olduğunu ve durumu izlediğini söyledi.

    FBI, yorum isteyen bir talebe hemen yanıt vermedi.

    United Airlines, FOX Televizyon İstasyonlarına tüm iç hat uçuşlarını geçici olarak ertelediğini ve FAA'dan daha fazla şey öğrendikten sonra bir güncelleme yayınlayacağını söyledi. American Airlines, durumu yakından takip ettiğini söyledi.

    ABD'ye Avrupa uçuşları büyük ölçüde etkilenmemiş gibi görünüyordu.

    İrlandalı havayolu şirketi Aer Lingus, ABD'ye seferlerin devam ettiğini söyledi ve Dublin Havalimanı'nın web sitesi, Newark, Boston, Chicago ve Los Angeles uçuşlarının programa göre çalıştığını gösterdi.

    Havayolu şirketi yaptığı açıklamada, "Aer Lingus, tüm transatlantik uçuşlarını planlandığı gibi bugün gerçekleştirmeyi planlıyor" dedi. "İzlemeye devam edeceğiz, ancak ABD'deki teknik sorundan dolayı hizmetlerimizde herhangi bir kesinti beklemiyoruz."

    Sabahın erken saatlerinde Twitter'da birçok yolcu, yetkililer sorunu çözmek için çalışırken uçuşlarının durdurulduğunu bildirmeye başladı.

    Bir Twitter kullanıcısı, "Başka kimse mahsur kaldı mı? @united (pilotumuz), FAA @FAANews bilgisayar sistemlerinde ülke çapında bir kesinti olduğunu söylüyor," diye yazdı.

    Bir başkası, "@AmericanAir, ABD'ye uçan tüm uçuşların FAA sistemi düzeltilene kadar yere indirildiğini bildirdi." "@FAANews, güncelleme var mı? Şu anda Paris'te, teşekkürler."

    FAA kesintisi, kış fırtınalarının ortasında tatillerde uçuş iptalleri ve Southwest Havayolları'ndaki personel teknolojisinde bir arıza ile karşı karşıya kalan ABD'deki yolcular için en son baş ağrısıydı. Ayrıca, COVID-19 salgını nedeniyle seyahat talebinin artması ve ABD ve Avrupa'daki havalimanlarında ve havayollarında personel kesintilerine maruz kalması nedeniyle yaz boyunca uzun kuyruklar, kayıp bagajlar, iptaller ve gecikmelerle karşılaştılar.

    A statement from the FAA noted an issue with NOTAM (Notice to Air Missions), a system that sends out critical information to pilots and other flight operations personnel about potential hazards along a route. The alerts span from mundane information about construction at airports to urgent flight restrictions or broken equipment.

    All aircraft are required to route through the system, including commercial and military flights.

    As a result of the issue, the FAA said it ordered all airlines "to pause all domestic departures until 9 a.m. Eastern Time to allow the agency to validate the integrity of flight and safety information."

    About 3,704 flights within, into, and out of the U.S. were delayed as of about 8:30 a.m. ET on Wednesday, according to the flight tracking website FlightAware. Around 627 flights were listed as canceled.

    In an earlier update, the FAA said some functions were beginning to come back online, while "National Airspace System operations .

    Early Wednesday, flights for the U.S. military’s Air Mobility Command had not been impacted, said Air Force Col. Damien Pickart, a spokesman for Air Mobility Command is responsible for all the troop movement and supply flights, such as the C-17s that carry the president’s motorcade vehicles when he travels, but also all the flights that transport troops from one base to another. Air Mobility Command was working with the FAA on the issue.

    While the White House initially said that there is no evidence of a cyberattack, President Joe Biden said "we don’t know" and told reporters he’s directed the Department of Transportation to investigate the cause of the disruption.

    Biden addressed the FAA issue Wednesday before leaving the White House to accompany his wife to a medical procedure at Walter Reed National Military Medical Center outside of Washington. He said he had just been briefed by Transportation Secretary Pete Buttigieg, who told him they still had not identified what went wrong.

    "I just spoke to Buttigieg. They don’t know what the cause is. But I was on the phone with him about 10 minutes," Biden said. "I told him to report directly to me when they find out. Air traffic can still land safely, just not take off right now. We don’t know what the cause of it is."

    Buttigieg said in a tweet that he is in touch with the FAA and monitoring the situation.

    The FBI did not immediately respond to a request seeking comment.

    United Airlines told FOX Television Stations that it had temporarily delayed all domestic flights and would issue an update once it learned more from the FAA. American Airlines said that it was closely monitoring the situation.

    European flights into the U.S. appeared to be largely unaffected.

    Irish carrier Aer Lingus said services to the U.S. continue, and Dublin Airport’s website showed that its flights to Newark, Boston, Chicago and Los Angeles were running on schedule.

    "Aer Lingus plan to operate all transatlantic flights as scheduled today," the carrier said in a prepared statement. "We will continue to monitor but we do not anticipate any disruption to our services arising from the technical issue in the United States."

    Throughout the early morning hours, many passengers on Twitter began reporting that their flights had been grounded as officials worked to resolve the issue.

    "Anyone else stranded? Our @united (pilot) says there is a nation wide outage of FAA @FAANews computer systems," one Twitter user wrote.

    "@AmericanAir informed us that all flights flying to the USA are grounded until the FAA system is fixed," another questioned. "@FAANews, any updates? Currently in Paris, Thanks."

    The FAA outage was just the latest headache for travelers in the U.S. who faced flight cancellations over the holidays amid winter storms and a breakdown with staffing technology at Southwest Airlines. They also ran into long lines, lost baggage, and cancellations and delays over the summer as travel demand roared back from the COVID-19 pandemic and ran into staffing cutbacks at airports and airlines in the U.S. and Europe.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Sanırım Siber saldırı from Russia Bu normal durum değil . Sistem sorunu hiç değil . Uçuş güvenlik kodları kırılmış. İş Pentagon’a kadar uzuyor. Ulusal Firewall da delik var .

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar yakında yani bir kaç hafta içinde uçuş yapacak olanlar herseye hazırlıklı olun.


  • Bir cyber attack olma ihtimali elbette var ama buyuk ihtimalle dogru bile olsa o sekilde aciklamayacaklardir. Gorunuse gore tum ulke icin ucuslar ile bazi yurtdisi ucuslar etkilenmis bugunku durumdan.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea IFF denilen tüm askeri ve sivil uçakların kullandığı bir sistem . Bu sistem tamamen güvenlik üzerine kullanılan ve ülkeye girişte ve çıkışta devamlı aktif bir sistem. Burada problem var. FBI soruları yanıtsız bıraktığına göre Home Security ile ilgili Zaten cevap belli siber problem var.


  • Merhaba, THY den ist çıkışlı gidiş dönüş biletlere baktığımda örneğin Haziran 2023 gidiş seçersem gün itibarıyla en geç 6 Ocak 2024'e kadar dönüş biletimi alabiliyorum. Bilet gidiş tarihi ile dönüş tarihi arasında maksimum zaman 1 sene olabiliyor diye bir bilgi aklımda kalmış ama emin değilim. Örneğin Haz. 2023 çıkışlı bilete dönüş olarak Mayıs 2024 - Haziran 2024 seçemiyor muyum , bunun bir kriteri veya kuralı var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AE123 şimdi müşteri hizmetleri aradım 355 gün içinde alabilirsin diye cevap verdiler.


  • @ayvalik10 , teşekkürler benim de aklımda benzer bilgi kalmış ama online de dönüş biletleri için maks 6.5 aylık biletler takvimde alınabilir gözüküyor, müşteri hizmetleri ile tekrardan kontrol ederim bilet aşamasında.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Dün akşam Atlanta Savannah uçak biletlerine baktım 358 dolar gidiş dönüş uçak bileti 13 gün arayla 568 dolar olmuş . Atlanta İstanbul bileti 1200 dolardan 1700 dolara fırlamış . Allahtan Atlanta İstanbul biletini almıştım. Birde iç hatta ekstra bagaj parası vereceğim. Şuan Lyft ile gitsem 280 dolar tek gidiş . Yada Otobüs ve Hava alanı konaklama 170 dolar . Garip bir durum Daha 3.5 ay var uçuşa

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana adamı ülkeden çıkana kadar soyuyorlar :).


  • Merhabalar konu ile alakasiz bir durum ama gecen hafta los angeles havalimanindan ulkeye 3.girisimi yaptim diger girislerde 2 tane damga olmasina ragmen bu son girisimde damga yoktu. Acaba bir yanlislik varmi sorun olur mu. Havalimanindan cikarken farkettim geri donemedim sormak icinde. Pasaportumu aldi nerde kalcaksin niye geldin vs sordu cevapladim iyi tattiler diyip pasaportumu uzatti okadar..

  • ⭐⭐⭐

    @mertatsiz Online sisteme geçtiler onla alakalıdır, I94 bilginize de artık sadece site üzerinden görüyorsunuz eskiden damgada bu bilgiyide yazıyorlardı. Artık bir çok havaalanı bu şekilde işlem yapıyor. Miamide bu şekilde işliyor şu anda

  • ⭐⭐

    Faydalı olabilir


  • merhabalar.
    Bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım olacak yapan var mı bilmiyorum ama;
    Gidiş dönüş bilet alıcaz THY' den fakat bilfiğim kadarı ile THY promo biletlere iade yapmıyor kesinti yapıp ödeme yapıyor fakat internet sitesinde bilet seçerken esnek biletin açıklama kısmında 12 saate kadar kesintisiz iade yazıyor. Bu sınıf bilet alıp iade edip parayı kesintilimi yoksa kesintisiz mi alacağız bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
    Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @nofearbrk Esnek bilet alirsaniz kesintisiz islem yapiyor THY.


Benzer Başlıklar

  • 9
  • 1
  • 333
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum