Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar


  • @datanist, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @cgokhan Merhaba, GitHub profilinizi eklemeniz faydali olabilir.

    Ah orayı mı? yoksa stackover profili mi? kasacağımı şaşırdım 🙂 Bu yüzden biraz cılız kaldı oralar. Teşekkürler ilgileneceğim 🙂

  • ⭐⭐

    @cgokhan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @datanist, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @cgokhan Merhaba, GitHub profilinizi eklemeniz faydali olabilir.

    Ah orayı mı? yoksa stackover profili mi? kasacağımı şaşırdım 🙂 Bu yüzden biraz cılız kaldı oralar. Teşekkürler ilgileneceğim 🙂

    Gecmis is tecrubeniz varsa eger github stackoverflow gibi seylere bence gerek yok. Tecrube >>>> geri kalan her sey. Baglanti istegi de yolladim size. Bir de linkedin icinde tecrubelere yazdiginiz kisimlari ChatGPT ile daha iyi hale getirebilirsiniz. Ornegin en son tecrubeniz icin olan su aciklamayi

    I migrated a new version of an old project made in 2006 (.net 2.0 asp) with .net mvc 5. More than 1000 clients are using it
    now. in the same way, I supported the version upgrade of two different projects. Fields of application, accounting, logistics and
    customs legislation.

    ChatGPT ile suna cevirdim.

    • Led the successful migration of an old .NET 2.0 ASP project to .NET MVC 5, serving over 1000 clients and improving performance and security.
    • Managed the version upgrade of two additional projects, including accounting, logistics, and customs legislation applications.
    • Demonstrated strong technical skills in .NET and MVC frameworks, as well as project management and client communication.
    • Improved the reliability and functionality of the migrated project, resulting in increased customer satisfaction and retention.
    • Contributed to the development and maintenance of multiple software systems, ensuring their ongoing success and evolution.

    ChatGPT su yonden iyi. Ingilizcesi super. Ingilizcesi ana dil olmayan kisiler tarafindan bilinmeyen ama profesyonel duran kelimeleri seciyor. Anlatimi gelistiriyor. Ama bazen kafasindan da uydurma yapiyor. Sonuclari kontrol etmekte fayda var.

    Bir de metin yazar gibi tecrube eklemek yerine bullet point denilen kisa maddeler seklinde yazilmasi daha hos olur.

    ChatGPT: https://chat.openai.com/ Disclaimer olarak da belirteyim. ChatGPT bazen cok kendinden emin bir sekilde yanlis abartilmis seyler verebilir. Sadece yazilimda degil her konuda. Her cevabi kontrol etmekte fayda var.

    Bu da konusmamiz:
    alt metni


  • @uzaysan valla süper eline sağlık hemen düzelteceğim 🙂

  • ⭐⭐

    @uzaysan Bu ChatGPT cok farkli bir teknoloji 2 haftadir duydugumdan beri kullanarak kafayi yiyorum. Teknolojiye gel. Bilgi icin de sagol ben de kullanicam


  • @celica Gerçekten ben de ağzım açık kullanıyorum. 90-100 sayfa uzunluğunda ve 1970-80'lerde yazılmış çok ağır dili olan bilimsel makaleleri çok net şekilde özetler çıkarıyor saniyesinde.


  • Chatgpt doğru keywordlerle güzel sonuçlar çıkarıyor:) Tabi yine de check etmek gerek.


    Bugün bir is görüşmem
    Beni sabah iki kere aramış görmedim. Bende aradım açmadı sms atmış 10dk sonra arayacağım dedi. Neyse aradı açtım. Çok hızlı bir şekilde konuştu falanca şirketten arıyorum. Falanca işi için ilgileniyor musunuz dedi? Dedim seni anlayamadım ses çok gürültülü vs. Tamam seni tekrardan arayacağım dedi. Aramadı:)


  • Merhaba, öncelikle bu başlık altından tavsiye veren herkese teşekkür ederim. Benim de bu konudaki şirket arayışımda karşıma Techpro Education şirketi ( https://techproeducation.com/courses/) çıktı. Acaba hakkında olumlu ya da olumsuz bir geri bildirimi olan var mıdır? Daha önce hiç tecrübesi olmayan biri olarak şirket yetkilisi bana Full-Stack Automation Engineer eğitimlerini tavsiye etti. Bu konudaki tavsiyeleriniz olursa almak isterim.


  • @malissahin kendileri ile gorusmustum ilgili bir ekibe benziyorlar bir de bir arkadasimin arkadasi kursu almis direkt bir bilgim yok ama hanimefendinin bayagi iyi ogrendigini soylemislerdi. 🙂 Cok yardimi olmasa da yine de yazmak istedim.


  • @malissahin Merhaba ilgili kursu kesinlikle onermiyorun ozellikle full stack icin. Butce kismi sizi dusunduruyorsa oradini bulemem ama kurs kesinlikle developer egitimi icin kotu bir tercih olur.


  • @aliarmgn tam olarak tavsiye etmeme nedeniniz nedir acaba? paylaşabilir misiniz? Deneyim ve tavsiyelerinizi aktarabilirseniz harika olur


  • Biz de bu kursa baktık bir arkadaş için ama şöyle bir haberle karşılaşınca vazgeçtik. Doğru yanlış bilemiyorum.
    https://www.tamgaturk.com/abd-ye-kacan-fetullahcilar-yazilim-kursu-acti-youtuberlar-uzerinden-reklam-yaptilar/50550/


  • @israfil Aslında aynı şirketi biz de beğendik ama aynı haberi görünce vazgeçtik. Sonra TecproEducation'ı bulduk hakkında çok fazla yorum yok-sadece 55 tane google yorumu var geneli olumlu- onun dışında oldukça fazla video var youtube'da.


  • Bende sales force egitimi icin Amerikada wisequater diye bir firmayi gordum internette , egitim alan bilgisi olan var midir ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @israfil @AE123 bu video da aslı anlatıyor bir bakın isterseniz


  • Salesforce'un ucretsiz egitimi de var:

    Bu da QA test automation icin:
    https://www.softwaretestinghelp.com/


  • @malissahin hocam kurs disiplini yok, egitmenler cok kotu. Sacma sapan bir sistem icerisinde dogru duzgun bisey ogrenemiyorsunuz. Siyasi/Politik kismini konusmuyorum hic.Bu tur bootcamplerin cogu ayni grup tarafindan aciliyor, sadece isimleri degisik.


  • @Senay-Sirin Ucretsiz egitim cok ama bootcampler sizi is gorusmelerine de hazirliyor ve kur suresince kullanilan uygulamalar sizi gireceginiz ise kolayca adapte olmanizi sagliyor.

  • ⭐⭐

    @jesus Selamlar. Yazdiklarina genel anlamda katiliyorum. Ama bu is biraz gonul isi. Benim bu sene bu meslekte yani yazilimda 25.ci yilim. Yas 48. Evet benden cok kalmamis olabilir Turkiye de ama sunu bilki ABD de genc bile sayilirim. Sirkette en yasli developerlar arasinda ilk 50 ye girebilirmiyim bilmiyorum. Yaklasik 400 kisiyiz. 23 yilini Turkiye de yaptim bu isin. Son 10 senesi bir bankada yazilim gelistirme muduruydum ama kod yazmaktan hic vazgecmedim. Ayrica yeni teknolojilere de hep merakliydim. Hatta 2 sene önce yaklasik 1600 dolar odeyerek React sertifikasi aldim. Dedigim gibi bu is gonul isi.
    Ama sunu da belirtmek isterim. Sanki herkes bir sekilde yazilima kendini atmak istermis gibi duruyor. Bu is oyle 6 aylik kurslarla olacak sey degil. O 6 ay icinde kurs disinda da tum hayatinizi buna ayiracaksiniz. Bir de sektorde soyle bir durum olusmaya basladi. Cok fazla sayida outsource var firmalarda. Bende yoneticiyken cok outsource elaman aldim ise. Ama bunlarin icinden sadece bu ise gercekten gonul verenler siyrilip basarili olabiliyorlar. Bir de bu kurs veren firmalar sirketlere eleman da sagliyorlar. Dolayisiyla egittigi kisiyi ise aldirabiliyor. Bir cesit kazan-kazan. Baslangic firsati yakalamak icin guzel gibi ama dedigim gibi basarili olmak istiyorsa bir kisi bir kac senesini buna ayirmali. Yoksa ilk krizde isten cikarilacak olan kisiler bu arkadaslar olur.


  • @aliarmgn, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @Senay-Sirin Ucretsiz egitim cok ama bootcampler sizi is gorusmelerine de hazirliyor ve kur suresince kullanilan uygulamalar sizi gireceginiz ise kolayca adapte olmanizi sagliyor.

    Evet, haklisiniz. Roadmap sagliyorlar. Kilavuzluk yapiyorlar. Bazilari internship de ayarliyor. Udemy'de, youtube'da, linkedin learning'de, ogrenmek icin pekcok kaynak mevcut ama iyi bir bootcamp bence de ise girmeyi kolaylastirabilir.

    Sorun, hangisi daha basarili onu bulmakta. Sizin de bahsettiginiz gibi, isim ve websayfalari degisik ama sanki hepsi ayni kaynaktan gibi bir izlenim veriyor pekcok bootcamp.

    Hakkinda olumlu seyler duydugunuz, tavsiye ettiginiz bootcamp var mi?


  • Merhaba arkadaşlar ilk girişimin üzerine 3. hafta içerisindeyim. Tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Daha önceki iletilerde bahsi geçen 5-6 farklı websitesiden profil oluşturdum. Linkedin dahil olmak üzere 4-5 yerden mesaj/arama aldım. Bu arada yeni Linkedin profili oluşturdum. Ekleyen arkadaşlar için teşekkür ediyorum. 🙏 ♥

    Bir arkadaşımız bağlantı kurmak yerine sadece bakıp geçmiş. 🤔 Özelden mantıklı bir açıklama yapmaz ise her yerden engellemeyi düşünüyorum. 🤫

    Linkedin profilimin halen düzeltme ihtiyacı duyduğumu düşünüyorum. O yüzden ilk hafta acaba ne kadar ilgi çekecek diye değiştirmedim. Bir analiz yaptım yakın zamanda güncelleyeceğim.

    Aldığım 4 teklifin 3'ü kendi alanımdandı. Sadece biri farklı ve tecrübem olmayan bir sektördü ve ben bunda karar kıldım. IOS veya Android developer olcaktım.

    İlk görüşme Telefon ile 16 dk görüştük. %70-80 anladım ve soruları cevapladım. Gerçi konuşmanın %70'ini o konuşmuştu. 😂 Sorulardan bazıları klasik olarak nerelisin, tecrüben var mı? diploman var mı? Seyahat edebilir misin? vb. gibiydi.

    Ertesi gün hackerrank'ten bir link yolladılar kendi custom soruları vardı. Hepsini çözdüm. Birgün sonra tekrar arandım sınavı geçtiğim söylendi. Bir sonraki gün için randevu ayarladık. Info-session olacak sirket, pozisyon ve sözleşme hakkında(W2) bilgiler vereceğim dedi. Sınav başarı oranını söyledi %87 dedi. Son soruya yetişememiştim biraz artistik cevap vereyim diye 🙂

    Bunlardan birgün sonra sparkhire'dan teknik olmayan 10 soruluk bir mülakat yapıldı. Sorular strength-weakness, 3-5 years later vb. gibi sorular. Tabi bu sitede sizden video çekmeniz bekleniyor.

    Bunu da bitirdikten sonra ertesi gün sabahın köründe 08:00'de arandım tabi, kendisi Atlanta'dan arıyor bana göre 1 saat ilerde.
    Bana çalışma izni belgelerini yolla dedi. Bende vizemin ekran görüntüsünü ve ssa'den gelen mektubun resmini yolladım. Çünkü biraz işkillenmiştim. Bunlar her halükarda yeterli olması gerekiyordu. İşe alma müdürü izleyecek dedi videolarını karar verecek ve ayın 17'sinde başlarsın dedi. Neyse emin olmak için mail attım.

    Dedim ki ayın 17'si gibi mi başlayacak emin miyiz? Ona göre kiramı extend edeceğim vs. Mail aldım bu seferde ayın 27'sinde başlayacak şuan sadece 1 kisilik yer var. Eğer olmazsa şubat sonu olabilir dedi işin.

    Hayda.... sanki biraz scam kokusu alıyor gibiyimdim...

    Bende yazdım sizinle çalışmayı çok istiyorum, hatta 2x maaşlı olan birkaç teklifi geri çevirdim ama şubat sonunu kadar bekleyemem dedim. Bir daha yazmadı 😆 pazartesi'de tatil oldugu için belki salı yazarlar diye umut ediyorum.

    İş android developer 7 hafta kurs verip başarılı olursam işe girecektim. Kurs boyunca konaklama ve asgari ücret sağlayacaklardı. Bir nevi outsource gibi çalışacaktım. Farklı proje ve firmalarda. Bazen 2-3 haftalık bench-time olacak dedi. Farklı Proje geçişlerinde 1k kadar bonus. Proje uzarsa yine öyle bir bonus. Full benefits. Birşeyden daha bahsetti ama anlamadım xD Saatlik 33$ alacaktım çok düşük ama bu fırsat benim için network açısından iyi olabilirdi. Neyse kendileri bilir 🙂 Açıkçası moralimi biraz bozdu ama durmak yok yola devam xD

    Bu sürede dediğim gibi başvuru yapmadım, artık başvurulara başlayacağım.

    Birkaç yerden daha arandım ama telefon çekmediği için hiç anlayamadım iletişim kuramadık.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum