Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı
-
@nihal__ sistem buna bener hatalari cok veriyor normalde. lakin siz tarayicinizin cerezlerini temizleyerek dener misiniz lutfen? ya da farkli tarayicidan dener misiniz ?
-
Bence bu süreçte biraz şans ve psikoloji de çok etkili oluyor 🙂 Benim gördüğüm kadarıyla çoğu zaman evraklara bile bakmıyorlar, daha çok verilen cevapların tutarlılığına ve kişinin genel profiline dikkat ediyorlar. Bazen çok güçlü profiller ret alabiliyor, bazen de çok kısa görüşmeler onayla sonuçlanıyor. Umarım bir sonraki başvurunuz gönlünüzce olur, tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
-
Turist ile gittiğimizde bir iş yeri bulup bize ssn cikarttirabilir miyiz? Green card almasak da olur. Sadece anlaşıp ssn çıkarma imkanları var mı?
-
@mexido, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Turist ile gittiğimizde bir iş yeri bulup bize ssn cikarttirabilir miyiz? Green card almasak da olur. Sadece anlaşıp ssn çıkarma imkanları var mı?
Up!
-
@mexido turist olana kim niye ssn çıkarsın.çalışma izniniz yok.kim başını belaya soksun.
-
@enemy, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@mexido turist olana kim niye ssn çıkarsın.çalışma izniniz yok.kim başını belaya soksun.
Parayı seven birileri vardır belki :))
-
@ahsenaydgdu turist vizesi bu durumdan etkilenmez
-
@charon başvurumuz red alışımız vs tekrar girmek istediğimizde acaba sistemlerinde görünücek mi bunu bilmem lazım. Yoksa kapıdan polisler yallah köyüne diyebilir. He görmüyorlarsa içeride farklı bir vize tipine change of stat denenebilir.. kafada hep bi b c d planları kurmaya çalışmaktan la casa profesörüne döndüm gerçekten 🥺
-
@ahsenaydgdu hocam adamlar kanada vizesi reddini görüyor sistemden, herşeyi giriyorlardır eminim.
profile bağlı herşey bence. -
@charon, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@ahsenaydgdu hocam adamlar kanada vizesi reddini görüyor sistemden, herşeyi giriyorlardır eminim.
profile bağlı herşey bence.Nasıl görüyorlar? Ben kaç kere önce kanadaya başvurup red alip arkasından ABD başvurup vize aldım. 2 kez hiç birinde de birşey sormadilar. Görseler de etkisi yok demekki. 10yil önce kanada öğrenci red ardından ABD F1 vize onay.
2 yıl önce kanada öğrenci red. ABD turist onay. -
@mexido valla kanada vize reddinden sonra 2 kez vize aldım, hepsinde de sordular

abd/kanada ve diğer anglosakson ülkeler veri paylaşıyor. Bilinen ve açıklanmış birşey bu gerçi. -
@charon, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@mexido valla kanada vize reddinden sonra 2 kez vize aldım, hepsinde de sordular

abd/kanada ve diğer anglosakson ülkeler veri paylaşıyor. Bilinen ve açıklanmış birşey bu gerçi.Kişiye göre değişiyor demekki.
Bu arada vize alirken mi sordular yoksa ülkeye girişte mi? Bana ikisinden de hiç soru soran olmadı. -
@mexido vize alırken. Zaten c1d'de max. sorulacak soru 2 tane.
girişte genelde tek soru sorarlar.
dediğim ülkeler veri paylaşımı yapar bu arada, bilmeyenlerin de bilgisi olsun. -
@charon, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@mexido vize alırken. Zaten c1d'de max. sorulacak soru 2 tane.
girişte genelde tek soru sorarlar.
dediğim ülkeler veri paylaşımı yapar bu arada, bilmeyenlerin de bilgisi olsun.Hiç birşey sorulmadı. Ne vize alırken ne girerken. Kişiden kişiye değişiyor demekki.
-
Turist vizesiyle çocukları okula kayıt ettirebiliyormusuz bu arada teyit edildi. Bizzat canlı örnekleri mevcut. Eğitimsiz çocuk kalmasın. Meksika dan kaçan gelen kişilerin çocukları bile kaçak olarak okula gidebiliyor. Kaçak olmak eğitime engel değil yani.
-
Bu ileti silindi! -
Amerikaya gitmek istiyorum eğer dil kursu veya turist vizesi ile gidebilirsem o süre içinde nasıl kalıcı yaşamak için haklar kazanabilirim? nasıl çalışma izni alabilirim yöntemleri var mı acaba?
-
Merhabalar, aralık-ocak arasında 11 günlük bir seyahat planım oldu. 3 ay sonra Nisan gibi tekrardan gitmek istiyorum. İlk girişimde 6 aylık vermişlerdi. Tekrardan 6 aylık giriş alabilirmiyim ?
-
@Juzarsif memurun insiyatifinde olan olan bi durum genelde 6 ay giriş izni verilenlerin tekrar girişinde 6 aylık veriliyor ama sadece neden tekrardan geldiğiniz sorgulanabilir
-
@Mlk, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
10 yillik Turist vizem var , diyelim ki amerikaya gidince 4-5. Ayda ogrenci vizesine dondum.
Ogrencilik suresi bittiginde ne oluyor? Turist vizem yaniyor mu? Tekrar turiste dondurme sansi var mi ? Tesekkurlerhayir, yanmiyor. Turist vizenizin suresi bitmediyse hala ABD'ye turistik amacla giris icin kullanabilirsiniz.
Vizeler sadece ABD'ye giris icin gerekli, ABD'de vize degil "statu" sahibi oluyorsunuz.
-
@mexido, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Örneğin turist ile ülkeye girdik f-1 çevirdik ve red aldık. Ülkeden çıkmamiz gerekiyor fakat biz çıkmadık diyelim ve kaçak duruma düştük. Böyle bir durumda dil okulu, sertifika , master eğitimi alabilir miyiz? Kaçakların eğitim hakkı yok mu?
Bir diğer soru sponsor bulduk, kaçak durumdayiz ve bize green card çıkarttı. Gc sahibi olunabilir mi bu durumda?
Istisnai durumlar disinda ABD'de kacak statude iken "AOS" yapamiyorsunuz, o nedenle cekilisten GC ciksa da ABD'de kacak kalan biri ABD'de surece devam edemez.
-
@mexido, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@charon, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@mexido benim bildiğim eğitim veren yerler bilgilerinizi devlete iletmekle yükümlü.
f1 vizesiyle gelen birisinin notları vs. devlete veriliyor her sene, eğer ki okumadığı ortaya çıkarsa şutlansın diye. Hoş çok sağlıklı bir sistem değil, f1 statüsüyle 40 sene kalan var ülkede.
Benim bildiğim zaten kayıt yaptırmak için belge istenir. Kaçaksa hangi belge verilecek?Turist ile gelip kaçak duruma düşüp normal okula gidiyor. F1 vize ile gelmedi hcam. Gelse zaten tr ye giriş çıkış yapar. Türkiye'ye gidemiyor birkaç yıldır,mecburen avukat ile orda birsekilde kalıcı olmanin yollarını arıyordu. Bende bilmiyorum hangi belgeleri verip okula kabul alıp gidiyor. Sadece orda tanıştığım biri. Bir daha kaç senedir görmedim haliyle. Bir yolu yordamı var demekki bizim bilmedigimiz.
Okullar "gocmenlik idaresi" olmadigi icin, gocmenlik durumunuzu sorgulamadan sizi kabul ederler
ama bu demek degil ki ABD'de egitim hakkiniz mevcut
Bir seyin yapilabiliyor olmasi ile, o seyin yasal olmasi farkli iki sey...Etik olarak sadece ABD'de calisip vergisini odeyen kisilerin cocuklarinin ucretsiz devlet egitiminden yararlanmasi lazim.
Benzer Başlıklar
143
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum