Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @TravelerAn
    6 Ocak'ta Ankara'da mülakata girip vizem onaylandıktan sonra,
    9 Ocak'ta CEAC sistemden vizemin "issued" olduğunu öğrenmiştim.
    11 Ocak, bu sabah kargomu teslim aldım.
    Pasaport ve kapalı zarfta GC evraklarımı teslim aldım. USCIS ile GC basım ücreti olan 220$ ı ödeyip, 25 Ocak'ta Boston'dan A.B.D.'ye giriş yapacağım.
    Darısı tüm mülakat ve vize bekleyen arkadaşların başına. Hepinize bol şanslar diliyorum.
    Uğur Bey ve tüm adminlerimize sonsuz teşekkürler. Sevgiler, selamlar.
    🙏❤🏆🇺🇸🙏


  • @mekansizbaykus teşekkürler paylaşım on numara faydalı olmuş. Peki bu evraklarla aslı diye isaretlediginiz e devletten çıktısını aldıklarımı oluyormuş yoksa resmi dairelerde mi almak gerekiyor


  • @TravelerAn tebrikler yolculuk deneyimlerinizi de bekliyoruz bizde vizemizi alırsak bostondan giriş yapcagız 😊


  • @çakıl Çok teşekkürler. Elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşacağım. Sizlere de bol şans diliyorum. Boston'a geldiğinizde de iletişimde olalım. Sevgiler


  • @adm Çok teşekkür ederiz ilgileriniz için.


  • @kugutex Teşekkürler. Bu evraka göre değişir. Örneğin mahkeme kararları, diploma vb. gibi evraklarda e-devletten alınan olmuyor. Ancak adli sicil belgesi, nüfus kayıt örneği, COVID-19 Aşı belgesi gibi evraklarda ise e-devletten alınan ve genelinde barkodlu olarak e-devletten alınan bu belgeler ise asıl belge statüsünde oluyor.


  • @ayseekin35, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba. Ben DV2024 için bekleyenlerdenim. Fırsat buldukça foruma girip deneyimleri okuyorum özellikle mülakat deneyimlerinde çocuklarıyla mülakata giren var mı diye arıyorum ama çoğunu okumama rağmen denk gelmedim. Kısmet olursa ben kızımla gideceğim muhtemelen o zaman 7 yaşında olacak 🙂 Mülakatta çocuklara da soru soruyorlar mı ya da aynı anda mı giriyorsunuz? Farklı randevu saati mi alınıyor. Aynı şey doktor kontrolü için de geçerli. Herkes 2 adet aşı yapıldığından bahsetmiş ama insan ister istemez aşıların içeriğinden de emin olamıyor, o aşılar çocuklara da yapılıyor mu? Ya da çocuk ben muayene olmak istemiyorum diye ortalığı inletip, dağıtıp, ağladığında :)) sürece olumsuz bir etkisi oluyor mu? Bunları bilerek hayal kurarsam daha iyi olur :)) Şimdiden herkese bol şanslar, umarım herkesin gönlüne göre olur.

    Merhaba,
    Çocuklarda sizinle aynı anda mülakata giriyor bebek olsa bile , unganlar randevusunada sizinle geliyor aşıları doktor belirliyor çocugunuzun aşı kartınıda götürüyorsunuz doktor uygun aşıları yapıyor doktor benim kızımada baya sorular sordu muane etti ama 14 yaşında oldugu için pek sıkıntı çıkarmadı 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ayseekin35 mülakat deneyimlerinde çocuklu bir çok deneyim mevcut aslında arama kısmını da kullanarak bulabilirsiniz, kısaca bahsedeyim. Aynı anda konsoloslukta mülakata girersiniz bütün aileye aynı saate verilir. Genelde asıl talihli ile iletişimde olur memur sadece eşi veya çocuklarına çok fazla soru sormaz. Doktor kontrolünde ise çocuk yanında bir ebeveyn ile muayeneye giriyor çocuklara da gerekli gördükleri aşıları yapıyorlar. Yaygara koparırsa sizden sakinleştirmenizi yardımcı olmanızı beklerler eğer aşıları yaptıramazsanız sağlık raporunu alamayacağınız için konsoloslukta vizesini basamaz çocuğunuzun ama şu ana kadar okuduğum onlarca çocuklu deneyimin hiçbirinde çocukların sıkıntı çıkarttığına denk gelmedim


  • @çakıl Çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun size de 😌 Darısı bize inşallah.


  • @Emre-Kurtulmuş Arattım aslında ama arada kaynadı göremedim mi tekrar uzun uzun inceleyeceğim. Çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu yazdıklarınız🙏🏻


  • Herkese sağlık, huzur ve bol mülakat dolu günler diliyorum.
    Polonya’daki sağlık muayenesi ve Varşova mülakat deneyimimizi aşağıda paylaşıyorum.

    Sağlık Muayenesi:
    Polonya’da, Krakow ve Varşova olmak üzere iki adreste sağlık muayenesi yapılıyor. Varşova’da Laboratuvar ve Doktor ayrı ayrı yerlerde. Krakow’da ise bir klinikte yapılıyor(IMED24). Her şey aynı merkezde. Biz her iki şehirden bayağı uzak bir başka şehirde yaşadığımız için en uygun olanın Krakow olacağını düşündük ve mülakat aldığımız günün bir sonraki gününde IMED24'e telefon ettik, gerekli bilgileri alarak telefon ile 21 Aralık 2022 için randevumuzu oluşturduk. Randevu için; Pasaportlar, 4 er adet resim, aşı karneleri(benim yoktu ama problem olmadı), Covid-19 aşı sertifikası talep edildi.
    21 Aralık 2023 günü sabah arabamız ile yola çıktık. Randevularımız 14:00 te başlıyordu ama biz IMED24 adlı kliniğe 12:30 da ulaşmıştık. Kayıt sırasına girdik ve geliş sebebimizi söyleyerek kayıtlarımızı yaptırdık. Erken gelmemiz hiç sorun olmadı. Oğlum 20 yaş altında olduğu için onu kan ve idrar testine gönderdiler. Bu testler için 251 PLN (54 $) kartla ödeme yaptık. (Kliniğe ödemelerinizi kart ile yapabiliyorsunuz ancak doktor muayene ücretini nakit alıyor). Daha sonra hep birlikte Röntgen(RTG) çektirmek için bir alt kata gittik. Orada da Röntgen için tekrar kayıt yapıldı. 15 dakika kadar bekledikten sonra isimle çağırarak röntgen filmlerimiz çekildi. 20 dakika sonra teslim aldık. Her bir kişi için 36 PLN (7,75 $) ödeme yaptık.
    Daha sonra Doktorun kapısının önünde beklemeye başladık. Doktor bey isim ile odasına çağırıyor. Bize sıra geldiğinde üçümüz de birlikte odaya girdik. Türkiye’deki deneyimlerden farklı bir durum bu.
    Doktor bey bize oturmamızı rica etti ve ilk talihli kim pasaportu lütfen dedi. Pasaport numarasını, CN numarasını Amerika’daki adresimizi bilgisayarındaki kayıtlarına yazdı. Covid-19 aşı kartımızı istedi. Aşılarımızın tarihlerini kaydetti. Bana aşı karnemi sordu. Çocukluktan bu yana olunan aşılarıma ait kayıt olmadığını ancak tüm aşılarımın tamam olduğunu söyledim. Bilgisayarına bir şeyler yazdı ve Size dozajı artırılmış Sarılık ve bir de Tetanos aşısı yapacağız dedi.
    Sonra eşim ve oğlum için aynı işlemleri yaptı. Eşim ve oğlumun aşı karneleri vardı ve onları inceleyip tekrar bilgisayarına notlarını yazdı. Eşime Tetanos aşısının (eşimin sarılık aşıları vardı) vurulacağını ve oğluma ise gerek olmadığını söyledi. Sohbet havasında, genel konuları konuşarak sürecimizi tamamladı ve aşı için yan odaya bizi yönlendirdi. Odadan çıkmadan önce muayene ücreti olarak kişi başı 350 PLN ( 75 $) toplam 1050 PLN (225 $) nakit ödedik. Aşılarımızı yaptırdıktan sonra dosyalarımızı teslim almak için 15 dakika kadar daha bekledik. Ben de o sırada gidip aşı ücretlerini ödedim. Benim iki aşım için 210 PLN ve eşimin bir aşısı için de 90 PLN olmak üzere 300 PLN ödeme daha yaptık. Toplam Muayene için 3 kişi 1709 PLN (yaklaşık 384 $) ödeme yaptık. Daha sonra dosyalarımızı ve Röntgen CD’lerimizi alarak klinikten ayrıldık.

    Mülakat:
    09 Ocak 2023 saat 08:20 de Varşova’da ki mülakatımıza bir gün öncesinden gidip Konsolosluğa yakın bir otelde konakladık. Sabah 07:30 da konsolosluk önüne geldik. En az 30 kişi sırada bekliyordu ve bizde sıraya girdik. Saat 08:00 e gelmeden de aşırı kalabalıklaştı. İçeriden gelen bir görevli UID kaydımızı (Pasaportların teslim edileceği adreslerin kayıt edildiği barkod çıktısı) ve Pasaportlarımızı hazır etmemizi ve göçmen vize için 2 nolu pencerede, diğer vize görüşmelerinin 1 nolu pencerede beklemesini söyledi. Bizim 08:20 de randevumuz var içeriye randevuya göre mi alıyorsunuz diye sorduğumda, “herkesin randevusu aynı saatte” diye yanıt aldım. Saat 08:00 de pencereler açılarak kontroller başladı. Bize sıra gelince pasaportumuzu ve UID barkod çıktılarımızı verdik. Pasaportlarımızın arkasına kart takıldı ve isimlerimiz kontrol edilerek yan kapıdan içeri girip vize bölümünde 13 nolu bankodan numara almamız gerektiği söylendi.
    Güvenlik kontrolüne sıra ile ve en fazla 4 kişi olarak alıyorlar. Cep telefonlarımızı kapatmamız istendi ve bize bir numara verilerek çıkarken buradan almamızı isteyip cep telefonlarımızı aldılar. Onun dışında büyük çanta, sırt çantası, laptop, elektronik saat vb. alınmıyor. Dışarıda bir emanetçi varmış ama ben görmedim. Hava alanlarındaki kontrolün aynısı kontrolden geçtik ve etrafı cam ile kapalı bir koridordan geçerek ana binaya geldik. Alt kata inip 13 nolu bankoya giderek göçmen vize için geldiğimizi ve numara almak istediğimizi söyledik. Bize 2 adet numara verildi ve beklememiz söylendi. 08:18 de numaramızı almış olduk.
    İçeride 14 banko var ve son dört banko(11,12,13 ve 14) göçmen vize evraklarının alımı ve ilk görüşme için ayrılmış. Diğer bankolar diğer vize türleri için ayrılmış ve çok sıra vardı. Bir süre sonra salon neredeyse dolmuş ve oturacak yer kalmamıştı.
    Uzun bir süre bekledikten sonra sonra saat 10:15 gibi bizim numaramız 11 numaralı bankoda yandı.
    Görevli bayan Rusça bir şeyler söyledi, biz de Lehçe olarak anlamadığımızı söyledik ve pasaportlarımızı uzattık. Pasaportlarımızı görünce Lehçe olarak ve gülerek “Polonyalı’mısınız iyi o zaman diye söze başladı ve çok az Polonyalı var dedi. Bizden evraklarımızı alacağını ve daha sonra mülakat için beklememiz gerektiğini söyledi.
    Öncelikle kazanan kişinin Diplomasını istedi, ardından doğum kağıtlarımızı verdik. Çifte vatandaş olduğumuz için hem e-devletten aldığımız ve tercüme ettirdiğimiz kayıtları hem de Polonya makamından aldıklarımızı verdik. Sonra her ülkeden alınmış sabıka kayıtlarımızı, evlilik kaydımızı, sağlık raporumuzu ve benim askerlik yaptığıma dair e-devlet çıktısını verdim. Bize bir kağıt vererek üst kattaki vezneye vize ücretlerini yatırarak tekrar gelmemizi istedi.
    Veznede 3 kişi için 990 $ ödeme yaptık ve makbuzunu tekrar 11 numaralı bankodaki görevliye verdik.
    Görevli bayan, birkaç soru daha sordu. Çifte vatandaş olduğumuzu ve hangileri diye sordu. Türkiye ve Polonya dedik. Amerika’ya daha önce gidip gitmediğimiz sordu. Gitmediğimizi söyledik. Şimdi beklememizi ve numaramız yanınca da Konsolosluk görevlisi ile mülakatımız olacağını söyledi. Finansman bilgilerimin istenmediğini sorduğumda, görüşmede talep ederlerse verirsiniz dedi ve benden almadı.
    Yine oturup beklemeye başladık, sanırım 1,5 saat kadar bekledik. Bizden sonraki 6 numara da mülakata girdi ama bizim numaramız bir türlü yanmıyordu. Beklemek son derce stresli oluyor ve aklınızdan bin bir türlü şey geçiyor. ”Acaba eksik bir evrak mı var?, Niye bizim sıramız geçti? diye.
    Bu bekleme esnasında diğer vize görüşmelerini de izliyor ve konuşmaları duyuyorduk. Polonya vatandaşları, 2019 dan bu yana 90 gün süreli vizeyi online aldıkları için içeride Polonyalı yok denecek kadar azdı. Sadece diğer vize çeşitleri, öğrenci ve work and travel olduğunu tahmin ettiğim vizeler için gelen birkaç Polonyalı gördüm. Diğerleri ise özellikle Ukrayna, biraz Rusya ve diğer Asya ülkeleri vatandaşlarıydı. Polonyalıların tamamı vizelerini aldı. Ama diğer ülke vatandaşlarının büyük bir çoğunluğuna Red veriyorlardı.
    Biz de bu görüşmeleri dinlerken oldukça gerildik. Uzun bir beklemeden sonra nihayet 5 numaralı bankoda numaramız yandı.
    Bu görevli daha önceki vize görüşmelerinde takip ettiğim kadarıyla son derece sert yüzlüydü, Rusça mülakatlar da yapıyor ve bankodan ayrılanlar pek te memnun gözükmüyorlardı.
    Bu numara yanınca biz de de oldukça stres oluştu. Ama bizi çok güler yüzle karşıladı ve selamlaştıktan sonra “Benim lehçem çok kötü İngilizce devam edebilir miyiz” dedi. Biz de tabii ki sorun değil dedik.
    Asıl talihli ben olduğum için bana; Kaç yıldır Polonya’dasın ve ne iş yapıyorsun diye sordu. Ben de cevapladım. Sonra Amerika’da nereye gitmeyi planlıyorsun dedi, Ben de öncelikle New Jersej’e gideceğimizi belki daha sonra Austin veya Huoston’a yerleşmeyi planladığımızı söyledim. Çok güzel dedi.
    Daha sonra askerlik yapmışsın, özel bir eğitim aldın mı diye sordu. Ben de üniversite mezunu olduğumu ve sadece 6 ay kısa dönem askerlik yaptığımı söyledim. Hızlı hızlı bilgisayarına notlar yazdı ve acele bir şekilde bize dönerek ve gülerek vizenizi onaylıyorum, Amerika’da size başarılar diliyorum dedi. Size sonrasındaki süreci anlatan bir kağıt vereceğim lehçe versem olur mu dedi, biz de elbette dedik ve teşekkür ettik. Bana geriye diplomamı, e-devletten aldığım doğum belgemi ve tüm orijinal belgeleri geri verdi. Hiçbir finansal belge istenmedi ve soru sorulmadı.
    Oğlum, yaş nedeni ile bir soru sormak istedi. Konsolosluk görevlisi sorun lütfen dedi. Oğlum, birkaç ay sonra 21 yaşımı dolduracağım, Amerika’ya ondan önce mi girmem gerekiyor diye sordu. Konsolosluk görevlisi 6 ay içerisinde girmelisin ama amirime de sorup kesin sana cevap vereyim diyerek içeriye gitti.
    Bir süre sonra gelerek, merak etme sağlık raporunun 6 aylık süresi bitmeden girmen yeterli dedi. Tekrar teşekkür ettik ve iyi günler diyerek bankodan ayrıldık. Konsolosluk binasından çıktığımızda saat 12:00 idi. Yani 08:15 de içeri girip 12:00’de çıkabildik.
    Mülakat sonunda şunu söyleyebilirim ki, çok uzun bir süre bekledik ve beklerken çok fazla strese girdik ama mülakat tamamen formalite gibiydi ve konsolosluk görevlisi beyefendi, sadece soru sormak için soruyordu, cevaplarımı dinlemediği ve zaten önceden vizenin onaylandığı hissine kapıldım. Tabii ki de bu bizim deneyimimiz ve görüşlerimiz. Herkesin görüşmesi farklılık gösterecektir.
    Mülakat deneyimimiz, Polonya’da mülakata girecek talihlilere faydalı olur umarım. Şimdiden tüm mülakat bekleyen ve girecek olan arkadaşlara bol şanslar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Cakin_is vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans

  • ⭐⭐

    @Cakin_is Tebrikler , Yeni hayatınızda şans sizlerle olsun.


  • @Emre-Kurtulmuş İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz.


  • @achillesoag çok teşekkür ederiz.


  • @Cakin_is Yeni hayatinizda basarilar

  • ⭐⭐⭐

    @Cakin_is Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • @Hokkabaz36 teşekkür ederiz, size de yarın ki mülakatınızda iyi şanslar diliyoruz, iyi haberlerinizi bekliyoruz.


  • @Erkan-Gürsoy Teşekkür ederim, size de yarın için bol şans diliyorum, iyi haberlerlerinizi bekliyoruz.


  • @Cakin_is vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda mutluluklar 🙏🏻🙏🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum