Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• @archix, içinde söyledi: Göçmen Olmayan Vize Mülakat Deneyimleri / Görüşme Detayları

@ethsea belgelerinizin doğruluğunu QR kod yardımıyla sorgulayabiliyorlar. Ortaya çıkarsa direkt kara listeye girersiniz bir daha ABD'ye gidemezsiniz diye düşünüyorum. Yapmasanız daha iyi.

Evet biliyorum fakat benim üniversitemin transkript dökümünde QR veya herhangi bir sorgulayacakları kanıt sistemi yok. Öğrenci belgemi varsın sorgulasın. Öğrenci olduğumu ve 2. sınıfta olduğumu doğrulayabilir fakat okulun sistemine giripte notlarımı dogrulayacagını zannetmiyorum. Çok basit pdf değiştirme veya photoshop ile aktif bir öğrencilik izlenimi katabilirim kendime..

• iyi akşamlar arkadaşlar yeşil pasaport sahibiyim . formu doldururken REGULAR seçim yapmıştım doğru mudur başka bir şey mi seçmem lazımdı.

• @ugur-avluklu doğru yapmışsınız

• ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti

• 6 Ocak sabah 7:45 randevusu ile onay aldım. Çok fazla araştırma yaptım çok fazla negatif okuduğum için biraz kasılmıştım ama hiç gerek yokmuş. 🙂

Sonradan güncellediğim ds160 formunu mülâkat salonunda güncellettikten sonra 13 numaralı gişedeki görevli ile görüşmeyi gerçekleştirdik.
    Sorduğu sorular şöyle

• Amerika’ya neden gidiyorsunuz?
    • Nereye gidiyorsunuz?
    • Ne kadar kalacaksınız?
    • Masraflarınızı kim karşılayacak?
    • Ne iş yapıyorsunuz? Kaç yıldır ?
    • Çocuklarınız var mı ?
    • Şirketinizde kaç kişi çalışıyor?
    • Daha önce başka ülkelere seyahat ettiniz mi?

Açıkçası sorular çoğalınca ret verecek sandım ama öyle olmadı. Toplam 4 dk civarı sürdü görüşmemiz. İlk vize ilk yurtdışı seyahatim olacak. Planlı bir iş gezisiydi ve eşimle beraber başvurmuştuk, konsolosluk görevlisi eşime siz de alışverişe mi gidiyorsunuz diyerek soru yöneltti gülerek ama görüşme sonunda eşime ret verdi. 1 onay 1 ret ile ayrıldık, biraz önce de pasaportumu teslim aldım.

• ⭐⭐⭐

@eskiciugur tebrikler vizeniz hayırlı olsun

• Mesajı doğru yere tekrar yazıyorum. Kusura bakmayın, heyecandan :D

Bugün vizem onaylandı.

Girdik sıraya.. Önce pasaport kontrol, sonra parmak izi ve görüşme.

Görüşmeye İngilizce girdim. 5 dakika sürmemiştir.

Bana sorulan sorular şunlar:
    Neden gidiyorsunuz?
    -Tatil için
    Evli misiniz?
    -Evet
    Kimle gidiyorsunuz?
    -Eşimle
    Eşinizin vizesi var mı?
    -Var
    Ne kadar kalacaksınız?
    -Ortalama 10 gün.
    Ne iş yapıyorsunuz?
    -XXX 🙂
    Daha önce ne iş yapıyordunuz?
    -Başka bir yerde XXX
    Eşiniz ne iş yapıyor?
    -YYY 🙂
    Amerika'da yakınınız var mı?
    -Yok
    Vizeniz onaylandı, 1 hafta içinde elinizde olur dedi ve vize onaylandı diye bir kağıt verdi elime.

Pasaportumda schengen vardı, daha önce başka yerlere giriş çıkışlarım da vardı. Pasaport hariç hiç bir evrağa bakmadılar.

Herkese bol şans dilerim.

• @eskiciugur Tebrikler. Umarım eşinize de alırsınız.

• @NightShadow Tekrar hayırlı olsun. Bu sefer doğru yere yazdınız. :)

• ProgrammerP Programmer bu başlıktan bahsetti

• @Programmer Teşekkürler hocam eşimin vizesi vardı zaten, benim yoktu :) Sanırım bana da olumlu yansıdı bu durum.

• @Programmer teşekkürler, bu ay tekrar başvuracağım, mülâkatı tarihi gelene kadar da ben gidip gelmiş olurum, çocuklarla beraber alırız diye düşünüyorum.

• Tekrar merhaba,
    Genel olarak baklırsa onay olanlar çok yüksekdi diyebilirim ben.

• bana nereye gideceksin
    • festivale gideceğim
    • ne iş yapıyorsun
    • muhasebeciyim
    • kaç yıldır
    • 1,5 yıldır
    • amerika da tanıdığın var mı ( buraya kadar tamamen olumlu ilerledi)
    • hayır yok
    • daha önce yurt dışına çıktın mı?
    • hayır çıkmadım
    • üzgünüm maalesef şuan uygun değilsiniz dedi

Her hangi bir yurt dışı çıkışım olsa net onay olur diye tahmin ediyorum.

• @yenihayaletadam ben anlamıyorum ya illa yurtdışına çıkmak nasıl fayda sağlıyor gidip gelicek biri icin bu kadar zorlamaları cok cok saçma geçmiş olsun bence tekrar deneyin olur gibi

• @waterman hiç bilmiyorum. Birisi vardı tam cümle bile kullanmadı şirketi varmış 5 kişilik, evli, çocuk yok, daha önce 4-5 ülkeye gitmiş onay dedi gönderdi
    gördüklerim bunlardı

• ⭐⭐⭐

@yenihayaletadam Acaba belli bir kotaya uygulayarak o anki inisiyatife göre uygun buldukları profillere mi dağıtıyorlar. Anlamak çok zor gerçekten. Tekrar geçmiş olsun.

• @Programmer bir kaç ülke vizeniz varsa temiz profilin varsa onay ihtimali yüksek bence

• @yenihayaletadam geçmiş olsun. schengen vizesi alıp en azından bir çıkış yaparsanız faydası olabilir gibi gözüküyor ilerisi için.

• @tekruno bende öyle düşünüyorum ama biraz zaman geçmesini bekleyeceğim hemen yaparsam yine red olur diye düşünüyorum.

• @yenihayaletadam ,
    Geçmiş olsun hcam. Sağlık olsun. Yurtdışı seyahat ile pasaport u guclendirip belli bir süre sonra daha yararlı olacak gibi başvuru yapmanız. Hem iş yerinizde çalışma süreniz de ilerlemiş olacaktır. Bol şans şimdiden.👍

• @mexido tavsiyeniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim sağolun 🙂

• Bugün 7.30 İstanbulda vize randevumuz vardı eşimle ve onaylandı.
    Kısaca profilimizden bahsetmeden önce danışmanım @denizci10 Orçun abime çok teşekkür ediyorum bir danışmandan ziyade bir abi olduğu için her daim saat kaç olursa olsun konu ne olursa olsun çok teşekkür ederiz.
    Profilimize gelince;
    Ben ve eşim yeşil pasaportumuz var 7 avrupa ülkesi gezdik ben 10 yıldır devlet memuruyum eşiminde cafe işletmesi var.
    konsolosun sorduğu sorular;
    neden Amerika' ya gidiyorsunuz.
    Ne iş yapıyorsunuz?
    Çocuğunuz varmı kaç yaşında?
    Daha önce yurtdışına çıktınız mı
    Vizeniz onaylandı dedi teşekkür ettik çıktık, Bizden önce 5 kişinin mülakatına şahit olduk 1 kişiyi baya uzun sorguladı bizden önce mülakata başladı biz çıkarken hala mülakatı devam ediyordu. 1 kişiyi onayladı 3 kişiye ret verdi.
    Umarım isteyen herkese nasip olur bu yazdıklarımız gruptaki arkadaşlara yardımcı olur.
    Teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    129 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k