Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar yeni konsolosluğun yakınında otel tavsiyesi olan varmı görüşmeye giden arkadaşlar nerde kaldınız

• @yasmin982 bunların hepsi götürülebiliyor mu bal, yağ, baharat vs.

• @Berkan-Duru merhaba hocam bizde şubat 2022 başvuruda bulunduk sadece evlilik cüzdanı ikametgah gibi şeyleri yükledik bekliyoruz bakalım. umarım iyi haberleri tez zamanda alırız

• @Canan-Biçer evet götürülür valizle gurbetçiler neler götürüyor bir bilsen Türkiyede uygun diye 😁porselen takımı götüren gördüm kıyafetlerinin arasına koyup

• @yasmin982 Forumda gördüğüm en mantıklı mesajlardan biri olabilir 😄😄 Yazdıklarınıza katılıyorum ama bir şey eklemek istiyorum. Bu ilaçları gidip hekiminize toptan yazmasını istemeyin. yasal ve etik olmaz. piyasada ilaç kıtlığı var. Yapabileceğiniz en güzel şey, bağlı bulunduğunuz aile sağlığı merkezine gidip diğer hastaların kullanmayıp boşa gitmesin diye sağlık ocağına getirdikleri ilaçlardan almak. Böylece hem sizin işinize yarar, hem ücretsiz, hem de başkasının hakkına girmemiş olursunuz.

• @drserdar Serdar bey sizin pasaportunuz geldimi

• @drserdar aynen öyle,ilaç bırakıyor mı sağlık ocağına biz eczaneye bırakıyorduk ihtiyacı olana verin diye

• @cokbekledik86 orman genel müdürlüğünün misafirhanesi var dışardan sivil alıyorlar mı bilmiyorum birde teiaşın misafirhanesi var ora sivil alıyor yazıyor Google mapsda elçiliğe yakın kamu misafirhaneleri ve öğretmenevleri uygulama otelleri diğerlerinden ucuz olacağını düşünüyorum.Mülakat ve sağlık muayenesini günler arasında alanlar varsa bu gibi kamu alanlarında kalanlar varsa size yardımcı olacaktır.

• Herkese merhabalar ☺️ bugün mülakatım vardı saat:9:15’te vizem onaylandı arkadaşlar 🤩 herkese çok teşekkür ediyorum sorularıma cevap veren yazdıklarıyla tecrübe kazandığım herkese emek veren herkese çok teşekkürler olmasaydınız bu platform olmasaydı çok zor olurdu 🙏🙏 son sorum pasaport kaç günde elime ulaşır 😅

• @cokbekledik86 Henüz değil. Bugün case update oldu ancak hala "refused" statüsünde. bekliyoruz

• @Damla-D 1-2 iş gününe ulaşıyor genelde. Hayırlı olsun :)

• ⭐⭐⭐

@Damla-D tebrik ederim en geç 1 hafta içinde elinize ulaşır mülakat deneyimlerinizi de yazarsanız diğerlerine ışık tutarsınız.

• @Damla-D 9.15de hemen onay aldığınıza göre pek uzun bir soru süreci olmadı diğerleri hariç 3lü gişe
    Belge kontrol memur mülakat kısmını anlatırmısınız?

• @drserdar inşaallah kısa sürer

• @Damla-D gözünüZ aydın maceranız bitti artık çok geçmiş olsun yeni hayatınızda mutluluklar

• @yasmin982 9:15 te hemen onay almadım tabiki 🥲 3 lü süreci yaşadım ve 12:00 de konsolosluktan çıktım.
    Sabah saat:9:00 da aldılar içeriye. Güvenlikten geçiyorsunuz sadece evraklarla girebiliyorsunuz içeri su, poşet vardı evraklarım için onları almadılar. Sonra konsolosluk binasına doğru yürüyorsunuz. İlk olarak kapıdan içeri giriyorsunuz danışma sizi birinci adım olarak sıra numarası almanız için yönlendirme yapıyor pasaportunuzu istiyor ve sıra numaranızı veriyor. Ben yarım saat bekledikten sonra İkinci adım olarak sıra numaranız yandığında evraklarınızı istiyor benden; pasaport, 1 adet biyometrik resim , evlilik cüzdanı, adli sicil, vukuatlı nüfus kayıt örneği, evlilik kanıtı için yazışmalar ve fotoğraflar istediler verdim. Tekrar aynı sıra numaranızla mülakat için beklemeye başlıyorsunuz. 2 saate yakın bekledim sıramın gelmesi için. Çok sempatik çok sıcakkanlı konsolosluk görevlisiyle mülakatımızı yaptık 2 dakika sürdü sanırım herkesin de yazdığı gibi ne kadar süredir birbirimizi tanıdığımızı, nasıl tanıştığımızı, eşimin ne iş yaptığını, nerede yaşadığını sordu. Tebrikler iyi uçuşlar diledi evraklarımı teslim etti pasaportu aldı ☺️ sizin yazınıza istinaden süreci de yaZmış oldum. Benim görüşüm ise; stres olmaya hiç gerek yok size sizin bilmediğiniz hiç bişey sorulmuyor. Dışarı da 3 saat soğuktan donmuş, ağlayarak beni bekleyen ailem vardı gözlerindeki meraklı, sorgulayan gözlerini uzaktan görerek o yolda ilerlemek mutlulukla karışık hüzün yaşattı bana. 3 yılım 2 dakika da son buldu işte öyle..

• @drserdar çok teşekkür ederim ☺️

• @waterman çok teşekkürler ☺️ evet yazdım 🙏

• @cokbekledik86 çok teşekkür ederim darısı başınıza olsun inşallah 🙏🙏

• @yasmin982 bu sekilde ilac dolabi gibi gelmenize gerek yok. Antibiyotik ve ventolin haric tum ilac ve vitaminleri hatta Turkiye'den cok daha kalitelilerini burada bulabilirsiniz. Hele ki bal zencefil tarcin falan cok guldum. Yapmayin arkadaslar. 27 senedir ABD da yasiyorum TR ye her sene giderim. Sadece bepanten getiririm bazen. Burada ilac kitligida yok. Gereksiz antibiyotik kullanimida yaygin degil. Covid icin hic ilac vermiyorlar burada riskli olmayan grupta iseniz. Zaten asidan dolayi Covid cok hafif geciyor. Ve ben CA da yasiyorum oyle ciddi bir Covid patlamasi yok. Christmas sezonu oldugu icin Noel partileri fazla oluyor. Bundan oturu salgin biraz artmis olabilir. Maske takarak indirgersiniz riski. Rahat olun arkadaslar. Ayrica fazla ilac getirirseniz gumrukte sorun cikar recete isterler. Basina boyle durumlar gelen insanlar biliyorum.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k