Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba.sağlık muayenesinde ve mülakatta istedikleri resim formatı biometrik mi olmalı yoksa vesikalık mı? Heryerde başka bişey yazıyor kafam karıştı benim de. Biometrik çektirdim abd konsolosluğu için ona göre çektiler. Tam netleşsin ki o gün sorun çıkmasın diye burdan da sormak istedim🙏🏽Bilgisi olan varsa


  • @hzlinan sağlık muaynesi için resim istemiyolar konsolosluk içinde biyometrik fotoğraf gerekli


  • @oğuzhan-adıyaman merhabalar biz Nisan 2022 de uscis e başvurduk daha sonrasında Eylül ayında K3 vize başvurusu da yaptık , bir kaç yerde okumuştuk uscis sürecini hızlandırabiliyor diye ,
    Zaten i130 a ücret ödediğiniz için K3 e ücret ödemeden başvuru yapabiliyorsunuz ,
    Etkisi oldu mu bilmiyorum ama Ekim ayında uscis onayımız geldi , K3 den de red olacak cevap geldi .
    İsterseniz sizde K3 deneyin , online olmuyor başvurusu posta yolu ile gönderiyorsunuz evrakları , en azından denemiş olursunuz


  • @cokbekledik86 çok teşekkür ederimm.muayene için gerekli evraklar listesinde yazıyor da 1 adet foto diye


  • @hzlinan biometrik 5×5 büyükelçiliğe giderken götürülecek sağlık muayenesinde onlar çekiyor biliyorum.


  • @hzlinan randevu aldıktan sonra email gönderiyolar getirmeyin biz burda çekiyoruz diye fotoğrafçılarda söyleseniz zaten Amerika vizesi için diye ölçülerini biliyo onlar


  • Herkese selamlar, benim için neredeyse 2 yıllık bir süreç sonunda, 13 Aralık'ta mülakatım vardı. Mülakat ve sağlık muayenesi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

    9 Aralık'ta sağlık muayenesine girdim. Önce gereken belgeleri teslim ediyorsunuz. Bir döküman veriyorlar alt katta kan verip röntgen çekiliyorsunuz. Belli yaş üstüne idrar testi de istiyorlar sanırım. Benden idrar istemediler. Sanırım o istenmediğinden 47,5 dolar tuttu lab kısmı. Sonra tekrar unganlara üst kata çıkıyorsunuz, öğleden sonraya kontrol randevusu veriyorlar. Muayenede detaylı anamnez alınıyor, tansiyon, kilo, boy ölçümü yapılıyor. Benim aşılarım tam ve belgeli idi tekrar aşı olmadım o yüzden. 100 dolar da Unganlara ödedim. Toplam 150 dolar civarı tuttu. Normalde ertesi gün akşamı raporun konsolosluğa iletildiğine dair e-mail geliyormuş, ertesi gün cumartesi olduğundan olsa gerek gelmedi, pazartesi akşamı geldi.

    13 Aralık sabahı konsolosluğa gittim. Otopark sıkıntısı pek yok, çevrede park edilecek baya alan vardı.

    Konsoloslukta güvenlikten geçtikten sonra sırayla çağırdılar, sıra numarası verdiler. Sıra numarası yanınca bir hanımefendi gereken tüm belgeleri istedi. Adli Sicil (İngilizce ve arşiv kayıtlı verdim ben), Islak imzalı Nüfus Kayıt Örneği (eşimin yabancı adı e-devletten alınanda görünmediği için nüfustan aldım), askerlik durum belgesi, evlilik cüzdanı, pasaport, ilişki kanıtları (fotoğraf, whatsapp çıktıları, uçak biletlerimizi verdim) ve sponsorların (eşim ve JS için) tax transkriptlerini istediler. Eşim daha önce tax filing yapmamıştı, bunu açıklayan, yeterli kazancı olmadığını gösteren ıslak imzalı explanation letter da götürmüştüm. CEAC e yüklediğimiz için istemezler herhalde diye düşünmüştüm ama lazım oldu gerçekten. İngilizce bilip bilmediğimi sordular, İngilizce olabilir dedim.

    Mülakat için sıra baya geç geldi 1-1,5 saat falan bekledim önümde az kişi olmasına rağmen. Göçmen vize mülakatına gelenlerin yarısından çoğu İran vatandaşıydı. Birkaç Türk aile gördüm sadece, belki bana öyle denk gelmiştir.

    Mülakatta güler yüzlü, Amerikalı bir beyefendi denk geldi. Türkçe merhabalaştık, yemin ettirdi sonrasında İngilizce iyi anlaştığımız için öyle devam ettik.

    Muhtemelen evlilik kanıtlarımız yeterli geldi ki (çocukluk arkadaşıyız, 9 yıllık fotoğraflarımız vs var) eşimin sadece tam adını ve ne zaman, nasıl tanıştığımızı sordular bana. Asıl joint sponsorla alakalı konuştuk. JS un kim olduğunu, nereden tanıdığımı, mesleğini vs detaylı sordu. Hepsine doğru ve yeterli cevap verdim. Tam her şey tamam dedi, ben de tam sevinmiştim ki, sadece bir eksik dökümanınız var, askerlik durum belgesini CEAC a yüklememişsiniz dedi. Ben yüklediğimden %100 emindim, ben yüklediğime eminim, civil documents başlığındaki optional documents kısmında hatta, tekrar kontrol edebilir misiniz dedim. Tekrar baktı ancak yine çıkmadı. Çok şaşırdım, ısrarcı oldum ama yapacak bir şey yok, göremiyorum dedi. Basit bir şey, CEAC a yükleyin, sonra pasaportunuzu bize PTT ile gönderin, vizeniz basılacaktır dedi. Birkaç defa AP yok dimi diye sordum, hayır sadece bu dökümanı göremediğimiz için sorun oldu. Bu da bir AP sayılır ama dökümanı yükledikten sonra onaylanacaktır dedi.

    Son olarak soru olarak CR1 e başvurduğumu, Ocak'ta 2 yıllık evli olacağımızı, bu durumda IR1 e çevrilip çevrilemeyeceğini sordum. İçeriye danışmaya gitti ve eğer pasaportunuzu bize Ocak'ta, 2. yıl dönümünüzden sonra gönderirseniz IR1 basılacaktır, isterseniz öyle yapın dedi. Teşekkür ettim, konsolosluktan ayrıldım.

    Arabada çok merak edip CEAC a giriş yaptım. Askerlik durum belgesi tam dediğim şekilde görünüyor. Onlar nedense göremedi.

    Akşam tekrar CEAC a yükleyip submit ettim. Pasaportu postalamak kaldı. Sadece IR1 meselesinden dolayı 25 gün falan beklesem mi kararsızım. Zaten 2. yıldönümümüz sonrasında gireceğiz Amerika'ya. Muhtemelen girdikten sonra IR1 basacaklar ama hiç uğraşmayıp göndersem mi diye düşünüyorum.

    Benim hikaye de böyle işte. Onaylanacağına sevindik ama yine aksilik çıktı. Hayırlısı buymuş dedik artık.


  • @drserdar Öncelikle hayırlısı olsun, yolunuz açık olsun, içinizi ferah tutun 👍Detaylı anlatım için de teşekkürler.


  • @drserdar tebrik ederim darısı başımıza inşaallah bence onlar onay verdiyse submit edip o tarihte paraportlarınıza vize ır olarak basılacağına dair bence öyle yapın derim.


  • Sağ olun. Galiba pasaportumu hemen postalayacağım, çünkü zaten IR1 meselesinde Amerika'ya giriş tarihini baz alıyorlarmış. Daha önce yazmıştım foruma. Amerika'ya 2. yıl dönümümüzden sonra gireceğim için IR1 almam gerekiyormuş green cardı. Daha fazla bekleyemeceğim galiba 🙂


  • @drserdar hayırlı olsun bencede beklemeyin 🙂 günler geçmez


  • @drserdar
    Hayırlı olsun inşAllah. İnşAllah vizeniz hemen basılır.
    Paylaşımınız için teşekkürler.


  • Arkadaslar Green Card in gelmesini beklerken I-797 Notice of Action geldi, application centera gidip biyometrik verilmem isteniyor? Daha once bunu yapan var mi USA giris sonrasi? Chicago’ya ozel bir durum mu acaba? Biyometrigi cunku Turkiyede elcilikte vermistim. USA giristen 2 ay sonra geeen cardib odemesini yaptik Kasim ayinda cunku bilmiyoduk ilk notice of action odeme icindi. Simdide biyometrik istiyorlar benden. Konu hakkinda tecrubesi olan var midir? Nelere dikkat edeyim? Randevum ve saatimi hazirlamis USCİS.


  • @drserdar hayırlı uğurlu olsun gözünüz aydın darısı biz bekleyenlerin başına olsun


  • @drserdar hayırlı uğurlu olsun şimdiden. Aşılarınızın olduğunu nasıl kanıtladınız acaba?


  • @drserdar bunu @ekdodo gibi merak ettim Aşı konusunu tamamlayacağımız bir metod varsa yol göstericilik babında bizde yaptıralım gitmeden boşuna dolar ödemeyiz.

  • ⭐⭐⭐

    @fenercag evet bazen tekrar biyometrik ve fingerprint istenebiliyor forumda da bunu yaşayan arkadaşlar oldu.. prosedür gereği sadece gidip vermeniz sonrası green card basım sürecine girecektir


  • @yasmin982, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @drserdar bunu @ekdodo gibi merak ettim Aşı konusunu tamamlayacağımız bir metod varsa yol göstericilik babında bizde yaptıralım gitmeden boşuna dolar ödemeyiz.

    Öncelikle teşekkürler cevabınız için. Benim şuan SSN numarma ve kartım ve pasaportum var. Giderken sadece pasaportumu ve notice of action kendisini götürmem yeterli dimi? Ayrıca biyometrik süreç sonrası green card tahmini ne zaman basılır ve gönderilir?


  • Kiminin 45 gün sürüyormuş kimin kısa şuan biraz hızlanmış süreç sonuçta amerika içinde olacaksınız.Aslında vatandaşlık sürecinde ve oradaki süreçte bu yeni 1 yıllık bir konu corona sürecinde biometrik alınan kişi sonraki işlemlerinde aynı biometriği kullanılabilir deniliyordu.Aklım karıştı bunu öğrenin telefon açıp merkeze derim size neden tekrar bir biometrik istediğiler farklı birşey için mi bilemedim.


  • @drserdar Hayırlı olsun gözünüz aydın🙏🏽paylaşımınız için de çok teşekkürler ayrıca


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 121
  • 58
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum