Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @pin
    Merhaba, 9 Aralık Cuma günü mülakata gittim. Görüşme sırasıyla şöyle gerçekleşti:

    1. en başta bir sıraya giriyorsunuz bu sırada pencerenin ardındaki bir abi ve bir abla sizden uzattıkları çekmecenin içindeki kapağa pasaportunuzu koymanızı istiyor. Sadece geçerli olan pasaportunuzu veriyorsunuz ve sol tarafta tekrar sıraya giriyorsunuz.

    2. İçeride pasaportunuz kontrol edildikten sonra, bir güvenlik personeli sizi çağırıp tek tek içeriye alıyor ve güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz. Baya havalimanı kurallarının geçerli olduğu bir güvenlik var burada. Kemer cüzdan hiç bir şey kalmıyor üzerinizde. Dosyalarınızı, montunuzu bile banttan geçiyorlar... Telefon/ poşet ile girmekte ısrar eden bir kaç kişi oldu baya katı ve azarlayıcılar şimdiden söyleyeyim. Güvenlik alanı bir oda gibi bir alan ve geçince o binadan çıkıp hemen ilerideki girişten ana binaya ilerliyorsunuz.

    3. Ana binaya geldiğinizde hemen sol tarafta bir masa var orada da kısa bir sıra oluyor. İlk önce buraya pasaportunuzu vermeniz lazım buradaki görevli sizi yönlendiriyor. Masanın hemen karşısında tıpkı bankadaki gibi küçük bölümlere ayrılmış gişeler var. Beni ilk önce 18 numaralı gişeye yönlendirdiler. Masanın hemen karşısındaki kolonun arkasındaydı. Oradaki görevli pasaportumu alıp bana sıra numaramı verdi. Bir kısa bir de uzun fiş şeklindeydi sıra fişi ve I50 yazıyordu ikisinde de. Sonra ön tarafa geçip beklememi söyledi. Çok kalabalıktı.

    4. Sıra numaram önce 15. Gişede yandı. 15.gişedeki hanımefendi benden kısa fişi aldı, sırasıyla;
      Pasaportumu,
      Sağlık raporumu,
      2 Adet vize için uygun çekilmiş güncel fotoğrafımı,
      Nüfus kayıt örneğimin aslını,
      Nişanlımın boşanma belgesinin aslını ve fotokopisini,
      Polis belgemi (Adli sicil kaydımı),
      I-134 formunu,
      Nişanlımın gelir belgelerini,
      İlişkimize dair ispatları,
      Niyet mektuplarımızı (hem benim hem nişanlımın ağzından olanı istedi. Bizim mektuplarımız formu doldurduğumuz tarihte 27-05-2021 imzalıydı ama sorun olmaz dedi)
      İstedi. "Ds-160'ı istiyor musunuz" dedim, "gerek yok ona " dedi. Evraklarımı alınca bana "İngilizce mi olsun mülakat Türkçe mi' dedi. "Türkçe olursa daha rahat ederim çok heyecanlıyım" dedim. "İngilizce olursa daha çabuk olur, heyecan yapacak bir şey yok" dedi. Ve beni tekrar beklemeye aldı.

    Buraya kadarki herkes o kadar kaba, azarlayıcı ve tersti ki, heyecandan çok korku ve stres hidsettim açıkcası.

    1. Kısa süre sonra sıra numaram 11 numaralı gişede yandı hemen gittim. Amerikalı, kırık Türkçe konuşan bir beyfendi vardı. "Günaydın hoşgeldiniz" diye gülümseyince bir hayli rahatladım doğrusu. Benden sağ elimi havaya kaldırmamı istedi ve "bu görüşmede söylediğiniz her şeyin doğru ve gerçek olduğuna yemin eder misiniz" dedi. Yemin ettim;
      Eşiniz nerede doğdu ?

    Nasıl tanıştınız ?

    Eşiniz ne iş yapıyor ?

    Nerede yaşıyor ?

    Siz ne iş yapıyorsunuz ?

    Üniversite okudunuz mu ?

    Orada ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

    Eşiniz daha önce evliymiş, ne zaman boşandı ?

    Siz hiç evlendiniz mi ?

    Can you speak English ?

    When is your wedding ?

    Şeklinde sorular sordu. Bir yandan da önündeki bilgisayara evraklarıma bakarak bir şeyler yazıyordu. Daha sonra
    " Her şey tamam. Ben vizenizi onaylıyorum, önümüzdeki hafta vizeniz Ptt şubesine gelir. Hayırlı olsun." Dedi ve oradan ayrılan büyük bir çoğunluğun aksine onaylanmış vizemle mutlu bir şekilde ayrıldım sonunda. Darısı bekleyen herkesin başına. Umarım sürecinizde bir nebze faydası olur.


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir 👏🏻Tebrik ederim, gecmis olsun ayni zamanda darisi bekleyen herkese... minik bir sorum olacak, nisanlinizin bosanma belgesinin orjinalini ozellikle onlar mi istedi, yoksa mevcut diye mi verdiniz, dosyaya sadece fotokopisini eklemek yeterli olmuyormuydu ?


  • @pin Boşanma belgesinin önce orijinalini istediler. Sonra fotokopisini de istedi. Benim sormama fırsat bile kalmadı açıkcası. İyi ki yanımda varmış.


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir Öncelikle tebrik ederim gözünüz aydın hayırlı olsun demek isterim. Bizleride böylesine önemli bir konuda aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Niyet mektubunu Amerika'daki nişanlım dosyaya eklemişti ama ben unuttum. Neredeyse 1 sene geçti müracaat ettiğimden beri. Şimdi eklesem bir sorun olurmu? Birde; "büyük bir çoğunluğun aksine" derken k1 vizesi onaylanmama oranınımı kastettiniz? Teşekkürler.


  • @pin Merhaba. Sizin no1 ile noa2 arasındaki süre neden 18 ay acaba? Sistem bile 15.5 ay gösteriyor.


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir bunu bilmemiz iyi oldu biz de hazirlikli oluruz... gorusmenizi tum detaylari ile yazdiginiz icin de tesekkurler🙏Simdiden iyi yolculuklar...


  • @suat-mavi bilmiyoruz ama biz surecleri hep normalinden uzun yasiyoruz nedense, bugun 90 gun oldu ve hala nvc numaramizi alamadik 😕


  • @suat-mavi hocam sistemde yazan 15.5 hikaye 17-18 aydır bekleyen insanalar var hala kafalarına göre takılıyorlar


  • @suat-mavi Teşekkür ederim. Büyük bir çoğunluğun derken oradaki çoğunluk göçmen olmayan vize başvurusu için oradaydı hatta tek göçmen başvuru bendim. Bunu verdikleri sıra numarasından anlayabiliyorsunuz. Göçmenlerde I ile başlayan, göçmen olmayanlarda N ile başlayan sora numarası veriliyor. Ve göçmen olmayan vizeler çoğunlukla red alıyordu buna istinaden dedim. Biz niyet mektuplarını dosyamıza eklemiştik aslında ikimiz adına da ama benden mülakatta da ikimiz adına olanı aldılar açıkcası. Mülakata giderken yanınızda olmasında fayda var.


  • @hakankar merhaba, yanitiniz icin cok tesekkur ederim. AP ye neden kaldiniz eger sormamda bir sakinca yoksa?


  • @Valfry Hocam AP sorusuna genel olarak cevap vereyim. Kimse neden AP ye kaldığını bilmiyor. Genel bilinen şey isim benzerliği. Memur AP ye kaldığınız deyip görüşmeyi sonladırıyor başka verdiği ekstra bir bilgi yok sorsanızda vermiyor zaten.


  • Merhabalar, bugun ANK.. ile baslayan numaramiza kavustuk 3 ayin sonunda nihayet 🙏dosyamiz “ in transit” gorunuyor.. sizlerle de paylasmak istedim..


  • @pin hayırlı olsun umarım bizde alırız en kısa sürede


  • @pin tebrikler. darısı başıma:)


  • Arkadaşlar merhaba, nvcresearch dosyanın konsolosluğa 1 hafta önce gönderildiğini bundan sonrası için bilgiyi konsolosluktan almamı söyledi fakat biz herhangi bir ceac numarası almadık. Konsolosluğa mı yazmam lazım?


  • @dream1 merhaba, size bu bilgi nereden verildi, nvc den mi?


  • Evet nvcresearch ‘e mail atmıştım, hala bir confirmation number almadım diye. Onlar böyle cevap verdiler.


  • @dream1 farketmediginiz bir mail gelmis olabilir mi, “ANK..” ile baslayan bir numara iceren?


  • @pin baktım spam kutularına falan ama, belki daha sonra gelir. Bekleyeyim biraz bari. Yılan hikayesine döndü zaten bu iş iyice 😂


  • @ob16222 anladim cok tesekkur ederim yanitiniz icin


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 57
  • 116
  • 1476
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum