Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikada yapılan fazla mesainin ücretini vermeyen şirket


  • Amerikaya yeni geldim yeşil kartım var ve IL eyaletinde çalışıyorum. Şirketin yeri var ama ben yarı zaman o yerde yarı zaman seyahat ediyorum. Şirketle bir sözleşme yapmadık imzalamadık Türk şirketi. Eskiden düzenli giden şeyler şimdi Cumartesi de şurda iş var şuraya da gitsene dönüyor yavaş yavaş. Maaşım sabit. Bu şirketle yaptığım fazla mesaiyle ilgili ilerde bir hak talebim olabilir mi?

    Veya benim durumumdaki birine iş sözleşmesi yapmasını mı önerirsiniz nasıl bir yol izleyebilirim? Daha önce burda çalışmadığım için işe başlayanlar bir sözleşme yapıyor mu ondan bile emin değilim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    ABD ‘de eğer Supervisor , Eksper veya Manager üstü pozisyonda iseniz saatlik ücrete tabi değilsiniz . Sabit maaş alırsınız. Daha önceki işimde 80 saatlik 15 günlük çalışma ücreti ödeyip 120 saat çalışıyordum. Şuan bu durumu Part time çevirdim. Saatlik ücret bazen daha uygun olur. OPR Manuel’den iş tanımızda bu yazar . Bazen kontrat imzalanmazlar . İşe başlangıç imzanız Onu bazen kapsayabilir ve kontrat yerine geçer. Ik sorun


  • @redsat2000, içinde söyledi: Amerikada yapılan fazla mesainin ücretini vermeyen şirket

    ABD ‘de eğer Supervisor , Eksper veya Manager üstü pozisyonda iseniz saatlik ücrete tabi değilsiniz . Sabit maaş alırsınız. Daha önceki işimde 80 saatlik 15 günlük çalışma ücreti ödeyip 120 saat çalışıyordum. Şuan bu durumu Part time çevirdim. Saatlik ücret bazen daha uygun olur. OPR Manuel’den iş tanımızda bu yazar . Bazen kontrat imzalanmazlar . İşe başlangıç imzanız Onu bazen kapsayabilir ve kontrat yerine geçer. Ik sorun

    @electronics-ege, içinde söyledi: Amerikada yapılan fazla mesainin ücretini vermeyen şirket

    Amerikaya yeni geldim yeşil kartım var ve IL eyaletinde çalışıyorum. Şirketin yeri var ama ben yarı zaman o yerde yarı zaman seyahat ediyorum. Şirketle bir sözleşme yapmadık imzalamadık Türk şirketi. Eskiden düzenli giden şeyler şimdi Cumartesi de şurda iş var şuraya da gitsene dönüyor yavaş yavaş. Maaşım sabit. Bu şirketle yaptığım fazla mesaiyle ilgili ilerde bir hak talebim olabilir mi?

    Veya benim durumumdaki birine iş sözleşmesi yapmasını mı önerirsiniz nasıl bir yol izleyebilirim? Daha önce burda çalışmadığım için işe başlayanlar bir sözleşme yapıyor mu ondan bile emin değilim.

    Sayin @electronics-ege ,asagidaki bilgileri genel bilgi olarak degerlendiriniz. Ben OH ve MA de ruhsatli avukatim. Bu nedenle IL eyaleti ile ilgili verdigim bilgiler eyaletin yetkili sitelerinden alinmistir, ve yetkilier ile bu durumu onaylamanizi tavsiye ederim. Lutfen asagida belirtilen siteye bakiniz. ABDde hem federal hem de eyalet is kanunlari vardir. Sirketin ikisi ile de ilgili ucret uygulamalarina uymasi gerekir. Minimum ucretler icin ikisine de bakmak gerekir. Ekteki sitede Illinois eyaleti asgari ucret ile ilgili soru sorabileceginiz numaralar bulunmaktadir. Sirket bir istisnaya giriyor ise overtime odemesine gerek yoktur. https://www2.illinois.gov/idol/Laws-Rules/FLS/Pages/minimum-wage-law.aspx
    Genelde ILda sirketin overtime odemesi gerekmeyen calisanlar sunlardir: Saticilar ve araba tamircileri, tarim iscileri, ust duzey yoneticiler (federal kanunlara da uygun olarak yonetici sayilmalari gerekir), bazi radyo/tv calisanlari, bazi egitim kurumu calisanlari ve cocuk bakim calisanlari. Ancak maasiniz olsa da bazi durumlarda sirketin overtime odemesi gerekebilir. Sirketlerin bazilari hizmet sozlesmesi yapar bazisi ise yapmaz. Hizmet sozlesmesi yapmak yarariniza olabilir ozellikle kendi lehinize olabilecek maddeleri eklemek isteyebilirsiniz ornegin anlasmanin sona erdirilme durumlari, fazla ucret odeme durumlari, yil sonu performans primi, seyahatin ne kadar olabilecegi (%20 mesela), seyahattaki masraflar vs. gibi durumlari hizmet anlasmasina dahil edebilirsiniz.


  • @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim Claudia hanım. Verdiğiniz bilgiler ışığında bugün araştırma yapacağım. Bir şeye ulaşırsam buraya yazacağım. Saolun.


  • @redsat2000 teşekkürler.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    168 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vedat-Halitoğlu, içinde söyledi: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer? @Rosesy keşke premium yapsaydınız hiç değilse bu kadar kaygılanmazdınız. Ben premium yaptım başvurunun ilk haftası onaylandı. Ücret düşündürücü oluyor ama bu kadar beklemekten bence daha iyidir. Hayırlısı olsun hakkınızda. Sayin @Rosesy, buugn itibari ile USCIS tahminlerine gore I-140in EB2 NIW kategorisinden onayi 26.5 ay surmektedir. Vize numarasi mevcuttur. Sureniz doldu( 26.5 ay) ise hemen onalyi alabilmeniz gerekir. Basvuru tarihinizden itibaren 26.5 ay gecmedi ise daha sonuc almamaniz normaldir. Surec devam ederken de hizlandirma talebinde bulunabilirsiniz. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing. I-907 formu ile hizlandirma yapabilirsiniz, sonucu 45 gunde alma ihtimaliniz yuksektir ve ekstradan 2,965 USD odemeniz gerekecektir. Hizlandirma yaparsaniz basvurunuzu bir ust hizlandirilmis kategoriye gecirmis olursunuz ( Avukatinzdan talep sekliniz bu sekilde olacaktir "upgrade the petition to premium processing").
  • I90 yanlis basvuru ucret iadesi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    141 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @aslimh, içinde söyledi: I90 yanlis basvuru ucret iadesi Merhabalar, benim ilk greencard yenileme tarihi yaklasirken basvuru yaptim, tam 89 gün Kala. Ama I90 formunu doldurup ödeme yaptim fakat I751 doldurup odeme yapmam gerekiyormus. Su an tekrar ödeme yapmak zorundayim ayni miktarda bu basvuru icin. I90 icin yaptigim odemeyi geri alma sansim var midir? Tesekkurler. Sayın @aslimh, Genelde başvuru ücretini USCIS hatası değilse veya kartı göndermediler ise geri alma sansı yoktur. I751 formunu mutlaka şarta bağlı yeşil kartınız sona ermeden 90 gün içinde doldurup göndermeniz gerekir. Sureyi kaçırmamanız hayli önemlidir. I751 için ayrıca 595 USD ödemeniz gerekecektir. Teşekkürler.
  • Ard arda yapılan başvuru

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    0 Oy
    6 İleti
    447 Bakış
    L
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Ard arda yapılan başvuru @lily, içinde söyledi: Ard arda yapılan başvuru @Claudia-J-Muslu Amerikan vatandaşı bir amerikalı ile evlendim. Şimdiden çok teşekkür ederim, cevabınız çok önemli! Sayın @lily, ABD vatandaşı ile evlendiğiniz için statü dışında bile olsanız bu problemi asmanın yolları var. Sizin için evliliğiniz gerçek olduğu surece ve buna bir göçmenlik/vatandaşlık yararı sağlamak için girmediğinizi ispat edebileceğiniz surece önceki başvurunuz ret bile edilse ABD’li ile evlendiğiniz için ABD dışına çıkmadığınız surece statü değiştirebilmeniz gerekir. Ancak evlilik ile ilgili sorun olursa o zaman başvurunun akıbeti ve okula başlamak önem kazanır. Yine de durumunuzu tam olarak değerlendirip evlilikle ilgili göçmenlik başvurularınızı bir an önce yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü göçmenlik başvurunuz yapılmadan eğer ret gelirse durumunuz riskli olabilir. Ayrıca öğrencilik başvurusu yaptı iseniz neden buna devam etmediğinizi de açıklamanız gerekecektir. Bu yüzden öğrencilik onay geldiğinde bir sure de olsa öğrencilik yapmanız avantajınıza olur aksi halde gerçek niyetinizi sorgulatmak için fırsat yaratmış olursunuz. Teşekkürler. Değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Cevabınıza istinaden öğrenci statü değişikliğimin sonuçlanmasını beklememi ve sonucum gelip okula başladıktan sonra mı evlilik için green carda başvurmamı önerirsiniz yoksa hemen şu an başvurup hem okul hem evlilikle greencard sürecimi aynı anda mı yürütmemi önerirsiniz? öğrenci statü değişikliğim için %99 olumlu gelecektir milyonda bir red cevabı gelir dediler. Anladığım kadarıyla her iki başvuru da sonuçlanacak ve öğrenci statü değişikliği başvurumu iptal etmem, geri çekmem gibi bir durum söz konusu değil.
  • 1 Oy
    5 İleti
    450 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @samet12, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum