Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selamlar
    biraz geç oldu ama 16.11.2022 tarihindeki Ankarada olumlu sonuçlanan görüşmemden bahsedeceğim;

    Kısaca profilim
    Özel bir firmada yaklaşık 4 yıldır dış ticaret uzmanıyım 2017 de wat, 2020 de gürcistan ve son olarak 10. ayda yunanistana gittim.
    Benim vize isteme amacım iş toplantısı içindi.
    Görüşmede sorulan sorular
    +Ne için amerikaya gitmek istiyorsunuz?
    +nereye gideceksiniz?
    +ne kadar kalacaksınız?
    +orada tanıdığınız var mı?
    +masraflarınızı kim karşılayacak?
    +ne tür bir ürün üretiyorsunuz?
    +evlimisiniz?
    +Eviniz var mı, kirada mısınız?
    ben ve eşimin olumlu sonuç almasında emeği geçen @denizci10 abime teşekkürü borç bilirim.
    Son derece doğru yönlendirmeleri sayesinde son derece basit bir görüşme oldu bizim için.


  • @egesahinkaya yurtdisi giris cikis meselesi nasil ortaya cikti da insanlar yapiyor Bilmiyorum ama kimsenin boyle bi mecburiyeti yok diye dusunuyorum cok cok gezmeyi seven biriyseniz zaten belirli periodlarda gidip gezip gelmissinizdir sonucta amerika basvurusu oncesi ulkelere girip cikmak supheli bile gorunebilir. Cok degisik alintilar goruyorum burada cok cok da garip geliyor. Dogru doldurulmus bir ds160 ve gorusmedeki tavriniz belirler gibi geliyor bana.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @onur-özcan estağfurullah. tekrar hayırlı olsun vizeniz 😉


  • Ben de vizemi dün aldım, hiç stresli değildim, evraklarımın hiç birine bakılmadı. Görevliylede konuşmam 30sn falan sürdü, kalan sürede adam bilgisayardan bir şeyler yaptı, sonra onaylandı dedi bitti, selam verip ayrıldım.


  • @Semih-0 profiliniz nasıldı acaba biraz bahseder misiniz?

  • ⭐⭐⭐

    @yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Semih-0 profiliniz nasıldı acaba biraz bahseder misiniz?

    Sizin profil nasıl merak ettim. Ds160 doldurmaya başlayıp vazgeçiyorum sürekli schengen reddinden sonra bi korkum var


  • @waterman @yenihayaletadam

    Merhabalar, 21 yaşında üniversite öğrencisiyim, part-time üniversitede çalışıyorum, aynı zamanda babamın vefatından ötürü emekli gözüküyorum. Tek gideceğimi belirttim. Daha önce yurtdışına 10’dan fazla çıkmışımdır. Galiba DS160 formuna çok detaylı bakılıyor çünkü onun dışında hiç bir belgeme bakılmadı. İyi Günler


  • Selamlar herkese, bir süredir postları takip ediyorum ancak daha yeni yazmaya fırsat bulabildim. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın 🙂
    20 Ekim tarihinde vize görüşmem vardı ve olumlu geçti, vizemi aldım. 2010 yılında wat yapmıştım ve pasaportu uzatır uzatmaz daha önce gelmişsiniz, ingilizceniz de vardır diyerek direkt mülakata ingilizce başladı görevli. Ne zaman, nereye ve kiminle gideceğimi sordu. Eşimle dediğimde onun vize durumunu ve işini sordu. 10 gün sonra da o görüşmeye gelecek dedim. ABD de tanıdığım olup olmadığını, maaşımı, hangi ülkelere gittiğimi sordu. Wat dışında bu yaz Sırbistan ve Karadağ'a gitmiştim sadece. Hepsini söyledim gayet güzel bir mülakattı.
    1 Kasım'da eşim görüşmeye gitti. Zaten 2 görevlinin olduğu yerde 30saniyede görüşmeler bitiyordu herkes elinde pasaportla ayrılıyordu, ben de ona denk geldim dedi. Sadece mesleğini, nereye gideceğini ve hangi ülkelere gittiğini sormuş ve reddetmiş.
    Bu arada biz randevularımızı Mart 2022'de almıştık. DS160 formumuzu da değiştirmek durumunda kalmıştık, bilgilerimiz değiştiği için(Sırbistan ve Karadağ gezisini yazın yapmıştık, bunları ekledik). İkimizde konsolosluğa gittiğimizde bunu belirtip girişte yeni DS160 ID lerini ilettik. Daha sonra eşim pasaport kontrolüne gittiğinde orada tekrar DS160 formunu kontrol etmek istemişler. Kimseden istememişlerdi sadece benden istediler, sende de oldu mu diye sordu bana. Bana da garip geldi, burada da bu şekilde bi yoruma denk gelmemiştim. Eşim müşteri hizmetlerini arayıp danışmak istedi. Aradığında güncel olan son DS160 ID'sinin sistemde görünmediğini, eski ID'nin var olduğunu söylediler. Durumu anlatan bir mail atın, belki ID değişikliği sırasında hata olmuştur dediler. Mail attığımızda da yine aynı telefon numarasını aramamız gerektiği şeklinde maile döndüler.
    DS160 ın önemli olduğunu düşünürsek, zaten orada gittiği ülkeleri söylediğinde form ile tutarsızlık olacağı için bile ret yemiş olabilir diye düşündük. Ancak bir muhatap bulamadığımız için yeniden başvurmaya karar verdik.
    Ret sonucunun değişmeyeceğinin farkındayız ama en azından belki sisteme not vs düşebilirler bu durumla ilgili diye düşündük. Diğer görüşmeye gitmeden yapabilecğimiz bir şey var mı, benzer durumu yaşayan oldu mu sormak istedik. Herkese görüşmelerinde iyi şanslar.


  • Merhaba daha yeni çıktım konsolosluktan 10.15 olan görüşmeye ancak girebildik ve parmak izimizi verdikten sonra on bir kişi önümde vardı hiç birimiz vize alamadık ben savunma sanayisinde yazılım mühendisyim doktorlar inşaat mühendisi 16 ülke gezen arkadaş bile red aldı malesef türk pasaportunun Afganistan pasaportundan bile farkı yokmuş onu anladım

    Vize memuru
    Hangi eyalete gideceksin
    Ben
    Florida
    Malesef vizeniz red edilmiştir şu an vize veremiyorum iyi günler dedi bu kadar

  • ⭐⭐⭐

    @erdemcc Geçmiş olsun. Nasıl bir kritere bakıyorlar acaba. Merak etmiyor değilim. Çok değişik bir durum. 16 ülke gezen, doktor, mühendis vize alamıyor. Almaz dediğin kişi bir bakmışsın vize alıyor.


  • @Programmer Yani şu an kritere baktıklarını sanmıyorum sadece onay alan 2 kişi gördüm yan bankoda oda 65 yaş olan torununa giden amca idi bu kadar sarı kağıt eline yapışmış gibi çatır çatır sarı kağıt verdi


  • Çok ilginç 16 ülke mühendis ve ret ! Acaba profilde başka birşey mi vardı?


  • Yani demek istediğim 16 ülkeye çıkan arkadaş nezdinde sözylüyorum acaba stresten geri döneceğini açıklayamadı yada seyahat planı mı inandırıcı gelmedi. Bende 11 ocakta giricem telaş yapıorm böyle profillerin ret aldığını okuyunca.


  • @nofearbrk Hocam edindiğim bilgilere göre bir süre konsolosluk sık tutucakmis işleri gidenlerin dönüş oranı baya azalmış bide sağolasın meksika sınırına giden üç beş geri zekalı işleri iyce zora soktu meksikada türk almıyorumuş güncel olarak

  • ⭐⭐⭐

    @erdemcc Bu durum gösteriyor ki sarı kağıt eline yapışmış.


  • Zaten Meksikadan iltica için giden Türk sayısında baya bir artış vamış. Herkesin Allah gönlüne göre versin. Bakalım hayırlısı hakkımızda


  • @erdemcc geçmiş olsun, çok ilginç o kadar düzgün denilen profilin red alması, bu ara çok duyuyoruz maalesef..


  • @nofearbrk ya varda ben o Cumhuriyetçileri bekliyorum ozmanda böyle sağda solda gel dayı oglu burası rahat diyebileceklermi ne avrupaya nede amerikaya gidemez olduk artık japonyadan bile hava alanından geri gönderilenler oluyor bunlar yüzünden ucuz arabaya bineceğiz diye ülkenin insanlarını mülteci seviyesine düşürdüler


  • @erdemcc İşte bunun bir çözümü yok kendinide anlatamıyorsun döncem desen inandıramıyorsun sanırım bu saatten sonra alabilen vize alıcak alamayan hayırlısı diyip geççek. Vize almak için adamda 10 numara profil var ama uygun değilsiniz diyor. Neden ve sebeb soramıyorsun, bilmiyorsun. Sonra kendini sorgulamaya başlıyorsun değişik durumlar. Korkum ilticacılar yüzünden kara listeye alınmamak ülke olarak.


  • Edit: kara listeye alınmak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum