Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Jungo yani tabikide yaşamazsın çünkü şhengen ve avrupa giriş çıkışın var

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG estağfurullah. sadece işimizi yapıyoruz. 😂 😉

  • ⭐⭐

    Sozlukte gundemde olan bir yaziyi paylasmak istedim. Yazi Eksi sozluk formatina uygun olmadigi icin heran kaldirilabilme ihtimali var.

    sorsan gezmeye gitmiyorum , şirketim beni klima alımı için yolluyor ama gel gör ki onay vermediler bu sabah.

    mülakat ingilizce oldu bu arada.

    -neden gidiyorsun

    -iş için, şirket 120 tane klima alımı için yolluyor.

    -şirketin adı ne?

    -x şirketi, bursada

    -kaç gün kalacaksın

    -3

    -mesleğin ne?

    • sales manager and mechanical engineer

    -kaç yıldır bu şirkette calısıyorsun

    -2.5 yıl

    -tek mi gideceksin

    -evet

    -daha önce şirket seni yolladı mı yurt dışına

    -hayır ( muhtemelen eleyici soru bu oldu)

    -evli misin

    -nişanlıyım, şubatta evleneceğim( tebrik falan etti)

    -ne zaman mezun oldun

    -2021 yılında

    ve ardından sorry uygun değilsizin dedi falan filan.
    ben 1 senedir bu mülakat randevusunu beklerken ve sırf iş üzerine gitmeyi planlarken sırf gezmeye gitmek isteyen insanlara hayli hayli vermez bunlar vize.

    kritik soru benim açımdan evli misin sorusu muhtemelen. evli olmayan bekarlara ret çok veriliyor.

    neyse nasipte yokmuş ne diyelim


  • Merhaba, 18 yaşındayım yeni mezun oldum üniye bir sonraki sene gireceğim o yüzden şuan aktif olarak öğrenci değilim ve formda NOT EMPLOYED diye belirttim. Öğrenci transkript belgesi almam lazım mı ? Alacaksam nasıl alabilirim ? E-devlette arattığımda herhangi bir belge yok diyor(not döküm vs hiçbir şey yok). Eğer almam gerekiyorsa ve bu sorun varsa direkt mezun olduğum okuldan bunu alabilir miyim ?
    Emin olmak için sorduğum bir başka soruda bu belgeler dışında lazım olan bir şey var mıdır? DS-160 eski ve yenisinin onay sayfası(güncellemiştim),talimatlar sayfası, vize ücretini ödediğime dair belge, masraflarımı karşılayacak kişinin banka hesap dökümü(kendisi Amerika'da yaşıyor bana mail ile yollayacak bir sorun olur mu ?)ve bunu almam gerek mi bilmiyorum yurtdışı giriş çıkış belgesini e-devletten çıkartmam gerekir mi yoksa pasaportta damga olarak yurtdışına çıkış yaptığımın gözükmesi yeterli mi ayrıca eski pasaportumu getirmeme gerek var mı tertemiz kendisi 1 kere bile kullanmadım? Son olarak da destekleyici belge olan hastanede tedavi gördüğüme dair ilaç vs raporu ve ailemin üzerine olan ev tapuları. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. İyi günler.
    Daha önceden de yazmıştım cevap alamamıştım lütfen yardımcı olabilecek var mı ? Eksik belge yüzünden geri çevrilmek istemem.


  • @celica eleyici soru sirket sizi daha once bu sekilde yolladi mi sorusu.
    Evli olup olmamaniz degil.


  • Merhabalar, Dün ds-160 formunu doldurup, vize başvuru ücretini ödedik fakat ne istanbulda ne de ankarada görüşme için randevu tarihi alamadık.
    Hafta sonu olduğu için olabilir mi?? Uygunluk yok diyor.


  • @TUNCAHM günaydın şuan bende 9 Eylül de gözüküyor. Sistemi sürekli kontrol ederek erkene çekebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @burak-arslann insan keşke kalsaydım diyor bide güzel zamandı 2019 🥹


  • tekrar merhaba, ds160 hakkında bazı araştırmalar yapıp videolar izledikten sonra aklımda başka sorular da oluştu. burada bilgili ve deneyimli kişiler olduğu için buraya sormak istedim.

    1- ev adresi kısmında, ben 4-5 ay önce başka bir şehire ve dolayısıyla başka bir eve taşındım, ancak ikametgahım hala ailemin evinde. yine de ev adresi olarak yeni adresimi mi girmeliyim?

    2- çalışma ve iş bilgileri kısmında maaş bilgisi girerken, çalıştığım şirketle brüt maaş olarak anlaştık. dolayısıyla maaş brütten nete dönüşürken her ay çok fazla olmasa da biraz değişiyor. acaba son ay hesabıma geçen net maaşı girsem uygun olur mu?

    3- daha önce gittiğimiz ülkeleri listelediğimiz kısımda ise, kuzey kıbrıs seçeneği yok doğal olarak. ama abd'ye göre kuzey dahil tüm kıbrıs adası cyprus olarak geçiyor. bu durumda ülkeyi cyprus olarak mı seçmeliyim, yoksa kıbrıs'ı hiç katmayayım mı? (kimlikle gittim, pasaportumda damga yok)

    4- adres bilgilerinde state/province ve city kısımlarında acaba state/province olarak il ve city olarak ilçe mi girmeliyim? yoksa city olarak il ve state/province does not apply mi seçmeliyim?

    5- bir önceki sorumla bağlantılı olarak, pasaportuma beyoğlunda başvurdum ve pasaportumda da beyoğlu olarak yazıyor. ds-160 formunda pasaportun verildiği yer kısmında state istanbul, city beyoğlu mu yazmalıyım yoksa pasaportumda beyoğlu yazmasına rağmen state does not apply ve city istanbul olarak mı yazayım?

    biraz uzun oldu ancak hata yapmak istemiyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


  • @gokayK merhaba. ben kendi doldurduğum şekilde cevap vereceğim, vizem onaylandığı için referans olabilir.

    1-
    2- ben kabaca ortalama net maaşımı yazdım detaylarla uğraşmadım.
    3- benim son 5 senede kuzey kıbrıs giriş-çıkışlarım vardı. cyprus olarak ekledim.
    4- city kısmına şehir, state kısmı DOES NOT APPLY olarak seçtim
    5- pasaport un verildiği yer için STATE kısmı yoktu CITY istiyor, benim de ilçe yazıyor ancak ben hem doğum yeri hem pasaport yeri belgelerimde ilçe yazılmışsa İLÇE İL formatında yazdım, BEYOGLU ISTANBUL gibi

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gokayK

    1- Son güncel adresiniz ne ise onu girmeniz yeterlidir. Resmi olup olmaması pek de önemli değil.
    2- Maaş olarak brüt giriniz.
    3- Cyprus girebilirsiniz onda bir sorun olmuyor. Ama onu yurtdışı diye düşünüp de vize alırım demeyin. Pasaportsuz olduğu için pek sallamıyorlar.
    4- State kısmı bizde olmadığı için boş bırakılmalı ve yandaki kutucuğu işaretlemelisiniz. Adres satırına ilçenizi yazın City kısmına da şehri yazmanız yeterli.
    5- Yazdığınız bilgilerin pasaporttaki gibi olması lazım. Eğer pasaportta verildiği yer Beyoğlu ise Beyoğlu yazmalısınız. Yani City yazıyor diye İstanbul yazmayın. Bu aynı şekilde doğum yeri için de geçerli. Mesela doğum yeri Kadıköy ise İstanbul değil Kadıköy yazmalısınız. Pasaportta ne yazıyorsa onu yazın mutlaka.


  • @denizci10 çok teşekkürler, 2018’de bir de birleşik krallık ziyaretim olmuştu, eski pasaportumda onun vizesi de var. elimizdeki her şeyi sunup akışına bırakacağız artık, teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gokayK kolay gelsin. güzel haberlerinizi bekliyoruz


  • Merhaba,
    Yarın vize görüşmem mevcut. Saat 07:30'da. Arabayla geçmeyi düşüyorum ancak o saatte yakındaki migros, carrefour otoparkları açık mıdır? veya araç bırakmak için tavsiye edebileceğiniz yer var mı?


  • @madmizah merhaba istanbul için park etmeye yer bulabilirsin ciddi sorun olmaz ama biraz erken gelmekte fayda var bence.

  • ⭐⭐⭐

    @madmizah, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba,
    Yarın vize görüşmem mevcut. Saat 07:30'da. Arabayla geçmeyi düşüyorum ancak o saatte yakındaki migros, carrefour otoparkları açık mıdır? veya araç bırakmak için tavsiye edebileceğiniz yer var mı?

    Bakalım sonucu ne olucak muhakkak yazın.


  • @celica daha once yurt disi cikisiniz var mi ?

  • ⭐⭐⭐

    @madmizah, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba,
    Yarın vize görüşmem mevcut. Saat 07:30'da. Arabayla geçmeyi düşüyorum ancak o saatte yakındaki migros, carrefour otoparkları açık mıdır? veya araç bırakmak için tavsiye edebileceğiniz yer var mı?

    Sonuç belli olmuştur şimdi, umarım onay almışsınzıdır🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @madmizah, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba,
    Yarın vize görüşmem mevcut. Saat 07:30'da. Arabayla geçmeyi düşüyorum ancak o saatte yakındaki migros, carrefour otoparkları açık mıdır? veya araç bırakmak için tavsiye edebileceğiniz yer var mı?

    Ses yok red aldı galiba 🥹 sonucuna göre ds160 doldurucam artık bi yaz lütfen


  • @waterman telegram da takip ettiğim kadarıyla orta yaş ve üstü biraz daha ağırlıklı onay var ama tabi redler de var gençlerin red oranı yüksek biraz


Benzer Başlıklar

  • 968
  • 6
  • 47
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum