Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @waterman cevabınız için teşekkür ederim öncelikle . kendisi iran kökenli ve iltica yolu ile gidiyor. Türkiye de geçici olarak Amerika dan kabul gelene kadar ailecek kalıyorlardı. Bu sebepten evlenmemiz şu an onun gitmesine engel maalesef. Gittikten sonraya kalıyor maalesef. Ki iltica durumunda yeşil kart direk veriliyor mu yoksa başka bir belge ile mi bir süre orada yaşıyorlar onu da bilmiyorum.


  • @waterman biz yıllardır vize çıksın diye bekliyoruz millet turist veya kaçak gidip iltticaya başvurup güçlü kanıt eylem fotolarla videolarla 1 yıl sonunda mahkemeye çıkıp greencard hayalini düşünüyor buda güzelmiş.Yoksa durup dururken kimse kimseye 1 yılda yeşilkart vermez.Buda hızlı giriş için değişik bir bakış açısı🤔🤔🤷🏻♀🤷🏻♀️o arkadaşın kız arkadaşı şanslı ama arkadaş bizim gibi beklemek zorunda F2A ile başvurursa farklı bir yöntem bulmalı bence bulurda

  • ⭐⭐⭐

    @rrezzerr, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @waterman cevabınız için teşekkür ederim öncelikle . kendisi iran kökenli ve iltica yolu ile gidiyor. Türkiye de geçici olarak Amerika dan kabul gelene kadar ailecek kalıyorlardı. Bu sebepten evlenmemiz şu an onun gitmesine engel maalesef. Gittikten sonraya kalıyor maalesef. Ki iltica durumunda yeşil kart direk veriliyor mu yoksa başka bir belge ile mi bir süre orada yaşıyorlar onu da bilmiyorum.

    Süreç cok uzun şimdiden bilginize ama izleyeceğiniz yolu şöyle yazabilirim.

    İltica eden bireyler ilk 365 günde ilticaları kabul edildiği anda ilticacı sıfatı ile geçici koruma statüsüne alınırlar. Bu süreçte herhangi bir suça karışmaması, iyi ahlaklı ve yeni ülkesinin kurallarına uyan biri olmalı. 1 yıl dolduktan sonra uscise kalıcı oturum için başvuru yaparlar. Başvuru süreci green cardın basılması ve ülkesine tekrardan dönüp dönmeyeceği incelenir. Eğer kişinin hala hayati tehlikesi devam ettiğine kanaat getirilirse green cardı 10 yıllık olarak basılır. Bu süreçten sonra sizin K1 vizesine başvurup ABD’ye giriş yapmanız gerekir. Evlenip aos işlemlerini yaptıktan sonra da sizin green cardınız basılır. Tabi bu süreçte kız arkadaşınızın maddi yeterliliğinin iyi olması gerekir size sponsor olucak olan kişi o olucak. Tabi ekstra sponsor istemeleri de kuvvetle muhtemel. Burda ki en önemli detay ise sizin de seyahat özgürlüğünüz maalesef kısıtlanmış oluyor. İltica eden biriyle evlenip sizde ABD’ye yerleştiğiniz zaman advance parolee almanız gerekir ve kız arkadaşınızın anavatanı olan İran’a kesinlikle girmemeniz gerekir. Türkiye ile İran’ın sınırları yakın olduğundan dolayı bu konu ile alakalı bi problem yaşanır mı bilemiyorum. Ortalama süreç nerden baksanız 7-8 yılı bulabilir bilginize. Çünkü kız arkadaşınızın ilticasının kabulü,green cardın basılması, bu sırada size sponsor olması, belli bir süreden sonra ABD vatandaşlığına geçiş süreci ve bürokrasi derken temelde zor pratikte imkansız olmayan bir sürece başlamış oluyorsunuz.


  • Arkadaşlar hepinize merhaba , bugün NVC’den eksik evrak talebi aldık. Adli Sicil kaydını istiyorlar. Aslında Ds-260 formunu doldururken e- devletten ingilizce olarak alıp yüklemiştik. Bu durumla karşılaşan veya bilgisi olan var mı ? Bu evrakları yükledikten sonra 45-60 gün arası daha mı bekleyeceğiz ?


  • @waterman eksik bilgi olmaması babında green cardlılar k1 fiancé Başvurusunda bulunamaz.Greencardını alınca istediği ülkeye gider kız arkadaşı burada iltica sürecinde gidemez yalnızca


  • Bu ileti silindi!

  • @gizemaö "Arşiv Kayıtlı" olması gerekiyor. O nedenle problem çıkarmış olabilirler. Bakınız: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html

  • ⭐⭐⭐

    @yasmin982, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @waterman eksik bilgi olmaması babında green cardlılar k1 fiancé Başvurusunda bulunamaz.Greencardını alınca istediği ülkeye gider kız arkadaşı burada iltica sürecinde gidemez yalnızca

    Bilgilendirme için teşekkürler, ABD vatandaşı biriyle evlendiğinde k1e başvurulacağını kesinlikle gözden kaçırmışım. İltica eden bireylerin eşleri de ana vatanlarına dönemiyor diye biliyorum. Tabi diğer ülkelere girişlerde ne gibi bi prosedür var bilemiyorum.


  • @gizemaö, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Arkadaşlar hepinize merhaba , bugün NVC’den eksik evrak talebi aldık. Adli Sicil kaydını istiyorlar. Aslında Ds-260 formunu doldururken e- devletten ingilizce olarak alıp yüklemiştik. Bu durumla karşılaşan veya bilgisi olan var mı ? Bu evrakları yükledikten sonra 45-60 gün arası daha mı bekleyeceğiz ?

    Merhaba.
    Biz de aynı durumu yaşadık. e-devletten İngilizce arşiv kayıtlı adli sicil kaydı yüklemiştik. Eksik evrak talebi gelince, yine e-devletten Türkçe arşiv kayıtlı adli sicil kaydı indirip yükledik ve kabul edildi.
    Maalesef eksik evrakı yükleyince, bekleme süresi baştan başladı.


  • Merhaba, 2015 yılında Amerika da dil eğitimi için gittiğimde nezarete girdim fakat hiç mahkemem olmadı , bu benim için F2A sürecinde engel teşkil ediyor mu ? , ne tür belgeler almam gerekli ?


  • @memol1994 bir polis kaydı işleminiz yok işe bir sorun teşkil etmeyeceği kanaatindeyim


  • @yasmin982 şöyle polis sonuçta beni tutukladı saldı, delil yetersizliği dedi , polis şubesinden belge aldım ve bu bir tutuklama değil gözaltıdır yazıyor , ekstradan belge almam gerekir mi yada engel olur mu


  • Herkese merhaba,
    24.10.22 de NVC ye tüm dosyalarımızı submit ettik ve 03.12.22 de tüm evraklarımızın kabul olduğu bilgisini aldık. Bundan sonraki süreç Ankarada mülakat sanırım, ortalama kaç ayda mülakat gelir şuanki süreç nasıl ilerliyor bilen var mı?
    Bu yolda ilerleyen herkese bol sabırlar diliyorum.


  • @itsmebb f2a ya başvuru tarihiniz neydi acaba kaç ayda ilk onay geldi.


  • @yasmin982 31 Ocak 2021 başvuru tarihimiz. Diğer tüm detayları imzamda görebilirsiniz.


  • @itsmebb şimdi demek istediğim başvuru tarihi ayrı ilk noa1 onayı ayrı sizin başvurunuz 31 ocak ilk onayınız Ekim mi ben temmuzda başvurdum ama 2 ay sonra 2 kez güncelleme oldu.noa 1 oluyor.uscisin son onayından sonra yani noa2den sonra nvcye geçiyor dosya diye biliyorum.Yanlışmıyım bilemedim.Daha diğer aşamalara geçemediğim için başkalarının bilgileriyle bilgilendim.


  • @MYusuf
    Cevabınız için teşekkürler. Belgeyi Adliyeden kırmızı mühürlü aldım. Umarım kabul ederler. Bekleme sürecinin yeniden başlaması biraz sinir bozucu.


  • @gizemaö Qr kodu oluyomu adliyeden alınca


  • @cokbekledik86 Qr kodu yok kırmızı mühürlü. E devletten Qr kodlu adliyeden kırmızı mühürlü olarak istemişlerdi. Avukatımızın yönlendirmesiyle yaptık.Yüklediğimiz belge Qr kodlu mu olmalı ?


  • Arkadaşlar boşanmış ve sicil kaydı olanlar için isteniyor onlar kendinize iş çıkarmayın e-devletten alın gidin adli sicil kaydını kabul ediyorlar türkçe olsun orijinal evrak istiyorlar mulakatı yabancılar yapsada arkada evrakları kontrol eden türk memur var.
    Zaten ds-260 formunda ne yüklediyseniz onu istiyorlar extradan birşey istemiyorlar evrakla uyumsuz kanıt belgeyi kontrol ediyorlar yüklediğiniz evraktan farklı birşey götürürlerse çelişkili olduğunu düşünüp apye uzatıyorlar.Ds-260da ne yüklediyseniz evrak olarak onu alın götürün inşaallah hiç problem çıkmadan mülakatlarınız güzel geçer onayı hemen alırsınız.Darısı başımıza AMİNNNNN 🤲🏼🤲🏼🤲🏼


Benzer Başlıklar

  • 116
  • 2
  • 11674
  • 974
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum