DV2024 Sohbet Odası
-
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@abrakadabra statüsünün düşmesinden ziyade bir yokluk ülkesi haline geldiği için insanların kaçma riskini ortadan kaldırmak istiyorlar sanırım o yüzden bu şekilde... green card başka birşey mesela baştan ben orada yaşamak ve orada yeni bir hayat kurmak istiyorum diye beyan ediyorsun ve bu onlara göre son derece dürüst bir şey... ama yok ben dil için gidicem yok ben iki sene çalkışıcam yok ben ailemi ziyaret edicem diyince burada malım mülkünde olsa disksin onlar için ve çok haklılar bence... bizim ülkenin durumuna bak bir rus arkadaşım oldu kısa süre önce Chef buraya gelmiş askere alıyorlar diye kaçmış resmen neden türkiye dedim en kolay buraya giriliyor dedi gönül isterdik i başka bir avrupa ülkesine gitmek ama almıyorlar dedi... ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten..
Statüsü düşürüldü derken, kendi ülkemiz tarafından düşürüldü demek istemiştim :)
Yani kendi kendimize biz yaptık bunu :D -
@debbieLA77 1-2 ay sonra poposuna vura vura kaçar burdan :D tabi çok parası varsa o ayrı yoksa cidden çekilecek memleket değil :)
-
@yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Bugün J-1 dan arkadaş red yedi yine
biraz moral bozmak gibi olacak ama maalesef onla birlikte 5 arkadaşı ve bir kaç tane daha dil okulundan redler gelmiş şaka gibi
Kaldık çıkamıyoruz ülkeden :D -
@SUAT-GUNAY Aynı durumdayız. :) Erteleyip duruyoruz, bakalım nereye kadar.
-
@SUAT-GUNAY Ne kadar çok tanıdığı varmış içimizdeki Amerikalıların. Arkadaş sanırım durumu Arjantin ile karıştırmış. :)
-
@Programmer hocam keşke dediği doğru olsa.
vallahi ilk 10'da olmasam da, ilk 50'ye rahat girerdim :)ben bu tip insanlarla konuşmayı devam ettirmiyorum. onlar yüzünden değil, kendime güvenemiyorum bu mallıkları duyunca, Allah yarattı demeden kafa göz girerim diye :)
-
@SUAT-GUNAY 2 senedir benim taktikte böyle :)
-
@debbieLA77 Sponsor olma işlemi pek kolay bir işlem değil, genelde hiç tanımadıkları birine zaten sponsor olma riskine girmiyorlar özellikle aşçılık sektöründe. Çok üst düzey yetenekleriniz yoksa adam neden sponsor olma zahmetine gireyim burada aradığım elemanı buluyorum zaten diyor. Siz yine de şansınızı deneyebilirsiniz tabii
-
@Emre-Kurtulmuş hocam oldu ki sponsor olması için X bir şirketi ikna ettik konsolosluk neye göre karar verecek ? Prosedür nedir bu konuda
-
159 gün kaldi :D
-
@yenihayaletadam sponsor olmak o kadar değil çünkü sponsor olan şirketin harcayacağı başvuru için ücretler var. Aynı zamanda o şirketin bazı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Yıllık kazanç çalışan kişi sayısı gibi seni alacağı pozisyon için önce amerika içinde ilan yayınlıyor. Eğer amerika içinde başvuru yapan yoksa ozaman seni sunuyor bu kişiye ihtiyacım var diye.
-
@yenihayaletadam tam iç yüzünü bilmiyorum ama dışarıdan bakıldığında hangi vize türü ile amerikaya giderlerse bunlar geri ülkelerine dönmez, statü değişikliği yaparlar düşüncesiyle red veriyor olabilirler. belkide bilmiyorum bir varsayım, bundan 5-7 yıl önce başvurup onay alabilirlerdi gibi. iyi niyeti kötüye kullanma olabileceğini düşünüyor olabilir konsolosluk.
-
-
@ayvalik10 anladım abi bu sıralar sponsor olaylarını çok duymaya başladım dedim eğer bu kadar kolaysa yapalım bizde şansa resturant sahibi olan birisi ile tanıştım geçeyim hemen diyecektim :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
linkin ilk sayfasında bir tablo var orada kriterler var.
-
@yenihayaletadam Detaylara linkten erişebilirsiniz Employment Based GreenCard
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@yenihayaletadam sponsor olmak o kadar değil çünkü sponsor olan şirketin harcayacağı başvuru için ücretler var. Aynı zamanda o şirketin bazı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Yıllık kazanç çalışan kişi sayısı gibi seni alacağı pozisyon için önce amerika içinde ilan yayınlıyor. Eğer amerika içinde başvuru yapan yoksa ozaman seni sunuyor bu kişiye ihtiyacım var diye.
Küçük bir düzeltme yapayım, "ABD içinde başvuru yapan yoksa" değil de "ilan süresince o pozisyona uygun aday bulunamazsa" eğer sponsorluk yoluna gidilip personel alımı yapılıyor.
Bunun yanında bahsettiğiniz gibi daha birçok etken var çalışan sayısı, ciro vs. gibi. -
green card çıkma ihtimali bu sene 1 milyon kişi başvursa 3-4 bin arası kişiye çıksa her 300 kişiden 1 ine çıkıyor yani %0.33 sizce olasılık bu kadar olur mu bu sene yoksa daha mı yüksek olur?
-
@goldendragon 1 milyon olmaz herhalde ya ? Olurmu ? :))
-
@goldendragon, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
green card çıkma ihtimali bu sene 1 milyon kişi başvursa 3-4 bin arası kişiye çıksa her 300 kişiden 1 ine çıkıyor yani %0.33 sizce olasılık bu kadar olur mu bu sene yoksa daha mı yüksek olur?
Başvuru sayısı 1 milyon olabilir, ben de o civarda olacağını düşünüyorum.
Ancak, geçerli başvuru sayısı ise yarısı olur ancak 500.000 civarında kalır.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
50
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum