Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Vatandaslik sureci

• Merhabalar, daha once soruldu ver gormedi isem kusura bakmayin. Green Card kazananlar , ABDye yerlestikten 5 sene sonra vatandaslik basvurusunda bulunabiliyor, benim daha onceden hatirladigim bir durum var, soyleki 5 seneyi doldurmadan, ABdye giristen sonra kesintisiz 3 sene kalirsaniz , bu 3 senenin sonunda da vatandaslik icin basvuru yapilabilir, bu dogru mu ?. GC cekilis yoluyla kazanildi, evlilik degil. Eger bu dogru ise, farzi misal bu 3 sene icerisinde 15 ya da 30 gun icin ABD disinda bulunuldu ise, bu sureci etkiler mi ? Tesekkurler .

• @cnpist, içinde söyledi: Vatandaslik sureci

Merhabalar, daha once soruldu ver gormedi isem kusura bakmayin. Green Card kazananlar , ABDye yerlestikten 5 sene sonra vatandaslik basvurusunda bulunabiliyor, benim daha onceden hatirladigim bir durum var, soyleki 5 seneyi doldurmadan, ABdye giristen sonra kesintisiz 3 sene kalirsaniz , bu 3 senenin sonunda da vatandaslik icin basvuru yapilabilir, bu dogru mu ?. GC cekilis yoluyla kazanildi, evlilik degil. Eger bu dogru ise, farzi misal bu 3 sene icerisinde 15 ya da 30 gun icin ABD disinda bulunuldu ise, bu sureci etkiler mi ? Tesekkurler .

Sayin@cnpist, vatandasliga daha kisa surede basvuru yollari vardir, ama bunlar sadece ozel durumlari kapsar. Ornegin ABD vatandasi esin yurtdisinda gorevlendirilmesi gibi veya askeri vatandaslik gibi. Genelde vatandaslik icin yesil karti aldiktan sonra bes yil gecmesi gerekir, vatandas ile evlilik yolu ile alininca bu sure uc yildir.

• Tesekkurler

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E2 Vize Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    337 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

3
    0 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • 0 Oy
    5 İleti
    370 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @iceice, içinde söyledi: 2 kere Re entry Permit alan kisinin Vatandaslik basvuru sureci Merhaha Muslu Hukuk Buro Yetkilileri, 26/06/2013 tarihinde green cardimi aldim ve isim geregi Turkiye de ikamet etmeye devam ettim bu arada re entry permit alarak sorun yasamak istemedim. 1 ci re entry permit 26/06/2014 - 26/06/2016 2 ci re entry permit 27/06/2016 - 27/06/2018 2ci re entry permit suresi bitmeden yaklasik 6 ay once yani 20/12/2017 tarihinde Amerika ya giriş yaptım ve bu tarihten itibaren Amerika da yasiyorum,calisiyorum ve duzenli vergilerimi oduyorum. Vatandaslik icin arastirma yaptigimda Chapter 4 de re entry permit alan kisiler icin soyle bir ornek hesaplama yontemi gordum. Chapter 4 “Continuous Residence” Example • An applicant became a Permanent Resident on January 1, 1994. • She lived in the United States for 3 years, then returned to her native country for 1 year and 3 months. • She got a Re-entry Permit before leaving the United States so that she could keep her Permanent Resident status. • The applicant re-entered the United States with Permanent Resident status on April 1, 1998. Question: When is the applicant eligible for naturalization? Answer: On April 2, 2002, 4 years and 1 day after she returned to the United States. The last 364 days the applicant was out of the United States count toward her time as a Permanent Resident in “continuous residence,” but the 3 years in the United States before leaving do not.'''''' Bu ornege gore vatandaslik icin hangi tarihte muracaat etmem gerekir giris yaptigim tarih olan 20/12/2017 + 4 yil 1 gun yani 21/12/2021 mi yoksa 2ci re entry per mit bitis tarihi olan 27/06/2018 + 4 yil 1 gun yani 28/06/2022 mi ? Ayrica bu tarihlerden 90 gun once basvurma opsiyonu re entry permit aldigim icin gecerli olacak mi? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Sayın @iceice, Türkiye’de ikamet edip çalışırken reentry permit almış olmaniz yeşil kartınızı tehlikeye girmekten kurtarır. Ancak vatandaşlık acısından ABD’de daimi oturma durumu da gerekir. Bu bolüme bakmanızı tavsiye ederim. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 ABD dışında 6 aydan fazla kaldığınızda kasisinizin daimi oturma durumunu ihlal etmiş olma ihtimali vardır. Bu nedenle vatandaşlık başvurunuzun ret edilme durumu olabilir. Teşekkürler.
  • Vatandaslik basvurusu ardindan bosanma ve update

4
    0 Oy
    4 İleti
    262 Bakış
    U
    Evet, Muslu Hukuk Burosu'nun verecegi cevaplari merak ettigim icin bu bolume yazdim. Kendilerinin yanitsiz birakmayacagina eminim. Yine de cok tesekkur ederim, cok incesiniz. Sevgiler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k