Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Vatandaslik sureci

• Merhabalar, daha once soruldu ver gormedi isem kusura bakmayin. Green Card kazananlar , ABDye yerlestikten 5 sene sonra vatandaslik basvurusunda bulunabiliyor, benim daha onceden hatirladigim bir durum var, soyleki 5 seneyi doldurmadan, ABdye giristen sonra kesintisiz 3 sene kalirsaniz , bu 3 senenin sonunda da vatandaslik icin basvuru yapilabilir, bu dogru mu ?. GC cekilis yoluyla kazanildi, evlilik degil. Eger bu dogru ise, farzi misal bu 3 sene icerisinde 15 ya da 30 gun icin ABD disinda bulunuldu ise, bu sureci etkiler mi ? Tesekkurler .

• @cnpist, içinde söyledi: Vatandaslik sureci

Merhabalar, daha once soruldu ver gormedi isem kusura bakmayin. Green Card kazananlar , ABDye yerlestikten 5 sene sonra vatandaslik basvurusunda bulunabiliyor, benim daha onceden hatirladigim bir durum var, soyleki 5 seneyi doldurmadan, ABdye giristen sonra kesintisiz 3 sene kalirsaniz , bu 3 senenin sonunda da vatandaslik icin basvuru yapilabilir, bu dogru mu ?. GC cekilis yoluyla kazanildi, evlilik degil. Eger bu dogru ise, farzi misal bu 3 sene icerisinde 15 ya da 30 gun icin ABD disinda bulunuldu ise, bu sureci etkiler mi ? Tesekkurler .

Sayin@cnpist, vatandasliga daha kisa surede basvuru yollari vardir, ama bunlar sadece ozel durumlari kapsar. Ornegin ABD vatandasi esin yurtdisinda gorevlendirilmesi gibi veya askeri vatandaslik gibi. Genelde vatandaslik icin yesil karti aldiktan sonra bes yil gecmesi gerekir, vatandas ile evlilik yolu ile alininca bu sure uc yildir.

• Tesekkurler

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• CP surecini AOS'a cevirmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    309 Bakış
    B
    Sayin Muslu, Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Izninizle sizin de bahsettiginiz bi kac nokta icin daha sorularim olacak. 1- "Ogrenci vizesi ile gelmesi uygun olur." Ancak esimle CP surecine basladik. Suan immigrant surecinde oldugun icin ogrenci vizesi alma ihtimali bulunuyor mu? 2-B2 ile "AOS vize statusu icinde yapilmasinda sorun olmaz" derken I-94 de yazan sureden once basvuru yapilmasi yeterli midir? Basvuruyu yapmak ve Notice of Actionu almak I-94 suresi gecse bile ABD de kalmayi sagliyor mu? Yoksa ABD kalma suresinin uzatilmasi icin ayrica bir talepte bulunulmasi gerekir mi? 3-CP yi AOS a cevirmek icin sadece I-485 i ek olarak gondermek yeterlidir diye anliyorum. I-130 ile ilgili herhangi bir duzenlemeye ihtiyac bulunmuyor. Dogru mudur? 4-Son olarak Florida'da yasiyorum. Sanirim ortalama AOS icin 16 aylik bir surec gozukuyor. AOS basvurularinda, seyahat ve calisma izinlerinin onden onaylanma ihtimali var (COMBO card) diye biliyorum. Surec tam olarak tamamlanmasa bile esimin doktoraya devam edebilmesi icin calisma izninin onaylanmasi yeterli midir? iyi calismalar
  • Vatandaslik basvurusu ardindan bosanma ve update

4
    0 Oy
    4 İleti
    262 Bakış
    U
    Evet, Muslu Hukuk Burosu'nun verecegi cevaplari merak ettigim icin bu bolume yazdim. Kendilerinin yanitsiz birakmayacagina eminim. Yine de cok tesekkur ederim, cok incesiniz. Sevgiler
  • Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

3
    4 Oy
    3 İleti
    571 Bakış
    goodluckG
    Cevabiniz icin tesekkur ederim
  • Vatandaslik Sureci Hakkinda

2
    0 Oy
    2 İleti
    296 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ecemari, içinde söyledi: Vatandaslik Sureci Hakkinda Merhabalar, Ben vatandaslik basvuru sureci hakkinda aklima takilan bir durum var. 2014 senesinden beri Green Card sahibiyim, eylul ayinda vatandasliga basvuracagim. Is sebebiyle 1 ay once Florida eyaletine tasindim ancak bundan once hep Ohio'da ikamet ediyordum, banka hesabim vs. hala orada. Vatandaslik basvurusunu Ohio uzerinden yapmam mumkun mu? Zaman ayirdiginiz icin simdiden tesekkurler! Sayın @ecemari, Resmi ikametgâhınız neresi ise başvuruyu oradan yapmanız gerekecektir. Eğer ikametgâhınızı değiştirmedi iseniz Ohio’dan başvurabilirsiniz ancak işlemler uzun sürdüğü için muhtemelen başvurunuzu Florida’ya transfer etmeniz gerekecektir. Bütün işlemler ve iletişim için güvenebileceğiniz bir adres vermeniz gerekecektir. Ayrıca son üç veya beş yılın vergi beyanları da gerekecektir. Adres değişikliklerini bildirmeniz gerekmektedir. Online vatandaşlık başvuruları daha çabuk ilerlemektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k