Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

GreenCard Evlilik Süreci


  • Evlilik
    greencard evlilik
    Türkiyede evlenip abd ye gelmek


  • Merhaba.

    2017 kura sonucunda greencard hakkı kazandım. bu güne kadar 4-5 defa abd ye geldim. burada şirket kurdum. fakat hep kısa süreli kaldım şimdiye kadar. son gelişimde 2 aydır buradayım sanırım 2 ay daha kalacağım.
    Türkiyeye döndüğümde düğünümüz olacak. eşim ile buraya nasıl gelebilirim. en mantıklı yolu nedir? eşime turist vizesi alıp burada evlenmek gibi fikirler geliyor. hangi yol sağlıklı olur sizce.
    şimdiden teşekkürler.

    volkan a.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci

    Evlilik
    greencard evlilik
    Türkiyede evlenip abd ye gelmek

    @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci

    Merhaba.

    2017 kura sonucunda greencard hakkı kazandım. bu güne kadar 4-5 defa abd ye geldim. burada şirket kurdum. fakat hep kısa süreli kaldım şimdiye kadar. son gelişimde 2 aydır buradayım sanırım 2 ay daha kalacağım.
    Türkiyeye döndüğümde düğünümüz olacak. eşim ile buraya nasıl gelebilirim. en mantıklı yolu nedir? eşime turist vizesi alıp burada evlenmek gibi fikirler geliyor. hangi yol sağlıklı olur sizce.
    şimdiden teşekkürler.

    volkan a.

    Sayın @NakloW ,
    Nişanlınızla Türkiye’de düğün yaparsanız ve resmen evlenirseniz esiniz turist vizesi ile ABD’ye giremez. Nişanlınız ABD’ye ,halen nişanlı iseniz, nişanlınız olarak gelebilir ancak o zaman 90 gün içinde ABD’de evlenmeniz gerekir. Nişanlınız ABD’ye başka bir vize ile gelebilir ve burada evlenebilirsiniz (bunu detaylı açıklamak gerekir çünkü girişte göçmen niyeti olmadığını göstermek gerekebilir).Türkiye’de evlenirseniz, esiniz ABD’ye sadece konsolosluk yolu ile başvurarak ABD’ye gelebilir. Vize bülteninde bu F2 A kategorisi olarak geçer. Bu kategori su anda bekleme suresine tabii değildir. Nişanlınız ABD’de olsa idi ve bu ay evlense idiniz nişanlınız için bütün bu ay içinde statü değişikliği ile yeşil karta başvurabilirdiniz. Bu durumlarda önemli olan diğer konu esinize yeşil kart çıkana kadar sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermektir. Çünkü bu süreçte seyahat özgürlüğünüz kısıtlanmaktadır. Size uygun olacak en mantıklı yolu belirlemek için öncelikle sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermeniz gerekir. Size tavsiyem esinizle beraber bir göçmenlik avukatı ile görüşmeniz ve sureci ve bütün opsiyonlarınızı anladıktan sonra nerede evleneceğinize karar vermeniz olur. İkinizin de surece başlamadan önce süreçle ilgili bilgi sahibi olmanız ve seyahat özgürlüğü kısıtlamaları ile ilgili hemfikir olmanız çok önemlidir. Ayrıca alacağınız bazı kararlar opsiyonlarınızı ortadan kaldıracaktır, örneğin Türkiye’de evlenmek gibi.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • Greencard başvuruda eksik bilgi

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    282 Bakış
    U
    @Claudia-J-Muslu Cevabınız için öncelikle teşekkür ederiz. Peki, bu konuda kötü niyet olmadığını, kasıtlı gizleme olmadığını, DS260'a da eklediğimi, 10 yıllık evli olduğumuzu evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneği ve fotoğraflarla kanıtlayıcı belgelerle sunacağımı, sadece başvuru esnasında aceleden atladığımı belirten KCC' ye şimdiden bir mail göndersek yada konsoloslukta mülakatta belirtsek, yine de kesin diskalifiye olurmuyuz, hiç şansımız yokmu, çünkü yukarıda belirttikleri yazıda (your case may be disqualified.) yazıyor, bu belki diskalifiye olursunuz anlamına gelmiyormu, bu konuda örnek bir durum yaşanmışmıdır acaba, yani kesin diskalifiye olma durumumuz varsa mülakat tarihi alsak bile hiç vize mülakatına gidip boşuna masraf yapmayalımmı, yoksa küçük bir şansımız varsa bile mülakata gidip şansımızı deneyelimmi, çünkü 4 yıldır başvuruyoruz ve kazanmış olmamızın şansını bu şekilde kaybetmiş olacaksak çok üzüleceğiz, tabi yine yeni çekilişlere katılıp şansımızı deneriz, ancak kazanmışken bu şekilde kaybetmek çok üzecek. Cevabınız için şimdiden tekrar teşekkür ederiz.
  • 0 Oy
    12 İleti
    880 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysmguller, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci @Claudia-J-Muslu Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.merak ediyorum ben ve kızım bu bekleme sürecinde turist vizesine başvurabilirmiyiz ve bu başvuru EB5 vizemizi olumsuz etkiler mi ? Teşekkürler 🙏 Sayin@ysmguller, bizim tavsiyemiz once turist vizesi onayi aldiktan sonra EB-5e basvurmaktir. Ancak sizde zaten EB5 basvurusu yapildigi icin duruma bakmakta yarar olacaktir. EB-5 gocmen vizesi oldugu icin turist vizesi almak istediginizde bunu neden istediginiz ve ABDye giderseniz doneceginize emin olmak isteyeceklerdir. Turist vizesinden olumlu yanit almama ihtimaliniz yuksektir. Biz durumunuzu inceleyip ABD ve TC ile baglariniza baktiktan sonra size genelde basvurun veya basvurmasaniz daha iyi olur gibi bir degerlendirmede bulunuyoruz. Bilginize sunar mutlu yillar dilerim.
  • EB Vizesi ve Süreç

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    296 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @uyelken, içinde söyledi: EB Vizesi ve Süreç Merhaba, Amerika'da kurduğum bir startup'um var. EB vizesi ile greencard alıp işimi yürütmek istiyorum. Şuanda halihazırda turist vizem de var. Yüksek lisansımı yaptım doktora eğitimime devam ediyorum. Daha önceden şuan çalıştığım alanla ilgili dünya genelinde öğrenci yarışmalarına katıldım dereceler aldım, ek olarak Amerika konferanslarında akademik makaleler yayınladım. EB1 vizesine başvurabileceğimi düşündüm ancak riskli olabilir gibi geldi. Onun yanında EB3 vizesine başvurmak istersem de ordaki firmamın sanırım benim adıma başvuru yapması gerekiyor. Ek olarak da oranın işsizlik verilerini sunması ve bana daha yüksek maaş verebileceğini göstermesi gerekiyor. EB-3 ile devam edilmesi gerekse firmanın mali gücünü nasıl göstermesi gerekiyor ve bunun yanında bu işsizlik verilerinin lehime olması çok zor bir durum mu? Son olarak bu süreçleri bir avukat yardımıyla yürütmenin maliyeti ne oluyor? Sanırım 15 gün içinde sonuçlanması için hizmet de alınabiliyor konsolosluktan bu süreç genelde 15 günde sonuçlanabiliyor mu bu şekilde yapıldığında. Teşekkürler Sayın @uyelken, EB1 kategorisinin de türleri vardır. Buraya bakabilirsiniz. https://www.instagram.com/p/CWWLmGBv5OB/ EB-3 icin ise sirketin belli bir maaşı size verebileceğini kanıtlaması gerekiyor. Şirketin yıl sonu kar/zarar raporu bunun icin gösterilebilir. Bazi vize kategorilerinin başvuru sonuçlarını 15 günde alabilirsiniz. Bunun için 15 günde sonuçlanan premium processing başvurusu yapılabilir. Bu başvuru sadece belli vize türleri için yapılabilir. Buradan detaylara bakabilirsiniz. Bunun için genelde ekstradan bir 2500 USD vermek gerekir. https://www.uscis.gov/i-907 Avukatlık maliyetleri serbest piyasa ekonomisi sistemi içinde her avukat tarafından belirlenir. Bu maliyet değişecektir. Teşekkürler.
  • bosanma sonrasi DV sureci

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    -3 Oy
    3 İleti
    311 Bakış
    C
    @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler :D ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum