@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@yenihayaletadam şaka gibi olay karamsar olmamak elde değil.
-
@cemyaman üzülerek maalesef öyle gibi duruyor. Tamamen oraya hazırlanıp gitmek lazım güzel bir hikaye yazılması lazım. Güzel bir hikaye yazılırsa bence kriterlerden daha etkili oldupunu düşünüyorum.
-
@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
??!!
siyasal islamcılardan herşeyi bekleyin. şeytanın aklına gelmeyecek şeyler bunların aklına gelir.
-
@waterman Biraz da ABD de mühendislik yapma fırsatı bulurum umarım.İyi dilekleriniz için teşekkürler. umarım herkes için sonuç ne olursa olsun iyi birşeye sebep olur

-
Gün geçtikçe Amerikaya gitmemiz zorlaşıyor, umarım yakında türkiye kontenjanı kapanmaz şu kaçaklar ve ilticalar yüzünden. elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz...
-
@Erkand 50 bin kişiyi bulacağını sanmıyorum son 5 yıl içince Amerika'Ya Türkiye'den göç olduğunu. Şu an cidden bir yandan mutlu oluyor insan vize verilmiyor diye çünkü gerçekten çoğu kişi kaçak kalmak için gitmeye çalışıyor. Diğerlerini tenzih ederim. Çünkü bakarsan çekilişe katılamayan ülkeler çoğunlukla güney Amerika ve bazı Asya ülkeleri oluyor.
-
@crazycells cevabınız için tşkler.

-
@tolgasatir vallahi konuyu bilmiyorum ama vize almak için bunların olması sadece ihtimali yükseltir. vize almayı kesinleştirmez. abd ye giden ve dönen kişi alamadı ama işsiz birisi vize aldı. yani tamamen hikaye önemli
-
iyi akşamlar arkadaşlar... o zaman buraya vize hikayeleri diye bi başlık açalım
görüşmeye giden arkadaşlar yararlanır 
-
@denizci10 hocam merhaba bende 1 yıllık pasaportum var örnek veriyorum vizeye başvurdum ve aldım bir yıl sonra pasaport ile vize iptal olur mu yeni pasaportta da devam eder mi?
-
@yenihayaletadam tabii ki de devam eder. yeni pasaport ile eski pasaportunuzu beraber taşıyacaksınız sadece o kadar
-
@denizci10 teşekkür ederim sağolun
-
@Emre-Canpolat j1 vizesi ile çalışabilirsiniz eğer illaki göçmenlikle olmayacaksa. Bir arkadaşım 2 gün önce mühendislik stajı için j1 vizesinden onay aldı. Saatlik ücreti de başlangıç için gayet iyi. Benim sponsorumun iş listesinde mühendislik stajı gördüm. Biraz araştırmanızı tavsiye ederim.
-
@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
iyi akşamlar arkadaşlar... o zaman buraya vize hikayeleri diye bi başlık açalım
görüşmeye giden arkadaşlar yararlanır 
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
-
@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@denizci10 daha iyi bilgi verir ama , bana söylediklerini özetlemek gerekirse
- aile olmak; evli çocuklu olmak büyük avantaj.
- İş geçmişinin fazla olması; son iş yerinde uzun süreli çalıştıysan geri dönme ihtimaline daha yüksek bakıyorlar.
- Schengen vizeleri ; giriş çıkış için kullanılmış olacak.
- Daha önce Amerika ya giriş çıkmış yapmış olmak büyük etken diyorlar.
- Vizesiz de olsa giriş çıkış olması da iyi bir etken
- Tapu ve Araba Ruhsatı ; geri dönmeniz için sebepler.
Bende bunların hiçbiri yok

-
@kugutex E bir çoğumuzdan çok çok daha şanslısınız o zaman en azından bir ayağınız ABD'de diyebiliriz
İnşallah bize de nasip olur. Bakalım 
-
Sevgili adminler. Daha önce ABD dil okulları ile ilgili bir araştırmam olmuştu. Ücretler, süreçler vs. Özellikle NJ ve LA için. Forum içerisinde paylaşmayı düşünüyorum. Tecrübesi olan ya da taze bilgisi olanlar da eklemeler ve düzeltmeler yaparak katkıda bulunabilir.
Uygun bir başlık ön görürseniz oraya direkt paylaşayım. İyi yol gösterebilir diye düşünüyorum. Selamlar @crazycells @gucarslan -
171 gün... vay be zaman akip gidiyor

-
@eyuphanyl teşekkürler fikriniz için. Aslında bir yandan linkedn üzerinden ş başvurusu da yapıyorum ama sponsor bulma imkanım olmadı. Çalıştığım alan da abd de epey yüksek bir pazar aslında. elektrik elektronik mühendisiyim 3 senedir spesifik olarak endüstriyel otomasyon ve yazılım-robotik alanında çalışıyorum. fakat dediğim gibi sponsor bulma işini ya ben beceremedim yada hakikaten düşük bir ihtimal
-
@Lossantosdy inşallah sana da çıkar ama sen yinede çocuk sahibi olmak için bekleme, sonuçta biyolojik saat beklemiyor. yinede en iyisini sen bilirsin hakkında hayırlısı olsun.
Benzer Başlıklar
150
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum