Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ecom anladım çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏🏻

• @cokbekledik86 böyle gitmeyeceği aşikar. Ocak sonrasında bu sayı bizim lehimize artacaktır.

• @ecom selam, bende hayat kurtarıcı bir bilgi vereyim sizlere boşanma evrakını temin etme aşamasında.

kendim de dahil bir cok kişinin yaşadıgı sorun şu;

eğer kişi ornek veriyorum 10 sene once ankarada boşandıysa,ve suan istanbulda ikamet ediyorsa istanbuldaki nöbetçi aile mahkemesinden gidip kararını alamıyor... karar talep dilekçesi oluşturuyorlar orada bir suru koşturmaca harç yatırma vs vs, ve ptt ile dilekçenizi gonderıyorlar ankaradakı adlıyeye, onlarda kararınızı aslı gıbıdır dagasıyla sızın kayıtlı adresınıze postalıyor, abartmıyorum surec en az 20 gun sürer. ve yaptıgınız harc masrafı ve gıdış gelış masrafı aşağı yukarı 200 tl falan bulur....

ANCAK, BU MAHKEME KARARLARINI ALMANIN KOLAY BI YOLU VAR, ODA ŞU;
    https://www.eapostil.gov.tr/basvuruIslemleri/basvuru SİTESİNE GİRİN E DEVLETİNİZLE GİRİŞ YAPIN, BURADAN BOŞANMA EVRAKINIZI (YADA HERHANGİ BİR MAHKEME KARARINIZI) APOSTİLLİ ŞEKİLDE EVİNİZE GONDERİYOR İLGİLİ ADLİ MAKAM, HEM APOSTİLLİ GELİCEK HEMDE SUAN ICIN KARGOSU DAHİL 60 TL GİBİ BİR ÜCRETİ VAR. AYRICA NUFUS KAYIT ORNEGI DE APOSTILLI OLARAK TALEP EDİLEBİLİYOR. (NOT: BOŞANMA KARARINIZIN DOSYA/ESAS NUMARALARI NUFUS KAYIT ORNEGINIZDE YAZILI OLUYOR, APOSTIL EVRAK TALEBI YAPARKEN DOSYA NUMARANIZI ORADAN BAKIP DIKKATLICE YAZIN)

BENI EN COK UGRASTIRAN GİDİP ADLİYEYE DİLEKÇE VERİP O KATTAN DIGER KATA KOŞTURMACA BÖLÜMÜYDÜ, BİDE HARÇ YATIRMA DURUMU VEZNEYE GIT VS VS:) UMARIM HAYAT KURTARICI OLUR BIR COK KİŞİ İÇİN.

• Arkadaslar I-797C, Notice of Action belgesi ulasti USA adresime ödediğimizi sanmıştım ama 220 USD Fee ödememişiz. Eşim USCİS hesabına girerek online ödeme yaptı ama websitesi receipt vermeden hata verdi. Ama eşimin banka hesabında 220 usd charge edildi. Bu durumda ne yapmamız gerekli? USCİS call centeri arıyoruz ama sürekli otomatik cevaplama karşılıyor bizi. Ödendiğini nasıl anlayabiliriz? Ne yapmamızı önerirsiniz? 60 günü geçti USA girişim Green cardım bu sebepten hala ulaşmamış.

• Bosanma karrinizi Uyap üzerinden ücretsiz de alabilirsiniz. Bu kadar teferruata gerek kalmadan.

• Screen Shot 2022-11-08 at 16.37.29.png
    Uyap Vatandaş Portal’da Imza-Kaşe – aslı gibidir mühürü veya E İmzalıdır ibaresi maalesef yok. Sayfa bomboş düz imzasız bir çıktı, I130 Ve/Veya Uscıste İmzasız mühürsüz bi evrak kopyasının Kabul Edilmeme Olasılıgı Cok Yuksek, İmzasız Kaşesiz Gondermek En Az 2-3 Ay Zaman Kaybı Rıskı Barındırır, Formda Okudugum Kadarıyla Hep Bu Ayrıntılar Yuzunden Surecleri Uzamış Kişilerin, Mahkeme gerekçeli kararları ve buna benzer mahkeme Evrakları geçerlilik Suresi hiç bitmeyen (Omur Boyu Kullanılabılecek) evraklardır, Bence Online Olarak talepte bulunulup ,Apostil Yapılıp Klasorunuzde ıslak ımzalı gerçek kopya olarak herzaman Bulundurulması Gereken Bır Evrak, Rfa Alsanız Bu Yuzden, Apostil Ve Mahkeme Dosyası Talep Etseniz Eve Gelmesi 10-20 Gun, Toplamda 4 Ya Yakın Zaman Kaybı Olabılır, Bence Değer Mi Riske?Bence Değmez. Zaten En Ufak Bir Hata Gorsunler Evrak Talebinde Bulunuyor İmmigration Offıcer Lar.
    Kaldı ki hiç bi şekilde sorun yaşamasanız bile konsolosluk gorusmesınde yukledıgınız evrakların orjinallerini yanınızda getirmenizi istiyorlar, ya o aşamada bu ımzasız kaşesiz olan karar çıktısını kabul etmezlerse, bence risk fazla yinede taktir başvuru sahiplerinin elbette.

image.png

• RFA yazmışım, RFE olacak o pardon.

• Arkadaşlar ben bugün gittim ve gerekçeli karara ek olarak böyle bir kağıt yazıp verdiler ayrıca gerekçeli kararın tüm sayfalarında da aynı mühür ve imza var. 13 TL gibi bir ücret ödedim. Eğer elinizde gerekçeli karar varsa onun üzerine, yoksa ek 4 TL alıp çıktısını veriyorlar size ama vezne ile bu birim arasında 5 kat var in çık in çık yapıyorsunuz bir kaç defa (Anadolu Adliyesi için). Ayrıca Nüfus kayıttan gidip eski boşanmamı gösteren Formül B belgesi de aldım daha garanti olması için.
    Adsız.png

• .........................

• @uguran, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Screen Shot 2022-11-08 at 16.37.29.png
    Uyap Vatandaş Portal’da Imza-Kaşe – aslı gibidir mühürü veya E İmzalıdır ibaresi maalesef yok. Sayfa bomboş düz imzasız bir çıktı, I130 Ve/Veya Uscıste İmzasız mühürsüz bi evrak kopyasının Kabul Edilmeme Olasılıgı Cok Yuksek, İmzasız Kaşesiz Gondermek En Az 2-3 Ay Zaman Kaybı Rıskı Barındırır, Formda Okudugum Kadarıyla Hep Bu Ayrıntılar Yuzunden Surecleri Uzamış Kişilerin, Mahkeme gerekçeli kararları ve buna benzer mahkeme Evrakları geçerlilik Suresi hiç bitmeyen (Omur Boyu Kullanılabılecek) evraklardır, Bence Online Olarak talepte bulunulup ,Apostil Yapılıp Klasorunuzde ıslak ımzalı gerçek kopya olarak herzaman Bulundurulması Gereken Bır Evrak, Rfa Alsanız Bu Yuzden, Apostil Ve Mahkeme Dosyası Talep Etseniz Eve Gelmesi 10-20 Gun, Toplamda 4 Ya Yakın Zaman Kaybı Olabılır, Bence Değer Mi Riske?Bence Değmez. Zaten En Ufak Bir Hata Gorsunler Evrak Talebinde Bulunuyor İmmigration Offıcer Lar.
    Kaldı ki hiç bi şekilde sorun yaşamasanız bile konsolosluk gorusmesınde yukledıgınız evrakların orjinallerini yanınızda getirmenizi istiyorlar, ya o aşamada bu ımzasız kaşesiz olan karar çıktısını kabul etmezlerse, bence risk fazla yinede taktir başvuru sahiplerinin elbette.

image.png

Uyap kodu ile teyid edebilme imkanı var. Ben şahsen uscis bu şekilde sundum ve kabul edildi.

• DQ sonrasi zamani belli olmayan randevu tarihi beklemek cok yipratici. Konsolosluktan telefon veya e-mail ile cevap alabilen var mi konu hakkinda?

• ⭐⭐⭐

@t34 maalesef konsoloslukların slotlarına bağlı durum. Türk vatandaşları dışında mülakat almasalar çoktan mülakat tarihi bekleyenlere gelmişti…

• @waterman bence haksız bir durum

• Merhaba yakin zamanda mulakat tarihi alanlar var mi?

• Merhabalar,

USCIs Case Creation: Temmuz 10, 2021
    NVC Case Approval: Ekim 14, 2022

Genel olarak ne kadar surede gorusme tarihi veriliyor acaba? Bilgisi olan paylasim yaparsa cok memnum olurum.

Tesekkurler..

• @Özlem-K-K ekim sonu gibi Haziran ayı başı dQ dosyalarına randevü verildi sizin DQ tarihiniz Nedir

• Cevap: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba, bu sorumu net bilgisi olan arkadaşlarımız cevaplayabilirmi. Abd vatandaşı ve Green cart sahibi arasındaki evlilik yolunla yapılan başvurular arasındaki fark var mı, var ise bunlar nelerdir. Umarım soruyu anlaşılır sormuşumdur

• @yusufkeser nvc onayından 1-2 ay sonra verilen randevular Mayıs ayından beri uzadı şuanda 4-5 aydır bekleyenler var süreç belirsiz bir hal aldı

• Yaklasik 4.5 ay oldu hala randevu bekliyorum gercek anlamdacok can skici bir durum

• @Özlem-K-K

NVC onay tarihi: Ekim 14, 2022
    Acikcasi bu islem daha ne kadar surecek bilmiyorum. NVC ya da Embassy dosya hizlandirmasi icin herhangi bir cabada bulunmuyor.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k