Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Blacksocks Mayıs ayında buralar ana baba günü oluyor 😂 bugünde olur bak gör


  • @loups nasıl eklediniz


  • Planlarınızı şimdiden yapın arkadaşlar.

    Eminim şu anda bu konuda yazan ve okuyan arkadaşlar olurda Green Card çıkarsa nereye gideceğim ne iş yapacağım vb. bir sürü hayal kurmuştur ama nacizane tavsiye USA de yaşayan bir çok arkadaşıma yaptığım konuşmalar sonucunda youtube üzerinden yada inernet üzerinden baktığımız gibi değil hayat. o nedenle kendi standartlarınıza göre ayarlama ve araştırmalarınızı şimdiden başlayın. (nacizane fikrim)


  • bu arada Opera Browser kullanıyorsanız onun kendi içerisinde VPn eklentisi var ordan bağlanabilirsiniz.


  • @tanhanr hocam iyi niyetinizi anlıyorum, bir çıksın da o zaman düşünürüz çıksa bile uzun zamanımız olacak 🙂


  • @yenihayaletadam kesinlikle hocam zaman çok benim hayata bakışım biraz farklı ondan dolayı kendimce fikrimi söyledim. son dakka planlamaya girdiğinde olmuyor bir sürü şey eksik kalıyor. Belki aramızda greencard çıkmayan ama gitmenin farklı yollarını bulanlar olacaktır. beklenen zaman geldiğinde oluşacak durumlara hazırlıklı olmak bence güzel zaten gün boyunca gereksiz bir çok şeyi öğrenmek ve araştırmak için zamanımızı harcıyoruz en azından hayallerimize daha uygun şeyleri araştırmış oluruz. 🙂


  • @emine06, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @loups nasıl eklediniz

    Google Chrome eklentisi Chrome uygulamalarında bulabilirsiniz


  • @emine06 Opera browser kullanırsanız ona direk ekli olarak vpn geliyor ve her kıtadan bağlantısı sağlama izni veriyor türkiye ve bazı ülkelerin haricinde şu anda sorunsuz çalışıyor ancak sanırım coğrafi engelleme dolayısı ile şu anda türkiyeden başvurular kabul edilmiyor.


  • @yenihayaletadam

    Buna çok katılmıyorum hocam. Şimdiden kendimizi kesin kazanıyormuş gibi kaptırmayarak araştırmalar yapmamız gerekiyor bence. Çoğu insan "çıksın da ona göre hareket ederim" kafasında. Fakat çıkınca veya oraya gidince çoğu konuda tökezleyebilir. Şimdiden ufak araştırmalar ve ufak hazırlık yapmak çıkması durumunda elimizi güçlendirecektir diye düşünüyorum. Mesela benim ingilizcem yok. Başvurudan sonra ufaktan öğrenmeye başladım. Çıkmazsa kendimi üzmem en kötü ingilizce öğrenmiş olurum 🙂


  • Biraz kafa açan bir soru sorayım bu konuda bilgisi olan varsa ve bildiğini paylaşırsa sevinirim.

    Biliyorsunuz lotary sonucunda 5.000 civarında kişiye takip numarası veriliyor ve bu numara ile randevu oluşturmaları gerekiyor. Bu numara ne kadar büyük ise sırası o kadar geride oluyor ve alınması gereken toplam sayıya ulaşıldığı zaman da sonraki sırada olanlar haklarını kaybetmiş oluyor.

    Böyle bir durumda yani ilk numara çıktığında turist vizesi veya benzer bir durum ile bu görüşmeyi başka bir ülkedeki konsolosluk üzerinden yamak mümkünmü ?
    Örneğin çıktı ve numaranız çok geride bu arada şans size güldü ve ABD için truist vizesi aldınız truist olarak gidip orada iken çok ilerde olan numaranız için görüşmeyi direk orda yapmak isteyip süreyi kısatmak gibi birşey mümkünmü ?


  • @nesekaraban1995 Direkt elenme sebebi maalesef. Geçmiş olsun


  • @tanhanr valla ben geçen sene çok fazlasıyla yaptım çıkmayınca baya bir modum düşmüştü bu sene biraz spontene deneyeceğim baktım çıkmadı dediğiniz gibi farklı bir yol ile deneyeceğim 🙂 ama şuanlık önceliğimi ben kişisel gelişim için düşündüm bu sene de böyle deneyeceğim 🙂 forum da sizin gibi iyi niyetli insanlar olunca hiç çıkasım gelmiyor valla 😂


  • @Blacksocks evet de öyle olmuyor bir araştırmaya başlayınca insan ister istemez kaptırıyor kendini tabi ki dil şart aşağıda kişisel gelişimden kastım oydu 🙂


  • Çok fazla katılım oluyor bu sene fakat fotoğraf ve ismini yanlış yazanlar, iki kere form gönderenler vs. başlangıçta daha bir sürü kişi eleniyor. Allah hepimize bu Mayıs ayında greencard çekilişini kazandım sevincini yaşatsın inşallah. Yaşım daha 24. Kız arkadaşımla katılıyoruz. 35e kadar yolu var ama inşallah gerek kalmaz o yaşlara kadar


  • @yenihayaletadam kesinlikle bazen çok can acıtıcı olabiliyor. ben kendi adıma belirli bir işim mesleğim var bir şekilde hayatta kalıyoruz kendimizce gitmek istememizinde bir çok sebebi var çıkacak diye tüm planlarmı yapıyorum araştırıyorum.

    bunu yaparken hobilerim bu hobilerime uygun aktivite imkanları iş imkanları yaşam koşulları hava, kira, elışveriş vs. vs. bir sürü değerlendirme sekmesi koydum önüme hatta vergi oranları eyalet bazlı yada şehre özel vergileri bile inceledim. kendime bazı kararlar aldım. sonraında mesleğim ve yapabileceğim yan işleri düşünerek bu şehirleri ve eyaletleri kendimce bir sıralamaya koydum. Amerikada yaşayan arkadaşlarım olmasına rağmen tüm bunlarıda kimsenin olmadığını yardımsız nasıl yapabilirimi düşünerek yaptım.

    şimdide farklı şeyleri araştırmaya devam ediyorum farklı iş fırsatları olurda çıkmasa bile alternatif yöntemler ile yoluma devam etme gibi.

    tüm bunları düşünmemin sebebi iyi niyet değil aslında olabilecek en kötü durumda ne yapmam gerekdiğini bilerek hareket etmek için. normalde plancı biri değilim hayatı bodoslama yaşarım ama bu durum bodoslama yaşanamayacak kadar bilinmezlik içeriyor.

  • ⭐⭐⭐

    @tanhanr DV çekilişi tamamen şans maalesef ve bu biz şans olayına kendimizi cok kaptırırsak bknz: 2022 yılında büyük bi depresyona girmiştim. Kendimi toparlamak cok zor oldu pandemi, ekonomik kriz, okulu bırakmak zorunda kalmam beni intihara kadar sürüklemişti. Her eyaleti inceler yeni yaşamımı sanki Mayıs ayında tescilleyecekmişim gibi saat tam 19.17de sonuçlara bakmıştım. Koskoca bi has not been selected yazıyordu. Demem odur ki kesinlikle hayatınızı mayıs ayına göre fikslemeyin. Aşırı üzüntü yaşarsınız çıkmazsa he çıkarsa ne ala sizin adınıza bütün forum sevinir 🙂


  • @waterman sanırım yazdıklarım içerisinde hayallerine kavuşmak için alternatif planlar kısmını es geçtiniz. Tabiki tüm hayatınız buna bağlıymış gibi araştırmak yaşamak büyük yanlış olur. Aksine normal hayatınıza devam ederken aslında zaman ayırmamanız gereken alakasız şeyler için kullandığınız zamanı bu tarz araştırmaları hatta ülkesel bazda karşılaştırmalar yapmak USA olmazsa neresi olabilir sorunu ve cevabını deşmek için kullanılabilir. Ama illa gitmek istiyorsan bununu için mutlaka araştırmak zorundasın ve bu araştırmalar 1 günde yapılacak şeyler değil.


  • @tanhanr hocam opera da denedik. sorun genel. olmuyor. sistem hata veriyor


  • @tanhanr siz girebiliyor musunuz


  • @tanhanr böyle yapanların olduğunu youtube videolarında görmüş duymuştum en son remzi güvençti sanırım (abdde yaşayan avukat) o da böyle bir soruya açıklama getirmiş yapıldığını bahsetmişti.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum