DV2024 Sohbet Odası
-
@nesekaraban1995 Direkt elenme sebebi maalesef. Geçmiş olsun
-
@tanhanr valla ben geçen sene çok fazlasıyla yaptım çıkmayınca baya bir modum düşmüştü bu sene biraz spontene deneyeceğim baktım çıkmadı dediğiniz gibi farklı bir yol ile deneyeceğim :) ama şuanlık önceliğimi ben kişisel gelişim için düşündüm bu sene de böyle deneyeceğim :) forum da sizin gibi iyi niyetli insanlar olunca hiç çıkasım gelmiyor valla :face_with_tears_of_joy:
-
@Blacksocks evet de öyle olmuyor bir araştırmaya başlayınca insan ister istemez kaptırıyor kendini tabi ki dil şart aşağıda kişisel gelişimden kastım oydu :)
-
Çok fazla katılım oluyor bu sene fakat fotoğraf ve ismini yanlış yazanlar, iki kere form gönderenler vs. başlangıçta daha bir sürü kişi eleniyor. Allah hepimize bu Mayıs ayında greencard çekilişini kazandım sevincini yaşatsın inşallah. Yaşım daha 24. Kız arkadaşımla katılıyoruz. 35e kadar yolu var ama inşallah gerek kalmaz o yaşlara kadar
-
@yenihayaletadam kesinlikle bazen çok can acıtıcı olabiliyor. ben kendi adıma belirli bir işim mesleğim var bir şekilde hayatta kalıyoruz kendimizce gitmek istememizinde bir çok sebebi var çıkacak diye tüm planlarmı yapıyorum araştırıyorum.
bunu yaparken hobilerim bu hobilerime uygun aktivite imkanları iş imkanları yaşam koşulları hava, kira, elışveriş vs. vs. bir sürü değerlendirme sekmesi koydum önüme hatta vergi oranları eyalet bazlı yada şehre özel vergileri bile inceledim. kendime bazı kararlar aldım. sonraında mesleğim ve yapabileceğim yan işleri düşünerek bu şehirleri ve eyaletleri kendimce bir sıralamaya koydum. Amerikada yaşayan arkadaşlarım olmasına rağmen tüm bunlarıda kimsenin olmadığını yardımsız nasıl yapabilirimi düşünerek yaptım.
şimdide farklı şeyleri araştırmaya devam ediyorum farklı iş fırsatları olurda çıkmasa bile alternatif yöntemler ile yoluma devam etme gibi.
tüm bunları düşünmemin sebebi iyi niyet değil aslında olabilecek en kötü durumda ne yapmam gerekdiğini bilerek hareket etmek için. normalde plancı biri değilim hayatı bodoslama yaşarım ama bu durum bodoslama yaşanamayacak kadar bilinmezlik içeriyor.
-
@tanhanr DV çekilişi tamamen şans maalesef ve bu biz şans olayına kendimizi cok kaptırırsak bknz: 2022 yılında büyük bi depresyona girmiştim. Kendimi toparlamak cok zor oldu pandemi, ekonomik kriz, okulu bırakmak zorunda kalmam beni intihara kadar sürüklemişti. Her eyaleti inceler yeni yaşamımı sanki Mayıs ayında tescilleyecekmişim gibi saat tam 19.17de sonuçlara bakmıştım. Koskoca bi has not been selected yazıyordu. Demem odur ki kesinlikle hayatınızı mayıs ayına göre fikslemeyin. Aşırı üzüntü yaşarsınız çıkmazsa he çıkarsa ne ala sizin adınıza bütün forum sevinir :)
-
@waterman sanırım yazdıklarım içerisinde hayallerine kavuşmak için alternatif planlar kısmını es geçtiniz. Tabiki tüm hayatınız buna bağlıymış gibi araştırmak yaşamak büyük yanlış olur. Aksine normal hayatınıza devam ederken aslında zaman ayırmamanız gereken alakasız şeyler için kullandığınız zamanı bu tarz araştırmaları hatta ülkesel bazda karşılaştırmalar yapmak USA olmazsa neresi olabilir sorunu ve cevabını deşmek için kullanılabilir. Ama illa gitmek istiyorsan bununu için mutlaka araştırmak zorundasın ve bu araştırmalar 1 günde yapılacak şeyler değil.
-
@tanhanr hocam opera da denedik. sorun genel. olmuyor. sistem hata veriyor
-
@tanhanr siz girebiliyor musunuz
-
@tanhanr böyle yapanların olduğunu youtube videolarında görmüş duymuştum en son remzi güvençti sanırım (abdde yaşayan avukat) o da böyle bir soruya açıklama getirmiş yapıldığını bahsetmişti.
-
@waterman o acı tecrübeyle insan öğreniyor valla hani bir söz var anlamak yaşamaktan geçer diye cuk oturuyor buraya. piyango bileti misali çıkmadan borca harca giren olur mu yani hayatını tamamen adayan olmamalı hee verdiler de biz mi reddettik :)
-
Eşim ve kendim için ayrı ayrı bugün 08.54 de başvurularımızı yaptık. Herkese bol şans dilerim.
-
@barisakkaya nasıl yaptınız asla sistem3 giremiyorum ben
-
@sanaldeniz vpn kullanın
-
@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tanhanr DV çekilişi tamamen şans maalesef ve bu biz şans olayına kendimizi cok kaptırırsak bknz: 2022 yılında büyük bi depresyona girmiştim. Kendimi toparlamak cok zor oldu pandemi, ekonomik kriz, okulu bırakmak zorunda kalmam beni intihara kadar sürüklemişti. Her eyaleti inceler yeni yaşamımı sanki Mayıs ayında tescilleyecekmişim gibi saat tam 19.17de sonuçlara bakmıştım. Koskoca bi has not been selected yazıyordu. Demem odur ki kesinlikle hayatınızı mayıs ayına göre fikslemeyin. Aşırı üzüntü yaşarsınız çıkmazsa he çıkarsa ne ala sizin adınıza bütün forum sevinir :)
Hocam bütün her şeyi bu çekilişe göre planlamayı zaten doğru bulmuyorum. B ve C planı her zaman olmalı.Tüm ümidi ve yaşantıyı bu çekilişe bağlar ve kesin çıkacak mantığı ile hareket ederseniz zaten uzun süreli depresyona girer Türkiye'de ki hayatımız bir dönem zindan olur. Zor bir çekiliş ama asla imkansız değil.
Fakat madalyonun diğer tarafına baktığımda ise mutlaka araştırma yapmak gerekiyor. Hazırlıklı olmak ve kazandığımız taktirde neleri yapmamız gerektiğini mutlaka bilmemiz gerekiyor. Kazandığımız taktirde bu sayede en az 2-0 önde başlayacağız. Kendimizi aşırı kaptırmadan araştırma yoluna girer ve çıktığı taktirde planları yapan ve izlenecek yolu bilen kafa da olursak herşey daha sağlıklı ilerler.
Eminim parası veya özgüveni olmayan binlerce kişi bu başvuruyu yaptı. "Çıkarsa bakarız" düşüncesi ile hareket ediyorlar ama çıkarsa ve hazırlıklı ve imkanları. olmadıkları için elenirler ise o kişiler için daha büyük depresyona sebep olacaktır diye düşünüyorum.
Ben planımı yapıp araştırıyorum. Çıkarsa elim güçlü. Araştırmalarım ve planlarım sayesinde çıkması durumunda her şey daha rahat ve basit olacak.
Çıkmazsa da (kendi adıma konuşuyorum)en fazla 3 gün üzülürüm. Gelecek sene başvurusunu kovalamaya başlarım:)
-
@emine06, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@barisakkaya nasıl yaptınız asla sistem3 giremiyorum ben
Alttaki videoyu izledin mi?
Formu kaydede kaydede ilerleniyor. Daha sağlıklı oluyor.
-
@Blacksocks bu yılda çıkmazsa üniversite eğitimim ile gitmeyi planlıyorum acıkcası. Zamanında okuduğum okulun hazırlık döneminin bir kısmını ABD’de geçirme imkanı tanıyordu. Bütün masrafları da onlar karşılıyordu. Gerekirse o okula tekrardan başlayıp devam ediyorsa bu imkanlarını kullanarak bişeyler yapmak benim ikinci yolum.
-
dv lottery sitesinde şuan service unavailable yazıyor nasıl başvuru yapıcaz
-
@tanhanr Ankara disindaki diger konsolosluklarda mulakata girmek mumkun, ancak bu durumda o konsoloslugun dosyanizi kabul etmesi gerekiyor. Islemleri ABD icerisinde yapmak da mumkun ve bu islem AOS olarak geciyor. Her Iki durumda da dosyanizin, aciklanan bultende current olmasi lazim.
-
Maalesef fotoğrafçının yaptığı bir hata sonucu başvurumu yapamıyorum, fotoğrafı düzelttirip başvuracağım ancak son gün bu gün mü yoksa yarın da dahil mi merak ediyorum, yardımcı olur musunuz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum