IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@enayt ben e devletten İngilizce olarak almıştım kabul ettiler ama barkodlu olmalı diye biliyorum özellikle siz yinede avukatınıza danışın yanlış bişeye sebep olmak istemem
-
@enayt zaman zaman kontrol edersiniz burdaki bilgileri aldıkça teyit edin düzeltirsiniz inceleme sıranız gelmeden
-
@enayt belgelerin sadece türkçe kabul edildiğinide söyleyen var ama belli olmuyo ben evlilik cüzdanınıda tercüme ettirdim hem türkçe hem ingilizce yolladım bütün evrakları eksik evrak çok can sıkıcı oluyo bol şans
-
@cokbekledik86 merhaba eksik evraktan sonraki süreci nasıl izliyoruz. Yani eksik evrak yüklendikten sonra ne zaman tekrar onaylanacak, onaylanmasına ne kadar süre var nereden takip ediyoruz?
-
Merhaba maalesef dün NVC’dan eksik evrak ve düzeltme istendi ve aylardır beklediğimiz süreç yine uzadı. Tekrar yükledik istenenleri. Ne zaman tekrar bakılıp onaylanacak? nasıl takip edebilirim. 1 yıldır oğlumdan ayrıyım artık sinirlerim bozuldu.
IR2- category
Noa1 : 19 Eylül 2021
Noa2 : 27 ağustos
NVC Received : 1 Eylül
D-S 260 Submitted: 11 Eylül
NVC eksik evrak talebi: 1 Kasım
DQ: ?? -
@Sinem-Arslan merhaba şuanda nvc süreci 50-55 gün gibi görünüyo yani malesef başa döndünüz https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html buradan takip edebilirsiniz
-
@Sinem-Arslan VisaWhen Google da aratıp NVC yi seçip oradan kontrol edebilirsiniz. Şu anda 53 gün sürüyormuş yeniden incelemeler.
-
@cokbekledik86 e devletten aldım yarın tercümede yaptıracağım , ilerde eksik olacağına şimdiden yapalım yarın hemen ekleyeceğim sisteme , çok sağolun uyardığınız İçin ,
Sürekli eksik evrak talebini söyleyenler oluyor forumda çünkü , en azından belirtilirse ne gibi durumlarda eksik evrak talebi olduğunu bizler ve sonrasında foruma katılacak arkadaşlara çok büyük faydası oluyor 🙏🏻 Sürecimizin başından bu yana çok yararlandık ☺️ -
@enayt tercümesine gerek yok onun ingilizce seçin öyle çıktısını alın
-
@enayt hem Türkçe hem İngilizce iki şekilde çıktı alın belkide aldığınız evrakta geçicekti tamamen bakan memurla alakalı bu durum kimse ne istediklerini tam bilemiyo sadece yaşanmış örneklerden tecrübe ediyoruz umarım yanlış bişeye sebep olmam
-
@cokbekledik86 diğerlerini silmeden ekstra yüklesem E devletten aldıklarımı da
-
@enayt kanka ben e devletten hem ingilizce hem turkce yukledim kabul edilmedi daha sonra e devletten turkce cikartip yeminli tercumandan cevirio yukledim kabul edildi geri kalan butun evlarim turkceydi
-
@mertdzkr işte bunu demek istedim ne istedikleri belirsiz bende sadece e devletten İngilizce çıkarttım onu yükledim
-
@enayt onu bilmiyorum birileri cvp verir sanırım olurmu olmazmı
-
@mertdzkr
👍🏻 Yarın çevirisini yaptıracağım , e devletten alarak da yükleyeceğim , diğerleri de kaldın silmeyeceğim fazla evraktan da sıkıntı yaratmazlar inşallah
Artık ne bulduysak yükledik gibi olacak ama 😄 -
Merhabalar, bende amerikan vatandaşı eşim aracılığı ile CR1 başvurusunu 25.04.2022 tarihinde yaptımve 01.07.2022 tarihinde usic dosyamın incelenmeye alındığına dair mail gönderdi ve NVC aşamasına henüz geçemedik, Usic recept number onayında dosyamın nebraskada daha sonra Emma'dan (sayfadaki arkadaşların sayesinde) sorgulattığımda dosyamın potomac'da olduğunu öğrendim. Süreç uzun ve yorucu tüm arkadaşlara sabır dilerim. Bu arada bilgi vermek istedim; Burayı 1 haftadır keşfettim ve baştan sonra 5500'e yakın yorumlarınızı okudum ve epey bilgilendim, CR1'e başvurduktan sonra eşimin babasının rahatsızlığı için Turist vizesine başvumuştum onaylanmadı bilginize,kayınpederim yoğun bakımdaydı ama İstanbul konsolosluğu tölerans göstermedi.
-
@Zehra-Cho geçmiş olsun öncelikle süreç maalesef uzun göçmenlik başvurunuz varken turist almanız cok zor. Sürecinizde başarılar
-
Two-weeks ago we submitted our documents to the NVC. From E-Devlet, we downloaded the birth certificate (in Turkish) and the police certificate with archive (in English). Should we have submitted the police certificate in Turkish? I saw @MYusuf had an issue with the English police certificate. Did others have issues with the English police certificate?
We could always submit the Turkish police certificate to the "additional documents" section, but I don't want to restart our submission date if we don't have to. It seems some people report it restarts your submission date and others say it doesn't.
-
@koro yeni bir evrak yüklemenin başa döndürmediğini gördük dünkü konuşmalarda var çeviri yaparsanız anlarsınız bi arkadaşımız yeminli tercümana çevirttim öyle onaylandı demiş benimkisi e devletten ingilizce olarak alınmıştı onaylandı doğum belgeside e devletten kabul ediyomu bilmiyorum nufüstan barkodlu kırmızı mühürlü olsun demişti avukatımız ve İngilizce çeviri yaptırdık onuda
-
@koro I’m thinking everyone has a different experience. My husband only submitted his police record in English and it didn’t cause any issues. I understand others did have issues, so I guess it’s up to you individually at this point. As far as submitting issues, both my husband and I submitted documents to CEAC as we got them, it didn’t cause any problems. I believe the additional paperwork you add later on doesn’t disrupt the first date of document submission. However I am not entirely sure and wouldn’t want to say anything absolute in case it’s not☺️
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum