Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @baharg merhaba. Dq olmamışsınız. I864 formu yeniden submit etmeniz gerektiğini söyleyen mesaj ilk incelemede çoğu kişiye geliyor gördüğüm kadarıyla. Bana da gelmişti. Eğer formunuz tam ve doğru ise önemsemeyin. O otomatik çoğu kişiye gelen bir mesaj. Eğer DQ olduysanız ve I864 teki geliriniz yeterli değilse konsolosluğa gittiğinizde oradaki görevlinin insiyatifine bağlı demek oluyor o. Onun haricinde diğer mesajda hangi dökümanı yüklemeniz isteniyorsa onu submit etmelisiniz. Malesef 2 ay daha beklemeniz gerekecek. Bu konuyu mümkün olduğunca okuyup eksiksiz yüklemeye çalışın.


  • @baharg evet sanırım geçmiş olsun yapıcak bişey yok hepimizin başına geldi bi şekilde beklemeye devam ediyoruz biticek stresli bi anı olarak kalıcak bu serüven herkesin aklında :)


  • @cokbekledik86 sizin durumunuzda bi gelişme olmadı sanırım. Mail attınız mı senatörlere ordan herhangi bir cevap aldınız mı?


  • @waterman evet email attım ama henüz bi dönüş alamadım malesef f2a Eylül ayına mülakaat vermişler bizi bukadar uzatmaları çok üzücü :(


  • @cokbekledik86 biraz daha sabır yıl sonuna kadar mülakat alırsınız umarım


  • @waterman inşallah bütün bekleyenler için temennimiz o ama bu forumda tabiki hep bi bekleyen olucak :)


  • @ekdodo Dediklerini gayet iyi anlıyorum. İnsan üzülüyor sonuçta bu kadar zaman birşey için beklemesi. Hayırlısı ile yakında çıkar inşallah.


  • Arkadaşlar yeni bir hafta fakat kimseden ses yok yapacak birşeyimiz olmaması bu belirsizlik çok kötü


  • Selam Herkese,

    Sonunda DQ olduk. Basklarina yardimci olmasi adina bizim surecimizde yasadigimiz zorluklar ve eksik evrak konusunda eklemek istediklerim var.

    • Joint sponsor icin istenen ve zorunlu oldugu zannedilen 1099/w2 formu yerine tax transcript yukledik. Bu formlarin neden olmadigini aciklayan bir dilekce yukledik.
    • Joint sponsor esiyle birlikte tax return yapmasina ragmen esinin geliri olmadigini belirten baska bir dilekce yazdik ve onun icin yine doldurulmasi zorunlu zannedilen formu doldurmadik, I-184A idi galiba.

    Bunlarin disinda son 5 yilda hic vergi beyannamesi yapmamis ve joint sponsoru olmadan sadece banka hesabindaki parayi gosterip DQ olmus kisiler mevcut.

    Bu sebeple istenen belgerin olmadigi durumlari detaylica aciklayip muadil evraklari yuklerseniz problem olacagini zannetmiyorum. DQ ve randevu bekleyen herkese sabirlar diliyorum.


  • @t34 gözünüz Aydın tebrikler


  • @cokbekledik86 tesekkurler.


  • Ekran Resmi 2022-11-01 20.32.03.png

    Merhabalar vize randevusunu kaydetmek için bilgileri girdim. Kuryenin pasaportumu nereye teslim edeceğini seçerken sadece bu seçenekler çıkıyor. Yukarıdaki uyarı sebebiyle muhtemelen ama, uyarıda ne demek istediğini anlamadım. Daha önce bu işlemi yapanlardan bilgisi olan var mı, bulunduğum şehri nasıl seçebileceğim?


  • @drserdar merhaba herhangi birini seçiyorsunuz sonra ücret karşılığı adrese posta seçeneği vardı biz onu seçmiştik adresimize PTT kargo ile teslim edilmişti.


  • @sertas Çok teşekkürler yani sizde İstanbul avrupa da Beşiktaş ptt ve Ankara da Çankaya ptt var bu ikisinden birini seçmiştiniz daha sonra ek ücret karşılığında başka bir yer seçme seçeneği mi çıkmıştı?

    Ben eve kadar teslimde ücret ödüyoruz eğer şubeden teslim edilecekse gerek yok diye biliyordum. Bulunduğum yerin ptt sini ücretsiz bir şekilde seçemiyorum yani doğru mu anladım?


  • @drserdar Evet Serdar bey bu şekilde oluyor


  • Yeni mulakat tarihi olan oldu mu bu hafta?


  • Merhabalar biz de nvc başvurunuzu tamamladık
    Eşim kendisi sponsor oldu
    I864 formunu doldurdu
    Belge olarak
    tax transcript
    1099( kendi adına şirketi olduğu İçin w2 olmuyordu adına )
    Banka hesap dökümü
    Ekledik ,
    Tax transcript , bakiyesi sponsorluk oranına yeterli olmasına rağmen biz ekstradan banka hesap bilgilerini de ekledik

    Benim adıma ds260 doldurduk
    *Adliyeden adli sicil kaydını (arşiv kaydı içeren ) Türkçe ve İngilizce ayrı ayrı aldım kendi onay mühürleri ile (e-devletten alınıyor olmasına rağmen biraz garantili davrandım)
    *doğum belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneğini kaymakamlıktan yine mühürlü olarak aldım (tek bir tanesi de yeterli olarak biliyorum fakat yine garantici davrandım :)
    Yeminli tercümana çevirisini de yaptırarak ekledim

    • ayrıca daha önceden bitmiş bir evliliğim olduğu İçin boşanma belgemi de yine adliyeden mühürlü olarak aldım ve yeminli tercüman çevirisi ile ekledim
      Not: PDF dosyalarını Türkçe ve İngilizcelerini birlikte olacak şekilde hazırladık her bir evrak İçin

    Yükleme işlemlerimiz bitti şimdi nvc sonucunu bekleyeceğiz umarım eksik belge talebi olmaz


  • Bu ileti silindi!

  • @AE123 Bizim daha var tabii ama ses yok sanırım kimseden


  • @AE123 yok malesef ama biz konuştukça burda kulakları çınlıyo heralde bi hareket oluyo konsoloslukta :)


Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum