Adi ustunde, talihlisi oldugunuz diversity visa'nin getirdigi durum olan "diverse" durumunu gozlemlemissiniz bulundugunuz sure icerisinde. Eyalet, sehir, bolge, mahalle, sokak detayina indikce bircok irk, din, etnik yapi, sosyo-kulturel farklilik gormek cok normal. Yasadikca alisiyorsunuz, benimsiyorsunuz. Turkiye'de bu kadar derinlikli bir yapi olmadigi icin, kisa sureli gozlemlerde bu durum cok daha fazla dikkatinizi cekiyor.
Iyisiyle kotusuyle bir cok ornek var ABD'de, tumunu ayni kefeye koymamak ve ayristirmamak lazim. Turkiye'de de ozellikle askerlik hizmeti esnasinda "toprakcilik" ayriminin bir benzeri ez cumle. Burada daha cok, daha gozlemlenebilir.









bir seyi merak ettim fotoğraftan elenenecek çok kişi var dediniz. fotoğrafı yanlış olmasına rağmen sistem kabul ediyor mu? ben turist vizesinde ds-160 formuna kullandığım fotoğrafı greencard başvurusunda da kullandım (yeni çekilmiştim) o yüzden kontrol etmeden başvuruya da onu kullandım. sistem de kabul etti (tabi önce fotoğrafı sıkıştırmam gerekti). acaba fotoğrafla ilgili bir sorun yaşar mıyım? kafama takıldı şimdi 





