Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @waterman, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @t34 eksik evrak için ayrı bi unit oluştursalar eminim bu sorunlar hiç olmaz ama işte olayı her zaman yokuşa sürüyorlar maalesef..

    Art niyetli sekilde vermek istemediklerini dusunuyorum.


  • @ahsenas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @t34 bahsettiğiniz evraklar hangileri acaba? Biz henüz USCIS aşamasındayız ama şimdiden NVC aşaması için bilgi edinmeye çalışıyorum.

    • Joint sponsorumuzun doldurdugu formun islak imzali olmasi gerekli diye kabul etmediler. Halbuki uscis'e de digital olarak imza atip formlari gondermistik ve kabul edilmisti.

    • Ortak olarak gosterdigimiz bir gelir icin. Esimin form doldurmasini istediler. Tam adini hatirlamiyorum ama I-184A galiba.

    • Son seferde Joint sponsor icin 1099 ve w2 eksik diye kabul edilmedi.

    Hepsini ayri ayri seferlerde 3 er ay bekledik, sagolsunlar.


  • @t34 Umarım bir an önce sonuçlanır. Teşekkür ederim cevabınız için.


  • September was a bad month for IR/CR visas:

    April: 182 (8.6 per business day)
    May: 192 (9.1 per business day)
    June: 143 (6.8 per business day)
    July: 167 (8.3 per business day)
    August: 199 (8.6 per business day)
    September: 115 (5.5 per business day)

    They only issued 32 IR1/CR1 visas in September, which is the lowest since May 2021. This may be because they focused on issuing 641 Diversity Visas (DV), which is remarkable (31 per business day!). Hopefully they can now focus on other immigrant visa types.


  • Merhabalar
    Ben dün uscis den onayimi aldim ve şimdi nvc için beklemedeyiz.
    Benim Türkiye Cumhuriyeti pasaportumun 1 yıllık süresi kaldı . Bunu uzatmak zorundamiyim ? ABD ye girişte gerekli mi veya nvc aşamasında geçerlilik tarihi 1 yıl kaldığı icin sorun yasarmiyim ?


  • @t34 cok sinir bozucu gerçekten. Bizimde 3.kez oluyor bu ve en kötüsü tekrar listede en sona gidiyoruz. Sanırım bu belgelerin zorunlu olarak olması gerekiyor. En kötü ihtimalle çekeceğiz joint sponsporluğu onun yerine başka birine bakacagız mecbur.


  • Arkadaşlar kimsede bi gelişme olmadı heralde ne anlamsız bi randevü dağılımı oldu Haziran ayını bile kapsamadı ümitlenmiştim büyük bi hayal kırıklığı oldu bende


  • @engincan88 TC pasaportu için bimiyorum fakat US pasaportu seyahat edeceğiniz vakit üstünde en az 6 aylık geçerliliği olsun istiyor. Bu mantıkta sizden de pasaportunuzun mülakat tarihinde üstünde en az 6 ay olmasını isteyebilir US konsolosluğu.


  • @cokbekledik86, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar kimsede bi gelişme olmadı heralde ne anlamsız bi randevü dağılımı oldu Haziran ayını bile kapsamadı ümitlenmiştim büyük bi hayal kırıklığı oldu bende

    Bizim zaten 29 Haziran yani Temmuz ayına yakın. Herhangi bir değişiklik yok. Bu günlerde tekrar mülakat maili geleceğini düşünmüyorum. Belki Kasım ayında mail gelir, Ocak ayında mülakatımız olur. Tabi ki bu sadece bir fikir. Hayırlısıyla inşAllah daha önce olursa güzel olur.
    Şuan ki durumun bize avantajı 3 yıllık değil, 10 yıllık Green Card alabilmek. En azından onun için uğraşmamış olacağız.


  • @MYusuf bizim IR1 kategorisinde ama umarım gelirde günü belli olsun aklım bu işle meşkul olsun istemiyorum artık valla yoruldum 😞


  • @cokbekledik86, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf bizim IR1 kategorisinde ama umarım gelirde günü belli olsun aklım bu işle meşkul olsun istemiyorum artık valla yoruldum 😞

    Biraz daha sabır. Az kaldı hayırlısıyla inşAllah.


  • .............................


  • @t34 Hocam ıslak imza olayı doğru. Instructionslarda özellikle belirtiyorlar ıslak imzalı olması gerekiyor diye. Eşinizle ortak bir gelir gösteriyorsanız veya jointly tax return yaptıysanız kesin olarak I864A yı istiyorlar hatta joint sponsorun eşi varsa ve ortak vergi beyanı yapıyorlarsa geliri olsa da olmasa da onun için de I864A göndermelisiniz. 1099 ve W2 her eklenen sponsor için lazım. Sizin veya eşinizin yoktur diye tahmin ediyorum ama joint sponsor ve eşinin w2 ve 1099 larını kesin olarak yüklemelisiniz.

    Hatta paycheck, bordro tarzı bir şey varsa onları da yükleyin son 6 ayınkini. JS ve eşi için.

    Bir kere ek döküman submit ettikten sonra additional documents kısmına döküman ekleyip submit etmek süreci uzatmıyor bilginize. Sadece atıyorum JS un eşini unuttunuz ve onu eklediniz case e, o zaman uzatabilir emin değilim.

    Sizin için yazdım ama sonradan forumdan yararlananlara da yardımcı olsun diye özellikle detaylı yazmak istedim.



  • @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @t34 Hocam ıslak imza olayı doğru. Instructionslarda özellikle belirtiyorlar ıslak imzalı olması gerekiyor diye. Eşinizle ortak bir gelir gösteriyorsanız veya jointly tax return yaptıysanız kesin olarak I864A yı istiyorlar hatta joint sponsorun eşi varsa ve ortak vergi beyanı yapıyorlarsa geliri olsa da olmasa da onun için de I864A göndermelisiniz. 1099 ve W2 her eklenen sponsor için lazım. Sizin veya eşinizin yoktur diye tahmin ediyorum ama joint sponsor ve eşinin w2 ve 1099 larını kesin olarak yüklemelisiniz.

    Hatta paycheck, bordro tarzı bir şey varsa onları da yükleyin son 6 ayınkini. JS ve eşi için.

    Bir kere ek döküman submit ettikten sonra additional documents kısmına döküman ekleyip submit etmek süreci uzatmıyor bilginize. Sadece atıyorum JS un eşini unuttunuz ve onu eklediniz case e, o zaman uzatabilir emin değilim.

    Sizin için yazdım ama sonradan forumdan yararlananlara da yardımcı olsun diye özellikle detaylı yazmak istedim.

    Detayli anlatiminiz icin tesekkurler.

    Dediginiz sekilde eksiksiz yapmak gercekten surecin kisa surmesi acisindan cok onemli.

    Ek olarak, bazi kisilerin evraklarini eksik veya hatali dahi olsa kabul ettiklerini biliyorum. Bu sebeple dosyaniza bakan kisinin o anki ruh haline gore sureciniz daha uzun veya daha kisa surebiliyor.


  • @missy Merhabalar, 28.07.2022 DQ dosyam var, ama beklemedeyiz hala. Sitede gördüğüm kadarıyla Haziran ayında DQ olanlara Aralık vermeye başlamışlar. Hayırlısı ile yakında çıkması dileğiyle. Yordu biraz 🙂 Bitsede gitsek


  • Merhabalar, eşim Amerika vatandaşı, CR1 için süreç başlattık. NVC için ilk dosya yüklememizi 5 Temmuz'da yaptık, bir revize istendi ve tekrar incelendi. NVC'den iki mesaj aldık dün. biri bizden daha fazla bilgi isteyen bir mesajdı, diğeriyse ek bir I864 formu ve bu duruma konsolosluk memurlarının karar vereceği yönünde bir mesajdı. Aynı zamanda yüklediğimiz tüm belgeler de kabul edilmiş görünüyor. Dosyamızla belge yüklemeye devam etmeli miyiz? Yoksa artık Ankara'ya gönderiliyor mülakatta mı belli olacak? Eşim Amerika'da bu arada ben Tükiye'de mülakat bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.


  • @Ali-Ercan-Keleş ben de artık o kadar çok sıkıldım ve gerginim ki. Hayatımız için yeni bir başlangıç yapalım derken artık dayanamadığım noktalara gitti iş. Biliyorum daha çok bekleyenler de var ama insan çok üzülüyor... Bakalım ne zaman bitecek bu iş...


  • @baharg iki msj almanız düşündürücü oldu Eksik evrak olunca tek email geliyodu dq olup olmadığı ordaki msjda belli olması gerekir aslında dedikleri gibi bi incelemeye ilk kez denk geldim bilen birisi cevaplar umarım


  • @baharg https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx buradanda bi kontrol edin isterseniz at nvc olması lazım şimdi dq olduysanız


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum