K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
Benim gibi idari işlemlerde kalan varmı?
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
@pin Ankara yogunlugundan dolayi benim dosyami in transit pozisyonunda 2 hafta bekletti dusunun… ready oldugundada zaten randevu yok. Toplamda in transitten itibaren 1 ay oldu hic bir islemsiz bekliyoruz. Umarim Ankara’da bir seyler degisir de ayni seyi her birimiz yasamayiz 
Arkadaslar 2. Onayi beklerken Tr vatandasi olan ben yeni bi ise girdim burda bunu bildirmek gerekiyormu Uscise?
@dalailama hayır.
Arkadaşlar az önce kontrol ettim Aralık ayına bi kaç randevu günü vardı
@nunu çok şükür sonunda alabildim. ben bakarken aralıktan sadece 3 randevu kalmisti. ocak ayından da 10 randevu vardi.
güzel bir haber, @suleo, umarım mülakattan sonrası çok daha hızlı geçer.
129F gönderimi :09/09/2021 
NOA1 onay : 11/09/2021 
NOA2 onay : gg/aa/yyyy
@madamcoco
yeni bir gelişme var mı acaba NVC ile ilgili? tarihlerle güncelleme yaparsanız çok seviniriz takip etme açısından.
129F gönderimi :Sep 09/2021 
NOA1 onay : Sep 11/2021 
NOA2 onay : ...
@suleo çok sevindim inşallah her şey çok güzel olur hepimiz için
@akaraca merhaba
NOA1 Nisan 2021
NOA2 16 Ağustos 2022
in transit 4 Ekim 2022
Ready 12 Ekim 2022
Şu an bir mail yok randevu alabilmek için bakalım
@nunu cok tesekkur ederim insallah 🥹
guzel haberlerimizi paylasmak dilegi ile 
@akaraca tesekkur ederim darisi basiniza InsAllah 
@madamcoco elçiliğe siz mail atın dosyam ready sizden talimatlar için mail bekliyorum diye hemen dönüş yapıyorlar.
@madamcoco bir çok kişi konsolosluktan mail gelmeden randevu alıyor sorun olmuyor. Eğer randevu görebiliyorsanız alabilirsiniz zaten o ara randevu maili geliyor
@madamcoco çok teşekkürler, umarım en kısa zamanda randevu alabilirsiniz.
Merhabalar, biz nisanlilik vizesine bu ay icinde basvuracagiz ama sunu merak ediyoruz, butun islemler bittikten sonra nisanlim amerikaya geldiginde ne kadar sure sonra calismaya basliyabiliyor. Nisanlilik vizesi varken calisabiliyor mu? Calisamiyorsa eger ne zaman bu mumkun oluyor?
Ve bir diger sorumda, nisanlilik vizesi ile ilk geldiginde ehliyet alabiliyor mu? Yoksa green card'i beklemek zorunda mi? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim, simdiden tesekkurler.
@hilaldm, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Merhabalar, biz nisanlilik vizesine bu ay icinde basvuracagiz ama sunu merak ediyoruz, butun islemler bittikten sonra nisanlim amerikaya geldiginde ne kadar sure sonra calismaya basliyabiliyor. Nisanlilik vizesi varken calisabiliyor mu? Calisamiyorsa eger ne zaman bu mumkun oluyor?
Ve bir diger sorumda, nisanlilik vizesi ile ilk geldiginde ehliyet alabiliyor mu? Yoksa green card'i beklemek zorunda mi? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim, simdiden tesekkurler.
Nisanliniz amerikaya geldikten sonra 90 gun icinde evlenip uscise tekrardan greencard icin basvuru yapmaniz lazim bu surecte work ve travel icin de basvuru yapiyorsunuz. Eyalete gore degisiyor ehliyet almasi onu sorup ogrenmeniz lazim bulundugunuz eyalette. Greencard icin de surec ayni tamamen dosyaniza bulundugunuz eyalete gore degisiyor sure
@hilaldm SSN numarası olmadan ehliyet alınmıyor 1-2 istisna eyalet hariç. evledikten sonra aos süreci var i485 ( green card için ) , çalışma izni ve advance parole ( yurt dışı giriş çıkış izni ) , çalışma izni ile diğer izin 6-7 ay içinde yolluyorlar çok uzun sürmüyor , ama green card için bekleyebilir biraz , yine diğer arkadaşın dediği gibi eyaletten eyalete göre değişiyor , kalabalık olmayan bir yerdeyseniz çok uzun sürmez . Nişanlılık vizesi ülkeye girmeye için gerekli olan kağıt parçası başka bir özelliği yok. SSN numarası olmadan banka hesabını bile zor açarsınız. Bank of america vs açıyor ama chase ve diğer bankaların ilk sorduğu şey SSN , aslında başvuruda kim amerikan vatadanşı bilmiyorum ama SSN olmadan bir çok işlemin yapılamadığını biliyor olmalı.
Herkese tekrar merhaba,
Arkadaslar biz 12 Agustos 2022 tarihinde NOA2'mize kavustuk fakat aradan 73 gun gecmesine ragmen Nvc sureci ile ilgili en ufak bir bildiri alamadik. Bunun uzerine 52. gunumuzde Nvc'ye e-mail gonderdik ve Inquiry forumu doldurduk. Hemen ertesi gun dosyamizin ellerinde olduguna dair e-mail aldik ve hala bir gelisme yok. Bu durum normal mi ? Bu asamada yapmamiz gereken bir sey var mi ?
Bir de Nvc e-mail de gonderiyor mu yoksa sadece mektup mu geliyor ?
@Ayse-Cemre-Sertdemir öncelikle hayırlı olsun. Noa2 den sonra uscis in dosyayı ne zaman gönderdiği önemli şu an nvc 22 Eylül dosyalarına bakıyor. Bu tarih sürekli güncelleniyor. Eğer uscis sizin dosyayı geç yolladıysa beklemeniz biraz normal. İsterseniz tekrar mail atın durumu açıklayan 73 gündür bekliyoruz dosyanın işlenmesini talep ediyoruz diye çünkü 30 günde nvc sisteme giriyor dosyayı olağan dışı birşey olmazsa. Tarafınıza email gelecek başka bişey gelmiyor. Ank ile başlayan bir numara o kadar. O numara ile dr dosyayı takip edeceksiniz.
@ob16222 Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Mail için
[email protected] adresini kullanıyoruz. Bunun haricinde bildiğiniz bir e-mail adresi mevcut mu ? Öyleyse ben bir kaç mail ile kendilerine dosyam ile ilgili ne yapmaları gerektiğini hatırlatsam bir sorun olmaz herhalde, değil mi ?
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum