@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@waterman Günaydın, biraz şifayı kapmışım, trafik her zaman ki gibi, onun dışında iyiyim. Sen nassın peki ?

-
Günaydınn gençler...
@Rüştü-Gürbüz geçen yıldan sonra içimde en ufak bir istek/umut kalmamış yahu. hala başvuru yapmadım
-
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Günaydınn gençler...
@Rüştü-Gürbüz geçen yıldan sonra içimde en ufak bir istek/umut kalmamış yahu. hala başvuru yapmadım
Günaydınlar abicim, al benden de o kadar. Acele etmiyoruz da diyebiliriz.

-
@muse ÇOCUKLARA AİT BİLGİLER İSENİYOR VE FOTOGRAF, EŞE AİT BİLGİYİ İSTEMİYORLAR
-
@Tolga-Aslan büyük harflerle yazmak yasaktır
-
@muse resimler de bu şekilde sakın yüklemeyin çünkü yüzünüzü kapladığı için ret alırsınız. Boşandığı zaman sadece çocukları yazacaksınız ancak çocukların velayeti kim de ise kazandığınız zaman amerikaya götürmek için velayet kimse ise o kişi izin vermez ise çocukları götüremezsiniz. O Yüzden annesinde ise velayet izin vermez ise kazandığı zaman sadece kendisi için ds260 formu dolduracak
-
Selamlar forumda ilk günüm bir sorum olucaktı diyelim greencard kazandık mülakata gittik ve belirli bi adres verdik bir tanıdık adresi o adrese greencard gelene kadar amerikaya giriş yapmasak oluyormu yani tanıdığımız kişi greencardın geldi dediğinde gitsek kartı alsak?
-
Merhaba herkese umarım en çok isteyene çıkar, eşim ve ben başvurumuzu yaptık. Fotoğraf kısmında max 54kb olmalı gibi bir yazı gördüm bizim fotoğraflar 140kb civarı ve başarılı şekilde başvurumuz kabul edildi. Bu 54kb olayı sorun yaratır mı?
-
@ismail0606 sen amerikaya giriş yapmadan zaten green kart basım olmaz. Sen mülakata gittiğin zaman green kart kazandın olmuyor ki. Sana 6 aylık vize basılıyor. Bu 6 ay içinde amerikaya giriş yapacaksın ondan sonra kartın basıma girecek. Çoğu insan kalmayacaksan giriş yapıp tekrar geri dönüyorlar. Sana ptt kargo gelen sarı zarfı amerika da görevlilere teslim etmelisin ondan sonra senin pasaportuna 1 yıllık green kart vizesi basılıyor. 1 yıl içinde green kart kart olarak geliyor.
-
@meret min 54kb max 240kb imiş ufak bi çeviri hatası yaşamışım

-
@JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Hopasej, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@gnollzy Umarım şans yüzünüze güler.
Dün tanıştığım kişi 2016'da ilk kez başvurmuş, hem kendi adına hem eşi adına ayrı ayrı başvuru yapmışlar. İkisine birden çıkmış

Şans olunca her şey mümkün
Zaten bir teoriye göre sistem öyle çalışıyor diyorlar. İlkte çıkmayınca uzun yıllar çıkmıyor. Bu kadar ilkte kazananın olma nedenide bu, sistem bizi ayırıp yeni başvurulara öncelik veriyormuş, sonuç olarak birilerinin x2 8-10 yıl çıkmayıp bir çoğunun ilkte çıkması bunu kanıtlıyor, ne şansmış bu ki, her sene şaşılacak kadar ilkte çıkan var ve çıkmayanlar diğer senelere atlamaya devam ediyor
burada 14 sene çıkmayan ısrarla devam eden bir sürü üye var. Tabi bir Loto, üzerinde çok konuşulur çekiliş sistemi nedir nasıl işliyor, herkes bir şey diyor 
Burada istatistik tutuldugu bir google doc vardı o istatistike çıkanların büyük çogunlugu ilk başvurusunda kapmış GC. Geçen aradım ama bulamadım o istatistigi. Evet tamam çekiliş, loto falan da bence hiçbir şey olmasa bile birşeyler oluyor... Görünen o yani.
-
Az önce habertürkte Green Card başvurunuzu doğru ve eksiksiz yapın haberi yapıldı.Enterasan, nasıl bir dünya olduk.

-
Başvurular bitsin de artık sonuçlar için geri sayım yapalım

-
Birsey sormak istiyorum. Amerikada kacak kaldim.10 yil giris yasagi yedim yasak bitti.daha sonra 2 defada amerika turist vizesinden red yedim.simdi gc ciksa gidebilirmiyim.

-
Ben birseyden bahsetmek istiyorum.bunu Bana amerikada pizza dukkani olan biri demisti yillar once.bu kisinin pizza dukkanina surekli gelen siyahi paspal biri gelirmis pizza yemege.gorsen para verirsin diyordu.adam demiski bu kisiye cevrende green carda basvuran varmi demis.oda demiski su var tanidigim.adini soy adini dogum tarihini yaz ver demis.buda yazmis vermis. Ve cocuk ilk basvurusunda kazandi....duruma cok saskin sansmiydi gercektenmi ise yaradi bilmiyorum dedi.dedim adami bul banada ciksin.adami daha gormuyorum dedi.....bence yalan

-
@Ahmet-Tiryaki, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Ben birseyden bahsetmek istiyorum.bunu Bana amerikada pizza dukkani olan biri demisti yillar once.bu kisinin pizza dukkanina surekli gelen siyahi paspal biri gelirmis pizza yemege.gorsen para verirsin diyordu.adam demiski bu kisiye cevrende green carda basvuran varmi demis.oda demiski su var tanidigim.adini soy adini dogum tarihini yaz ver demis.buda yazmis vermis. Ve cocuk ilk basvurusunda kazandi....duruma cok saskin sansmiydi gercektenmi ise yaradi bilmiyorum dedi.dedim adami bul banada ciksin.adami daha gormuyorum dedi.....bence yalan

Hocam affına sığınarak söylüyorum. Geçenlerde de bir kız/kadının green card profesörü olduğunu söylemiştin. Bence hurafe/efsanelere fazla dalma. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bu çekilişte de dönen bir şeyler olabilir. Ama biz bunu asla bilemeyeceğiz gibi duruyor. Click-bait video çekenler çok fazla var, çıkma şansını artıracak ipuçları vs. başlıklarla. Hiçbirine aldırış etme bence. Başvuruyu yaptıysan umutla bekleyeceğiz

-
@kendinifavlayan aynen dogru soyluyorsun ...bende onlarin yalancisiyim.soyledim sadece
-
@ismail0606 bidiğim kadarıyla kazanan kişi ülkeye giriş yapmadan kart basılıp kargolanmıyor.
-
yaptık bakalım başvurumuzu, herkese hayırlı olsun tekrar.
-
@academicus, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
yaptık bakalım başvurumuzu, herkese hayırlı olsun tekrar.
Bol şans hocam

Benzer Başlıklar
158
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k