Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Gökhan-Gürgöz hiç görmediğim bi hata valla bilenler yazar muhakkak


  • eşimle biz de az önce başvuruyu yapmış bulunmaktayız. açıkçası bu sene pasaport şartının kalkması ile beraber, hem dünya genelinde hem de ülkemizden rekor bir başvuru beklediğim için umudumuz yok gibi birşey. mucizeyi yakalayabilecek miyiz göreceğiz. umarım herkesin gönlüne göre olur.


  • başvuran bir arkadaşım adına soruyorum greencard çıktıktan sonra banka hesabında göstermesi gereken net miktar 8 bin dolar diyorlar en az göstermesi gereken miktarı ne?


  • @rashiee, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    başvuran bir arkadaşım adına soruyorum greencard çıktıktan sonra banka hesabında göstermesi gereken net miktar 8 bin dolar diyorlar en az göstermesi gereken miktarı ne?

    Gideceğini söylediği eyalete ve ABD de tanıdık birisi olduğuna göre değişir. Tek gidecekse 8-10 bin dolar arası ideal sıkıntı çekmemek adına, çocuklu bir aileyse 10-15-20 bin dolar. Ben de çocuk yok, 15-20 ile gitmeyi düşünüyorum ve tx için..

  • ⭐⭐⭐

    @rashiee, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    başvuran bir arkadaşım adına soruyorum greencard çıktıktan sonra banka hesabında göstermesi gereken net miktar 8 bin dolar diyorlar en az göstermesi gereken miktarı ne?

    bu çok fazla değişkene sahip bir soru aslında, gideceği eyalete göre değişir kimse net rakamı bilmiyor ama mülakatlardan geçenler ve finansal AP kalanlardan anladıklarımızdan yola çıkarak söyleyebilieceğimiz tahminler var

    New york a gideceğim diyip 8 bin dolar derse yetersiz görülür
    Texas da belki bir ihtimal yeterli görülebilir.

    tek başına Texas a gidiyorsa belki ama aile ile gidiyorsa yetersiz

    arkadaşınıza en az 15-20k dolar hazırlamasını aile ise her birey için +5K gibi bir rakam daha eklemesini tavsiye ederim.


  • Valla bende teksas için 10 15 bin gibi bir rakam düşünüyorum ama ne olur bilemiyorum. Bu arada okadar çok hatalı başvuranlar var ki İnternet'e baktım adını adresini okuduğu okulu çok yalnış yazan var ve bununla da bitmiyor. Başvuranlar arasında çıksa da gitmeyeceğini söyleyen bir sürü insan var. Yazık bu kadar kişinin hakkına giriyorlar.


  • @inr, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Programmer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @inr Rica ederim. Arkadaşların dediği gibi gitmeyeceğiniz kesin ise lütfen ikinci bir başvuru daha yapınız. Gitmek isteyen birinin şansını arttırmış olursunuz. Sizin için de hayırlısı olsun.

    Şimdi başvurdum. ABD rüyası başka zamanlara kaldı. Bir gün gidersem forumda bunu bildireceğim. Şu 4 günlük sürede sorduğum her soruya cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Tanımamama rağmen sizi sevdim. Kendinize iyi bakın.

    Bizler birbirimizi tanıyalım, tanımayalım fark etmez her zaman seve seve yardımcı olur, konuşur dertleşiriz, güleriz. Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.


  • @kendinifavlayan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Başvuru yapalı 4 gün oldu daha. Gelmez bu mayıs ☺ . Forumda fazla takılmayayım diyorum unutayım diye, ama her boş kaldığımda burada buluyorum kendimi.

    Eşim başvurusunu yaptı, ben daha yapmadım ama unutmak namümkün 🤣


  • Merhaba önlisans mezunuyum. Eğitim kısmını doldururken hangisini işaretlemeliyim?


  • @Bilal-CAN bu sene başvuru patlaması olacak heryerde green card konuşuluyor bilgisi olmayan yok gibi


  • herkese bol sans 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Günaydın herkese nassınız 😂😂


  • @waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Günaydın herkese nassınız 😂😂

    Günaydın:)

  • ⭐⭐

    @waterman günaydınlar efenim. iyilik sağlık sen nasılsın keyifler nasıl.


  • Merhaba, arkadaşım başvuru yapacak bu sene, çok yoğun sakallı, kirli sakal değil baya bıyık sakal karışmış ve yoğun. Bu şekilde ki fotoğraf kabul edilir mi?
    Ve 2 çocuğu var ama boşanmış onları forma yazacak ama oma onların bilgileri de isteniyor mu?


  • Günaydınnn

  • ⭐⭐⭐

    @Mrfirat, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Bilal-CAN bu sene başvuru patlaması olacak heryerde green card konuşuluyor bilgisi olmayan yok gibi

    sorun şu sadece greencard ın ismini ve amerika yla bir bağını olduğunu biliyor çoğu kişi gerçekten bilgileri yok aslında çoğunluğun, çıkınca uçak biletini amerika alacak sanan iş bulacaklarını sanan falan bile var var sen düşün gerisini

  • ⭐⭐

    @tolgasatir zaten bu kafayla başvuruyorlar 😃

  • ⭐⭐

    Günaydııııııın, günaydınlar arkadaşlarım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rashiee günaydın ilk önce şunu aklına sokmanı isterim. Kesin şu kadar miktar olacak diye bir şey yoktur. Mantığını yazıyım ondan sonra sen zaten karar vereceksin miktar konusunda. Bir kişi ayak bastığı andan itibaren bir evde kalacak mı bunun için evin masraflarını ödemesi gerekiyor mu ne kadar diye sorma youtube yüzlerce video var. Her eyalette bulunan evlerin kiraları farklı faturalar hemen hemen aynı. Amerika da çalışman için (kaçak değil) SSN dedikleri bir numara var bu numaranın gelmesi için kesin bir tarih yok 3 - 5 gün de gelen var. 1 - 3 ayda gelen de var. Bu numara olmadıkça çalışamıyorsun bir yandan evin kira + faturalar geliyor. Sen havayı yakıpta beslenmiyorsun sonra otobüs - metro - minibüs - dolmuş gittiğin eyalette yoksa araba alman gerekiyor. En az 8.000 dolar başlıyor. Giderler gümbür gümbür geliyor arka arkaya. Konsolosluk neye bakıyor sen bu gümbür gümbür gelen harcamaları nasıl karşılayacaksın. Eğer amerikaya gider gitmez ssn numaran gelince hemen işe başlayacak para kazanacak mesleğin var mı yok mu ona bakıyor. Zaten çalışmaya başlayınca artık masraflar senden korksun sen ondan değil amerikanın keyfini çıkaracaksın. Çalışmak derken meslek sahibi olarak delivery gibi işleri unut artık çünkü eskisi gibi değil. İş için mesleğin yok ne iş olsa yaparım kafasındasın paran bitti. Ne yapacaksın amerika hükümetinin verdiği yardımlara gideceksin. İşte burada hükümet diyor ki ben zaten yeteri kadar yardım yaptığım insanlar var 1 kişiyi daha almak istemiyorum diyor. Ondan dolayı her kişinin mesleğine göre tecrübesine göre bu tutar kesin değildir. Sen şimdi kendi özelliklerini tecrübelerini masaya yatır miktarını kendin belirle. Bu arada meslek ayrımsız herkes için de iş ilanları dolu dolu deli gibi eleman arıyorlar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum