(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Bu sabah vize görüşmem vardı ve red aldım.25 yıllık devlet memuruyum.birçok ülkeye giriş çıkışım var.(Almanya hollanda ukrayna italya ispanya vs vs...)görüşmem 10 saniye sürdü.genç bir bayanla.ne için gittiğimi sordu.gezi ve turizm amaçlı dedim.bu kadar.şu an için vizeniz uygun değil dedi.başka hiçbir konuşma olmadı.Türkiyeye dönmeme şansım zaten hiç yoktu.Devlet memuruyum.Sağlıkçıyım.Niçin red verdiler şuan anlamış değilim.Ve bu işin bir algoritmasının olduğunu düşünmüyorum.bekleme sırasında bir bayanla sohbet şansımız oldu.oda yılbaşı tatili için gidiyormuş öyle söyledi.herhangi bir işte çalışmıyor sigortası yok 28 yaşında yan bankodaki bayan ona onay verdi.mart ayından beri bütün yorumları okudum ve gözlemlediğim kadarıyla farklı bir durum olduğunu düşünüyorum.Bu iletiyi görüşmeye gidecek diğer arkadaşlara yardımı olur diye yazdım.Teşekkür ederim.
-
Merhaba bugün vizem onaylandı Belge lokasyonum levent ptt gözüküyor pasaportum nereye gelicek bilgisi olan varmıdır ?
-
Hocam büyük olasılıkla "
Levent Mah. Levent Cad. Karakol Sok. No: 14 Beşiktaş İstanbul" bu adrese gönderilir. -
Merhabalar bende birşey sormak istiyorum.. eşim ben ve bir cocuk ABD de yaşayan akrabalarımız için turist vizesi almak istiyoruz. Eşim bekarken zamanında başvuruda bulunmuş ve red almış.. şuan ikimizin de aktif işleri var. Çocuk ilk okula devam ediyor.. bir kaç haftalık turist vizesi için ikna edici olur mu sizce teşekkürler
-
@Hülya-Taşkın Vize aldığınız ve gittiğiniz ülkelerden hiç geç döndünüz mü, bir de etnik köken var mı ?
-
@metedemir01 ds160 formu doldurduğunuz yerde hangi ptt ise adresi gözüküyor. Oraya gelecektir.
-
@Hülya-Taşkın Hülya hanım geçmiş olsun öncelikle. Sizin gibi ret alan insanlarda genelde olarak formu yanlış doldurma ihtimali yüksek oluyor. Sonra ki sebep de görüşmeyi yaptığınız kişinin sıkıntılı olması olabiliyor. Eğer profilinize çok güveniyorsanız hemen tekrar başvuru yapın derim. Ama dediğim gibi formda yanlışlık yapmadığınıza emin olun önce. Kolay gelsin.
-
@Hülya-Taşkın benimde aklıma ülkelerden geç çıkış yapmış olma olasılığınız geldi. Herhangi bir göçmenlik başvurunuz oldu mu ABD’ye? Green card Loto’sunu kazanıp ds260 doldurdunuz mu? 25 yıllık devlet memuruna da vize vermezlerse biz kendimizi camdan atalım konsolosluk bazen çok saçma işlere imza atıyor. İkinci başvurunuzu yapacağınız zaman vize memuruna ilk görüşmede kendimi ifade edemedim diyerek giriş yaparsanız en azından sizin hakkınızda bilgi sahibi olurlar. Geçmiş olsun
-
@metedemir01 Ais de yazan yere gönderilir. Eğer 160 dolar vize ücretinde bir ücret ödemediyseniz de Levent te bulunan ptt şubesinden almanız gerekmektedir. Eğer belirli bir süre içinde almazsanız konsolosluğa geri iade ediliyor diye biliyorum. Ama tam süre şu an aklımda değil. Size gelen mesajda yazıyor diye hatırlıyorum. Tekrar hayırlı olsun.
-
Merhabalar, DS160 formumdaki bilgilerin cogu degistigi icin yeniden doldurmam gerekli. Acaba yeni bir form doldurdugumda mevcuttaki randevumu kaybedip yeniden randevu almam mi gerekir?
-
@denizci10 Aiste levent yazıyor oraya gönderirler sanırım vekalet vereceğim o şekildede olur umarım görüşmeden sonra il dışına çıktım çünkü bugün
-
@metedemir01 vekalet ile olur diye düşünüyorum ben de.
-
@Hülya-Taşkın birisi asılsız bir ihbar yapmış olabilir dönmeyecek diye.. veyada İngiltere ABD Kanada Avustralya Yeni Zelanda bunlardan birinden daha önce ki vize reddiniz varsa bu olabilir yada sakıncalı bir ülkeye gitmis olabilirsiniz Suriye vb gibi veyada memur görsel olarak sizi beğenmemiş de olabilir
-
@yasolina Hayır randevunuzu kaybetmiyorsunuz. Mail ile güncelleyebilir ya da randevu gününüzde yeni ds160 formunuzun konfirmasyon sayfasıyla görevlilerden güncellemelerini isteyebilirsiniz.
-
Merhabalar ds160 formunda kendim doldur dum ve onayladım ve sonunda aile başvurusu seçeneği çıkmıştı ama ben aile başvuru yaparken aplication no yamayı unuttum çıktım buna nasıl bir çözüm bulabilirim onun için ayrı başvuru yapar isem aynı gün randevu alabilir miyiz yoksa baştan mi doldurmam gerek teşekürler.
-
@metedemir01 tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Mülakat tecrübenizi aşağıdaki başlığa yazarmısınız lütfen
️(B1/B2) Ziyaretçi Vize Mülakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/295216
-
@denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@lbsryts bu konu biraz sıkıntılı aileniz için haberiniz olsun. Yasal olmadan vize görüşmelerine girmeleri. Greencard lılara bile sorun çıkartıyorlar ki sizin LDR iniz bile yokken daha da sıkıntı olabilir. Bilginiz olsun diye yazdım. Sorunuzun cevabı maalesef non immigrant olacak çünkü henüz dosyanız issued olmamış. kolay gelsin.
Benim durumumda yasal olmayan bir sey yok buraya k1 vizesi ile geldim 90 gun icinde evlendim AOS gonderdim. Uscisten yanit bekliyorum bu da gayet dogal bir surec benim gibi buraya gelenler icin. Dugun yapacagiz burada kasim ayinda ailemin de dugune katilmak istemesi gayet normal. Bu yuzden turist vizesine basvurdular.
-
@lbsryts haklısınız ama LDR değilsiniz demeye çalışıyorum. Greencard alma ile süreç arasında fark var ondan dedim. Ayrıca ben konsolos değilim bana kızmanıza gerek yok.

-
@denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@lbsryts haklısınız ama LDR değilsiniz demeye çalışıyorum. Greencard alma ile süreç arasında fark var ondan dedim. Ayrıca ben konsolos değilim bana kızmanıza gerek yok.

Hayir sadece durumu ozetlemeye calistim. Yasal olmayan bir is yapmiyoruz yani acikcasi.en dogru cevaplari vermeye calisiyorum formda o yuzden sordum -
@Hülya-Taşkın Şuan amerikada ciddi sağlıkçı açığı var. Memur olmanız ve 25 yıllık deneyiminize bakmaksızın sizi kaçak işçi veya iltica olarak görmüş olabilir.. Yoksa memurlar forumda gözlemlediğim kadarıyla çoğunlukla onay alıyor..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.