Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ob16222, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @egesahinkaya hocam yok öyle bişey zaten , birisi kuyuya taş atıyor uğraş dur sonra. Kutu hesabıyla vize mi verilir 😃 😃 😃

    Arkadaşlar boş verin kutuyu kuyuyu ama size bisey soyleyim mesela @Ping-PONG kardeşim profili düzgün hersey belli normalde vize alması lazım ama alamadı ufak bir hataya göz yummadilar. Siz diyorsunuz ya hersey belli. Bende diyorumki hersey belli değil kendinizi o memurun yerine koyun madem vize vereceksiniz niye mülakata cagiriyorsunuz demezmi? Sizde kanada gibi evrakları toplayıp vize alınacak yerlere vize başvurusunda bulunun en azından garanti olacak profiller burda biz niye alamadikki diyor orada demez çok fark yok orasida güzel mesela vancouver harika bir yer. Ama benim profilim orada vize almaya müsait değil olduğunu düşündüğüm için kanadaya ve/veya Avustralya ya basvurmadim. Ben yanlış anlamayın ama bir gözlem yaptım bu kutu meselesini söyledim. Hersey kutu değil haliniz tavrınız yaşam tarzınız medeni haliniz insanlara olan sevginiz bile önemli sadece kutuya takildiniz yahuu.


  • Mesela @Muhtaradana kardeşim konsolosluk görevlisinin videosunu yollamıstı. Açıp onu defalarca izlemelisiniz. En basitinden karşınızda sizinle muhatap olan bir insan var bu memurlari insan olarak görmeliyiz onlarin işlerini kolaylaştırmaliyiz. Vizem yolda olduğu için söyleyebilirim görüşmeye 12 yıl önceki pasaportumu birde 7 yıl önce umreye gitmek için çıkardığım pasaportu goturdum. 12 yıl önce 2 yıl kuzey Afrika ülkelerinin birinde calismisligim vardı. Eski vizelerde olsa pasaportları atmamistim. Hiç yurt dışına ciktinizmi diye sorduğunda eski pasaportlarimdaki vizelerimi gostedim. El işareti ile istedi açtım vizeleri uzattım. Sonra diğerini istedi onuda uzattım. Hepsi bu kolaylastirmaliyiz.


  • İnanılır gibi değil halen vizeyi aldığımız için tebrik eden 1 kişi bile çıkmadı. 😉 Ben forumu aile olarak gördüğüm için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Iyiki böyle bir foruma sahibiz. @crazycells


  • @Abraham-Trust tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, umarım Amerika'da çok güzel vakit geçirir güzel anılar biriktirirsiniz.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Abraham-Trust tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, umarım Amerika'da çok güzel vakit geçirir güzel anılar biriktirirsiniz.

    Teşekkürler darısı başına kardeşim. Umarım teorideki bilgilerini pratiklestirebilirsin. Birgün Amerika'da çay içeriz umarım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Abraham-Trust, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar bugün vize görüşmem olumlu sonuçlandı. Zaten olumlu olacağını biliyordum. Vize memuru size resmen vize vermek için çabalıyor. Siz onun çabasına karşılık verin yeter. Niye kendinizi kanıtlamaya çalışıyorsunuz.

    tebrikler 🙂 iyi yolculuklar 🙂 👍


  • @Abraham-Trust ben gitmeden once bilgilerin değerlendirilip karar verildiğine inanıyorum. çünkü gun icinde orada calisanlarin o kadar kisinin bilgilerini teker teker o an inceleyip karar vermesi çok mantikli gelmiyor bana. bende mesela yanımda dosya ile gittim istenen evraklar icin, bakmadı, sormadı bile. Tabi burada çok daha bu konuda deneyimli arkadaslar vardir. ben kendi aldigim sayısız Schengen, rusya, afrika ve asya ülkeleri, ingiltere ve amerika vizeleri hakkında kendi yasadiklarim hakkında yazdım hep. bunlar herkes icin ayni olacak diye bir sey tabiiki de yok. ama bazen maalesef paylastigim kendi tecrübelerimde bile , o öyle olmaz yanlış biliyorsun diyenler oldu. e2 vizesi aldım insanlara yardimci olmak icin ne sordularsa cevapladım , o öyle degil yanlış biliyorsun diyen oldu. o yüzden bu konular cidden ucsuz bucaksız 😃


  • @Hyller Geçmiş olsun. Eğer başvurduğunuz pasaport ile turist vizesine gittiyseniz oradan görmüş olabilirler. Pasaport ile greencard başvurusunun bir kötü yanı bu.


  • Arkadaşlar birşey soracağım;

    Ben maaşım haricinde ek gelirim de var. Oturduğum muhitte freelencer olarak iş yapıyorum. Fakat ödemeler genelde nakit olarak veriliyor. Acaba bu geliri de ds160 a yazmam gerekiyor mu? yazmam gerekiyorsa nasıl ispat edebilirim ?

  • ⭐⭐⭐

    @gamefry sanki sorun başvuru değilde o an ki evet - hayır ikilemi olmuş gibime geldi benim. Eğer ikisi de aynı cevabı vermiş olsaydı sanıyorum vize basılı pasaportlar ellerinde olurdu 🙂 geçmiş olsun tekrardan


  • @waterman Tabi ana sorun çelişkili cevap fakat pasaport takibi ile greencard başvurusunu görme ihtimali turist vizesi açısından biraz kötü bence. Potansiyel göçmen etiketi yeme ihtimalini arttırabilir 🙂


  • @gamefry green card lotosuna basvurmak vizeyi etkilemez. 25bin kez yazildi.
    2014ten beri basvururum her sene. 2 kere c1d aldim, daha yeni b1i yeniledim sorunsuz.
    Abdye girislerimde hic sorulmamistir.

    Green cardi kazanip ds260i doldurursaniz bu etkiler.


  • @charon Deneyimde görüldüğü üzere etkisi olmuş biraz. Kesin tabirleri kullanmak pek huyum değildir. Fakat pasaport ile başvuru bu işin takibini kolaylaştırırdı. Pasaport kuralı kalktı artık takibi biraz daha zorlaşır.

    Her mülakat kendi içinde olasılıklara sahiptir. Size etkisi olmamış olabilir fakat başka birine diğer etkenlerle birleşince sonucu negatif olabilir. Bu yüzden kesin konuşmayın lütfen.

    Kişi greencard başvuru sahibi olarak turist vizesi mülakatına girmiş, bu konu hakkında soru gelmiş. Kafa karışıklığından çelişkili cevap verilmiş. Vize onaylanmamış. Bu durumda etkisi yok diyebilir miyiz?

    Örneğin görüşme esnasında görevli sizin için tam kanıya varamadı. Olumlu ile olumsuz arasında gidip geliyor. Bu durumda sizin başvurunuzu gördüğü anda ne olacak, büyük ihtimalle negatife dönecektir.

    Tabi Türkiye ile bağlarınız kuvvetli, işiniz var, geri dönme olasılığınız çok yüksek vs. bu durumlarda etkisi olmaz.

    Forumda çok görüyorum. O olmaz, bu olur, şöyle olmaz, böyle olur diye yazanları ve ne dendiyse özellikle DV2022 için tersi oldu. Konu DV vizesi değil ama yinede kesin konuşmamakta fayda var.


  • Merhaba, geçerli Almanya Schengen visa'm bulunmakta, Almanya, Fransa, İsviçre, İtalya, Hollanda, Finlandiya gibi 16 Avrupa ülkesine giriş çıkış damgam bulunmakta. Boğaziçi 3. sınıf öğrencisiyim, babamı sponsor göstereceğim. B1/B2 vizesi alma olasılığım nedir?

    (Geçen sene hiç yurtdışına çıkmadığım için ret almıştım bir kere)


  • @charon kesinlikle katılıyorum. Burada olup greencarda başvurmayan parmakla sayılı insan var. Ve vizeyi çoğumuz aldık. Başka kriterlere baktıkları kesin. En önemli kriter de sizi buraya bağlayan sebepler.


  • @lbsryts fotoğraf, form konfirmasyonları ve pasaport dışında ek belge istenmemiş.


  • @S-and-V, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @lbsryts fotoğraf, form konfirmasyonları ve pasaport dışında ek belge istenmemiş.

    Peki hangi belgeleri goturduler bunlar disinda annem babamdan daha once gidecek gorusmeye annem ev hanimi babam emekli memur. Annem in tam ne goturecegini bulamadim


  • Arkadaşlar merhaba
    12 Ekim saat 08:00'da görüşmem var.

    GEREKLİ BELGELER
    Pasaport ( Abd vizesi vurulmuş eski pasaportumu da götüreceğim )
    DS 160 Vize Başvuru Form Onay Sayfası
    Onay ve Talimatlar Sayfası
    Son 6 ay içinde çekilmiş 5*5 cm renkli vesikalık fotoğraf

    DESTEKLEYİCİ BELGELER
    İşyerinden alınan çalışıyor belgesi
    Banka hesap dökümü ve net bakiye göstergesi
    Nüfus Kayıt Örneği

    Turistik planım şudur
    21 Aralıkta gidip Christmas kutlamaları dahilinde 2 eyalette 4 şehir dolaşacağım.
    4 Ocakta da dönüş planlıyorum
    Turistik amaçlı seyahatimde 2 tane de koşu yarışına katılmayı düşünüyorum
    Bununla ilgili görsel de göstereceğim.

    Kurumsal bir holding şirketinde beyaz yaka olarak 5 senedir çalışıyorum.

    Deneyimi olan arkadaşlardan hem bir ekleme varsa bir de yorum alabilir miyim ?

    Herkese bol şans dilerim.

    Sevgiler.


  • Bir sorum daha olacak ?

    Bu sitedeki istatistiklerde örneğin ;

    Ağustos için Türkiye istatistiğinde
    B1/B2 için 4741 rakamı var
    İstanbul 4208 - Ankara 200 demekte.
    Buradan şunu mu anlamalıyım; 4741 kişi B1/B2 için başvurmuş. 4408 kişi onay almış, 333 kişi red almış ona göre istatistikleri yorumlamak istiyorum.

    Teşekkür ederim.


  • @Aykut5935 hocam rakamlara takılı kalmayın herkes bağımsız değerlendiriliyor bu süreçte , Türkiye hala fena değil abd vizesinde şengene göre. O kadar sıkıntı olmasına rağmen vizeyi vermeye çalışıyorlar. Sorunuzun cevabı da evet.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum