@ozgee, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba !
2023 green card talihlisiyim ve suan J-1 vizem ile Amerika'da bulunmaktayım.
Su konuda kafam karısık. J-1 waiver'a tabi olup olmadıgımdan tam olarak emin degilim. Cunku J-1 formumda 2 yıl kuralına tabi degil sıkkı işaretliyken, pasaportumdaki vizemde iki yıl kuralına tabidir yazısı mevcut. Buradaki bir avukata mail atıp sordum ve evrağımı inceleyip iki yıl kuralım olmadıgını soyledi. Ben yine de emin olmak istediğim için, Konsoloslugun sitesindeki Waiver bölümünde bulunan Advisory Opinion Request basvurusunu yaptım ve bir ay önce evraklarımı yolladım ve ulastı gozukmasıne ragmen 1 aydır geri donus alamadım.
Advisory Opinion Request konusunda deneyimi veya bilgisi olan var mı? Geri donus sureleri, mail ile mi donuluyor vs?
Simdiden Tesekkurler! iyi haftalar!
"Advisory Opinion" almaniz dogru olmus, genelde vize veya DS-2019 formunun bir tanesinde isaretliyse 2 yil kuraliniz var gibi dusunebilirsiniz; ama DOS'un waiver birimi yok diyorsa bu mektubu bir sonraki basvurunuzda kanit olarak sunabilirsiniz.
Evet, size cevabin ulasmasi 2-2.5 ayi bulabilir maalesef, o nedenle biraz daha beklemeniz gerekecek. SASE zarflari gonderdiniz degil mi? Sonuc o zarfta size gonderilecek ama sonucu -eger dosya numaraniz varsa- suradan kontrol edebilirsiniz:
https://j1visawaiverstatus.state.gov/
Eger dosya numaraniz yoksa birkac hafta sonra su email adresine email gonderip dosyanizin durumunu sorabilirsiniz:
[email protected]