Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tamamdir bu dediklerinizide dikkatte alacagim .


  • Arkadaslar I-485’i cok uzun sure once doldurduk dosyamiz San Antonio Field Office’e geldi ve simdi I-639 health examination gonderecegiz ama adresi bulamiyorum. Internette sadece binanin kendi adresi cikiyor ama genelde mailing address baska oluyor sanki. Acele edip de emin olmadan gondermek de istemedim. Chat’te otomatik cevap veriyor formun instructionlarina bak diyor. Form instructionlari da size en son ulastigimiz adres diyor field office’i kastederek ama ben asil mailing addressi bulmak istiyorum. RFE mektubunu bulamadik online account’ta da pdf olarak yok. Nereye gonderecegiz biz bunu?


  • Merhaba, erkek arkadasima onceki senenin green cardi cikti ve nisan ayinda kesin olarak gidiyor. Ben de cok kez Amerika'ya gidip geldim. Nisan ayinda o gittikten sonra ben de agustos ayinda gidecegim turist vizemle. Orada 90 gunu gecirdikten sonra evlenecegiz. Uzun suredir beraberiz, destekleyici bir cok dokumanimiz da var. Onceki mesajlari da okudum onun da yeni green card almis olmasi bizim sureclerimizi etkilemez degil mi?


  • @tfnsylmz uscisi arayin onlara sorabilirsiniz aradiginizda make an appointment ardindan interview dediginizde sizi canli yardima baglar o sekilde bi cevap bulabilirsiniz fakat kendi courtesy letterima baktim benden istendigindeki mektupta diyor ki kocaman harflerle " DO NOT MAIL DOCUMENTS AT THIS TIME. Mailing documents before receiving one of the notices reference above may delay your case. " bu ne demek ? senden bir kanit talep etmedik belgelerin iyi gorunuyor saglik raporunu al bekle interview yapmaya karar verirsek yaninda getir vermezsek biz senden belgeleri isteriz demek. Eger uscis hesabinizda sizde kanit olarak beklenen bir sekme yoksa ( ki tekrar tekrar okuyun kontrol edin ) bence sizden bu belgeyi istemiyorlar bile. Size sadece raporu alip hazir beklemeniz gerektigini bildiriyorlar gibi geldi.


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar mart ayında başvurduk
    Hala mülakat tarihi gelmedi
    “Ssn ve çalışma izni geldi
    “Seyahat izni gelmedi
    Dosyaya girdim baktım en son hareket nisan ayında olmuş
    Sağlık testini de yaptırdık 4 ay önce.
    Türkiye’de halletmem gereken işler var, gitmem gerek fakat hiçbirşey yapamıyorum saplandım kaldım, gitsem tüm sürecim yanacak
    Dosyada bir hareket yok.

    Dosyanın hangi Usciste olduğunu nasıl anlayabiliriz?

    Tahmini ne zaman interviewa çağırırlar ?

    Çok bir süreç çok bunaldım.:/


  • @orcunorcun1881, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Arkadaşlar mart ayında başvurduk
    Hala mülakat tarihi gelmedi
    “Ssn ve çalışma izni geldi
    “Seyahat izni gelmedi
    Dosyaya girdim baktım en son hareket nisan ayında olmuş
    Sağlık testini de yaptırdık 4 ay önce.
    Türkiye’de halletmem gereken işler var, gitmem gerek fakat hiçbirşey yapamıyorum saplandım kaldım, gitsem tüm sürecim yanacak
    Dosyada bir hareket yok.

    Dosyanın hangi Usciste olduğunu nasıl anlayabiliriz?

    Tahmini ne zaman interviewa çağırırlar ?

    Çok bir süreç çok bunaldım.:/

    Aralık’ta basvurup bekleyenler var.
    Asla kesin bir tarih verilemez. Dosyanızla ilgilenen officer bağlı olduğu gibi case hangi centerda ise oradaki yoğunluğa da bağlı.
    Receipt number önünde bulunan harfler hangi service center olduğunu gösterir. IOE ile başlıyorsa elektronik sistem olduğunu gösterir ve genelde national benefit center işaret eder. Emin olmak istiyorsanız uscis arayarak veya emma ile live chat yaparsanız, mutlaka söylerler.


  • @Tugba Evet Tuğba Hanım doğru diyorsunuz IOE ile başlıyor.
    Bir de sizin eski mesajları okudum.Size çalışma izni ve seyahat izni beraber geldi sanırım
    Bana ise sadece çalışma izni geldi
    Önceden bu 2 si combo olarakmış.
    Çok garip uygulamalar var gerçekten.

    Dosyada bu kadar süre hiç hareket olmaması da tuhaf değil mi ?
    Hiç buna benzer birşey okudunuz mu?


  • @orcunorcun1881, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba Evet Tuğba Hanım doğru diyorsunuz IOE ile başlıyor.
    Bir de sizin eski mesajları okudum.Size çalışma izni ve seyahat izni beraber geldi sanırım
    Bana ise sadece çalışma izni geldi
    Önceden bu 2 si combo olarakmış.
    Çok garip uygulamalar var gerçekten.

    Dosyada bu kadar süre hiç hareket olmaması da tuhaf değil mi ?
    Hiç buna benzer birşey okudunuz mu?

    İnanın Çok var. Bizim su ana kadarki sürelerimiz diğerlerine göre kabul edilebilir vaziyette. Ama inşallah daha da beklemeyiz.
    Seyahat izni icin Expedite yapmayı deneyin. Sağlık sorunlarınızın bas gösterdiğini , insurance olmadığı icin ( legal olarak hala çalışmaya başlamadıysanız) bunun sizin oldukça külfetli olduğunu, Amerika’da calisma hayatına bir an önce atılmayı heyecanla beklediğinizi fakat öncesinde sağlık sorunlarınıza öncelik tanımanız gerektiğini belirtin vs….

    Çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum. Örnek olması açısından fikir vermek benimkisi ☺


  • herkesin casei farkli olabiliyor biz esim icin gecen Mart ortasi basvurduk, once biometric reuse bildirimi geldi, dunde greencard onayi aldik, ne seyahat izni, ne calisma izni ne de interview hicbir ara step olmadi ama soyle onemli bir detay var esim de zaten 6 seneden beri Amerikada halihazirda ikamet ediyordu ve zaten calisma izni vardi


  • Herkese merhabalar, 28 Haziran'da gc interviewumuz vardi ardindan sadece calisma izni onaylandi ve statu hala interview was scheduled olarak duruyor, I-131 icin ise Evidence Request geldi. Online yapmayi dusunuyorum. Daha once evidence i online olarak gonderen var mi? Nelere dikkar etmek gerekir ? Bana gelen notice kagidini da upload etsem mantikli olur mu ?


  • Merhabalar, oncelikle paylastiginiz bilgiler ve zamaniniz icin tesekkur ederim. Bir sorum olucak yardimci olursaniz cok mutlu olurum.
    Ben burda ogrenci statusundeyim ve toplamda 5 yillik vizemin 3 yilini doldurmus bulunmaktayim. Esim green cardli ancak bir ay sonra vatandaslik icin interviewe girecek. Ocak ayinda burada evlenmeyi ve ardindan okulum mayis ayinda bitecegi icin Mayis ayinda Turkiye ye gidip orada da dugun yapmayi planliyorum. Bu nedenle basvurumu Ocak ayinda degil Turkiye den geldikten sonra Haziran ayinda yapmak istiyorum . Cunku hala ogrenci olarak burada okulum olmadigi surece seyehat edebiliyorum, ancak green card surecine baslar isem seyehat iznimin gelmesini beklemek zorundayim.
    Burada resmi olarak evlensem bile dosyami gondermedigim icin ogrenci vizemle seyehat edebilirmiyim?


  • @xcx 28 mart’ta dosyaları teslim aldılar.
    10 nisanda parmak izi verdim. Hala beklemekteyim.
    Work permit’de gelmedi.


  • Arkadaşlar merhaba,

    Bir sorum olacak. Evlilik yoluyla gren card sürecindeyim. Geçtiğimiz Ekim 1 de evlendim. Evlendiğimde turist vizem henüz bitmemişti. Green card başvurumu 28 Mart’ta yaptım. Tabi bu süreçte vizem bitmişti. Sormak istediğim şu;
    Ehliyet başvurusu için dmv’ye gittiğimde I-94 formundan vizemin Expire olduğunu ve bu nedenle ehliyet veremeyeceklerini söylediler. Bu durumu nasıl çözebilirim?

    Bu süreçte 3 adet araç aldım üzerime, aynı zamanda sattım. Sorun çıkmamıştı. Fakat dün yeni aldığım aracı üzerime almaya gittiğimde bana yine I-94’dan bahsedip geçerli bir kimlik getirmemi istediler. (Süresi dolmamış vize vs) Aynı sorunu yaşayanlar var mıdır? Bu sorunu nasıl aşabiliriz?


  • @mazk2104 Merhaba. Hızlandırma işlemini hangi sebeple yaptınız. Maddiyat sorun değil. İşi nasıl hızlandırabilirim? Üzerime şirket açsam, bir kaç iş kontratı yapıp bunu sebep gösterebilir miyim? Başka bir çıkıp yolu..


  • @Tugba ya ben ekimde evlendim. Dosyaları martta verebildim. Ben henüz çalışma izni dahi alamadım. Bu işte bir terslik mi var.

    Bildiğiniz iyi bir avukat var mı? Benimkisi yaşlı bir Amerikan muhtemelen her şeye vakıf değil.


  • Merhaba herkese. Yanıtlar ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Abd vatandaşı eşin bir form doldurup aos sürecini iptal etme gibi bir seçeneği var mı? Bir tanıdığım bu şekilde tehdit ediliyor ve VAWA'ya (Violence Against Woman Act) başvurmayı düşünüyor. Bu konu için de kanıt biriktiriyor bir yandan ama bu sırada istismar edilmek için türlü tehditlere maruz kalıyor anladığım kadarıyla


  • @azuleverde ABD vatandaşı eşin böyle bir niyeti varsa USCIS'le iletişime geçebilir. Bunu yapmasa bile interview'da bu durumu ifade edebilir. Muhtemelen ilgili kişi bu şekilde tehdit edildiğine göre evliliği de sahte ya da sağlıksız.


  • @tampagv teşekkürler yanıtınız için. Evlilik sahte değil ancak ABD vatandaşı eş saplantılı bir durumda anladığım kadarıyla ve ortada aile içi şiddet ve psikolojik baskı mevcut. Sanırım bugüne kadar sabredilmiş ancak artık en iyi yol VAWA gibi duruyor.

    Benzer tecrübesi olanlar da paylaşır belki. Teşekkürler.


  • @azuleverde evet es sureci iptal edebilir bunun ismi annulmenttir. Annulment formu doldurulur fakat gerekce genelde " evliligin dogru sebeple dogru niyetle yapilmamasi" durumunu kapsar. Yani arkadasiniz bu durumda Amerikan vatandasi kisiyi dolandirmis evlilik niyeti ile GC alip kacacak durumda olmus olmali SCAM yapmis olmasi gerekmektedir. Annulment dolduran kisinin de bu durumu kanitlamasi gerekir. Ote yandan benim cok begendigim bir avukat var Tampa Floridada kendisi. Ismi Emel Ersan. 15-30 dk lik ucretlendirmeler ile kendisine bilgi danisabilirsiniz aciliyetinizi belirterek. Benzer bir durumla karsilasan biri icin benzer sorulari sorduk. Eger ABD vatandasi ile evlenen es evliliginin dogrulugunu kanitlarsa ( Banka hesaplari tatiller ortak insurance ortak faturalar ortak olabilecek ve evliligin gercekligini kanitlayan herhangi her sey ) ve ardindan fiziksel sozlu siddeti kanitlarsa iste siddet uzerine polis geldiyse ve raporlari varsa ( fakat bu siddet direkt es tarafindan olmali esin ailei tarafindan degil) GC hakkini kaybetmez zor da olsa alir. Bir aksiyon almadan once mutlaka mutlaka bir avukata danisin. Arkadasiniz o kadar olaydan sonra asla aglayarak turkiyeye donup de o adama yaptiklarini yanina biraktirmasin. Ote yandan arkadasinizin su an resmi durumu nedir ? AOS basladi EAD AP geldi mi veya 2 senelik GC aldi mi ? Interview tarihi belli mi? Statusu nedir su an ? Bir de ne tur bir siddete maruz kaliyor ? Yani sesli yazili mesaj tehditi hasta kiskanclik bile kanit olabilir su asamada. Lutfen cevap verin beni merakta birakmayin cok uzuldum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum